27 Φεβρουαρίου 2015

Μερικές εκδοχές σχετικά με το ποιοί και γιατί υπάρχει πιθανότητα να υπερψηφίσουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων(αν ποτέ φτάσει στην ολομέλεια).




Το άρθρο αυτό το γράφω περισσότερο για να γίνει διάλογος στα σχόλια και όχι για κάνω κάποια σοβαρή και τεκμηριωμένη ανάλυση, μιας και όπως θα δείτε δεν πρόκειται για τέτοια.
Πάμε όμως στο ψητό:

Εκδοχή πρώτη(η σειρά είναι τυχαία): Να ψηφίσει την πρόταση νόμου ένα μέρος του Σύριζα ώστε να δώσει το φύλλο συκής στην κυβέρνηση, ότι τάχα μου τάχα μου υπάρχει και αριστερή πτέρυγα στην κοινοβουλευτική ομάδα του Σύριζα και κατ επέκταση στο Σύριζα. Από την άλλη αυτό θα έπληττε την εικόνα ενότητας της κυβέρνησης(ίσως και την εμπιστοσύνη των "εταίρων" αν δεν είχαν προειδοποιηθεί και δεν το είχαν συναποφασίσει), οπότε πρέπει να τα ζυγίσουν να δουν ποιο από τα δύο τους βολεύει καλύτερα στην προκειμένη περίπτωση, να το παίξουν ολίγον αριστεροί ή να το παίξουν συσπειρωμένοι;


Εκδοχή δεύτερη: Να ψηφίσει την πρόταση νόμου η Χ.Α, αφενός αυτό θα είναι κάτι που θα ενισχύσει την αντισυστημική εικόνα που θέλει να διατηρήσει(ίσως βέβαια και να κλονίσει κάποιους φασίστες το γεγονός ότι ψήφισε το ναζιστικό τους κόμμα πρόταση νόμου που κατέβασε το ΚΚΕ), αφετέρου θα δώσει πάτημα στα ΜΜΕ και τους λοιπούς "καλοθελητές" να κάνουν για ακόμη μια φορά την εξίσωση ΚΚΕ Χρυσής αυγής και να προβάλουν την θεωρία των δύο άκρων.

Εκδοχή τρίτη: Να τρολάρει η ΝΔ το Σύριζα και να ψηφίσουν οι δικοί της βουλευτές την πρόταση νόμου! Να βγαίνει την άλλη μέρα ο Γεωργιάδης στα παράθυρα και να λέει "Αλέξη τι έγινε, τώρα εγώ είμαι αντιμνημονιακός και εσύ μνημονιακός;", αυτό βέβαια θα ήταν πολύ αστείο για να είναι αληθινό. Στην πραγματικότητα, εκτός του ότι ο Γεωργιάδης τρολάρει από τα δεξιά δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να καταψηφίσει αυτό το μνημόνιο έχοντας υπερψηφίσει όλα τα υπόλοιπα(μωρέ μπράβο σταθερότης...), υπάρχουν και οι δεσμεύσεις της ΝΔ απέναντι στα λογής λογής ιμπεριαλιστικά κέντρα αποφάσεων που δεν της επιτρέπουν ούτε για αστείο να κάνει κάτι τέτοιο. 

Εκδοχή τέταρτη: Να υπερψηφίσει την πρόταση νόμου το ΠΑΣΟΚ, αποσκοπώντας ίσως στο να μην εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη. Αυτό και αν θα ήταν τρολάρισμα, όχι όμως τόσο απέναντι στο Σύριζα όσο απέναντι στον ελληνικό λαό, μιας και από το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση Παπανδρέου ξεκίνησαν τυπικά όλα τα μνημόνια(νταξ δεν το παω τώρα πίσω στο enter the Μάαστριχτ κλπ). 

Όσον αφορά τους ποταμίσιους, μάλλον δεν έχουν συμφέρον να υπερψηφίσουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, μιας και εκτός του ότι δεν συνάδει με την πολιτική τους, ορέγονται να γίνουν και αυτοί δεκανίκια του Σύριζα σε περίπτωση που χρειαστεί στο μέλλον, ή οποιουδήποτε άλλου τύπου κυβερνητικού σχηματισμού. Αν πάντως έπρεπε να στοιχηματίσω το τι πραγματικά θα γίνει με την ψηφοφορία θα πόνταρα στην δεύτρη εκδοχή(για τους λόγους που ανέφερα) ή στην εκδοχή να μην ψηφίσει κανένας την πρόταση νόμου πλην των βουλευτών του ΚΚΕ.

Αυτά τα ολίγα, περιμένω τα δικά σας σχόλια...

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

7 σχόλια:

  1. Δε νομίζω κάποιος απο το ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει Υπέρ γιατι μετά αν έρθει η σύμβαση στη βοθλή θα πρέπει να μη τη ψηφίσει και αυτή. Η ΧΑ μπορεί και να το ψηφίσει κάνοντας την αντισυστημική, έτσι και αλλοιώς σε ανεγκέφολους απευθύνεται δεν έχει πρόβλημα.Απο τους άλλους δε νομίζω κανένας να ψηφίσει υπέρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα, επρεπε να το ειχα σκεφθει
      Η διαφορα τωρα βεβαια με πριν, ειναι οτι το συριζα για να δωσει τις οποιες εντυπωσεις οσο δεν ηταν ακομη κυβερνηση, καταψηφιζε τα "μνημονιακα" μετρα. Τωρα η ΝΔ δεν νομίζω οτι θα τα καταψηφίζει, έτσι ίσως έχει ο συριζα την δυνατότητα να κανει μερικα ακροβατικα για να δειξει την ανοχη του στην πολυφωνια...

      Διαγραφή
    2. ούτε αυτό δεν έχουν τα κότσια να κάνουν. είναι χειρότερα προβατάκια απο τους προηγούμενους, άσε που μπορεί να μην έρθει καν στη βουλή.Τζάμπα βάλλαμε τον Πάκη πρόεδρο;

      Διαγραφή
    3. τωρα κανουμε και εμεις game theory, γουσταρω!! να νιωσουμε λιγα μεγαλεια βαρουφακη

      Διαγραφή
    4. κουράγιο και υγεία να έχουμε γιατί οχι μόνο game theory θα κάνουμε αλλά θα έχουμε πολλούς αγώνες στους δρόμους

      Διαγραφή
  2. Eπρεπε στην προταση περι καταργηση του μνημονιου να εβαζε το κομμα και μια εξτρα παραγραφο(εστω μια σειρουλα)που να θιγει τους εφοπλΗστες καμποταζ π.χ.Ετσι θα δενοταν τα χερακια των ναζι........ΑντικαπιταλΗστης αριστερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συριζαίοι, μπορεί να βρέχει έξω, αλλά μην το παίρνετε και τοις μετρητοίς

    ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τους βουλευτές του - Θα ψηφίσουμε εμείς τη συμφωνία

    Η επέκταση για τέσσερις ακόμα μήνες του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα, πρέπει να περάσει από την ελληνική Βουλή, τονίζει η Νέα Δημοκρατία.
    «Πρόκειται για μια απόφαση που περιλαμβάνει τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο» σημείωσε ο Κ. Καραγκούνης. Εξήγησε ότι πρέπει να ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο διότι κάθε προηγούμενη τροποποίησή της επίσης είχε εγκριθεί από τη Βουλή -και τον Δεκέμβριο του 2014 και τον Δεκέμβριο του 2012- και αν δεν συμβεί το ίδιο και αυτή τη φορά αυτό μπορεί να δημιουργήσει ερωτηματικά και επιπλοκές στο εξωτερικό.

    «Πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή και γιατί ψηφίζεται και από τα άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια που το προβλέπουν νομικά και έτσι δεν μπορεί να παίρνει νομιμοποίηση από εκείνους και να μην παίρνει απο το ελληνικό κοινοβούλιο όταν πρωτίστως ενδιαφέρει και αφορά την Ελλάδα» και «διότι αφορά δεσμεύσεις και της Ελληνικής Πολιτείας και της Τράπεζας Ελλάδος και του ΤΧΣ. Δεν μπορεί η έγκρισή της να εξαντλείται με την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού και των δύο διοικητών (της Τράπεζας Ελλάδας και του ΤΧΣ) χωρίς η ελληνική Βουλή να την εγκρίνει για λογαριασμό της Ελληνικής Πολιτείας» πρόσθεσε.

    Παράλληλα, υπενθύμισε ότι στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την προηγούμενη κυβέρνηση όταν περνούσε επείγουσες αποφάσεις με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου(ΠΝΠ), παρά το γεγονός ότι και οι ΠΝΠ έρχονταν προς κύρωση στη Βουλή μέσα σε 40 ημέρες.

    «Τώρα στην πρώτη κρίσιμη απόφασή του ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υποστηρίζει ότι δεν θα την περάσει καθόλου από τη Βουλή. Αυτό ξεπερνά την πολιτική υποκρισία και γίνεται ανοικτός εμπαιγμός» τόνισε ο κ. Καραγκούνης. Διατύπωσε επίσης την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «μπορεί να φοβάται ότι πολλοί βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν την απόφαση που μέχρι χθες πανηγύριζε».

    «Ας μην ανησυχεί. Εμείς θα την ψηφίσουμε. Είναι πια σαφές ότι η συμφωνία είναι χειρότερη από τη δική μας, αφού εμείς ετοιμάζαμε την πλήρη έξοδο από το μνημόνιο, αλλά εδώ που έφερε τα πράγματα, δεν θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

    Και κατέληξε: «Δεν θα τους αφήσουμε να γελοιοποιήσουν τη Δημοκρατία μας. Ούτε να απαξιώσουν τη Βουλή των Ελλήνων. Δεν είναι δυνατό άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια να ψηφίζουν την επέκταση της βοήθειας προς την Ελλάδα και η ελληνική Βουλή να στερείται από αυτό το δικαίωμα, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τους βουλευτές του».

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.