20 Φεβρουαρίου 2015

JE SUIS Τζιμάκος!



Αναδημοσίευση από Ατέχνως

Γράφει η Μαρία Καραπιπέρη //

Κι ενώ αεροκοπάνε οι άρχοντες περί Δημοκρατικής τάξης.

Κι ενώ το Κατά Στάθη Ευαγγέλιο εξυμνεί τα «αυθόρμητα», ανώδυνα, άχρωμα, με ολίγη εξωκοινοβουλευτική «κοκκινόσκονη» (έτσι για τον ψεκασμό) «Λαϊκά κινήματα» σε απόλυτη συγχορδία με τα αστικά ΜΜΕ. Κι ενώ ο Πάνος ο Καμμένος απειλεί να τα κάνει όλα Κούγκι (τρέμε Σαπφώ Νοταρά). Κι ενώ ο αρχέκακος ο όφις ο Αλεμανός μας μισεί διακαώς. Κι ενώ έχουμε επιτέλους ζαρντινιέρα αντί γλάστρας στο Προεδρικό αξίωμα. Κι ενώ κορυφώνεται η αγωνία για το σήριαλ τον διαπραγματεύσεων και ο Γιάγκος (με ένα ν) ρωτάει τη Βίρνα επιτακτικά για να μάθει αν θα γίνει απομείωση εν τέλει του χρέους (του επονείδιστου; του προπολεμικού; του ανακεφαλοποιημένου; του τοκογλυφικού;) Κι ενώ στο Eurogrοup η Ελλάδα αναστενάζει άλλοτε για το 70%, άλλοτε για 30% του μνημονίου (Η Ελλάδα , στην Ελλάδα εξακολουθεί ν’ αναστενάζει συνεχώς και 100% σαν άλλοτε και χειρότερα).

- Τι εννοείς Βίρνα;
-Αυ
τό που ακούς Γιάγκο.



Κι ενώ συμβαίνουν όλα τούτα στον «Αγγελάκα» πλασμένο σουρεάλσοσιαλιστικό κόσμο, του Καπιταλισμού. Κάνει ζούμ η κάμερα και αλλάζει πλάνο. Στρέφεται σε αυτούς που επιτακτικά και κατ’εντολή υπηρετούν με πάθος και πόθο, πιστοί στο χρέος που έχουν αναλάβει χρόνια τώρα. (Πρωτοεμφανιζόμενος ο Αγγελάκας και η γνωστή αοιδός των Jumbo).

(Στο σημείο αυτό να διαμαρτυρηθώ, εκ μέρους του Άδωνη που σπαράζει ολημερίς στα τουί τουί και ριτουί του Καζάκη και μερικοί μερικοί του κλέβουνε τη δόξα)

Βγαίνει λοιπόν μια τσογλανοπαρέα να κάνει κριτική τραγουδώντας σε ρυθμούς του ύμνου του ΕΑΜ στίχους που θα τους ζήλευε και ο Καιάδας , μα τις χίλιες σβάστικες!

Τζιμάκο μπορείς και καλύτερα! Δοκίμασε να διασκευάσεις την Διεθνή στην μελωδία του «Die Fahne Hoch» ή ακόμα ακόμα και το «Ορθό το Λάβαρο». Τι; Σου βάζω ιδέες;

Απορώ, μα το «Mein Kampf», πώς και δεν το σκεφτήκατε εσείς όλοι που γεμίζατε τις πλατείες («Πλάι πλάι μαζί με χρυσαυγίτες, ορντινάτσα των καπιταλιστών») στο «κίνημα» των αγανακτίστας. Εκεί που οι «χιλιαστές του Περισσού» δεν πάτησαν το πόδι τους. Και πώς να το κάνουν άλλωστε; Τι να φωνάζουν μαζί σας; Έξω τα κόμματα, έξω τα συνδικάτα, μέσα η Χρυσή Αυγή;

Ο ultra επαναστατικός χώρος του Τζιμάκου είναι γνωστή κολυμβήθρα των προβοκατόρων, των παρακρατικών, των ιεραποστόλων της αστικής καπιταλιστικής «Δημοκρατίας». Τι; Όχι; Δεν είναι επαναστάτες έτοιμοι να εκδράμουν για να: Καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή (…) Έφυγαν και τα κάγκελα, δεν έχει και συλλαλητήριο το Π.Α.ΜΕ

Τζιμάκο μ” χωρίς θυσία δεν υπάρχει λατρεία. Σε κράζουν και μερικοί που σε αποθέωναν παλιά όταν ελεεινολογούσες προβοκατόρικα εναντίον του ΚΚΕ (στα πλαίσια πάντα της κριτικής και της προσπάθειας να απεγκλωβιστεί η καλή βάση από την κακή ηγεσία, δε σας παρεξηγάμε, αλίμονο! Εντρυφήστε κι εσείς όμως βρε σφοι να συμμαζέψετε τις ηγεσίες σας που έχουν γίνει στικ του ΣΥΡΙΖΑ (βλπ Δελαστίκ), εδώ διψάει η αυλή σας..

Αλλά και τι μ’ αυτό;

Σήμερα έχεις καταφέρει ότι σχεδόν και ο Προκόπης Παυλόπουλος (βλπ δήλωση Παπαδημούλη). Να ενώσεις ό,τι κινείται αντικομμουνιστικά από την «πρώτη φορά αριστερά, τους ψεκασμένους, την λαϊκή δεξιά, την ακροδεξιά του Φον Βορίδεν και τον δεξιοσουργελισμό του Άδωνη, τις αγριοφιλελέρες, το «ακραίο κέντρο» του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, μέχρι τους γερμανοτσολιάδες της Χρυσής Αυγής. Οι πρώτοι και οι τελευταίοι σε λάτρεψαν !

Ακούνε Τζιμάκος, Αγγελάκας και Κατερίνα και γράφουν χωρίς ορθογραφικά λάθη στα social-media. (Πάντα με κεφαλαία και greeklish, γιατί η Ε.Ε είναι το σπίτι μας). Τέτοιο άλμα συνείδησης επετεύχθη.

Κι ενώ άδουν οι Jumbo-μάγκες, παράλληλα συμβαίνουν και τα εξής:

Η Κα Βαλαβάνη μας καλεί να πληρώσουμε όλο τον ΕΝΦΙΑ, με το συμπάθειο.. Συνδικαλιστές απεργοί διώκονται και καταδικάζονται. Η νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας είναι πάγιο αίτημα 40 χρόνια καπιταλιστικού βίου, και η πρώτη φορά αριστερά ποιεί τη νήσσαν. Απολύουν εγκύους. Μας ζητούν να υπογράψουμε δηλώσεις νομιμοφροσύνης για να μας προσλάβουν ως ημιάνεργους, με μισθούς χαρτζιλίκια, ελαστικά ωράρια, χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα. Δουλεύουμε με vouchers, μας νοικιάζουν δουλεμπορικά στ΄αφεντικά. Στην Αμυγδαλέζα μετανάστες αυτοκτονούν, πεινάνε, βιάζονται, ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ εξ αιτίας του ανελέητου ταξικού πολέμου που διεξάγεται εις βάρος των λαών, από τις ΗΠΑ την Ε.Ε το ΝΑΤΟ και τους άλλους Ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς .

Τα παραπάνω είναι μερικές από τις ξύλινες καταγγελίες που κατ΄εξακολούθηση και κατά συρροή «διαπράττει» το ΚΚΕ και ίσως εξηγεί γιατί δεν θα σφραγίσει μια νέα συμφωνία Βάρκιζας. Γιατί ο Καπιταλισμός Ανθρώπινος δεν γίνεται. Γι” αυτό χρειάζεται όλους αυτούς τους χρήσιμους ηλίθιους να τον υπηρετούν. Να λανσάρουν επαναστατιλίκι αντάμα με αντικομφορμισμό, όσοι κλίνουν την λέξη κατεστημένο σε όλες τις πτώσεις…

Την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές, πληροφορούμαι πως οι χρυσαυγίτες διοργανώνουν μεγάλη συγκέντρωση υπέρ του Τζιμάκου στα Εξάρχεια (…)

Θα κρατούν ρεσώ και θα φορούν (εκτός από τα περιβραχιόνια με τη σβάστικα) πλακέτες στο στήθος που θα γράφουν: JE SUIS Τζιμάκος!

Η συγκέντρωση γίνεται για να διεκδικήσουν να τους χορηγηθεί μέρος των κονδυλίων από τα ΕΣΠΑ που δαπανά η Ε.Ε για να καλλιεργήσει τον αντικομμουνισμό!

WIN WIN παιδιά!

Υ.Γ. Ιδιαιτέρως στον κο Αγγελάκα αφιερώνουμε την παρακάτω στροφή από δικό του τραγούδι και του ευχόμαστε ασφαλώς να μη σώσει να το τραγουδήσει ποτέ στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.. Ούτε τον εμετό μας δεν αξίζει…

«Είμαι φτηνός, πολύ φτηνός, είμαι φτηνός
για λίγα ψίχουλα μπορώ να γίνω δούλος καθενός.
Είμαι φριχτός, πολύ φριχτός, είμαι φριχτός
την καταδίκη σας αξίζω να υπομένω διαρκώς.»

26 σχόλια:

  1. Μια αυθόρμητη απάντηση στον Τζιμάκο:
    https://www.youtube.com/watch?v=BwBb_Gz89jo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.youtube.com/watch?v=BwBb_Gz89jo

    Αυτό είναι απάντηση στα παλιορουφιανιά...! Πολλά μπράβο στα συντρόφια. «Και από δράκουλας των Εξαρχείων, στου Μιχαλολιάκου την αυλή».

    Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όταν πενιά την ατεχνία κατεργάζεται..............
    Το βλάκα το Τζίμι Πανούση μπορείς να τον καταλάβεις από δυο ενδείξεις: Μιλάει για πράματα που είναι γι’ αυτόν άχρηστα και εκφράζει γνώμη για κάτι που κανένας δεν τον ρωτάει,
    το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κοίτα ποε, δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Είτε όλοι κάποιο πρωί ξύπνησαν φασίστες, εκτος φυσικά από τους παμιτες και κουκουέδες, είτε πολλοί βαρέθηκαν σε περιοδο κρισης τον αριστερισμο,τους βερμπαλισμούς και τις γραφικότητες και απλά σπάνε πλακα με τα κολλήματα σας.

    Μιλάμε για κολλήματα όμως.Δες τις αναρτήσεις σε όλα τα φιλοκκε μπλογκ που κάνουν πολύ καλά και αναδεικνύουν τα προβλήματα ανεργων, συνδικαλιστών και σύγκρινε τες με την περίοδο που ήταν πανω η κυβέρνηση Σαμαρά. Τοτε η τεραστια πλειοψηφία ήταν κείμενα κατά του Συριζα, τα υπόλοιπα θεωρία για οπορτουνισμό και εάν περίσσευε κάτι θυμόμαστε και τα εργασιακά. Μακάρι να υπήρχε αντιπολίτευση με τόση ένταση και μένος και στην κυβέρνηση των ακροδεξιών όσο υπαρχει τώρα εναντίων του Συριζα.

    Άλλο ένα θέμα είναι η πολιτική της διαπίστωσης, που βεβαια σε αυτήν την παγίδα πέφτουν όλα τα αντιπολιτευτικά κόμματα. Και ο Συριζα πολλές φορες παρασυρότανε στο να περιγραφει καταστάσεις (έχουμε φτώχεια,έχουμε ανεργία,ο κόσμος πεινάει,οι μετανάστες το ένα, η ευρώπη το άλλο...), αλλα αυτά τέλειωσαν γιατι δεν εμεινε στην διατύπωση, αλλά ανέλαβε την ευθύνη να αλλάξει τα πράγματα και το κυριότερο έχει λύσεις για το τώρα.Την πραγματικότητα την ξέρουμε καλύτερα απο αυτά που την περιγραφουν.

    Τα προβλήματα που περιγράφονται και στο κείμενο πιο πάνω, είναι πραγματικά, αλλα δεν βλέπω να γραφει ο συγγραφέας και την λύση τους. Και η λύση δεν μπορεί να είναι επανάσταση και κομμουνισμός που θα πέσει ουρανοκατέβατος. Δεν είναι δυνατόν από το A να πας στο Ω όταν υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία ανάμεσα τους, οση θέληση και εάν εχεις. Καλοπροαίρετη η θέληση για αλλαγή, αλλα το να θες ένα νέο ΕΑΜ και να περιμένεις να μπει ο κόκκινος στρατός στη χωρα για να φέρει την επανάσταση, δεν λύνει κάποιο πρόβλημα σήμερα και επιπλέον κατά βάθος, αφήνει τα πράγματα να μένουν στάσιμα...Αν κατανοήσεις αυτό, θα κατανοήσεις και τον εκνευρισμό πολλών αριστερών για το ΚΚΕ, δεν θέλει περισσότερη αναλυση.

    Για να μην πέφτω και εγώ στην παγίδα της απλής καταγραφής γεγονότων, μια λύση θα ήταν να κυβερνήσει το ΚΚΕ. Το ξέρω ότι διαφωνείτε κάθετα, αλλα ουσιαστικά δεν προτείνω κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει ας πούμε ο αξιόλογος Πελετίδης στην πάτρα: φιλολαϊκά μετρα και ανακούφιση των αδυνατων. Αν ο λαός εκτιμήσει αυτά που κάνει, θα τον ξαναψηφίσει και αργότερα που θα τον εμπιστευτεί ξανά, ίσως να είναι ακόμα πιο έτοιμος να ακούσει για έναν σοσιαλιστικό δρόμο και μια άλλη κοινωνία. Αλλα πάρε την ευκαιρία και την ευθύνη για αυτά που θες να κάνεις.

    Η άλλη επιλογή, είναι να βγάζεις μπροσούρες και θεωρητικά κείμενα που θα καταγγέλλει ότι κινείται, αλλα τις θεωρίες και τα ιδεολογήματα, ούτε να τα φας μπορείς, ούτε μπορείς να πληρώσεις με αυτά τον ενφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @katalana
    "Για να μην πέφτω και εγώ στην παγίδα της απλής καταγραφής γεγονότων, μια λύση θα ήταν να κυβερνήσει το ΚΚΕ. Το ξέρω ότι διαφωνείτε κάθετα, αλλα ουσιαστικά δεν προτείνω κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει ας πούμε ο αξιόλογος Πελετίδης στην πάτρα: φιλολαϊκά μετρα και ανακούφιση των αδυνατων".
    Αν ήθελες να κυβερνήσει το ΚΚΕ θα υποστήριζες και θα δρούσες μαζί με το ΚΚΕ! Αλλά είσαι με τον ΣΥΡΙΖΑ!
    Αν πραγματικά ήθελες φιλολαϊκά μέτρα δεν θα έφερνες παράδειγμα από τους Δήμους, γιατί απλούστατα το θεσμικό πλαίσιο των ΟΤΑ εμποδίζει ουσιστικά μέτρα. Οι κομμουνιστές δήμαρχοι διεκδικούν από τις κυβερνήσεις αυτά που στερούν από το λαό και συμβάλλουν στην ανάπτυξη εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης. Και σε κάθε περίπτωση δεν μαθαίνουν το λαό να συμβιβάζεται με ψίχουλα βαφτιζοντας θετικά μέτρα ανακουφισης (που ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτά αρνείται) σαν σωτηρία του λαού και "ανατροπή"!
    Και επειδή μίλησες για την Πάτρα, τότε πές μας γιατι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς συκοφαντεί και κάνει αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή της Πάτρας, με ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε καιη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Περιττό να σου πώ ότι στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή συμμετείχε και ο ΣΥΡΙΖΑ,αλλά δεν έκαναν σε 4 χρόνια ούτε το 1/1.000 για την ανακούφιση του λαού από αυτα που κάνει ο Πελετίδης σε 6 μήνες!
    "Μακάρι να υπήρχε αντιπολίτευση με τόση ένταση και μένος και στην κυβέρνηση των ακροδεξιών όσο υπαρχει τώρα εναντίων του Συριζα".
    Σε καταλαβαίνω! 3 χρόνια καθόσουν στο σπίτι σου περιμένοντας να βγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, οπότε ήταν αδύνατο να πάρεις χαμπάρι τις παμπολλες εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις που πρωτοστατούσαν οι κομμουνιστές. Ούτε πήρες χαμπάρι τις άπειρες αντιΠΑΜΕ κολεγιές ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ.
    Τώρα στήριξε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να προωθήσει παράταση του μνημονίου. Αλλά μην μας το παίζεις πιο ΠΑΣΟΚος από τους ΠΑΣΟΚους του 2009!
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @katalana
    "Είτε όλοι κάποιο πρωί ξύπνησαν φασίστες, εκτος φυσικά από τους παμιτες και κουκουέδες, είτε πολλοί βαρέθηκαν σε περιοδο κρισης τον αριστερισμο,τους βερμπαλισμούς και τις γραφικότητες και απλά σπάνε πλακα με τα κολλήματα σας".
    Τι ωραίος τρόπος να δίνεις άλλοθι σε αυτην την αθλιότητα που έφτιαξαν Πανούσης-Αγγέλακας και βρήκε ενθουσιώδη υποδοχή από τους Χρυσαυγίτες!
    Μου θυμίζει αυτό που έλεγε και η ΝΔ, ότι για την άνοδο του ναζισμού φταίνε οι οι εργατικές κινητοποιήσεις και το "άλλο άκρο" που δεν δέχεται να υποταχθεί με το καλό και δημοκρατικό τρόπο!
    Μπράβο katalana! Καλύτερη απόδειξη ότι ο δόμος του εκφασισμού περνά μέσα από το χτύπημα του ΚΚΕ δεν υπάρχει.
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @katalana
    Ούτε που θα το καταλάβεις, με αυτά που λες και την δήθεν κυριλέ λάσπη στο ΚΚΕ, πότε θα βρεθείς φασίστας. Από την σοσιαλδημοκρατία του καπιταλισμού σε κρίση μέχρι τον φασισμό, ούε ένα τσιγάρο δρόμος δεν είναι. Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @kk-1
    - από που συμπέρανες ότι ακούω Πανούση και ότι μαρεσούν αυτά που βγάζει; Τον Αγγελάκα τον εκτιμώ σαν πορεια γενικά και είναι γνωστό ότι έχει φιλοαναρχικες θέσεις. Και εμένα με εκνευρίζουν πολλά βιντεο των αρβύλα του καναλιού του
    Κυριακού για τον Τσίπρα, αλλα τι να κάνουμε. Φαντάζομαι αυτή είναι το τίμημα της ελεύθερης έκφρασης. Αλλιώς θα γίνουμε ίδιοι με αυτούς που απαγορεύουν και λογοκρίνουν.

    -"Αν ήθελες να κυβερνήσει το ΚΚΕ θα υποστήριζες και θα δρούσες μαζί με το ΚΚΕ! Αλλά είσαι με τον ΣΥΡΙΖΑ!"

    Αν το ΚΚΕ ήθελε να κυβερνήσει πραγματικά, είχε τις ευκαιρίες πολύ πρόσφατα. Δεν το τόλμησε και το πλήρωσε και εκλογικά. Προτίμησε την αποστασιοποιση. Είναι σαν να βρισκόμαστε όλοι σε ένα αεροπλάνο με βλάβη που κινδυνεύει να πέσει, να παλεύουμε να σωθούμε και ο κουκουές να κάθεται με σταυρωμένα χερια, μουρμουρίζοντας : Δεν με ενδιαφέρει, εγώ σας το έλεγα ότι πρέπει να πετούσαμε με ελικόπτερο....
    Μπορείς να λες σωστά πράγματα. Αλλα έχει σημασία τώρα τι κανεις, όχι τι θα έπρεπε να έχει γίνει.

    -"Οι κομμουνιστές δήμαρχοι διεκδικούν από τις κυβερνήσεις αυτά που στερούν από το λαό και συμβάλλουν στην ανάπτυξη εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης. "

    Τα ίδια λέμε : γιατί μονο να διεκδικείς από τις κυβερνήσεις και να μην γίνεις η ίδια κυβέρνηση; Έστω να συγκυβερνήσεις και να πιέζεις για φιλολαϊκά μετρα. Όταν οι κόκκινοι δήμαρχοι ψηφίστηκαν, δεν είπαν "-εγώ δεν θέλω να διαχειριστώ την κρίση σε καπιταλιστικό περιβάλλον, θα περιμένω τον σοσιαλισμό πρώτα", αλλα έπεσαν με τα μούτρα στα βαθιά. αν πάνε καλά, ο κόσμος θα το εκτιμήσει και ίσως βρει δύναμη για μεγαλύτερη χειραφέτηση. Συμφωνούμε τουλάχιστον σε αυτό;

    - Για την πάτρα και τους συντρόφους δεν ξέρω τι λες. Αυτό όμως που ξέρω σίγουρα και στο υπενθυμίζω, είναι ότι ο Πελετίδης ψηφίστηκε από τον Συριζα και μάλιστα επίσημα, με προτροπή από τον Τσίπρα. Ποτε έκανε κάτι αντίστοιχο το ΚΚΕ για οτιδήποτε αφορά τον Συριζα; Σιγα μην το κανει ποτέ.... Τα κολλήματα που λέγαμε....

    - Ούτε πασόκος είμαι ούτε κάθομαι στον καναπέ. Σε ενημερώνω ότι στον συνασπισμό βρισκομαι από την εποχή που έμπαινε - δεν έμπαινε στη βουλή και τους ελαχιστους συντρόφους, τους γνώρισα από τα καμπινγκ. Πάντα θυμάμαι τις εποχές αυτές και το γεγονός ότι από τα πολύ χαμηλά φτάσαμε να μας στηρίζουν, εναντια στην τρόικα και για το σηκωμα του κεφαλιού, πρώην πασόκοι και δεξιοί το θεωρώ μαγκιά και όχι ντροπή όπως θες να υπονοήσεις. Η καθαρότητα των ψηφοφόρων είναι ένα δικό σας πρόβλημα, που μονο στην λογική της απομόνωσης οδηγεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Υπάρχουν πολλοί που δεν ξέρουν ότι είναι φασίστες αλλά θα το ανακαλύψουν όταν έρθει η ώρα" - Ernest Hemingway

      Katalana, στο αφιερώνω...

      Διαγραφή
    2. @Dreaming Neon Red
      Μια χαρά τα λέει ο Ερνεστ, αλλα να ξέρεις αυτό ισχύει για όλους. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

      Πάντως στον Συριζα, και ελευθερα λέμε την γνώμη μας και διαφωνούμε ακομα και σε επιλογές του προεδρου αν χρειαστεί και άλλη άποψη μπορούμε να έχουμε σε οικονομικά,πολιτικα θέματα.

      ΥΓ. Ας δοκιμάσει ένα οποιαδήποτε πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΚΚΕ να πει κάτι αντίστοιχο με τον Γλέζο για τον ΓΓ. Να δεις τι έχει να γίνει...

      Γλέζος: Ατόπημα Τσίπρα η επιλογή Παυλόπουλου

      http://www.newsit.gr/politikh/glezos-atopima-tsipra-pavlopoulos-1802

      Διαγραφή
    3. εισαι ελεεινος ψευτης, γραφεις στο 7 μερες μηπως;
      εχει τεραστια διαφορα η σατυρα με αυτο που εφιαξαν (κατα παραγγελια προφανως) τα 2 ρεταλια. ο αγγελακας δεν εχει αποψεις πλεον, το εχει καψει εδω και πολυ καιρο!

      λες μπουρδες. το ΚΚΕ ποτε δεν ειπε οτι δεν θελει να κυβερνησει, ειπε οτι δεν κυβερναει σε αστικο κρατος με την εξουσια στα χερια των αστων. εχει μεγαλη διαφορα και αν δεν το καταλαβαινεις τι να σου πω, ασχετος;;;;;;

      συγκρινεις ανομοια πραγματα, οι δημαρχοι ειτε ειναι σαν τους ΚΚΕδες ειτε σαν τους γκοτσηδες που απειλουν με φυλακη για χρεη προς τον δημο. ακριβως οπως σου ειπα και στην απο πανω παραγραφο το ΚΚΕ θελει να κυβερνησει, οχι ομως να κανει την μαριονετα των αστων, οπως κανει τωρα ο τσυριζα (με τον τζιγγερ πως τα βρικατε ρε θηρια;;;;)

      ο τσυριζα εκανε την αναγκη φιλοτιμο στον δευτερο γυρο, τις δηλωσεις του τσυριζαιου υποψηφιου στον πρωτο γυρο τις θυμασαι; καποιος που εχει εστω και λιγες καλες σκεψεις για τον αντιπαλο του δεν λεει τα εμμετικα του τσυριζαιου. ασε που υπαρχουν και πολλες μαρτυριες για την ημερα των εκλογων το τι εκαναν οι πασοκοι...χμμμ οι πρωην πασοικοι νυν τσυριζαιοι!!!!

      να σου πω για κοληματα; θες να σου πω τι ελεγε ο βλαχος (τσυριζα με υποστηριξη πασοκ) στην πετρουπολη εναντια στον κομμουνιστη για να βγει δημαρχος; και τι καταφερε οταν βγηκε με την ανοιχτη στηριξη και της νδ στον 2ο γυρο; ενα δημο υποδειγμα με πλεονασμα, που δεν χρωσταγε πουθενα, με ολους τους εργαζομενους μονιμους και με δωρεαν παροχες στους δημοτες και με τα χαμηλοτερα δημοτικα τελη; αυξησε τα δημοτικα τελη, χαρατσωσε τον κοσμο, περνει με βαουτσερ και οχι μονιμους και οταν παρεδωσε τον δημο χρωσταγε παντου!
      να σου θυμισω τι κανατε για να βγειτε δημαρχοι στην ικαρια; συμμαχια με το λαος!!!!!!

      πασοκος εισαι πλεον! στα καμπινγκ, αυτα που εκανε το τραβελι ο γραμματεας της σπουδαζουσας σας;;;; απο τα πολυ χαμηλα φτασατε να σας στηριζουν ο κοτσακας, ο ραυτοπουλος, σακοραφα/κουροπλης (που εχουν ψηφισει τα μνημονια), η κατσελη (επισης), να μην πω για τα λαμογια της πασκε, αυτοι σας στηριζουν. το ΚΚΕ δεν μιλαει για καθαροτητα ψηφοφορων, το αντιθετο, το ΚΚΕ μιλαει για τα λαμογια που εχετε βαλει στον τσυριζα.
      για καναπε δεν ξερω, αλλα σιγουρα εισαι στον δρομο δευτερα/τεταρτη απογευμα σαββατο επισης και κυριακη και παντα στο συνταγμα που εχει δωρεαν wifi. στις απεργιες αν κατεβαινεις περνεις αδεια ή δηλωνεις ασθενεια; και αν δεν το κανεις εσυ δεν πειραζει, εχεις τετοιους στον συρφετο που λες κομμα!!!!!!
      εσυ μπερδευεις το ποσοι σας ψηφισαν με την απηχηση που εχετε στον κοσμο, για αυτο οι συγκεντρωσεις σας ειναι τρεις και ο κουκος!
      για αυτο λοιπον μαστορα να εχεις το νου σου, γιατι ολοι αυτοι που σας ψηφισαν, οταν νοιωσουν οτι τους πουλησατε, αυτα που θα σας κανουν δεν θα εχουν καμια σχεση με αυτα που τραβαγαν οι αλλοι. και επειδη καποιοι απο το ΚΚΕδικο ειναι πονοψυχοι, αυτοι θα σας σωσουν απο το λυντσαρισμα (εμενα μην με βαζεις στους πονοψυχους, εγω πασατεμπο και θα βλεπω)!
      Υ.Γ. θελω να πιστεψω οτι δεν εισαι φαν του χοντρου και του κομματια, αλλα ρε αδερφε, απο τις 26/1 καθε μερα σας κανουμε ρομπα (δηθεν αριστεροι) με τις κωλοτουμπες σας κτλ κτλ κτλ. πως σου ηρθε να γραψεις τωρα, για αυτο το θεμα και να υπερασπιστεις τι; την αλητεια; καλο το παραμυθι σου αλλα δεν εχει δρακο!

      Διαγραφή
  9. @katalana
    σου εχω μια συμβουλη! σταθμο λαρισης, σε περιμενουν οι καινουργιοι σου συνοδοιποροι!!!
    αντε φασιστακο μου! και καλα σαραντα στα νεκρα εγγεφαλικα κυταρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Αν το ΚΚΕ ήθελε να κυβερνήσει πραγματικά, είχε τις ευκαιρίες πολύ πρόσφατα. Δεν το τόλμησε και το πλήρωσε και εκλογικά. Προτίμησε την αποστασιοποιση. "

    Εννοεις να συγκυβερνησει με συριζα καμμενο, ή στη θεση του καμμενου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Είναι σαν να βρισκόμαστε όλοι σε ένα αεροπλάνο με βλάβη που κινδυνεύει να πέσει, να παλεύουμε να σωθούμε και ο κουκουές να κάθεται με σταυρωμένα χερια, μουρμουρίζοντας : Δεν με ενδιαφέρει, εγώ σας το έλεγα ότι πρέπει να πετούσαμε με ελικόπτερο.... "

      Οχι "φιλαρακι" δεν ειναι κατι τετοιο, ειναι σαν να πηγαινουμε με το τρενο και ο λαος να ειναι το καρβουνο, και οι αλλοι να διαφωνουν(η να συμφωνουν) με ποιο τροπο θα φτυαρισουν το καρβουνο στον καυστηρα και το ΚΚΕ να λεει ότι δεν θελει να καψει τον λαο για να κινηθει το εκτρωμα των μονοπωλιων. Τοσο απλα

      Διαγραφή
    2. Επισης φασιστικο ειναι που το κομμα σου εκβιαζει την συναινεση ή ακομα και την υποστηριξη του λαου με το διλλημμα "ή εμείς ή η χρυσή αυγή". Και ειναι το δίλλημα του αστικου κράτους που το αναπαράγετε, ότι "αμα δεν θελετε με το καλο γίνεται και με το ζορι". Σας τρεφει λοιπον ο φασισμος, ή πιο σωστα καλλιεργειτε την τρομοκρατια, οπως κατηγορουσατε οτι εκανε η ΝΔ, προκειμενου ο λαος να κατσει ύσηχος και υπακουος να τον σφαζουν τα μονοπωλια. Και επειδη το ΚΚΕ λεει "ρε μαλακες ξυπνατε σας σφαζουν" σας μπαινει ολων σας στο ματι και σας χαλαει το παραμυθι...
      ...εγω παντως αν ειχα ψηφισει συριζα θα ντρεπομουν αυτη τη στιγμη να μιλησω, ποσο μαλλον να κατηγορησω το ΚΚΕ που τον ειχε προειδοποιησει τον λαο για το τι κουμασια εισαστε.

      Διαγραφή
    3. Οσο για τις λυσεις που αναρωτιεσαι, τις λεμε, τις γραφουμε, τις συζηταμε με τον λαο, αν εσυ δεν θελεις να τις δεις η αν τις τοποθετεις στη δευτερα παρουσια ακριβως για να διακιολογησεις τον εαυτο σου που εισαι δειλος και συμβιβασμενος δεν σου φταιει ουτε το κκε ουτε οσοι αγωνιζονται με αυτο.

      Διαγραφή
    4. Και θα ηθελα και εγω μια απαντηση:

      Γιατι ολα τα μετρα τα αντιλαικα ο συριζα σχεδιαζει να τα παρει αμεσα ή να διατηρησει τα υπαρχοντα, και τα λιγα ψιχουλα που ειχε ταξει οσο παει και τα μετατοπιζει ξανα και ξανα προς το μελλον;

      Μηπως γνωριζει οτι τελικα δεν θα χρειαστει να τα παρει γιατι μεχρι τοτε-το τελος του 16 τα μ εσα του 17- θα γινουν παλι εκλογες και θα αλλαξει η κυβερνηση;

      Διαγραφή
  11. @katalana
    -"από που συμπέρανες ότι ακούω Πανούση και ότι μαρεσούν αυτά που βγάζει;".
    Που είδες να σου προσάπτω κάτι τέτοιο ή να ασχολούμαι με το τι ακούς;
    -"Αν το ΚΚΕ ήθελε να κυβερνήσει πραγματικά, είχε τις ευκαιρίες πολύ πρόσφατα. Δεν το τόλμησε και το πλήρωσε και εκλογικά. Προτίμησε την αποστασιοποιση".
    Κλασική παπάτζα που ακούγεται εδώ και τρία χρόνια από ΠΑΣΟΚους, Νεοδημοκράτες, Χρυσαυγίτες (ναι, και από αυτούς!), ΣΥΡΙΖΑιους και άλλους τυχάρπαστους. (και μιλώ για οργανωμένους και όχι για απλό κόσμο).
    Εννοείς προφανώς γιατί το ΚΚΕ δεν στηρίζει ή δεν συμμετέχει σε μια κυβέρνηση του συστήματος που λειτουργεί στα πλαίσια της Ε.Ε. υπηρετώντας την αστική τάξη και θα παίρνει αντιλαϊκά μέτρα. Δηλαδή απαιτείς (όπως και η αστικήτάξη) από το ΚΚΕ να παραιτούνταν από την διεκδίκηση και την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, από τον ιστορικό ρόλο του. Και σε τελική ανάλυση το ΚΚΕ να γινόταν κάτι σαν "αριστερός" ΣΥΡΙΖΑ ή κάτι σαν "αριστερό" ΠΑΣΟΚ. Βεβαίως το ΚΚΕ έχει πρόταση εξουσίας και διακυβέρνησης, της εξουσίας του λαού. Βέβαια με αυτή την προοπτική εσύ έχεις αλεργία!
    -"Όταν οι κόκκινοι δήμαρχοι ψηφίστηκαν, δεν είπαν "-εγώ δεν θέλω να διαχειριστώ την κρίση σε καπιταλιστικό περιβάλλον, θα περιμένω τον σοσιαλισμό πρώτα", αλλα έπεσαν με τα μούτρα στα βαθιά. αν πάνε καλά, ο κόσμος θα το εκτιμήσει και ίσως βρει δύναμη για μεγαλύτερη χειραφέτηση".
    Και ποιος σου είπε ότι οι κομμουνιστές δήμαρχοι είπαν ότι θα εκλεγούν για "να διαχειριστούν την κρίση"; Αυτό που έλεγαν και λένε είναι ότι και από τη θέση της δημοτικης αρχής θα ασκούν εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση. Και επειδή ακριβώς ασκούν εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση προωθούν κάποια μέτρα ανακούφισης χωρίς να καλλιεργούν αυταπάτες και χωρίς να παραιτούνται από αυτά που έχει πραγματικά ανάγκη ο λαός. Και για αυτό ακριβώς σε τέτοια μέτρα αντιδρούν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ διαδίδοντας άθλιες συκοφαντίες. Επίσης εξηγούσαν ότι δεν μπορεί να περιμένει ο κόσμος ριζικές αλλάγες μεσα από τους δήμους γιατί είναι αναπόσπαστο τμήμα του αστικού κράτους με τα χέρια δεμένα. Άλλοι πούλαγαν τρελίτσα για ανατροπές μεσα από τους δήμους...
    Εκτός αν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά ρόλου μιας Δημοτικής αρχής από το ρόλο της κυβέρνησης και συνολικά του αστικού κράτους.
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)
    @katalana
    - "Αυτό όμως που ξέρω σίγουρα και στο υπενθυμίζω, είναι ότι ο Πελετίδης ψηφίστηκε από τον Συριζα και μάλιστα επίσημα, με προτροπή από τον Τσίπρα. Ποτε έκανε κάτι αντίστοιχο το ΚΚΕ για οτιδήποτε αφορά τον Συριζα; Σιγα μην το κανει ποτέ.... Τα κολλήματα που λέγαμε....".
    Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε το δικό του συνδυασμό που πήρε 17% (κοινώς τον πούλο) στον 1ο γύρο, ενώ ο συνδυασμός της "Λαϊκής Συσπείρωσης" βγήκε πρώτος με 25%. Και φυσικά ο λαός στην Πάτρα γνωρίζει καλά και τον κομμουνιστή Πελετίδη και το ρόλο των κομμουνιστών και το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχε στην προηγούμενη αντιλαϊκή δημοτική αρχή. Στο 2ο γύρο ο Πελετίδης ψηφίστηκε και έτσι κι αλλιώς θα ψηφιζόταν από την πλειοψηφία του λαού της Πάτρας, 'οπως και έγινε. Ό,τι και να έλεγε ή να έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, στα παλιά τους τα παπούτσια θα τον έγραφαν ο κόσμος και οι ψηφοφόροι του. Στο κάτω κάτω της γραφής το ΚΚΕ και ο Πελετίδης ζήτησαν την ψήφο για να καταδικαστεί και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, καθαρά και ξάστερα. Οι ΚΚΕδες πάντως δεν είναι ούφα να ψηφίζουν αντιλαϊκές δημοτικές αρχές,ό,τι όνομα και αν έχουν. Για ρώτα όμως τι οχετό έριχναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πελετίδη πριν το δεύτερο γυρο, σχεδόν τα ίδια με αυτά που έλεγε και ο υποψήφιος της ΝΔ. Κάτι για "κομματικές σημαίες" κλπ....
    -"Σε ενημερώνω ότι στον συνασπισμό βρισκομαι από την εποχή που έμπαινε - δεν έμπαινε στη βουλή και τους ελαχιστους συντρόφους, τους γνώρισα από τα καμπινγκ. Πάντα θυμάμαι τις εποχές αυτές και το γεγονός ότι από τα πολύ χαμηλά φτάσαμε να μας στηρίζουν, εναντια στην τρόικα και για το σηκωμα του κεφαλιού, πρώην πασόκοι και δεξιοί το θεωρώ μαγκιά και όχι ντροπή όπως θες να υπονοήσεις".
    Δεν είχα αμφιβολία ότι από παλιά ήσουν ουρά των ΠΑΣΟΚων και συμπορευόσουν μαζί τους. Έτσι και αλλιώς και τώρα με τον παλιό κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ είστε στο ίδιο κόμμα και προψθείτε νέο μνημόνιο ενάντια στο λαό.
    Και κάτι τελευταίο:κόψτε τις προβοκάτσιες που διαδίδετε για τον Πελετίδη στην Πάτρα γιατί σας έχουμε πάρει χαμπάρι!
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω ΚΚ-1 απορω, αν ειχαμε μπει-λεμε τωρα-σε μια αστικη κυβερνηση, ο πανουσης θα μας πολεμουσε με τετοια λυσσα ή θα ηταν ικανοποιημενος;

      Διαγραφή
  13. "Πάντως στον Συριζα, και ελευθερα λέμε την γνώμη μας και διαφωνούμε ακομα και σε επιλογές του προεδρου αν χρειαστεί και άλλη άποψη μπορούμε να έχουμε σε οικονομικά,πολιτικα θέματα. "

    Ναι μωρε, τα λετε σεις, αλλα στο τελος κανετε οτι λεει η τροικα...
    και οσο για την "ελευθερια λογου" στο κομμα σας, ειναι για να δινει το φυλλο συκης σε αυτους που θελουν να λενε οτι ειναι σε αριστερο κομμα, να λενε "να μπορει να εχουμε προτεινει τον παυλοπουλο, να συνεργζομαστε με τον καμμενο και να παρατεινουμε το μνημονιο, αλλα βγαινει και ο Γλεζος και τα χωνει".

    Οσο για το κομμα, και εμεις εχουμε ελευθερια λογου, αλλα εχουμε και κατι αλλο που λεγεται δημοκρατικος συγκεντρωτισμος, με αποτελεσμα αυτο που ψηφιζεται δημοκρατικα, δηλαδη την πλειοψηφουσα γνωμη, να την παιρνουμε στα σοβαρα και να την εφαρμοζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ταδε εφη ραχηλ μακρη με αφορμη τον παυλοπουλο "με εδιωξαν απο τους ανελ γιατι κατηγορουσα οτι ηταν αρχηγικο κομμα και τις αποφασεις τις επαιρνε ο καμενος αλλα και εδω....."
      θες να μου πεις σοσιαλφασιστα οτι συνεδριασαν τα οργανα του τσυριζα και αποφασισαν την συγκυβερνηση με τους φασιστες με γραβατα του καμενου και την προεδρια παυλοπουλου και συμφωνησαν;;;;;

      Διαγραφή
    2. Ελα μωρε 50 αποχρωσεις της ρομπας ειναι τα παιδια

      Διαγραφή
  14. Τελος αυτο με το αεροπλανο το παραδειγμα πυο εδωσες-θυμησου και ποιοι το χρησιμοποιησαν ως προεκλογικο σποτ-αναπαραγει ακριβως την ιδεα που εχει ο λενιν για τον οπορτουνισμο. Οτι δηλαδη οι οπορτουνιστες προσπαθουν να πεισουν τον λαο οτι τα συμφεροντα του μπορει να ευθυγραμμιζονται με τα συμφεροντα του κεφαλαιου. Δηλαδη το οτι ολοι ειμαστε στο ιδιο αεροπλανο, κεφαλαιοκρατες, λαος, λουμπεναρια, και οτι το να μην πεσει, δηλαδη να μην χρεοκωπησει ο καπιταλισμος, ειναι στο συμφερον ολων μας.

    Συγνωμη που σε παιρνω στα σοβαρα και σου απανταω με σοβαρα επιχειρηματα, το ξερω πως δεν το εχεις συνηθισει να γινεται στον πολιτικο σου χωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν έχω χρόνο να διαβάσω τα σχόλια, ούτε καν ολόκληρο αυτό του (θου κύριε, τι ντροπή για τους Καταλανούς) katalana και έτσι δεν θα ασχοληθώ με τον αντικομμουνισμό και τον συστημισμό του. Αυτό που διάβασα και νομίζω πως τα λέει όλα είναι το εξής:
    "αλλα τις θεωρίες και τα ιδεολογήματα, ούτε να τα φας μπορείς, ούτε μπορείς να πληρώσεις με αυτά τον ενφια"
    Και γιατί να τον πληρώσω, μωρή ορντινάτζα των αστών, τους τον χρώσταγα??? Έχετε καταντήσει (συγνώμη λάθος, είσασταν πάντα) τόσο υπηρέτες των αφεντικών, που σας φαίνεται τόσο φυσιολογικό να έχει ο λαός σκυμμένο το κεφάλι απέναντι στους αστούς ώστε να το χρησιμοποιείτε και ως επιχείρημα...

    ...και πάλι δεν βρίσκω λέξη να σας χαρακτηρίσω, οπότε σταματάω εδώ. Για τις ομοιότητες των "επιχειρημάτων" με αυτά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όλων των προηγούμενων χρόνων δεν λέω τίποτα...

    Ιάκωβος Δανιηλίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το οπορτουνιστικο παπαγαλακι μας λεει οτι ειχε την ευκαιρια το ΚΚΕ να κυβερνησει το αρνηθηκε και το πληρωσε εκλογικα. Πολυ καλα εκανε και αρνηθηκε γιατι ποτε και πουθενα η εργατικη ταξη δεν πηρε τα μεσα παραγωγης στα χερια της μεσα απο αστικη διαχειρηση αντιθετα παντου καταστροφη. Οσο για τους δημαρχους ατυχησες. Ειναι επικεφαλης στην περιοχη τους της εργατικης λαικης αντιπολιτευσης για την ανατροπη του καπιταλισμου. Αυτη η αγαπη σου για το ΚΚΕ που εχασε ψηφους με εκανε και δακρυσα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.