9 Φεβρουαρίου 2015

Ποιούς αγώνες ? Κάνει το ΚΚΕ και αγώνες ?

Αυτό ήταν η ερώτηση του Γ. Μπαλάφα, όταν ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θ. Παπαχριστόπουλος, απευθύνθηκε και είπε στους κομμουνιστές να το βουλώσουν, έχοντας όμως μείνει μάλλον στην προεκλογική συνταγή, περι "σεβασμού του ΚΚΕ όταν προσπαθούμε να αρπάξουμε τους ψηφοφόρους του".

Με το τέλος των εκλογών, και την ολοκλήρωση της υφαρπαγής των αριστερών και προοδευτικών ψήφων, τελείωσε και ο σεβασμός του Γιάννη Μπαλάφα στους αγώνες του ΚΚΕ, οι οποίοι μάλιστα εξαφανίστηκαν κατα τον - προεκλογικά γλύφτη και μετεκλογικά αυριανιστή - βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό, για τις διαθέσεις ακόμα και των πιο "ήπιων" στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ΚΚΕ, το εργατικό κίνημα και τους ίδιους τους εργάτες. Φανταστείτε δηλαδή τι λένε off camera, και τι θαλένε on camera σε λίγο καιρό, οι Φίληδες, οι Κοντονήδες, οι Καρτεροί, οι Κυρίτσηδες και η λίστα συνεχίζεται και δεν τελειώνει ...

8 σχόλια:

  1. Γιατι ειναι αγωνας η βολτα ομονοια-συνταγμα(σταση για 30 λεπτα)-στηλες ολ.διος; Για να σας δω στην πρωτη πορεια εναντιον του Συριζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος9 Φεβρουαρίου 2015 - 5:24 μ.μ.:
      Εσάς να δω στην πρώτη διαδήλωση εναντίον της νέας αστικής συγκυβέρνησης να φυλάτε την ...βουλή!
      Μετά νομίζω πως είστε υποχρεωμένοι να μας δικαιολογήσετε για τα πάντα!

      Μόνο που σαν σοβαροί άνθρωποι θα κάνουμε ότι μπορεί (και πρέπει) κάθε φορά να γίνει.
      Εμείς ούτε προβοκάτορες είμαστε, ούτε δολοφόνοι.
      Υ.Γ.
      Την επανάσταση οι μπολσεβίκοι, ενάντια στον "αριστερό" Κερένσκι την έκαναν.
      Ανιστόριτοι...

      Διαγραφή
  2. όχι, δεν είναι αυτό αγώνας. Η πορεία είναι, απλώς, η καταμέτρηση και στο δρόμο ενός αγώνα που γίνεται για πολλές μέρες, προκειμένου να παρακινήσεις, να ξεφοβίσεις τον κόσμο να απεργήσει. Αγώνας είναι η περιφρούρηση των χώρων δουλειάς, η τόλμη να κάνεις απεργία κόντρα στην απόλυση, οι απεργίες ακόμα και μέσα σε συνθήκες επιστράτευσης, η τόλμη να μην εφαρμόζεις νόμους όπως η αξιολόγηση, η άρνηση να πληρώσεις χαράτσια, η άρνηση σου να αναλαμβάνεις διευθυντικές θέσεις στο δημόσιο. Των υπόλοιπων αυτοαποκαλούμενων αριστερών ποιοι είναι οι αγώνες σας; Ότι βρίσατε τα ματ ή πετάξατε μερικά νεράτζια στην αστυνομία, γιατί μέσα στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία κτλ. δε σας βλέπω να αγωνίζεστε. Εμείς, αντιθέτως, έχουμε να σας πούμε και να σας δείξουμε πολλούς κομμουνιστές που έμειναν χωρίς δουλειά κτλ, γιατί αγωνίστηκαν, όσο εσείς μουτζώνατε τα απογεύματα το κοινοβούλιο. Άντε, γιατί έχουμε πάρει και διαζύγιο από τη λογική.

    κοκκινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α, και έτσι για να συνεννοηθούμε, επειδή και από τα πάνω σας, αλλά και από τα κάτω σας υπάρχει γραμμή να το βουλώσουν όλοι, να μη διεκδικεί κανείς, να μην απαιτεί, να ξέρετε ότι τη χάρη δε θα σας την κάνουμε. Ούτε νερό στο κρασί μας βάζουμε ούτε θα πάψουμε να πληροφορούμε τον κόσμο ούτε θα πάψουμε να του λέμε να μην ανεχτεί να ζει περιμένοντας τη ψίχουλα που θα πέσουν από το τραπέζι των αστών. Πηγαίνετε στο Σύνταγμα να διαδηλώσετε να σας εφαρμόσει η κυβέρνηση το 70% το μνημονίου. Εμείς να είσαι σίγουρος θα βγούμε όποτε θέλουμε όπως θέλουμε και με τα αιτήματα. Να το βουλώσουμε δε θα σας κάνουμε τη χάρη. ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ!

    κόκκινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα μας δεις και εναντια στον Τσυριζα να μην εχεις καμμια αμφιβολια ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ένας ΚΝίτης γράφει για επανάσταση εναντίον του Κερένσκι, κι ο άλλος γράφει Βάρκιζα Τέλος. Ένα-δύο πραγματάκια σωστά να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, και το απολειφάδι του Στάλιν (Οδηγημένε ΚΝίτη δες το 18ο Συνέδριο πριν σκούξεις) θα πάει εκεί που του αξίζει, στα κόμματα εκτός κοινοβουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "και το απολειφάδι του Στάλιν (Οδηγημένε ΚΝίτη δες το 18ο Συνέδριο πριν σκούξεις) θα πάει εκεί που του αξίζει, στα κόμματα εκτός κοινοβουλίου." Πολυ θα το θελες. Μην φας,εχει γλαροσουπα.

      Διαγραφή
    2. Η μπαρούφες μπαρουφακη τέλος όλοι στους δρόμους..... Θες δε θες ότι και να λες την αριστερά την εκφράζουν η κομμουνιστες .....

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.