26 Φεβρουαρίου 2015

Η τακτική του απατεώνα


-"ο ΣΚΑΙ έπαιξε το βιντεάκι του ΚΚΕ, άρα ο Αλαφούζος σπρώχνει το ΚΚΕ", 
-"το ΣΚΑΙ πολεμάει τον ΣΥΡΙΖΑ, άρα ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται ενάντια στα καπιταλιστικά συμφέροντα"

2 από τις πιο συνηθισμένες τραγελαφικές φράσεις που είδα να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, προφανώς στοιχεία της τελευταίας έμπνευσης του λασπο-εκτοξευτικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ΚΚΕ και το εργατικό κίνημα, με προφανή στόχο το συλλαλητήριο της Παρασκευής και την κατάθεση εκ μέρους της Κ.Ο. του ΚΚΕ της πρότασης νόμου για την κατάργηση των μνημονίων. Φυσικά και δεν αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο, αλλά είναι μέρος της αέναης συκοφαντικής εκστρατείας μιας ομάδας πολιτικών απατεώνων, οι οποίοι για να κρύψουν το μέγεθος της εξαπάτησης στην οποία σέρνουν τον ελληνικό λαό (μια με το καρότο και μια με το μαστίγιο), προσπαθούν να εξάγουν στοιχεία που τους χαρακτηρίζουν, σε φορείς του εργατικού κινήματος και παράλληλα να υφαρπάξουν κατεξοχήν γνωρίσματα των κομμουνιστών.

Όπως ακριβώς έγινε με την διαφήμιση της Coca cola προ ημερών, όπως γίνεται σωρηδόν σε αμέτρητες περιπτώσεις καθημερινά, όπου τα συριζο-μαμούθ προσπαθούν να βάλουν τους κομμουνιστές σε μια διαδικασία να εξηγούν πως δεν είναι ελέφαντες, παράλληλα μάλιστα με την δικιά τους αυτοπροβολή ως απογόνων του Μάρξ και του Λένιν. Ποιοί, τα τσιράκια των αστών. Καταστάσεις για να τραβάς τα μαλλιά σου.

Πάμε όμως στις δυο παραπάνω φράσεις και σε μια γκρίζα ζώνη άγνοιας του κόσμου που προφανώς εκμεταλλεύεται το προπαγανδιστικό επιτελείο (λέγε με Κυρίτση) του ΣΥΡΙΖΑ.


Οι καπιταλιστές ως γνωστόν, είναι ένα είδος ανθρώπου, που γουστάρει την ελεύθερη ώρα του, όταν δεν στύβει δηλαδή τους εργάτες της επιχείρησής του (αν και εφόσον γνωρίζει που βρίσκεται η επιχείρηση του) να σχεδιάζει επι χάρτου και επι πολιτικού χάρτου, την μεγέθυνση (λέγε με κι ανάπτυξη) της κερδοφορίας του. Αυτός ο σχεδιασμός όμως γίνεται απο κοινού ? Δηλαδή η αστική τάξη μιας χώρας ας πούμε, συνεργάζεται αρμονικά θέτοντας κοινούς αναπτυξιακούς στόχους ή μήπως κάθε καπιταλιστής προσπαθεί να προωθήσει τα δικά του συμφέροντα σε ανταγωνισμό με τους άλλους καπιταλιστές ? Φυσικά και ισχύει το δεύτερο, καθώς η μόνη αρμονία μεταξύ των επιχειρηματιών εντοπίζεται στην εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού.

Άρα αφού οι καπιταλιστές σκυλοτρώγονται μεταξύ τους στον επιχειρηματικό κόσμο, είναι προφανές ότι θα σκυλοτρώγονται και στην πολιτική τους έκφραση, είτε μιλάμε για αστικά κόμματα, είτε μιλάμε για "ομάδες", "φράξιες","γκρούπες", "συνιστώσες" εντός αυτών των κομμάτων, είτε ακόμα ακόμα μιλάμε για μεμονωμένους πολιτικούς άνδρες και γυναίκες, που μετακομίζουν από κόμμα σε κόμμα ώστε να εξυπηρετήσουν καλύτερα τα συμφέροντα του εκάστοτε επιχειρηματία που τους χρηματοδοτεί.

Έχοντας λοιπόν αυτά τα ολίγα κατα νου, καταλαβαίνει κανείς πολύ εύκολα πως εαν ο Χ επιχειρηματίας τα βάζει με το Ψ αστό πολιτικό μέσω του ΜΜΕ που κατέχει (ή δορυφόρων του), τότε αυτό δεν σημαίνει πως ο Ψ αστός πολιτικός πολεμάει το σύστημα ! Απλά σημαίνει πως ο Ψ αστός πολιτικός, δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Χ επιχειρηματία, ενώ μπορεί μια χαρά να εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας ντουζίνας άλλων επιχειρηματιών. Πράγμα το οποίο διαπιστώνεται απο τα μέσα ενημέρωσης που αυτοί οι άλλοι κατέχουν.

Αυτό συμβαίνει προφανώς με τον Αλαφούζο και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο ΣΚΑΙ έχει μείνει ως ο μοναδικός τηλεοπτικός σταθμός (πανελλαδικής εμβέλειας) της χώρας που χρησιμοποιεί ακόμα τον όρο Τρόικα, όταν οι άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν κάνει στροφή 180 μοιρών ενώ η τρόικα και το μνημόνιο για αυτούς, αποτελεί μια μακρινή ανάμνηση. Και για αυτό ο ΣΚΑΙ ξεχωρίζει σαν την μύγα μες το γάλα και δεν ασχολείται κανένας φίλος του ΣΥΡΙΖΑ με την στροφή όλων των άλλων μέσων ενημέρωσης, για αυτό και πριν μια εβδομάδα ο Καμμένος απειλούσε τον ΣΚΑΙ ενώ η κυβέρνηση έχει βάλει στο παιχνίδι την επαναεξέταση των τηλεοπτικών αδειών έχοντας τον βλέμμα της στον ΣΚΑΙ. Μιλάμε για μαφιόζους ενθεν κείθεν.

Απο εκεί και ύστερα, θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς, τους λόγους για τους οποίους ο ΣΚΑΙ σε όλη την πρωινή του ζώνη σήμερα, ανάμεσα στην 100% νεοφιλελεύθερη ανάλυσή του και κριτική του ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει και το βιντεάκι του ΚΚΕ, κόβωντας τις περισσότερες φορές όμως το δεύτερο μισό του σποτ, που προπαγανδίζει υπερ του συλλαλητηρίου και της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ ? Ο "ΣΚΑΙ" γνωρίζει πολύ καλά, όπως και κάθε προπαγανδιστικός μηχανισμός της αστικής τάξης, πως σε αυτήν την χρονική στιγμή η αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ από νεοφιλελεύθερη σκοπιά, δεν του κάνει ιδιαίτερη ζημιά. Αυτή που του κάνει ζημιά, είναι η αντιπολίτευση απο τα αριστερά, πόσο μάλλον απο τα κομμουνιστικά αριστερά. Για αυτό χρησιμοποιούν ήδη κάθε άποψη που γράφετε ή λέγετε από "αριστερή σκοπιά", προερχόμενη είτε έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε απο το εσωτερικό του. Και για αυτό ακριβώς, θα εκμεταλλευτεί ένα μικρό μέρος της προπαγάνδας (διαστρεβλωμένη συνήθως) αλλά και τα σατιρικά βιντεάκια, του μεγαλύτερου εχθρού του, του ΚΚΕ. 

Τελειώνοντας απλά να αναφέρω, πως το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό, όταν είδα τις παραπάνω 2 φράσεις να επιπλέουν στο διαδίκτυο, ήταν αυτό :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.