10 Ιουλίου 2010

Ψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο η τρομο - συμφωνία SWIFT

Τελικά μετά απο ένα πολύμηνο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ των κεντροδεξιών και κεντροαριστερών δυνάμεων του Ευρω-Κοινοβουλίου, η πολιτική συμμαχία των εκπροσώπων του κεφαλαίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες και Φιλελεύθεροι - από την οποία φυσικά και δεν έλειψαν τα δικά μας φιντάνια, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., ενέκριναν, τελικά με 484 ψήφους υπέρ , 109 κατά ενώ υπήρχαν και 12 αποχές, την ονομαζόμενη συμφωνία SWIFT.

Τι είναι η "συμφωνία" Swift ???
Πρόκειται για μια συμφωνία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ για τη διαβίβαση όλων των προσωπικών δεδομένων που αφορούν οικονομικές συναλλαγές όλων όσοι κατοικούν στην ΕΕ, στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, .... όπως μας λέει η Ουάσινγτων .... στα πλαίσια του Προγράμματος Παρακολούθησης της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας (TFTP), που συστάθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 9ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Το πιο εξοργιστικό απο όλα είναι πως παρά το γεγονός πως το περιεχόμενο της συμφωνίας είναι άγνωστο στην πλειοψηφία των ευρωβουλευτών, καθώς μόνο σε μερικούς «έμπιστους» ευρωβουλευτές των παραπάνω ομάδων του Ευρω-Κοινοβουλίου, επιτράπηκε να διαβάσουν το «απόρρητο» κείμενό της, εντούτοις η συμφωνία ψηφίστηκε απο 484 ευρωβουλευτές οι οποίοι ενήργησαν υπακούωντας τυφλά τις εντολές των κομμάτων τους !!!

Για την ιστορία, η συμφωνία είχε απορριφθεί δύο φορές τους τελευταίους έξι μήνες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς υποκριτικά οι κεντροδεξιές και κεντροαριστερές δυνάμεις, εξέφραζαν δήθεν επιφυλάξεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, και όμως μέσω αυτού του πολιτικού παιχνιδιού, έδωσαν τελικά την έγκρισή τους, ....... με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις (αυτός ήταν και ο σκοπός) ...... καθώς οι ΗΠΑ εγγυήθηκαν πως οι μυστικές υπηρεσίες τους θα φροντίσουν για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.