25 Φεβρουαρίου 2015

Σκουριές : Διευκρινίζοντας μια διευκρίνηση



«Με αφορμή δημοσιεύματα που με θέλουν να διαβεβαιώνω ότι δεν θα σταματήσει η εξόρυξη στις Σκουριές, διευκρινίζουμε ότι το Υπουργείο μέχρι στιγμής έχει προλάβει να εξετάσει μόνο ζητήματα πολεοδομικής φύσης και όχι ουσίας, όσον αφορά την εξορυκτική δραστηριότητα. Με αυτή την έννοια, φυσικά και δεν έχουμε αυτή τη στιγμή εμπεριστατωμένη θέση για το αν θα σταματήσουν κάποιες εξορυκτικές δραστηριότητες, ούτε όμως διαβεβαιώθηκε ποτέ ότι δεν θα σταματήσουν» 
δήλωσε ο Υπουργός Αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης και για αρκετούς χαχόλους του διαδικτύου απ' ότι φαίνεται, δεδομένης της συχνότητας με την οποία ξεφυτρώνει η απάντηση στα σόσιαλ μίντια, η διευκρίνηση αυτή κρίνεται ως ικανοποιητική. Ασχέτως δηλαδή εαν ο υπουργός ουσιαστικά επιβεβαιώνει το γεγονός πως δεν θα σταματήσει η εξόρυξη στις Σκουριές, καθώς μιλά για κάποιες εξορυκτικές δραστηριότητες που ίσως σταματήσουν εφόσον και επειδή και αφού ...

Το βασικό συμπέρασμα πάντως που εξάγουμε απο την παραπάνω δήλωση του Γ. Τσιρώνη, είναι πως εαν θες να διώξεις μια επιζήμια για την οικονομία, καταστροφική για το περιβάλλον, ανθρωποκτόνα για τους κατοίκους της περιοχής, "επένδυση", τότε ξεκινάς από την εξέταση των πολεοδομικών κανονισμών και το κατα πόσο αυτοί τηρούνται στο συγκεκριμένο έργο. Δηλαδή ελέγχεις εαν οι εξώστες καλύπτουν το 20% της δόμησης, εξετάζεις εαν υπάρχουν παραβάσεις όσον αφορά την κάλυψη, το ύψος των κτιρίων και το ποσοστό δενδροφύτευσης, επιβεβαιώνεις το εαν ικανοποιούν τον κανονισμό πυρασφάλειας οι οδεύσεις διαφυγής.



Εαν το παραπάνω δεν σας φαίνεται λογικό, τότε με χαρά σας ανακοινώνω πως υπάρχουν 3 τουλάχιστον εγκεφαλικά κύτταρα στο κεφάλι σας που ακόμα λειτουργούν.

Διότι εαν θες πραγματικά να διώξεις ένα αρπακτικό σαν την Eldorado Gold που μασουλάει τον ορυκτό σου πλούτο και προκαλεί μια τεράστια οικολογική καταστροφή στο παρθένο δάσος της ανατολικής Χαλκιδικής,  τότε σκοτίστηκες για την "εντιμότητα του επενδυτή", όσον αφορά τελοσπάντων την χωροθέτηση των ορυχείων του. Απλά καλείς τον CEO της Eldorado στο γραφείο σου, του δίνεις να φάει την σύμβαση που υπέγραψε με τους προηγούμενους (αυτούς που ξεπουλάνε ντε την δημόσια περιουσία και σκοτίστηκαν για τις οικολογικές επιπτώσεις), και θα του κουνήσεις το μαντήλι. Αλλά επειδή η συγκεκριμένη εταιρεία εκτός απο τον σκασμό κερδών που έχει βγάλει τόσα χρόνια, έχει σπαταλήσει τον ορυκτό σου πλούτο, χύνοντας μάλιστα στο υπέδαφος τόνους από δηλητήριο, θα του δώσεις και ένα κατάλογο με αποζημιώσεις που υποχρεούται να καταβάλλει η εταιρεία, εαν δεν θέλει να της κατασχεθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία στην χώρα. Και όπως θα αποχωρεί, θα του πετάξεις απο πίσω και τις μετοχές της εταιρείας που διατηρούν στα χαρτοφυλάκιά τους, οι Τσακαλώτος και Σταθάκης.

Έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ, την αναστολή της εξόρυξης στις Σκουριές. Αντίθετα ο Γ. Τσιρώνης δεν έχει καμία αναστολή στο μυαλό του, και για αυτό ξεκινάει από τις πολεοδομικές διατάξεις, θα περάσει στην αναζήτηση νομικών παραβάσεων, θα επικαλεστεί αργότερα τις αποφάσεις του ΣτΕ ότι η "επένδυση" είναι άρτια περιβαλλοντολογικά, θα επικαλεστεί άλλες νομοθεσίες της Ε.Ε. και τελικά η εξόρυξη θα συνεχίζεται, θα συνεχίζεται και θα συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.