16 Φεβρουαρίου 2015

Τελετές εμφυλιοπολεμικού μίσους στην Φλώρινα παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης!


Όταν κάναμε πέρσι το μονταζάκι, δεν φανταζόμαστε
πόσο λίγο καιρό θα έπαιρνε να βγει αληθινό...
Θρησκευτικό μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρωικώς αγωνισθέντων και πεσόντων για την ελευθερία της Πατρίδας, τελέστηκε χθες στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, με τη συμπλήρωση 66 χρόνων από την Μάχη της Φλώρινας την 12η Φεβρουαρίου 1949.

Αμέσως μετά, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της κοινότητας Πρώτης.


Πηγή: Νέα Φλώρινα
Στο 1:40" αναφέρεται η παρουσία εκπροσώπου του ΥΕΘΑ.
Το υπόλοιπο είναι για πολύ γερά στομάχια...

-ΠΡΟΤΥ ΦΟΡΑ ΑΡΗΣΤΑΙΡΑ ΡΑΙ!


Στον αντίποδα:

Βουβός θρήνος... Στον «τάφο» της Φλώρινας, το λάκκο που βρίσκονται θαμμένοι 700 και πάνω μαχητές του ΔΣΕ. Δύσκολο να τον εντοπίσεις, αφού δεν υπάρχει καν μνημείο. Στο τέλος της μάχης, στις 12 και 13 Φλεβάρη του 1949, το μοναρχοφασιστικό καθεστώς δε νοιάστηκε αν ήταν σκοτωμένοι, μισοπεθαμένοι ή τραυματίες. Μια φαγάνα μάζεψε τα κορμιά τους και τα 'ριξε στο λάκκο. Οσο χώμα κι αν έριξαν από πάνω τους οι Αγγλοαμερικάνοι μακελάρηδες και οι ντόπιοι πολιτικοί συνεργάτες τους, δεν κατάφεραν να θάψουν τη μνήμη. Οι αντιπροσωπείες των τριών Κομμουνιστικών Κομμάτων αποτίσανε φόρο τιμής στους σκοτωμένους Σταυραετούς της Φλώρινας και μαζί σε όλους εκείνους που στοίχειωσαν με τον αγώνα και το θάνατό τους τις βουνοκορφές της βόρειας Πίνδου.
Ριζοσπάστης 29/5/2005

22 σχόλια:

  1. Αυτη ακριβως ειναι η αλητεια τους. Παραβρεθηκαν να τιμησουνε τους δολοφονους του λαους μας. Ειναι οι ιδεολογικοι απογονοι του Παρτσαλιδη και Βαφειαδη που πολεμησαν με λυσσα τον ΔΣΕ και το 1948 περασανε με τον ΤΙΤΟ που εκλεισε τα συνορα. Ο Βαφειαδης το 1983 οταν γυρισε εδωσε το χερι στον Στρατηγο του Μοναρχοφασισμου Τσακαλωτο. Κατα τα αλλα καταθεσανε στεφανι στην Καισαριανη ΑΛΗΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν είναι ιδεολογικοί απόγονοι ούτε του Βαβειάδη, ούτε του Τίτο, ούτε του Παρτσαλίδη.
      Του Τσακαλώτου, της Φρειδερίκης και του Τρούμαν, είναι απευθείας ιδεολογικοί απόγονοι....

      Διαγραφή
  2. Διαδοστε το γαμω την.......γαμω.Να απαντησουν οι λαφαζαναοι κλπ κρυπτοκομμουνισται!Ξεβρακωμα παντου λεχριτες ΤΟΜΑΡΙΑ......Ενας αριστερος(οχι ΝΑΤΟαριστερος φυσικα)που στην μαχη της Φλωρινας εκτελεσαν τον παππου μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Συριζα πως συνδέεται με αυτό? Δεν το κατάλαβα..
    Inspector

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Inspector:
      -Τι ακριβώς δεν κατάλαβες;
      Πρωθυπουργός είναι ο Αλέξης Τσίπρας και εκ μέρους της κυβέρνησης (του Αλέξη Τσίπρα) παραβρέθηκε εκπρόσωπος του ΥΕΘΑ. Σε άλλη κυβέρνηση είναι ο Τσίπρας πρωθυπουργός και "βασικός της κορμός" ο ΣΥΡΙΖΑ;

      Διαγραφή
  4. Λίγο άκυρο το κειμενάκι..ξέρουμε τι σόϊ είναι οι τσυριζαίοι αλλά που κολλάει ο ΥΕΘΑ? Δεν νομίζω να είναι συριζαίος πάντως...μη λέμε ότι θέλουμε,έλεος.
    Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γ.Κ.:
      "...που κολλάει ο ΥΕΘΑ? Δεν νομίζω να είναι συριζαίος πάντως...μη λέμε ότι θέλουμε,έλεος. ..."
      Το ποιός είναι ΣΥΡΙΖΑίος και ποιός όχι με απασχολεί ελάχιστα. Με την ίδια λογική και ο Πανούσης είναι ΔΗΜΑΡ και ο Μπαρουφάκης ΠΑΣΟΚ.

      Στην τελετή του φασιστικού μίσους παραβρέθηκε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δηλαδή της κυβέρνησης. Της κυβέρνησης της οποίας ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας, και στον οποίο δίνουν λόγο όλοι οι υπουργοί της, οι οποίοι εξάλλου διορίστηκαν από τον ίδιο.

      -Τι ακριβώς είναι το άκυρο;

      Διαγραφή
  5. 4.14 Παραβρεθηκε εκπροσωπος της κυβερνησης και μας λες δεν καταλαβες. Νομιζεις οτι ειμαστε παιδακια ρε οπορτουνα. Πηγε να τιμησει τους δολοφονους ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για πρώτη φορά παραβρίσκεται σε τέτοια γιορτή μίσους εκπρόσωπος κυβέρνησης από το 1982!!!! Ούτε επί Μητσοτάκη, Καραμανλή, Σαμαρά πήγε εκπρόσωπος υπουργού και το ζήσαμε τώρα αυτό με Τσιπροκαμμένους!!!
    ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαχα ότι να ναι ρε παιδια...
    Ειπαμε να ξεμπροστιαζουμε τον συριζα αλλα υπαρχουν τοσα αληθινα γεγονοτα για να το κανουμε αυτο... επειδη δηλαδη ειπε ο φασιστας οτι υπαρχει εκπροσωπος του ΥΕΘΑ σημαινει οτι αληθεια εστειλε το ΥΕΘΑ εκπροσωπο; ελεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος16 Φεβρουαρίου 2015 - 9:41 μ.μ.:
      Το σχόλιο δημοσιέυεται -αν και ανώνυμο- κατ'εξαίρεση για να δείξει τι μπορούν να προκαλέσουν οι ψεκασμοί.
      Όχι μόνο γιατί γιατί όλοι-όλοι ήταν πενήντα νοματαίοι γνωστοί μεταξύ τους, οπότε δεν έπαιζε να λέει μπαρούφα, θα τον ρώταγαν ποιός είναι και που τον είδε.
      Αλλά γιατί όλοι οι εκπρόσωποι φορέων κατέθεσαν και στεφάνια.

      Μια και είναι πολύ χοντρό πάντως, άμα βγάλει διάψευση ο Τσίπρας, ο Ήσυχος ή ο Καμένος, θα την κοινοποιήσουμε.

      Διαγραφή
    2. 9.41 Πολυ σωστα ελεος Τη δουλεια ειχε εκει εκπροσωπος σας ρε λεβεντη. Θαψανε σε ομαδικο ταφο νεκρους και ζωντανους ΡΕ Καθαρματα. Μια ζωη προδοτες εισαστε μαντροσκυλα του καπιταλισμου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  8. παλι καλα που ειναι ο αναπληρωτής υπουργός ο Ησυχος της αριστερης πλατφορμας....
    ΜΠΕ ΡΕ

    Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας βγει ο κυρ Καμένος να διαψεύσει ΚΑΙ να καταδικάσει αυτές τις "γιορτές". Όπως και ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ εκπρόσωπος. Αντε ντε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η παρουσία εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις γίνεται κατόπιν συνεννόησης με την πολιτική ηγεσία.

    Αν/χος ε.α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ... μνημόσυνο για τους πεσόντες στρατού, χωροφυλακής, και τους ταγματασφαλίτες, οι αλήτες;; έπεσαν ''ηρωικώς'' μαχόμενοι υπερ πίστεως στο μεγάλο αφεντικό, Βαν Φλιτ.. και υπέρ ''πατρίδος'' τους τα συμφέροντα των USA... ούστ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παιδιά λίγη προσοχή με τα ανώνυμα σχόλια.
    Κανονικά χωρίς ψευδώνυμο δεν δημοσιεύονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με κλειστα τα Γιουγκοσλαβικα συνορα και να χτυπαει πισωπλατα ο ΤΙΤΟ. Και πηγανε μαζι τους Παρτσαλιδης Βαφειαδης οι προγονοι του σημερινου οπορτουνισμου. Κατα τα αλλα κυβερνηση της Αριστερας και γιατι δεν μπαινει το ΚΚΕ σε αυτο το αισχος. φτυνεται τους νεκρους συντροφους μας και ζητατε και τα ρεστα Κωλοπαιδα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άλλος κόσμος: http://l-sysp-florinas.blogspot.gr/2015/02/blog-post_15.html?m=1

    ΒΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συμφωνώ ότι αυτό το αίσχος, το ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΙΣΧΟΣ, πρέπει να γίνει πλατιά γνωστό. Γι' αυτό και μόλις το αντιλήφτηκα το έκανα αμέσως ανάρτηση.
    Τώρα βέβαια, δεν είχα και καμιά αυταπάτη περί τού τι ρόλο παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και η παρέα του. Μόνο που όπως φαίνεται κι απ' το προσκύνημα του ΣΥΡΙΖΑ στης ντροπής την ξυγκιασμένη κοιλιά, προετοιμάζονται γρήγορες ...εξελίξεις. Κάλιο λοιπόν ο λαός να ενεργοποιήσει και το τρίτο μάτι του, αυτό πίσω απ' την πλάτη του.
    Καλή Γκέλμπεση - συγγραφέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.