Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Καρναβαλιού της Πάτρας. Σ” αυτήν, μεταξύ των άλλων εταιριών που προβάλλονται ως χορηγοί στη μεγάλη εκδήλωση που οργανώνει ο Δήμος της Πάτρας, εμφανίζεται και 3Ε, με το αναψυκτικό Fanta.
Είναι η εταιρία που παράγει και την Coca Cola. Η εταιρία που επί δεκαεφτά μήνες βρίσκεται αντιμέτωπη με τους απεργούς εργάτες στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι έχουν καλέσει σε μποϊκοτάζ των προϊόντων της.
Αν δεν μας γελούν τα μάτια μας και αληθεύει ότι η 3Ε βρίσκεται μεταξύ των χορηγών του πατρινού Καρναβαλιού, το φάουλ του σ. Κώστα Πελετίδη είναι μεγάλο. Και εντελώς αταίριαστο με τη μέχρι τώρα πολιτεία του ως δημάρχου.
Για να προλάβουμε τους όποιους κακόπιστους, που θα δουν στο δημοσίευμα αυτό διάθεση πολεμικής προς το ΚΚΕ, υπενθυμίζουμε ότι μόλις πριν τρεις μέρες είχαμε δημοσιεύσει άρθρο που αναιρούσε τη βρώμικη επίθεση κατά του «Ριζοσπάστη» για διαφήμιση της Coca Cola, η οποία είχε καταχωρηθεί πολύ πριν αρχίσει η απεργία και το μποϊκοτάζ.

Η επίσημη απάντηση είναι αυτή:



ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ 3 Ε

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» συζήτησε πολλές χορηγικές προτάσεις από εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η 3 Ε.
Η Κοινωφελής Επιχείρηση δεν έκανε αποδεκτή την χορηγία της 3 Ε παρά τις οικονομικές της δυσκολίες γιατί επιδιώκει και με αυτή την απόφασή της να εκφράσει την έμπρακτη συμπαράστασή της στον πολύμηνο Αγώνα των εργαζομένων της 3 Ε ενάντια στις απολύσεις για να ανοίξουν τα εργοστάσια.
Η ανάρτηση του λογοτύπου στην ιστοσελίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» έγινε από αβλεψία και λάθος και σύντομα θα αποσυρθεί.









---
Και θα πει κάποιος, "μα καλά ρε παιδία, τι φταίει το site "εκδοχή", αφού η Κοινωφελής Επιχείρηση "Καρναβάλι Πάτρας" έκανε το λάθος και ανέβασε την επίμαχη φωτογραφία". Όμως πέρα από το σφάλμα έχουν μεγάλη σημασία τα αντανακλαστικά - εξού και ο τίτλος "με το δάχτυλο στη σκανδάλη" - και η βιασύνη να συνδεθεί το όλο γεγονός με το ΚΚΕ και να πέσει η ευθύνη σε αυτό, δήθεν για προδοσία των αξιών, των ιδανικών, της εμπιστοσύνης του λαού κλπ κλπ. Έχει επίσης μεγάλη σημασία το ύφος του άρθρου, που είναι ειρωνικό, απέναντι σε έναν δήμαρχο που όπως οι ίδιοι οι αρθρογράφοι σημειώνουν αναφερόμενοι στο περιστατικό, "είναι αταίριαστο με την υπόλοιπη πορεία του".

Κατά την ταπεινή μου άποψη αυτού του είδους οι δημοσιεύσεις αποτελούν μέρος ενός γενικότερου φαινομένου. Να περιμένουν δηλαδή κάποιοι την παραμικρή ευκαιρία για να μας ψέξουν με σκοπό να δωθεί η εντύπωση πως "να και αυτοί που σας το παίζουν ηθικοί και συνεπείς, είναι τελικά σαν όλους τους άλλους". Και δεν έχει σημασία αν ο "λεκές" που μας προσάπτουν είναι κατασκευασμένος, αν μας αδικεί η εκάστοτε κατηγορία, αν πρόκειται περί ηθικιστικής αρλούμπας του στυλ "την είδες την Παπαρήγα έχει κινητό", ή αν έγινε απλά κάποιο "φωτογραφικό λάθος" όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό που έχει σημασία για όσους προβοκάρουν είναι το τι τελικά μένει. Γιατί για να είναι πετυχημένη μια προβοκάτσια δεν χρειάζεται κατ ανάγκη να είναι καλοσχεδιασμένη, θεμελιωμένη και επαρκώς τεκμηριωμένη, είναι αρκετό την διαστρεβλωμένη την ψευδή και την ατεκμηρίωτη "είδηση" να την δούν περισσότεροι από όσοι θα δουν την διάψευση και έτσι να δημιουργηθούν ή να ενισχυθούν τα αντιΚΚΕ αντανακλαστικά και παράλληλα να δωθεί το φύλλο συκής σε όσους θέλουν να δικαιολογήσουν τις συντηρητικές τους επιλογές.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος-Poexania

ΥΓ: Κοτσάρω και σχετικό μου σχόλιο στην πρωτότυπη μορφή του-δηλαδή χωρίς τόνους κλπ:

Και ερχομαι συμπληρωματικα και ερωτω το εξης
Απο ολους αυτους που αναπαρηγαγαν την πρώτη ειδηση του σαιτ στο φεισμπουκ το τουιτερ, ποσοι θα ανεβασουν και τη διάψευση; Οποιοι λοιπον γραφουν αυτα τα αρθρα, δεν το εχουν αυτο επίγνωση, ότι δηλαδη οι αντικκεδες που θα σπευσουν να διαδωσουν τη βρωμα, στην πλειοψηφια τους θα κανουν γαργαρα τη διαψευση. Και δυστυχως οι αντικκεδες, στατιστικα μιλωντας, ειναι περισσοτεροι απο τους κκεδες, οποτε καθε φορα το ιντερνετ γινεται ενας καλος αγωγος της καθε αντικκε βρωμυλιας.