10 Φεβρουαρίου 2015

Μειώσεις μισθών ? Μπα, λάθος κάνετε, αφού είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ !

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής: Όχι στις μειώσεις μισθών στη «Nestle»
Πηγή : 902.gr

Τη μείωση μισθών από 10 - 38% με την εξαναγκαστική υπογραφή ατομικών συμβάσεων, επιβάλλει από χθες η εργοδοσία της «Nestle», ξεκινώντας από το εργοστάσιο παγωτού στον Ταύρο και στη συνέχεια απευθύνθηκε στους εργαζόμενους στις αποθήκες του Ασπροπύργου. Αυτό καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, τονίζοντας ότι δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι προειδοποιήσεις που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα πως όποια κυβέρνηση και να έχουμε, οι βιομήχανοι θα είναι εδώ, η εκμετάλλευση θα συνεχίζεται, όπως και το τσάκισμα των μισθών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Τροφίμων και του Συνδικάτου έκανε άμεση παράσταση διαμαρτυρίας χτες Δευτέρα 9/2 στο εργοστάσιο παγωτού στον Ταύρο καλώντας τους εργαζόμενους να οργανωθούν, να μην υπογράψουν τις μειώσεις μισθών και προειδοποιώντας την εργοδοσία να σταματήσει άμεσα τα αντεργατικά μέτρα.

Το συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους σε γενική συνέλευση την Κυριακή 15/2 στις 11.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους και να οργανώσουν τον αγώνα τους.


Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο αναφέρει:

«Η "ΝΕΣΤΛΕ" ήταν μία από τις 11 πολυεθνικές που στη συνάντηση που είχαν τον Μάρτη 2013 με την τότε κυβέρνηση είχαν ζητήσει τη μείωση μισθών, ώστε να προχωρήσουν σε "επενδύσεις". Η επίθεση λοιπόν ενάντια στους εργαζόμενους της "ΝΕΣΤΛΕ ΕΛΛΑΣ" συνεχίζεται αμείωτη και με συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και μάλιστα προειδοποιούμε για μια ακόμη φορά ότι τα αντεργατικά μέτρα θα έχουν και συνέχεια.

Η "ιστορία" της "ΝΕΣΤΛΕ" άλλωστε το επιβεβαιώνει:

Εκ περιτροπής 2ήμερη και 3ήμερη εργασία εργατών παραγωγής, με αποτέλεσμα να μην έχουν βιβλιάριο ασθενείας και να μην δικαιούνται επίδομα ανεργίας.
Απόλυση καθαριστριών και εργαζομένων στη διανομή ψυγείων και επαναπρόσληψη από εργολάβο με τα μισά λεφτά!

Εκβιαστικά στέλνει για δουλειά-λάστιχο (αλλιώς απολύει) μόνιμους από τον Ταύρο - παγωτό στα Οινόφυτα - καφές, χωρίς να κάνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Διακοπή συμβολαίων με πολλούς αντιπρόσωπους-διανομείς παγωτού και στους υπόλοιπους που παρέμειναν "ψαλίδισε" το ποσοστό κέρδους τους.

Η "ΝΕΣΤΛΕ" είναι η Νο1 εταιρεία τροφίμων παγκόσμια με πωλήσεις το 2013 πάνω από 75,6 δισ. ευρώ παγκόσμια (όσο το 40% ΑΕΠ της Ελλάδας...), με καθαρά κέρδη 32,67 εκατ. ευρώ (!) στην Ελλάδα τη διετία 2011-2012. Για να πετύχει την κερδοφορία αυτή προχώρησε σε απολύσεις, μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση εργασίας με αποτέλεσμα να υπάρχουν εργατικά ατυχήματα, δουλειά για λίγους μήνες το χρόνο και πολλές από αυτές σε θέσεις μαθητείας, δηλαδή με μισθούς ψίχουλα.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, όλοι χορτάσαμε αυτές τις μέρες από εθνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, στην Ευρώπη, στα σαλόνια, στη Βουλή και στις πλατείες. Όμως η ζωή για τον εργάτη μέσα στο εργοστάσιο παραμένει όχι μόνο ίδια αλλά και χειρότερη, επιβεβαιώνει τη λαϊκή ρύση "τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά". Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από κούφιες και υποκριτικές υποσχέσεις για επαναφορά του κατώτατου μισθού, για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Οι ατομικές συμβάσεις υπό την απειλή της απόλυσης στη "ΝΕΣΤΛΕ" αποδεικνύει τι μας περιμένει, ότι οι ατομικές συμβάσεις θα είναι ο κανόνας, ότι το περίφημο 751 ευρώ σημαίνει ότι και οι μεγαλύτεροι μισθοί θα διαμορφωθούν με βάση αυτό, δηλαδή θα μειωθούν.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλα τα εργοστάσια και χώρους της "ΝΕΣΤΛΕ" σε όλη τη χώρα, να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση και άμεση αντίδραση σε περίπτωση που οι μειώσεις επεκταθούν παντού.

Καλούμε τους εργαζόμενους της "ΝΕΣΤΛΕ" να μην δεχτούν τις μειώσεις στους μισθούς και τις ατομικές συμβάσεις. Ακόμα και οι συνάδελφοι που υπέγραψαν κάτω από καθεστώς τρομοκρατίας και εκβιασμών, να συσπειρωθούν στο συνδικάτο και να πάρουν πίσω την υπογραφή τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συσπειρωθούν στο κλαδικό συνδικάτο, να οργανώσουν σε κάθε χώρο δουλειάς τον αγώνα, να μην δεχτούν τα ψίχουλα.

Να παλέψουμε για την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και η λαϊκή αξιοπρέπεια, μόνο μέσα από το δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα μπορούν να κατακτηθούν».

4 σχόλια:

  1. Μα δεν είπαν πως θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα ?
    Ναι φυσικά το είπαν.
    Την Nestle όμως, που τους γράφει στα παπάρια της, την ρώτησαν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τη συντονισμένη προσπάθεια αμφισβήτησης, περιορισμού και τελικά κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος από τους κεφαλαιοκράτες, τα όργανα της ΕΕ και τις αστικές κυβερνήσεις, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, σχετικά με «τη συζήτηση που διεξάγεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για το δικαίωμα στην απεργία», όπου ανοιχτά οι εργοδότες αμφισβητούν την ίδια την ύπαρξη του απεργιακού δικαιώματος.

    Η Επίτροπος Απασχόλησης, Μ. Τάισεν, ενίσχυσε την εργοδοτική επίθεση, δηλώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν επεμβαίνει, δεν εγγυάται το απεργιακό δικαίωμα, αλλά αναμένει τα αποτελέσματα της ανεπίσημης τριμερούς συνάντησης του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στα τέλη Φλεβάρη και τη σχετική γνωμάτευση από το Διεθνές Δικαστήριο «αν το απεργιακό δικαίωμα είναι νομικά κατοχυρωμένο».

    Στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και στους αγώνες της εργατικής τάξης επιχείρησαν να επιτεθούν με θρασύτητα οι ευρωβουλευτές της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Υπερασπιζόμενοι το «δικαίωμα στην απεργοσπασία» και τους μηχανισμούς της εργοδοσίας και του αστικού κράτους ενάντια στους εργάτες που παλεύουν για τα δικαιώματά τους, σαν γνήσια μαντρόσκυλα των αφεντικών, αναμάσησαν τα χυδαία ψέματά τους ότι «οι απεργίες κλείνουν τα εργοστάσια» και τα συναφή.
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δύο εκτός θέματος σχόλια μαζί με τις απαντήσεις σε αυτά διαγράφτηκαν.
    Ο διάλογος αφορά το θέμα του ποστ κάθε φορά και όχι ότι του φανεί του κάθε λωλοστεφανή που θέλει να πετάξει την μπάλλα στην εξέδρα.

    Πολύ περισσότερο που δεν κάνουμε κανέναν διάλογο με χρυσαυγίτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποιος δεν θέλει να 'λωνιση......κάνει μόνο κριτική, κάντε πράξεις,έργα,χειροποιαστές προτάσεις, και δεν πειράζει αν βοηθηθεί ο λαός θα καθαριστούν και κάποια ψεγάδια από το καθαρό ρούχο του αλάνθαστου ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΉ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.