4 Φεβρουαρίου 2015

Παζάρι για τι και για ποιον


Με τον «βομβαρδισμό» που δέχεται καθημερινά ο Ελληνας εργαζόμενος για τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπου καθοριστικός είναι ο ρόλος των αστικών ΜΜΕ, επιχειρείται να διαμορφωθεί πλατιά η αντίληψη ότι «επιτέλους σηκώνουμε ανάστημα», «τώρα γίνεται πραγματική διαπραγμάτευση», «κάτι αλλάζει». Το όλο «περιτύλιγμα» περιλαμβάνει το «στιλ του ντυσίματος», τη «γλώσσα του σώματος», τον «ποπ-σταρ υπουργό Οικονομικών», τα ...«λέω κάτι» αλλά μετά επεξηγώ ότι «δεν το εννοούσα ακριβώς έτσι» και τόσα άλλα καλά δουλεμένα επικοινωνιακά τρικ, που είναι αλήθεια ότι πιάνουν σε εργαζόμενους και ανθρώπους από λαϊκά στρώματα που έχουν προσδοκίες ότι κάτι θα αλλάξει προς όφελος του λαού. Αξίζει, όμως, η σκέψη των εργατών και κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου του μόχθου να κινηθεί σε δύο κατευθύνσεις. Η μία, τι είναι αυτό που διαπραγματεύεται η σημερινή κυβέρνηση και η άλλη, ποιοι και γιατί την στηρίζουν σε αυτή τη διαπραγμάτευση. 

Ετσι, αν τραβήξουμε την «κουρτίνα» της υπαρκτής «αλλαγής στιλ», αυτά που θα δούμε έχουν σχέση με την ουσία του πράγματος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναγνωρίζει το δημόσιο χρέος που δεν προκάλεσε ο λαϊκός κόσμος αλλά τα θαλασσοδάνεια στην πλουτοκρατία, οι «μεγάλες ιδέες των Ολυμπιακών Αγώνων», τα εξοπλιστικά προγράμματα στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ. Αυτό που την διαφοροποιεί από τις προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις είναι ο τρόπος ρύθμισής του (με ανταλλαγή ομολόγων) ώστε να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή του, που και πάλι θα πέσει στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.
Καθημερινά η κυβέρνηση διαβεβαιώνει μέσω του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, και των υπουργών Γ. Δραγασάκη, Γ. Βαρουφάκη, ότι «θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους και δανειστές», ωστόσο λέει ότι θα εφαρμόσει ένα νέο πρόγραμμα, μια νέα συμφωνία (new deal), ένα «σχέδιο ελληνικό» - αποφεύγει να μιλήσει για μνημόνιο, για ευνόητους λόγους, αλλά τέτοιο θα είναι όπως και να βαφτιστεί - που θα είναι σε συμφωνία με τους «εταίρους της» και θα έχει την επιτήρησή τους.

Μετά τους «λεονταρισμούς» και την «παγωμένη ατμόσφαιρα» στη συνάντηση, την Παρασκευή, του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, με τον επικεφαλής της οικονομικής επιτροπής της ΕΕ (Eurogroup), Γ. Ντάισελμπλουμ, ότι η «τρόικα τέλειωσε», ήρθαν οι διορθωτικές κινήσεις του Σαββατοκύριακου και οι διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση συζητά μόνο απευθείας με τους θεσμούς και μάλιστα όπως το προσδιόρισε ο υπ. Οικονομικών με την «τρόικα των θεσμών», δηλαδή την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δηλαδή, «δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης». Μα η προπαγανδιστική μηχανή ...επιμένει: «Δεν είναι λίγο πράμα να μην συνομιλούμε με τους υπαλληλίσκους αλλά με τα αφεντικά». 

Η φαρέτρα της προπαγάνδας έχει όμως και ένα βαρύτερο «όπλο»: «Ολα γίνονται για να ανακουφιστεί ο λαός που υπέφερε στην κρίση, και άρα ο λαός πρέπει να υποστηρίξει την κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση». Αυτό όμως που αποδεικνύει ποια είναι η στόχευση και αυτής της διαχειριστικής κυβέρνησης είναι τα ίδια της τα λόγια, ότι πασχίζει «για την επανεκκίνηση της οικονομίας, της υγιούς επιχειρηματικότητας», δηλαδή της επανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών. Πατώντας στο γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια τσακίστηκαν εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και διαμορφώθηκαν χαμηλές απαιτήσεις, το μόνο που υπόσχεται είναι αυτό που επαναλαμβάνουν καθημερινά στελέχη της περί «αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης», δηλαδή ψίχουλα για τους πιο εξαθλιωμένους. Και ακόμα και αυτά σταδιακά και όταν το «επιτρέψει η οικονομία». Αρα, η όποια διαπραγμάτευση γίνεται ή θα γίνει είναι διαπραγμάτευση με τη σημαία της αστικής τάξης για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, και όχι για την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων την περίοδο της κρίσης, ούτε για νέες κατακτήσεις και δικαιώματα. Το σκληρό παζάρι που γίνεται είναι υπαρκτό αλλά δεν γίνεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων. 


Η διαπραγμάτευση έχει σχέση με ευρύτερες διεργασίες που γίνονται στην ΕΕ και σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο σχετικά με την ανάγκη να ξεπεραστεί η κρίση, όπου βεβαίως η κάθε αστική τάξη προσπαθεί να έχει τη μικρότερη ζημιά σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Μιλάμε δηλαδή για έναν πραγματικό πόλεμο ανάμεσα σε επιχειρηματικούς ομίλους (που βέβαια ενώνονται στον ταξικό πόλεμο ενάντια στην εργατική τάξη), όπου εκεί διαμορφώνονται και στρατόπεδα. Αυτό απαντάει και στη δεύτερη κατεύθυνση που πρέπει να κινηθεί η σκέψη των εργαζομένων όταν ακούνε περί «μαραθωνίου της κυβέρνησης προς ανεύρεση διεθνών συμμαχιών» με αφορμή και τα ταξίδια των κυβερνώντων σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Το στρατόπεδο που στηρίζει την κυβέρνηση είναι αυτές οι δυνάμεις που προωθούν, για τον ίδιο σκοπό, της καπιταλιστικής κερδοφορίας (ό,τι δηλαδή φέρνει τις κρίσεις), ένα διαφορετικό μείγμα διαχείρισης με πιο πολύ κρατικό χρήμα στις επιχειρήσεις. Σε αυτό το στρατόπεδο συντάσσονται σημαντικές μερίδες αστικών τάξεων σε διάφορες χώρες. Είναι χαρακτηριστική η σφήνα που επιχειρεί να βάλει η αμερικανική κυβέρνηση του Μπ. Ομπάμα στα της ΕΕ, που έσπευσε να στηρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για αλλαγή μείγματος διαχείρισης.

Επίσης, και οι Γαλλία και Ιταλία, που έχουν τεράστιο δημόσιο χρέος και οι αστικές τους τάξεις είναι οι «ριγμένες» σε σχέση με αυτή της Γερμανίας την περίοδο της κρίσης, προβάλλουν την λεγόμενη «ποσοτική χαλάρωση», τη λιγότερο αυστηρή «δημοσιονομική πειθαρχία». Οταν ο Ομπάμα μιλάει για «λιγότερη λιτότητα για να υπάρξει ανάπτυξη», όταν ο Ολάντ ή ο Ρέντσι συντάσσονται με την ελληνική κυβέρνηση για να «δοθεί ανάσα στην οικονομία» αναφέρονται σε ανάσες στο κεφάλαιο και όχι για ουσιαστική βελτίωση του λαού, για εργασία και ζωή με δικαιώματα, για ικανοποίηση των σύγχρονων με βάση την εποχή λαϊκών αναγκών. Πάνω σε αυτή την βάση, της ικανοποίησης των αναγκών του κεφαλαίου, υπάρχει και η δυνατότητα συμβιβασμών ανάμεσα σε αστικές τάξεις. Ετσι διαμορφώνεται το «στρατόπεδο» της «διεθνούς στήριξης» για την οποία κοκορεύεται η κυβέρνηση. Αλλες, όμως, είναι οι ανάγκες των λαών.

Ριζοσπάστης

24 σχόλια:

  1. Παντα στην ιστορια ειναι ξεκαθαρο οτι τα χειροτερα αντεργατικα μετρα σφαγης του λαου εχουν μπροστα τους οπορτουνιστες. Ειναι το καλυτερο εργαλειο του Καπιταλισμου. Το ονομα Σοσιαλφασι στες δεν ειναι τυχαιο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έμμεση στήριξη στη ΝΕΡΙΤ από το ΚΚΕ:
    http://www.ertopen.com/news/ellada/politikh/item/30342-h-omilia-toy-d-koytsoympa-sthn-k-o-emmesh-sthrixh-sth-nerit-apo-to-kke

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει καλό το "λαβράκι", όπως στη περίπτωση με τις δημοτικές στη Κόνιτσα να υποθέσω; Τόσο καλά;

      Διαγραφή
    2. Αυτή είναι η αντίληψη για την ενημέρωση; Ο "αντίλαλος" του κάθε Παπαδημούλη; ΟΚ,επιλογές είναι αυτές...

      Διαγραφή
    3. Α, ναι;;;; Να υποθέσω τότε ότι προεκλογικά ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηριζαν και αυτοί την ΝΕΡΙΤ αφου όλη η προεκλογική δραστηριότητα και οι συγκντρώσεις καλύπτονταν από την ΝΕΡΙΤ!!!!!
      Και γώ νόμιζα ότι τώρα βγήκε"αριστερή" κυβέρνηση και η ΝΕΡΙΤ άλλαξε χέρια, ότι ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ τώρα δικαιώθηκε!
      Πηγαίνετε να κάνετε "αριστερούς διαλόγους" για να κάνετε τη ΕΡΤ BBC και να πετάξετε εργαζόμενους στο δρόμομέσω αξιολόγησης και κινητικότητας αλά ΣΥΡΙΖΑ...
      Αφήστε το ΚΚΕ στην ησυχία του και επιτέλους σταματήστε να πετάτε τις βρωμιες σας, γιατί έχετε βρωμίσει τα πάντα.
      kk-1

      Διαγραφή
    4. Από "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ", Μαίρη Σοφούλη, Απολυμένη της ΕΡΤ - ΕΡΑ Πάτρας
      "... Διανύουμε την πιο σύντομη προεκλογική περίοδο των τελευταίων δεκαετιών, μέσα σε κλίμα εκβιαστικών διλημμάτων, αφενός από τους εκπροσώπους της συντήρησης και του αποκαλούμενου κεντροδεξιού χώρου και αφετέρου από την «αναδυόμενη αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ, που λειτουργεί εδώ και καιρό, ως η νέα κολυμβήθρα του Σιλωάμ, όπου μέσα της εμβαπτίζονται λογής - λογής γυρολόγοι πολιτικοί και ως διά μαγείας αποκτούν αριστερή ταυτότητα. Αυτό, όμως, που πρέπει να καταλάβει ο λαός είναι ότι όσα επιχειρήματα και αν χρησιμοποιούν και οι δύο πόλοι, για να τον πείσουν για τις «αγαθές τους προθέσεις», ή για να κομίζουν αυταπάτες και φρούδες «ελπίδες», σε ένα πράγμα συγκλίνουν ότι η σωτηρία μας βρίσκεται μέσα στην ΕΕ και στους μηχανισμούς της, άρα μέσα στα μνημόνια διαρκείας και στα αντιλαϊκά μέτρα που τα ονομάζουν οι μεν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ «μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη», ο δε ΣΥΡΙΖΑ «υγιής επιχειρηματικότητα» και υποσχέσεις του τύπου κατάργησης του ΕΝΦΙΑ ή κοινωνικό μέρισμα κ.λπ.

      Σε όλα αυτά, ο λαός θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη, τώρα που ίσως είναι από τις πλέον κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις και που αφορούν το μέλλον το δικό του, αλλά κυρίως των παιδιών του και να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, που είναι το μοναδικό αντίπαλο δέος μέσα στη λαίλαπα των ψεύτικων υποσχέσεων και των ωραιοποιημένων προοπτικών. Επειδή το ΚΚΕ δεν είπε ποτέ ψέματα στο λαό και που ξέρει ότι η ψήφος του θα βρίσκεται πάντα εκεί που την εμπιστεύτηκε και την επόμενη μέρα. ..
      ΣΤΗΡΙΖΩ το ΚΚΕ με όλες μου τις δυνάμεις, αφού γνωρίζω από πρώτο χέρι το αντιλαϊκό πρόσωπο των μνημονιακών κυβερνήσεων μιας και είμαι απολυμένη της ΕΡΤ - ΕΡΑ Πάτρας, αλλά δυστυχώς γνωρίζω ήδη και το υποτιθέμενο «φιλολαϊκό» πρόσωπο των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, όταν καθοδήγησε τους «συναγωνιστές» συναδέλφους μου να με «απολύσουν» για δεύτερη φορά με αντιδημοκρατικές και συνοπτικές διαδικασίες, αφού έπρεπε να φιμώσουν το ραδιοφωνικό λόγο μου, με πρόσχημα ότι πρόβαλα μόνο τις θέσεις του ΚΚΕ και όχι ότι απλά δεν άντεχαν στη διαλεκτική αντιπαράθεση.
      ΤΩΡΑ ΚΚΕ γιατί δύναμη και ελπίδα είναι του λαού!".
      kk-1

      Διαγραφή
    5. Τελικά αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν o φετιχισμός που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποροσανατολίζει καταλήγει σε αυνανισμό που αποβλακώνει. Έτσι είναι, όταν το ζήτημα Δημόσια ΕΡΤκαταντά να γίνεται ζήτημα ΕΡΤ-ισχυρό brandname, δηλαδή καλό εμπόρευμα!
      kk-1

      Διαγραφή
  3. kk-1 αρα το ΚΚΕ δεν θα ψηφισει τον νομο που θαρθει στη βουλη και που ανοιγει την ΕΡΤ ή καταλαβα λαθος...
    ΝΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οπως παντα βοθρολυματα απο τους οπορτουνιστες ολων των αποχρωσεων. Τους ετσουξε που δεν μπορεσανε να κανουνε το ΚΚΕ σαν τα μμουτρα τους. Περαστικα τους και Ξυδακι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 5.34 Ασφαλως και δεν θα τον ψηφισει τον νομο που θα φερεται για την δημιουργια κομματικου στρατου αφαιρωντας απο τις προγραμματισμενες προσληψεις του επομενου χρονου. Δεν τσιμπαμε Σοσιαλφασιστα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσύ ΝΚ έχεις δεί το νόμο που θα φέρει η κυβέρνηση για την ΕΡΤ; Το μόνο που λένε είναι ότι θα υπάρχει μακροχρόνια διαβούλευση και μια δήλωση της Α. Κυρίτση στο TOC και στην Ε. Στάη προεκλογικά, ότι θα υπάρχει αξιολόγηση για το ποιός θα μείνει στο νέο φορέα που θα φτιαχτεί και φυσικά δε θα μείνουν όλοι. Δεν ξεκαθαρίζει κανείς αν θα επανέλθει στο σύνολο της σαν αποκλειστικά δημόσια. Εκτός αν πάει ο ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει σχήματα ΚΟΙΝΣΕΠ.
    Να σου υπενθυμίσω επίσης ότι στο ΣΥΡΙΖΑικο "πρόγραμμα της ΔΕΘ" αναφέρεται γενικά και αόριστα "Δημιουργούμε μια πραγματικά δημόσια τηλεόραση, δημοκρατική, πολυφωνική και με υψηλή ποιότητα προγράμματος, με την επανασύσταση της ΕΡΤ από μηδενική βάση" (Πουθενά δεν λέει "θα επανέλθουν οι εργαζόμενοι με μόνιμη και σταθερή εργασία και οι υπηρεσίες όπως πρώτα"). Στο προγραμμα ΔΕΘ plus πριν τις εκλογές ο Τσίπρας το "έφαγε" και αυτό και δεν γίνεται καμιά αναφορά στην ΕΡΤ. Μέχρι τώρα λοιπόν η ΝΕΡΙΤ υπάρχει και από ότι φαίνεται θα συνεχίσει να υπάρχει για πολύ καιρό ακόμα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα αν εσύ νομίζεις ότι με τη νέα κυβέρνηση δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, είναι δικό σου πρόβλημα.Πάντως το ΚΚΕ δεν αγοράζει "γουρούνι στο σακί"!!!!
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kk-1 ΠΛΑΚΑ ΜΑς ΚΑΝΕΙΣ? ΠΟΙΟΣ ΠΕΤΑΕΙ ΒΡΩΜΑ ΣΤΟ ΚΚΕ? ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΠΕΤΑΕΙ ΒΡΩΜΑ ΣΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ...ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γουστάρω...χεχε...έτσι..."αριστερά"...

      Διαγραφή
    2. Συριζακια εχω πεθανει στα γελια τις τελευταιες μερες με τη παρτη σας. Λοιπον για να μη κουραζεστε, οκ εχετε δικιο, δε ψηφισατε αλλα και θα γινουν αλλα, ότι μέτρα και αν παρει ο τσιπρας σας το είχε πει πριν τις εκλογες, μπραβο δε σας έπιασε μλκες όπως ο παπανδρεου, και αν γίνει και κάτι λίγο διαφορετικό πάντα να έχετε τη κρυφή ελπίδα ότι τα μέλη του σύριζα είναι αριστεροι και κατα βάθος ετοιμάζουν το μεγάλο κόλπο για να αλλάξουν την ευρώπη χωρις να το περιμενει κανεις.
      ms

      Διαγραφή
    3. @NK
      ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ "ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΥΜΑΝΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΗΣ" ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

      Διαγραφή
  8. Ποιοί είσαστε εσείς (δεν εννοώ πρόσωπα, αλλά πολιτικέςδυνάμεις) οι υπόλοιποι που σας συκοφαντεί το ΚΚΕ;;;;;; Πλάκα έχετε!
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 6.38 Πολυ σωστα το λες. Πλακα μας κανεις για ποια αριστερα μιλας.Για την ηγεσια του ΕΑΜ που συνθηκολογησε στην ΒΑΡΚΙΖΑ για την ΕΔΑ που κατεστρεψε το ΚΚΕ για το εσωτερικο την φραξια με τον Φαρακο τον συνασπισμο του Μααστριχτ η τον τσυριζα του ναι στο Νατο και στην Ε.Ε κανε μας την χαρη λοιπον. Στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σχοινι Σοσιαλφασιστες ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εχει πολυ πλακα αυτο!
    ας δουμε ποια ειναι η υπολοιπη αριστερα που το ΚΚΕ "πεταει λασπη".
    α) ειναι οι τροτσκες που το 40 τποστηριζαν το σχεδιο μπαρμπαροσα;
    β) ειναι οι "αριστεροι" που δωσαμε μπεσα στην ΠΕΕΑ και που με την ανοχη του ΚΚΕ το εσυραν σε καζερτες και τελικα βαρκιζες;
    γ) ειναι οι "αριστεροι" που την ωρα του μεγαλυτερου ταξικου αγωνα στην χωρα (ΔΣΕ) ειχαν ηδη συνθηκολογισει (βαφειαδης);
    δ) ειναι οι αριστεροι (κυρκοι κτλ) που αρνηθηκαν την υποψηφιοτητα πλουμπιδη;
    ε) ειναι αυτοι που το 68 εστελναν επιστελες στο ΚΚΣΕ να επεμβει υπερ τους και οταν αυτο αρνηθηκε να επεμβει στα εσωτερικα του ΚΚΕ το κατηγγειλαν;
    στ) ειναι οι "αριστεροι" που ψηφισαν στο χουντικο δημοψηφισμα;
    ζ) ειναι οι "αριστεροι" του ναι στην εοκ, στην εε, στο μααστριχτ και το νατο;
    η) ειναι οι "αριστεροι" που οντας υπευθυνοι για το 89 κατηγορουν το ΚΚΕ και τωρα εκαναν κυβερνηση με την κυριλε χρυση αυγη;
    θ) ειναι οι "αριστεροι" που καλουσαν απο τον ραδιοσταθμο τους τον κοσμο να διωξει (με την βια προφανως, πως αλλιως θα διωξεις μια υπερδιπλασια συγκεντρωση απο καπου) το ΠΑΜΕ απο το συνταγμα με αποτελεσμα ενα νεκρο εργατη και εκατονταδες με ανοιγμενα κεφαλια, που ανοιγε τα μπλοκ της για να μπουν αυτοι που μας εκαναν επιθεση;
    ι) ειναι οι "αριστεροι" που λενε το ΚΚΕ κομμα καθυστερημενων;
    κ)ειναιοι "αριστεροι" που ηταν χερι χερι με τους φασιστες στο συνταγμα, σε σωματεια και συνδικατα;
    λ) ειναι οι "αριστεροι" των Non paper για τον γερμανο;
    μ) ειναι οι "αριστεροι" που βγαιναν στην ρουγα το 12 και ελεγαν οτι στελεχη του ΚΚΕ ψηφιζουν τσυριζα;
    ν) ειναι οι "αριστεροι" που τρωνε με τους εφοπλιστες ψαρακι;
    ξ) ειναι οι "αριστεροι" που ψηφιζαν να παρουν χωρους οι χρυασυγητες στις εκλογες;

    ας παω στους αλλους "αριστερους" τωρα.
    1) ειναι αυτοι που το 89 μας ελεγαν δεξιους και τα τοτε στελεχη τους ειναι τωρα υπουργοι (κοτζιας), γλυφτες του τσιπρα (δελαστικ);
    2) ειναι αυτοι που εβγαλαν το κοκκινο και το σφυροδρεπανο απο τε εμβληματα τους;
    3) ειναι αυτοι που το 95 εδιναν κνιτες στο πολυτεχνειο και εχουν αμεση ευθυνη για τον παραλιγο νεκρο γραμματεα της σπουδαζουσας της ΚΝΕ με αρχιχαφιε αρχιναριτη της σδο αθηνας του τει;
    4) ειναι αυτοι που ως αντρακλες στους μεταλειολογους καμια 30αρια την επεσαν σε 2 κνιτες και παραλιγο να μεινει ενας τυφλος;
    5) ειναι αυτοι που στην νομικη το 96 ειχαν την ιδια τακτικη με το πολυτεχνειο του 95 (χαφιεδες);
    6) ειναι αυτοι που ολα τα χρονια ηταν ουρα και χειροκροτητες των πολυζογοπουλων στα πλαισια της "ενοτητας";
    7) ειναι αυτοι οι γνωστοι απεργοσπατες;
    8) ειναι αυτοι που για μια εδρα στους χ/μ της πατρας σφαχτηκαν (κυριολεκτικα) μεταξυ τους;
    9) ειναι αυτοι που στα πλαισια του αγχους της διαφοροποιησης απο το ΚΚΕ ανακαλυψαν τον υπεριμπεριαλισμο;;;;
    10) φυσικα οτι ισχυει για τους ποιο πανω "αριστερους" ισχυει και για αυτους
    για τους αλλους τους τραγικους του σεκ/οσε ενα εχω να πω και δεν χρειαζεται παραπανω
    "στηριζουμε σημιτη και οχι εκοφιτη"!!!!!
    αντε επειδη ειμαι λιγο παλιοτερος του αληστου μνημης συνθημα "δημοι σχολεια νοσοκομεια....."

    για αυτους τους "αριστερους" μιλας; δεν χρειαζεται να πει κατι το ΚΚΕ, τα λενε ολα μονοι τους!
    και μην με αναγκασεις να ξαναπω ονοματα για πολλα απο αυτα και χαλασουμε τις καρδιες μας!
    μεινε στην "αριστερα" σου.....
    αληθεια στις 17/11 που ερχετε, θα ανεβετε στην πρεσβεια ή σας τα εχει κοψει το αφεντικο; θα ρωτησετε για εγκριση στο υπουργειο εργασιας και τα στελεχη του;;;; ισραηλινη και μετα τα τελευταια δεν το συζηταω καν ετσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ωραια ολα αυτα μοδεστο.. τα πολυ ιδεολογικα και λεπτομερειακα.. αλλα οι περιστασεις τωρα επιτασσουν αλλα πραγματα, συνεργασιες και συμφωνιες.. και μεχρι να δουμε το κκε να διεκδικει εξουσια και δυναμη, και οταν τελικα την αποκτησει και φθασει πχ στο 30 40 50 60 % και ξεκινησει την πληρη ρηξη με την ευρωπη και βγαλει τις φρεγατες κατα της γαλλοαγγλογερμανιας, τοτε θα πρεπει να κανουμε και κατι αλλο, και εστω απο αυτο που ειχαμε πριν να ειναι καλυτερο, μπορει και χειροτερο. η πορεια θα δειξει. ενω δεν ειναι σοσιαλιστες 100% καλα ξεκινησαν σε καποια πραγματα τα παιδια, ας κανουμε υπομονη και να δουμε αν αλλαξει το βιωτικο μας επιπεδο σταδιακα και το ξεπουλημα της χωρας και αναμενουμε τις εξελιξεις και τα αποτελεσματα για να δουμε τι θα γινει στο μελλον. ποσα χρονια ειναι οι ιδιοι και οι ιδιοι, ας μην βγαλουμε συμπερασματα για μολις 1 βδομαδα. δεν στεκει και λογικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλη η προσπαθεια να ριξεις τους τονους μετα την καφριλα του φιλαρακου σου αλλα υπαρχουν τα εξης θεματα.
      εγω δεν εβαλα ιδεολογικα θεματα, απλα ζητηματα της καθημερινοτητας στην πολιτικη εβαλα και αν δεν το επιασες καλα κατηγορησα για συνεργια και τους 2 στα γεγονοτα του συνταγματος και τον αλλο χωρο +2 φορες για αποπειρες με αναμοιγμενα στελεχη του που ποτε δεν ακουσαμε εστω ενα συγνωμη.
      δεν ξεκινησαν σε τιποτα καλα γιατι:
      α) οτι εχουν πει μετα τις 25/1 ειναι ειτε με μηδενικο κοστος (φοιτητες), ειτε με ελαχιστο (5ευρω) που στην τελικη δεν εχει ακομα παει στην βουλη, κατσε να δουμε.
      β) μυστικες συναντησεις βαρουφακη με τους εκπροσωπους της τροικα που κατα τα αλλα διωχνουμε
      γ)δηλωσεις βαρουφακη υπερ της ιδιωτικοποιησης του ο.λ.π.
      δ) δηλωσεις σκουρλετη που περνουν πισω ακομα και αυτο το 751 οπως το ελεγαν κουτσο και στραβο
      ε)κατρουγκαλος αρνηση αυξησεων στο δημοσιο (αν αρνεισε αυξησεις στο δημοσιο πως θα πιεσεις σαν κυβερνηση για τον ιδιωτικο)
      στ) κανενας υπουργους δεν ειπε τι θα γινει με τα ηδη ιδωτικοποιημενα πσοστα των δεκο. ο πιλαφ ειπε της φαμφαρες για τους εργαζομενους της δεη, ειπε οτι δεν θα πουλησουμε αλλο, αλλα με το ηδη πουλημενο 49%;;;;;
      ζ)με τις επιστολες cosco και ρωσων για τα τρενα θα πουμε τι απαντησαμε
      η) η υποστηριξη, με την υπογραφη των κυρωσεων προς την ρωσια, στην ναζιστικη κυβερνηση του κιεβου τι ειναι; πλακα στην πλακα το μονο που εχετε υπογραψει μεχρι τωρα ειναι η υποστηριξη στους φασιστες του κιεβου.
      θ) σε αντιθεση με το θεμα του δικαστηριου για την απαγορευση του ΚΚΟυ, που εχετε μια μουγγα μεχρι την στρουγκα.
      ας δουμε το θεμα το δεν εχουν κυβερνησει ποτε και να τους δουμε. οι "κυβερνησεις" σε δημους και νομαρχιες δεν πιανουν;
      α) απο την δεκαετια του 90 οι βλαχοδημαρχοι του τσυριζα εχουν εφαρμωσει καθε ντιρεκτιβα της εε, με ελαστικες θεσεις εργασιας, σδιτ, ιδιωτικοποιησεις κτλ
      β)προσφατα το ελληνικο που δεν ηταν "αβλεψια" αλλα συνηδειτη λειτουργια του δημου και ανοχη σε τετοιους τυπους
      γ)ο προυπολογισμος της κυρα δουρου στην περιφερεια, που ηταν ο προυπολογισμος του πασοκου αυτουσιος (και για τους χυτα και για το γηπεδο) με αποτελεσμα να τον στηριξει μεχρι και ο τζημερος!!!!!
      δ) δημος χαλανδριου, το ονειδος, οπου ο τσυριζοανταριζα δημος αρνηθηκε να προσλαβει δικαιωμενους απο δικαστηρια εργαζομενους και εκανε εφεση
      μονο ως αστειο μπορω να εκλαβω λοιπον οτι να τους δουμε και δεν εχουν κυβερνησει.

      Διαγραφή
    2. για να μην πω για την αλητεια της καισαριανης.
      οι 200 ηταν ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ λαμογια και οχι "αριστεροι".
      στο τελος θα μας πειτε οτι οι 200 επεσαν για την ενοτητα και την αριστερη στροφη της εε

      Διαγραφή
  12. Καλα, μιλαμε οι ΤΣΥΡΙΖΑΙΟΙ εχουν καψει φλατζες τις τελευταιες μερες....ειναι πολλες οι "αριστερες" σφαλιαρες που τρωνε απο την Κυβερνηση Καμμενου

    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 5.52 Δεν εχουμε να περιμενουμε να δουμε τιποτα λαμογια. ολα ειναι ξεκαθαρα. Εισαστε πιστα μαντροσκυλα του καπιταλισμου και τιποτα αλλο. οσο για το παραμυθακι της ενοτητας για να παρετε την ρεβανς που δεν καταφερατε με ΕΑΜ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ εισαστε πολυ μακρια νυχτωμενοι θα περασετε καλα εχε υπομονη ΣΟΣΙΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ παναγιωτησ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 5.52 Αυτο που θα κανουμε λαμογιο μεχρι ο λαος να παρει τα μεσα παραγωγης ειναι να παλευουμε μεσα απο το ΠΑΜΕ για την συγκεντρωση δυναμεων. Μακρια απο καθε μορφης αστικη διαχειρηση. Και αντιμετωπιζοντας τον οπορτουνισμο σαν αυτο που πραγματικα ειναι. ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ μεσα στο κινημα ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.