22 Φεβρουαρίου 2015

Ο Γλέζος και αν φλεβίσει, Σύριζα πάλι θα μυρίσει...



Γράφει σήμερα ο Γλέζος αναφερόμενος στους χειρισμούς της κυβέρνησης τα εξής:

Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.

Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.

Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.

Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.

Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.

Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.

Κρίμα και πάλι κρίμα.

Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.

Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό.

Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.

Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.

Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις. Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.

Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης.

Μανώλης Γλέζος Βρυξέλλες 22-2-2015

=========

Σε αυτό το σημείο θέλω να κάνω ένα μικρό σχόλιο σχετικά με το κείμενο του Γλέζου:

Αν ο Γλέζος πραγματικά ενοχλούνταν με αυτά που κάνει το κόμμα του, αν πραγματικά ξεγελάστηκε, που εγώ δεν το πιστεύω, τότε θα έπρεπε αλλιώς να μας τα είχε πει  και διαφορετικά να είχε πράξει. Θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να εγκαταλείψει το ΣΥΡΙΖΑ και να καλέσει και τους υπόλοιπους που αισθάνονται εξαπατημένοι να κάνουν το ίδιο. Αντιθέτως, αυτό που ζητάει να πράξουν όσοι λίγο πολύ τα έχουν πάρει κρανίο με τους χειρισμούς της κυβέρνησης(ή προσποιούνται πως τα έχουν πάρει κρανίο), είναι "να κάτσουμε ρε παιδιά να το συζητήσουμε εσωτερικά και να βρούμε μεταξύ μας μια λύση", δηλαδή αποπειράται να συγκρατήσει τις τυχόν διαρροές από το κόμμα, είτε σε στελέχη, είτε σε μέλη, είτε  τους απλούς ψηφοφόρους. Κατά τα άλλα ούτε κάτι πρωτότυπο λέει, ούτε κανένα επτασφράγιστο κρατικό μυστικό βγάζει στο φως του ήλιου, απλά προσπαθεί να διαχειριστεί μια κατάσταση προς όφελος της κυβέρνησης και να δώσει αριστερό άλλοθι σε όσους το χρειάζονται.



Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

50 σχόλια:

  1. Διαπραγμάτευση και εσωτερικά δηλαδή; Πόση διαπραγμάτευση θα πέσει πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποσο δουλεμα θα πεσει πια να λες

      Διαγραφή
    2. Και βάλε δίπλα σε αυτόν, την κομμουνιστική τάση τρέχα γύρευε, τον πασοκο-Μητρόπουλο, τα λαφαζανάκια της Ίσκρα και όλους αυτούς τους λαγούς που αμολύσανε δεξιά και αριστερά ώστε να προλάβουν τις διαρροές.

      Θα μου πεις, το κάνουν τόσο καιρό και πιάνει, γιατί να μην το συνεχίσουν ?

      Διαγραφή
    3. Ομαδα που κερδιζει δεν αλλαζει που λενε...

      Διαγραφή
    4. δειτε και τι ειπε ο Κατρουγκαλος σημερα στον σκαι...
      Γ.Κ

      Διαγραφή
    5. Αλλά ξέρεις ε,
      αδειάζεις τα πάνελς από κουκουέδες που θα τους τα έχωναν,
      και βάζεις 2-3 συριζιάρηδες να τους τα χώνουν ώστε να νιώσουν λίγο καλύτερα οι ψηφοφόροι τους και να ταυτιστούν με αυτούς. Μην γίνει κανένα λάθος και ταυτιστούν με κανα Παφίλη ή κανα Σοφιανό ... να ταυτιστούν με τον Γλέζο, ώστε να τους τουμπάρει πιο εύκολα πάλι.

      Διαγραφή
  2. παντως σα να δειχνει τασεις φυγης ετσι οπως τοποθετειται...σα να λεει οτι "εαν συνεχισετε στο ιδιο μηκος ξεχαστε με"..εκτος εαν καταλαβαινω λαθος..
    Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο μενει να το δουμε...δεν λεω οτι εχω δικιο 100/100
      αλλα οποιος εχει τασεις φυγης δεν λεει "ελατε παιδια να το συζητησουμε", φευγει(στο κατω κατω ειδικος ειναι ο γλεζος στις "αποδρασεις"), εκτος και αν προσποιειται οτι δεν εχει ακόμα καταλαβει πως βρισκεται σε σφηκωφωλια, εκτος και αν προσποιειται οτι και ο ιδιος δεν ειναι σφηκα.

      Διαγραφή
  3. ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΙΝ 15 ΜΕΡΕΣ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΣ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ.ΤΩΡΑ ΤΑ ΓΥΡΝΑΕΙ ΚΑΙ "ΤΟ ΣΩΖΕΙ" ΚΑΤ'ΕΜΕ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...
    ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ελεγε τον Τσιπρα Ζαχαριαδη...

      Διαγραφή
    2. Ο Καμμενος προφανως ειναι ο Ζερβας...

      Διαγραφή
    3. Ο Καμμενος προφανως ειναι ο Ζερβας...

      έχω πεθάνει στα γέλια...να σαι καλά Poe.
      Ntina

      Διαγραφή
  4. http://www.redder.gr/redder-web/34670/i-diaploki-paizei-ta-resta-tis-theloun-na-riksoun-tin-kyvernisi-tha-tous-afisoume

    ΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω πάντος πιστέυω οτι αυτή η τακτική εκ των πραγμάτων δεν πάει να σώσει τα προσχήματα διότι δεν σώνετε με τίποτα.Θεωρώ απλός οτι στον επίλογο του ο Γλέζος θένοντας να διασώσει και να διαφυλάξει το όνομα του, θέλει να αποσυνδενθεί νε αλλα μια μάυρη σελίδα της νεότερης ιστορίας της χώρας.

    Κ.Ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οπως διαβασα την ανακοινωση εμενα μου μοιαζει οτι καλει ευθεως σε "απο τα κατω" αντιδραση απο τις κομματικες οργανωσεις (παλια του τεχνη κοσκινο, βλ φραξια).
    αλλα νομιζω οτι κολαει και στην ερωτηση που εκανα στον katalana που νομιζω οτι δεν απαντησε, στο αν συνεδριασε καποια δομη του τσυριζα περαν του τσιπρα/παππα για προεδρο και καμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Αυτό μας έλειπε… Τα μόνα μπράβο που θα εισπράξεις στην προκειμένη περίπτωση, θα είναι από τα κατάλοιπα της Σαμαρικής ακροδεξιάς και τα χειροκροτήματα από κάποια αποστεωμένα κομουνιστοειδή κρουπούσκουλα που υπάρχουν, για να λένε μόνο ότι υπάρχουν."

    Αποσπασμα απο ανοιχτη επιστολη του χαρυ κλυν στον γλεζο

    ζηλεψε τον πανουση

    http://www.huffingtonpost.gr/2015/02/22/politiki-glezos-harry-klynn_n_6730562.html?1424621863

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μια χαρα! απλα πιστευω, οτι πολυ συντομα θα εχουμε πολλες και μεγαλες εξελιξεις, θα ζησουμε μεγαλες στιγμες και θα γραφτει ιστορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. στο χορο μπενουν και τα κουλτουρε απχηλαμογια χαρυ κλην και ζουγανελης ο πρωην πρασινοφρουρος που σημερα το παιζει συριζα κατι βρωμαει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αρνητική θέση πήρε και η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα , ας περιμένουμε αύριο μετά το σχέδιο Βαρουφάκη για να δούμε αν είναι πυροτεχνήματα ή απόφαση τους να την κάνουν από το ΣΥΡΙΖΑ.

    Προς το παρόν φαίνεται περισσότερο ότι ασκούν εσωτερική πίεση στο ΣΥΡΙΖΑ για να μη γίνουν μεγάλες υποχωρήσεις, παρά ότι επιθυμούν την οριστική ρήξη με την ηγεσία.

    Αλλά δεν αποκλείω εντελώς το ενδεχόμενο να αρχίσουν οι παραιτήσεις, αν οι "μεταρρυθμίσεις" Βαρουφάκη ξεπερνούν τις κόκκινες γραμμές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε καλά, ας υποθέσουμε πως υπήρξαν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (ψηφοφόροι σίγουρα υπήρξαν, μέλη λογικά ναι) που να μην περίμεναν αυτή τη στάση της "ηγεσίας". Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς πως αυτά τα στελέχη (και δη βουλευτές) είναι οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Γλέζος και Σακοράφα??????????? Αν ισχύει αυτό, περιμένω να δω τον Π.Λαφ. έξω από τον Περισσό να κάνει ερωτική εξομολόγηση στην Αλέκα για να τον δεχτούμε πίσω...

      Έλεος ρε παιδιά, πόσο κουτούς μπορεί να μας θεωρούν?

      Προσυπογράφω τα σχόλια του Redfly και του Poe παραπάνω...

      Ιάκωβος Δανιηλίδης

      Διαγραφή
  11. Και άργησε ο Γλέζος , όπως και η Σακοραφα ,και πολύ άλλοι , εγώ θα τους περίμενα να αντιδράσουν ποιο μπροστά , πριν τις υπογραφές .
    Όταν σε κάποια στιγμή ο κομουνιστογεννής Αριστερός Αλέξης μιλούσε για την Γερμανία και τις μεγάλες προσωπικότητες που έβγαλε αυτή η χώρα . Και μας είπε για τον Γκετε τον Αινσταιν , τον Καντ κτλ , άλλα ποιον μεγάλο Γερμανό ξέχασε που δεν είχε ούτε το θάρρος το όνομα του να προφέρει μέσα στην τόσο εκλεκτή παρέα των Βρυξελών ;;;
    Για να βοηθήσω λίγο επειδή η ερώτηση είναι τρομερά δύσκολη.
    Το όνομα του είναι Καρλ (μην πάει το μυαλό σας στην Καρμινα Μπουρανα όχι,οχι) ,
    Άντε να βοηθήσω λίγο ακόμα .
    Είναι 4 γράμματα και το πρώτο είναι το Μ και το τελευταίο το Ξ. (Μ_ _ ξ).
    Α! και δεν είναι αδερφός με κάτι άλλους Αμερικανούς κωμικούς.
    Επικουρος1917

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν ο Γλέζος πραγματικά ενοχλούνταν με αυτά που κάνει το κόμμα του, αν πραγματικά ξεγελάστηκε, που εγώ δεν το πιστεύω, τότε θα έπρεπε αλλιώς να μας τα είχε πει και διαφορετικά να είχε πράξει. Θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να εγκαταλείψει το ΣΥΡΙΖΑ και να καλέσει και τους υπόλοιπους που αισθάνονται εξαπατημένοι να κάνουν το ίδιο.

    Μολις παραδεχτηκες ποσο καλα εκαναν ολοι αυτοι που το 89-90 παρατησαν το ΚΚΕ!
    Με τις υγειες σας!!!!

    89αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλα το προβλημα ξερεις ποιο ειναι για σενα
      το που ειναι ολοι αυτοι που τοτε εφυγαν σημερα(τιπ: καποιοι ειναι και στο συριζα)
      και που ειναι το κκε σημερα σε σχεση με τοτε
      μαλλον εκεινοι που εμειναν κατι εκαναν καλα τελικα γιατι στο κκε υπηρχε πρωτη υλη και η βαση να διορθωθουν τα οποια λαθη
      στο συριζα σημερα τι υπαρχει, και ειναι θεμα λαθων το οτι εχει γινει;

      Διαγραφή
    2. αφου διαφωνουσαν καλα θα εκαναν να φυγουν τα ποντικια τοτε.
      το θεμα ειναι οτι δεν πηραν το καπελακι τους να φυγουν απλα, αλλα προσπαθησαν με ολες τους τις δυναμεις να διαλυσουν το κομμα!
      αυτο δεν προκειται να συγχωρεθει ποτε!
      την μοιρα του φαρακου θα εχετε! ακομα και αυτοι που σας εσπρωξαν να το κανετε, την τελευταια σας ωρα θα σας φτυσουν, γιατι την προδοσια πολλοι αγαπησαν, αλλα τον προδοτη ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΕ.
      αυτη ειναι η μοιρα των προδοτων, να ψωφανε μονοι τους!
      ο γλεζος ως παλια $@#$# καταλαβε τι τον περιμενει με αυτα που ερχονται και σαν αρουραιος παει παλι να πιασει πορτα μακρια απο το καραβι που το βλεπει για φουντο.
      Υ.Γ. ρε 89αρη, δεν βγηκατε με το συνθημα με ενα νομο καταργουμε το μνημονιο στις 26;;;;; μηπως εννοουσατε στις 26 του μηνα ποτέ;

      Διαγραφή
    3. @89αρης:
      Εφόσον ήταν από τότε υπέρ της εξαθλίωσης που διαχειρίζονται τώρα, πολύ ορθώς έφυγαν από το ΚΚΕ τότε. Μπορεις μάλιστα να χρεώσεις κ το ΚΚΕ ποου δεν τους διέγραψε νωρίτερα.

      -Εσύ που ακριβώς θέλεις να καταλήξεις;

      Διαγραφή
  13. Φοβερο σχολιο απο το φεησμπουκ

    Χρήστος Βελισσάρης Γλεζο ..η μονη συγγνωμη που εχει αξια , ειναι την κυριακη , να παρεις ενα πακετο ριζοσπαστες , και να πας στις εργατογειτονιες της Αθηνας ,και να τους πεις οτι εκανες 70 χρονια τωρα λαθος .... Ολα τα αλλα ειναι του κωλου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟ 89 ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΙΤΣΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΖΕ...!!!!ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ....!!!ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ....ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΗΤΑΝ ΛΕΡΑ.....ΜΗΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΜΥΑΛΑ...!!ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.....!!!!Ο ΛΑΟΣ ΤΙ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ....??ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΜΑΣ...ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ....!!!!!ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!!!!vasilis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στις βουλευτικές εκλογές του 1981, η ΕΔΑ συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ και ο Μ. Γλέζος εκλέχτηκε βουλευτής Αθηνών. Το 1984 εκλέγεται πάλι με το ΠΑΣΟΚ ευρωβουλευτής.
    Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 1985, εκλέγεται και πάλι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Πειραιώς.
    Για ποιόν μιλάμε?? Μα για τον μόνιμος εξαπατημένο Μ. Γλέζο.....
    ΌΧΙ αγαπητέ πρώην,πολύ πρώην σύντροφε, μετά από 75 χρόνια πολιτικός δεν δικαιούσαι να λες ότι εξαπατήθηκες, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΎΣΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΞΑΠΆΤΗΣΕΣ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΟΧΙ ΜΙΑ......... ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.
    Ως εκ τούτου η συγνώμη σου δεν έχει καμιά αξία και είναι ύποπτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και -αν θυμάμαι καλα- το 90 στην παπανδρεική "δημοκρατική συμπαραταξη με Μπούτο Μπριλάκη κλπ
      Β.

      Διαγραφή
  16. το 89 και το 90 το ΣΥΡΙΖΑ μαζι σας ηταν στον περιφημο ενιαιο ΣΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ μη κανετε τους πονηρους τοτε φιλοι ησασταν με ολους αυτους αυτοι που εφυγαν απο αυτα τα εκτρωματα εφυγαν και απο αυτες τις κολιγιες της Παπαρηγας και του Φλωρακη!
    vasiliw ποιος ηταν ο δρομος σας να σας φτιαχνει ντολμαδακια η Μαρικα?????

    89αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 89ρη να σε ρωτησω κατι....πασοκ???......(πιστευω εκ των πρωτερων οτι θα πεις οχι λογο ντροπης)

    σ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 89αρης
    Αν σου απαντήσουμε για το '89, βάζω στοίχημα πως θα μας στα γκουλανγκ μέσω Βάρκιζας. Άντε βρε αγόρι μου παρ' τα κουβαδάκια σου και τράβα σε καμιά άλλη παράλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν γραφεται ενα αρθρο που πραγματικα τους ποναει, μερικα συριζοτρολ θεωρουν οτι ωφειλουν να κανουν μερικες απελπιδες προσπαθειες για να σε πονεσουν και σενα, ανοιχουν λοιπον το αραχνιασμενο χρονοντουλαπο και σου πετανε τις σκωροφαγωμενες τους προβοκατσιες, αυτη ειναι η προικα τους.

      Διαγραφή
  19. λοιπον 89αρη για να το ληγουμε μια και καλη.
    ξεκαθαριζοντας τα πραγματα να πουμε οτι το αρχικο λαθος στο κομμα ηταν οτι δεν πηραν χαμπαρι τοτε τι κουμασια ηταν οι δαμανακηδες/φαρακοι.πιλαφ κτλ κτλ.
    το ΚΚΕ λειτουργει με συγκεκριμενο τροπο και λεγεται δημοκρατικος συγκεντρωτισμος. απο την στιγμη που η πλειοψηφια τοτε αποφασισε την εκλογικη συμμαχια με τους οπορτουνιστες σαν κομμουνιστικο κομμα με αρχες, επρεπε η συμφωνια να τηρηθει. προσεχε ομως, εκλογικη συμμαχια ελεγε η αποφαση.
    προφανως ομως τα "παλληκαρια" ειχαν αλλη ατζεντα και προσπαθησαν να διαλυσουν το κομμα διαχεοντας το στον συνασπισμο, οπως ακριβως εκαναν με τις συνιστωσες τωρα.
    οσο για την συγκυβερνηση. αυτοι που πλειοψηφουσαν τοτε και πηραν την αποφαση, αυτοι που πηραν κυβερνητικους θωκους ειναι αυτοι που τωρα ειναι απο το πασοκ και το ποταμι μεχρι τον τσυριζα!
    αν θες ευθυνες για το 89 να τις ζητησεις στον δραγασκη , τον στρατουλη, τον πιλαφ, την ναντια κτλ κτλ.
    ανηκεις στον χωρο που νομιμοποιησε την χουντα, ανηκεις στον χωρο που μια διετια συνεργαζεται οπου μπορει με τους χρυσαυγητες και τους παρακρατικους (σωματεια, ζωνη, συνταγμα 20/10), στον χωρο που ΠΡΟΤΙ ΦΩΡΑ ΑΡΗΣΤΑΙΡΑ κατεβασε προεδρο της δημοκρατιας δεξιο και συνεργαζεται κυβερνητικα με τους φασιστες με γραβατα!
    εχεις το θρασσος να μιλησεις για κατι σοσιαλφασιστα;
    τοσα χρονια, με ολα τα νταβαντουρια (φασαριες/ξυλο) σε σχολες, ειστε οι μοναδικοι που χτυπησαν γυναικες (τει αθηνας). (καποια κυβερνητικα στελεχη ακομα πρεπει να αισθανονται την οργη των κομμουνιστων). ακομα και οι καφροι οι δαπιτες ποτε δεν τολμησαν να χτυπησουν γυναικες και το κανατε εσεις! ηταν με γραμμη απο την π.γ σας τοτε αυτο; αλλο ενα σημειο που τα βρισκεται με τα αυγα!
    αντε να φιαξεις την λιστα με τα μετρα για το μνημονιο και ασε τα υπολοιπα φασιστακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. το ΚΚΕ λειτουργει με συγκεκριμενο τροπο και λεγεται δημοκρατικος συγκεντρωτισμος. απο την στιγμη που η πλειοψηφια τοτε αποφασισε την εκλογικη συμμαχια με τους οπορτουνιστες σαν κομμουνιστικο κομμα με αρχες, επρεπε η συμφωνια να τηρηθει. προσεχε ομως, εκλογικη συμμαχια ελεγε η αποφαση.
    ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΛΕΖΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΦΕΥΓΕΙ!!!!!!
    Επισης δεν ειμαι ΣΥΡΙΖΑ ελεος για να διακιολογησετε τα σκατα σας δε χρειαζεται να χρακτηριζετε τους παντες ΣΥΡΙΖΑ ! Δεν ειναι δικαιολογια οτι μπορει να τα καναμε αυτα αλλα εσεις κανατε αλλα!!!!!
    89 αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας πει οτι θελει, εχουμε η δεν εχουμε εμεις δικαιωμα να ερμηνευουμε τις πραξεις του βαση του παρελθοντος του ιδιου και του κομματος του; η μηπως γεννηθηκαμε πριν απο μια ωρα;
      Λες και εχουν καμια αξια οι λογοι και οι αιτιολογησεις των συριζαιων...λες και εχουν κανει λιγες κωλοτουμπες

      Διαγραφή
    2. @89 αρης:
      Είναι προφανές πως έχεις ξεφύγει εντελώς. Από την στιγμή που δηλώνεις δημόσια και απερίφραστα πως το κόμμα σου εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, ο δρόμος της αξιοπρέπειας είναι να σηκωθείς να φύγεις από το κόμμα των απατεώνων εάν δεν είσαι τέτοιος και εσύ.
      Για το '89 (που σε έχει πληγώσει κρίνοντας από το nick) το ΚΚΕ έχει κάνει την αυτοκριτική του τόσο για την συνεργασία με τους οπορτουνιστές, όσο και για την συμμετοχή σε -έστω και περιορισμένου σκοπού και διάρκειας- αστικές κυβερνήσεις.
      Κάθε σύγκριση λοιπόν με αυτούς που αλλάζουν όχι μόνον θέσεις αλλά κόμματα σαν τα πουκάμισα χωρίς να μας πουν τίποτε για το που έκαναν πριν λάθος, είναι πέρα για πέρα άτοπη.
      Το γεγονός δε, πως για να βρείς κάτι να ψέξεις το ΚΚΕ αναγκάζεσαι να γυρίσεις 35 χρόνια πριν, το ΚΚΕ δικαιώνει και όχι εσένα στην περίπτωση που δεν το κατάλαβες.

      Όταν δε η "κατηγορία" αυτή περί συνεργασίας με τον οπορτουνισμό και συμμετοχής σε αστικές κυβερνήσεις 35 χρόνια πριν, διατυπώνεται παράλληλα με αυτήν της μη-συνεργασίας με την σοσιαλδημοκρατία και την μη-συμμετοχή σε αστικές κυβερνήσεις ΣΗΜΕΡΑ, τότε μπορεί ο καθένας να της δώσει την σημασία που της αξίζει.
      Επί του παρόντος εγώ καταλαβαίνω πως για να κατηγορείς τις προ 35ετίας θέσεις του ΚΚΕ επάνω στο ζήτημα που αναφέρεις λανθασμένες, προφανώς θα θεωρείς τις σημερινές αντιδιαμετρικές τους σωστές.

      -Πότε θα κανονίσουμε να μας δώσεις ένα βιογραφικό;

      Διαγραφή
    3. 89ρη μπορει και να μην εισαι συριζα(πασοκ) οπως και ο Γλεζος καποτε δεν ηταν συριζα (πασοκ).ελα μου τωρα που ο Γεζος ειναι συριζα(πασοκ)και που παλι κυβερναει ο Γλεζος,δηλ.ο συριζα(πασοκ).και να σου πω κατι γιατι τοσος πονος για το 89?ποιος ειπε οτι ηταν καλη η τοτε συνεργασια(λιγων μηνων).και να σου πω,για πες μας αν θες(και αν δεν ντεπεσαι)πολιτικα που ανοικεις,για να ξερουμε σε πιον μιλαμε......

      Διαγραφή
    4. Έχεις φαγωθεί ρε μεγάλε με το 89. Το ΚΚΕ έκανε το λάθος και συνεργάστηκε εκλογικά. Το πλήρωσε, έκανε την αυτοκριτική του και δεν θέλει να ξανασυνεργαστεί. Εξάλλου μας έχουν πρήξει τα ούμπαλα από το 12 για συνεργασία για κυβέρνηση της αριστεράς και κολοκύθια τούμπανα και το κόμμα το αρνείται κατηγορηματικά.Πως θα σου φαινόταν εσένα αν ξανά έκανε το ίδιο λάθος το ΚΚΕ όπως ο Γλέζος καλή ώρα; Δυστυχώς από τα γραφόμενά σου... Μια φορά ΠΑΣΟΚ πάντα ΠΑΣΟΚ!RED

      Διαγραφή
  21. λες μπουρδες, σε ενα κομμα νεου τυπου (κομμουνιστικο, θα μου πεις τι σχεση εχει ο γλεζος κα ιτο συνοθυλευμα του) οτι εχεις να πεις το λες στα οργανα και αν ειναι αγεφυρωτα τα πραγματα περνεις το καπελακι σου και φευγεις.
    αν λοιπον ο γλεζος και ο καθε γλεζος βλεπει οτι τα πραγματα πανε αλλου απο εκει που πιστευαν (που δεν συμβαινει αυτο, αλλου ειναι το παιχνιδι) καλεις τις διαδικασιες του κομματος! οι οργνωσεις του τσυριζα συμφωνουν δλδ με τον παυλοπουλο και τον ψεκασμενο;;;;
    οι μεχρι τωρα τοποθετησεις σου δειχνουν οτι εισαι τσυριζα, υπερασπιζεσαι τον τσυριζα!
    αν θες να μην σε χαρακτηριζουμε τσυριζα πες μας τι εισαι.
    αν το θες και αλλιως αυτη την στιγμη υπαρχουν 2 στρατοπεδα, αυτο της αστικης ταξης και οσων στοιχιζονται απο πισω της και της εργατικης.
    εσυ εισαι ξεκαθαρα στο πρωτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φίλτατε 89αρης
    Για να είμαστε ακριβής με την Ιστορία ,
    Δεν έφυγαν , τους «πέταξαν» έξω. Το πάλεψαν πολύ να αλώσουν το κόμμα από τα μέσα. Άλλα δύστυχος για αυτούς πολλοί δεν φάγαμε τον Παππά και ουσιαστικά «αυτό διαγραφήκαν».
    Το πάλεψαν με την διαγραφή της «παιδικής αρρώστιας» του Γράψα (που άμα είχαν ποιο σοβαρή στάση στα πλαίσια του καταστατικού και όχι των προσωπικών φιλοδοξιών θα πρόσφεραν στο κόμμα αρκετά , αντί να κατεβαίνουν από κοινού με τους Αλαβάνους που τους διέγραψαν.) το πάλεψαν με το κοινό πόρισμα ΚΚΕ-ΕΑΡ , το πάλεψαν με την κάρτα Συνασπισμού , το πάλεψαν με το μάζεμα χρημάτων για τον Συνασπισμό παραμερίζοντας το κόμμα.
    Και πήγαν να δώσουν την τελική μάχη στο Συνέδριο , όπου εκεί πήραν τα …………. (η ευγενική μου φύση δεν μου επιτρέπει να ολοκληρώσω την σκέψη μου).
    Σε αντίθεση με τους «συντρόφους» του Γλέζου , που έδωσαν γη και ύδωρ μόλις μύρισαν καρέκλα.
    Βλέπεις το ΚΚΕ συνεχίζει πεισματικά να υπάρχει και να «εκνευρίζει» πολλούς με την παρουσία του.
    Άλλοι ΠΑΣΟΚό ποιούνται και συνεργάζονται με την άκρα δεξιά. Θα μου πεις οι ίδιοι καθοδηγητές του Συριζα δεν ήταν καθοδήγηση και στο ΚΚΕ το «βρώμικο» 89’;; Τελικά πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι.
    Επικουρος1917

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συχωρατε με οι συντροφοι,μολις ηρθα απο χωριατικο μικροαστικο ραβαισι.Ψυχη λαικια ρε,(οχι βαθυα),ιεροσυλος δε γινομαι.Αφιερωμενο στσ Συριζαιοι. Περπινιαδης-Στου Λιναρδου την ταβερνα YOUTUBE.Αφιερωμενο σ ολα τ αντιλαικα αντικουκουεδικα ταξικα κουφαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν ήξερες δηλαδή; Σε πιάσανε κότσο δηλαδή; Όταν λέγανε οτι θα διαπραγματευτούμε και δε θα κάνουμε μονομερείς ενεργειες κλπ δεν υποψιαζόσουν; Ε τι να σου πώ; εγώ ντρέπομαι για λογαριασμό σου. Αλλά κάνει εντύπωση η τόση αφέλεια, και αφελής δεν είσαι...οπορτουνιστής του κερατά είσαι!
    asterix

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τον αραπη και αν τον πλενεις το σαπουνι σου χαλας. Μαστορας του οπορτουνισμου μαζι με τον Κυρκο και τον Φαρακο. Και βεβαια με δασκαλους Παρτσαλιδη Μπενα Ζωγραφο Δημητριου. Εκμεταλευομενοι παρανομια πολιτικη προσφυγια και διαλυση Κ.Ο το 1958 αλωνιζανε για την διαλλυση του ΚΚΕ. Ολα τα ντοκουμεντα ειναι δημοσιευμενα πλεον και φαινεται πεντακαθαρα η δραση τους. Σχεδιασμενη κινηση για την αποροφηση των αντιδρασεων που σιγουρα θα υπαρχουνε.θα ανεξαρτητοποιηθουνε σιγουρα και καποιοι βουλευτες για την δημιουργια του καινουργιου αναχωματος και εχει περιθωριο να παρει στηριξει ο τσυριζα απο ποταμι πασοκ. αυτα τα λιγα για το οπορτουνιστικο παπαγαλακι. να ξερει οτι ουτε εγω γεννηθηκα χτες ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 3.36 Οπως ακριβως τα αναφερεις ειναι τα ιστορικα γεγονοτα για το 1989 1991 συντροφε. Θα μου επιτρεψεις μια διαφωνια. Ο Γραψας και οι υπολοιποι που φτιαξανε το Ναρ δεν κανανε τιποτα τυχαιο ουτε λαθος. Θελανε να παρασυρουνε εκτος κομματος και το καταφερανε συντροφους που διαφωνουσανε με τον Συνασπισμο και την Περεστροικα ωστε να διευκολεινουνε τους αλλους να διαλυσουνε το κομμα. Με εξαιρεση τον σ.Καππο που ειναι αλλη περιπτωση. Παντως ειμαστε οριακα τυχεροι τοτε μεσα στην κοσμοχαλασια καλο βραδυ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αναφέρομε για την τελική έκβαση , αφού είχε μπει το νερό στο αυλάκι ,προσπάθησαν να πάρουν όσους μπορούσαν μαζί τους οργανωμένα και συγκροτημένα. Άλλα υπήρξαν άτομα που έφυγαν πραγματικά κλαίγοντας γιατί δεν πίστεψαν ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη , και θεώρησαν ότι η υπόθεση έχει χαθεί(δίνω το ελαφρυντικό της απειρίας των τότε ΚΝιτών γιατί η ομάδα Γράψα ουσιαστικά την ΚΝΕ χτύπησε παρά το κόμμα) και το κόμμα θα γίνει όπως στην το Ιταλικό ΚΚ και Γαλλικό και λοιπών Ευρωπαϊκών κομμάτων. Τους δίνω ένα ελαφρυντικό (όχι τους πρωτεργάτες) γιατί η «βιτρίνα» μας αυτό πουλούσε . Δεν είναι και τυχαίο ότι από το ΝΑΡ σου γύρισε κόσμος στην πορεία ,ενώ από τους «Συνασπισμένους» κανένας .
      Ας μην ξεχνάμε την σύνθεση του Π.Γ . Άλλα σε αυτήν την φάση το κόμμα έδειξε ακριβός ότι είναι η βάση του και όχι κάποια «πρόσωπα». Και φυσικά όλοι οι πολέμιοι ξεχνάνε αυτήν την λεπτομέρεια που δείχνει υγεία . Συνώθησαν στην καραμέλα ότι η ηγεσίες των ΚΚ κομμάτων κάνουν ότι γουστάρουν ότι είναι Νομενκλατούρες (πω πω λέξη που θυμήθηκα ο ξύλινος). Έλα όμως που η «φάπα» ήρθε από τα κάτω και η «Ηγεσία» πήρε τον μπούλο στο ΚΚΕ. Και εδώ ήταν η αμηχανία τους. Επειδή ακριβός η βιτρίνα έφυγε δεν ήξεραν ποιόν να κατηγορήσουν , να βρουν έναν «τερμινειτορ» Σταλιν ρε αδελφέ . Περιορίστηκαν σε προσωπικές και χυδαίες επιθέσεις στην νέα Γραμματέα . Για την εμφάνιση της κτλ.
      Τα ακούς φίλτατε 89αρης πώς καθαρίσαμε εμείς οι κομουνιστές με την κόπρο του Αυγεία ;; πάρε τώρα τον Γλέζο σου και συνέχυσε τις γυμναστικές επιδείξεις στην συνείδηση σου.
      Επικουρος1917

      Διαγραφή
  27. 11.12 Οπως τα λες ειναι τα εχω ζησει και προσωπικα. Παντως μεγαλυτερη επιτυχια και απο αυτο ητανε οτι αλλαξαμε προγραμμα το 1996 Αλλιως θα ειχαμε παθει ακριβως τα ιδια το 2012. Γιατι με βαση το προγραμμα του 9ο και 10ο συνεδριου πηγαιναμε με μαθηματικη ακριβεια στο 89 91. Μη παρεξηγηθω δεν κατηγορω για κατι τον Χαριλαο. μιλαω για παγιωμενες ιδεολογικες στρεβλωσεις πριν το 1974. Ωραιες αναμνησεις κατα πολυ πιο νεοι συντροφε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Tίποτα δεν είναι τυχαίο, η επιλογή απ' τον Χαρίλαο της Αλέκας(κάτι ήξερε), το έργο της συντρόφισσας στην ιδεολογική καθαρότητα και θωράκιση του κόμματος, η δουλεία στον οργανωτικό τομέα, κτλ. Το γεγονός ότι το κόμμα άντεξε στις αναταράξεις του 2012 χωρίς να πειραχτεί ούτε τρίχα δείχνει πως την δουλειά που έκανε η Αλέκα στο να χτίσει ένα ΚΚ πρωτοπόρο και παντός καιρού. Είμαι βέβαιος πως ότι κι αν σκαρφιστουν οι αστοί απ' εδώ και πέρα μόνο νίκες θα μετράμε, κι όπως λέει ο Μητσάρας..... ''θα τα καταφέρουμε σύντροφοι'' . δε μασάμε ρεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.