5 Φεβρουαρίου 2015

Η συριζαϊκή αντλία αριστεροσύνης, δέχεται τα συγχαρητήρια της ελληνικής αστικής τάξης

Πήρε εύσημα ... 

Σε άρθρο της ιστοσελίδας «Capital» γράφεται: «Ο κ. Λαφαζάνης έκανε την έκπληξη. Τοποθετήθηκε, σοφά θα έλεγα, στο πρόγραμμα του ΤΑP, βεβαιώνοντας τους Αζέρους ότι το έργο θα γίνει και η ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει τα καλύτερα για το συμφέρον της. Αλλά η έκπληξη Λαφαζάνη δεν περιορίστηκε στον ΤAP. Η τοποθέτησή του για τις έρευνες πετρελαίου, ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να παρέμβει εκτός από το να μελετήσει το μεγάλο πρόγραμμα για τα σημαντικά οικόπεδα ερευνών (περιοχή πολλαπλής σημασίας), ήταν η καλύτερη που μπορούσε να γίνει. Ορθά ο κ. Λαφαζάνης δεν κόμπιασε να παρουσιάσει το κράτος ως σοβαρό παρατηρητή των ερευνών. Και το ίδιο σωστά τοποθετήθηκε και στην υπόθεση του ΔΕΣΦΑ, περνώντας το "μπαλάκι" στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στους ίδιους τους Αζέρους». Επαινος λοιπόν γιατί το κράτος έχει συνέχεια, οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα ενισχυθούν, η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ δε θα καταργηθεί. Επιβεβαιώνεται λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι γενικά ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, όπως και εκεί που μιλάει για σταμάτημα ιδιωτικοποιήσεων (π.χ., ΟΛΠ, ΔΕΗ κλπ.) δεν αμφισβητεί συνολικά το πλαίσιο «απελευθέρωσης» υπηρεσιών, αλλά διεκδικεί άλλο μοίρασμα της πίτας!


... και τα εύσημα συνεχίζονται

Διαβάζουμε επίσης στην ιστοσελίδα «Capital»: «Μπράβο για τον κ. Στρατούλη, που παράτησε την αυλή της Βουλής και τα σκισίματα των μνημονίων και έδειξε κατανόηση για την επιχειρηματική πραγματικότητα της χώρας που θα κληθεί να κάνει πράξη τις υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του κατώτατου στα 751 ευρώ. Σωστή τοποθέτηση... Εάν δεν εξασφαλιστεί ρευστότητα με πολλαπλές ρυθμίσεις, τα 751 ευρώ θα χαθούν και στα χαρτιά. Η σύνδεση των αναπροσαρμογών με διευκολύνσεις σε οφειλές φόρων και εισφορών ή ακόμη και με φοροελαφρύνσεις είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία, αν θέλουμε να γίνουν πράξεις αυτά που λέμε». Γιατί οι έπαινοι και στον Δ. Στρατούλη; Επειδή είπε στο «ΜΕΓΚΑ» ότι ναι μεν θα καταργήσουν την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που πήγε τα 751 ευρώ κατώτατο μισθό στα 586 και θα επαναφέρουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, αλλά ταυτόχρονα θα εξασφαλίσουν φοροαπαλλαγές και διευκολύνσεις, ευνοϊκό διακανονισμό χρεών στις επιχειρήσεις για να τις καλοπιάσουν. Προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ πρόβαλλε το σύνθημα: «Θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751», διαβάζοντας όμως κανείς το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και κοιτώντας πίσω από τα συνθήματα θα δει αυτό που ακριβώς λέει σήμερα η συγκυβέρνηση. Μόνο όμως που αυτά που λέει η κυβέρνηση δεν αποτελούν ανάκτηση απωλειών στους μισθούς, τόσο γιατί η επαναφορά του 751 θα εξαρτηθεί από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις όσο και γιατί οι διευκολύνσεις προς το κεφάλαιο θα φορτωθούν και αυτές στην τσέπη του

3 σχόλια:

  1. http://perionouskias.blogspot.gr/2015/02/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο τύπος αντιλαμβάνεται την πολιτική σαν κόμικ.
      Και αναρωτιέμαι, είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθεί κανείς, πως υπάρχουν αντικρουόμενα αστικά συμφέροντα, δηλαδή ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ vs ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει το μέρος της μιας πλευράς και η πρώην συγκυβέρνηση της άλλης ? Δηλαδή λαός γιοκ ...
      Τόσο δύσκολο είναι να αντιληφθείς, πως όταν παρουσιάζεις τον αμερικάνο ιμπεριαλιστή ως καλό σύμμαχο, και τον γερμανό ιμπεριαλιστή ως κακό σύμμαχο, δεν εξυπηρετείς κανένα λαϊκό συμφέρον, αλλά ΤΜΗΜΑΤΟΣ της ελληνικής αστικής τάξης που γλυκοκοιτάζει τις αμερικάνικες προτάσεις ?

      Τόσο δύσκολο είναι ?

      Διαγραφή
  2. «Στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων δεν θα έλεγα ότι όλες πρέπει να απαλειφθουν. Το 60 με 70% περιέχουν μέτρα που θα θέλαμε να λάβουμε κι εμείς», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

    κιμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.