18 Φεβρουαρίου 2015

Οι Ουκρανοί επιστράτευσαν και τον Ζαβάροφ!

Στα όπλα κλήθηκε ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ενωσης, ο Αλεξάντερ Ζαβάροφ*, προκειμένου να πολεμήσει στην Ανατολική Ουκρανία. 

  Το 1988 ο Ζαβάροφ έγινε ο πρώτος Σοβιετικός που αγωνίστηκε στο ιταλικό πρωτάθλημα με τα χρώματα της Γιουβέντους, η οποία τον απέκτησε για να καλύψει το κενό του Μισέλ Πλατινί.

 Δύο χρόνια νωρίτερα είχε αναδειχτεί καλύτερος ποδοσφαιριστής της ΕΣΣΔ και έκτος καλύτερος στην Ευρώπη από το «Φρανς Φουτμπόλ».

 Σήμερα ο 53χρονος Ζαβάροφ είναι παντρεμένος με την Ολγκα έχει δύο παιδιά και εργάζεται στην Εθνική Ουκρανίας. Ο πρώην άσος ήταν ένας από τους 100.000 άνδρες ηλικίας 25 έως 60 ετών που κλήθηκαν πρόσφατα στα όπλα για να πολεμήσουν.

Ο ίδιος ωστόσο ξεκαθάρισε πως η Ρωσία είναι η δεύτερη πατρίδα του και δεν πρόκειται να πολεμήσει εναντίον της, γιατί εκεί ζει η οικογένειά του και είναι θαμμένοι οι πρόγονοί του.
O Ζαβάροφ σήμερα που αποφάσισαν να τον στείλουν στον πόλεμο...
Πηγή: Τα Νέα
*Στο σχετικό λήμμα της wiki βλέπουμε πως ο παλιός αυτός μεγάλος ποδοσφαιριστής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο προπύργιο των εξεγερμένων, Λουγκάνσκ.

5 σχόλια:

  1. Σωστός, ρώσοι, ουκρανοί και λευκορώσοι είναι πρακτικά ο ίδιος λαός. Έχουν πάρα πολλά κοινά στοιχεία, και αλληλοσκοτώνονται τώρα για τη Μέρκελ και τον Ομπάμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @experience:
      Καλό θα είναι να μην ξεχνάμε πως πάρα πολύ άνθρωποι στις ηλικίες 40-45+ έχουν σοβιετική και όχι άλλη εθνική συνείδηση. Την ΕΣΣΔ γνώρισαν σαν πατρίδα τους, σε σοβιετικά σχολεία πήγαν, στον σοβιετικό στρατό υπηρέτησαν, στις εθνικές ομάδες της ΕΣΣΔ αγωνίστηκαν.
      Δεν αλλάζει αυτό με μια διοικητική απόφαση που λέει πως από σήμερα θα είσαι Ουκρανός, Τατζίκος, Μπιελορώσος, και εγώ δεν ξέρω τι άλλο...

      Διαγραφή
    2. Έτσι είναι, για αυτούς ισχύει ακόμα πιο πολύ. Σε αυτούς φαίνεται ακόμα πιο παράλογο και λυπηρό αυτό που συμβαίνει και δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα έφταναν σε αυτό το σημείο, ενώ παλιά ήταν όλοι το ίδιο.

      Διαγραφή
  2. Και η "αριστερή" κυβέρνηση του σφύριζα, από την άλλη, τα βρίσκει μια χαρά με τη φασιστική αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας:


    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231386989

    Spartacus Rosso

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.902.gr/eidisi/politiki/61566/epafes-toy-n-kotzia-me-tin-antidrastiki-kyvernisi-toy-kievoy

    Spartacus Rosso

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.