15 Ιουλίου 2010

Ικανοποίηση για την τοκογλυφία !

Πανηγυρίζουν οι «σωτήρες» του τόπου (ομού μετά των «παπαγαλακίων» τους) για την προχτεσινή «επιτυχή» έκδοση των εξάμηνων έντοκων γραμματίων του δημοσίου.

Και πράγματι, ήταν «επιτυχής». Αλλά για ποιους;

Δεδομένου ότι το επιτόκιο έφτασε στο 4,65%, η έκδοση των γραμματίων θα αποδειχτεί, όντως, εξόχως επιτυχής (και επικερδής), αλλά για τους κερδοσκόπους και τους τοκογλύφους, όσους δηλαδή σε έξι μήνες από τώρα θα πάνε στο «ταμείο» να εισπράξουν τα τοκογλυφικά.

Τοκογλυφικά τα οποία, παρεμπιπτόντως, ανέρχονται σε πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ.

(σ.σ.: Δεν είναι και λίγα. Με τέτοια «κεσάτια» στην αγορά, ποιος άλλος μπορεί να «καβαντζώνει» τόσα λεφτά μέσα σε λίγους μόνο μήνες;)...

Σημειωτέον, επίσης, ότι:

α. Το επιτόκιο του 4,65% είναι μεγαλύτερο από το επιτόκιο του 4,55% στο οποίο κινήθηκε η έκδοση αντίστοιχων γραμματίων τον περασμένο Απρίλη. Μεταξύ, όμως, της 13ης Απρίλη που έγινε η προηγούμενη δημοπρασία και της 13ης Ιούλη που έγινε η επόμενη, μεσολάβησε η ψήφιση του «εθνοσωτήριου» μνημονίου.
Εντούτοις, και παρά το μνημόνιο, τα τοκογλυφικά παραμένουν τοκογλυφικά. Τι γίνεται, λοιπόν, με εκείνους τους «τεχνογνώστες» των ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ και του ιδίου φυράματος εγχώριους της κυβέρνησης;

Πότε περιμένουν να μας «προφυλάξουν» από τους κερδοσκόπους;...

β. Το συγκεκριμένο επιτόκιο, που αφορά στην έκδοση της συγκεκριμένης κατηγορίας εντόκων, είναι το τρίτο μεγαλύτερο που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός (γιατί, τελικά, ο ελληνικός λαός πληρώνει) σε βάθος δεκαετίας, δηλαδή από τα τέλη του 2000!

Η απορία για το πότε οι «τεχνοσώστες» θα μας «διασώσουν» παραμένει...

γ. Οπως δημοσιεύτηκε στον Τύπο (και μάλιστα πομπωδώς!) η έκδοση των έντοκων γραμματίων καλύφθηκε κατά το θηριώδες ποσοστό του 80% από ελληνικές τράπεζες.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι οι βασικοί λωποδύτες, οι πρωταγωνιστές της κερδοσκοπίας, αυτοί που τίναξαν το επιτόκιο στο τοκογλυφικό 4,65% είναι κάτι Ελληναράδες «πατριώτες», μια χούφτα «νταβατζήδων», αυτοί δηλαδή που απαρτίζουν την τάξη των «ευεργετών» της χρηματιστικής ολιγαρχίας.

Και για όποιον δεν κατάλαβε:

Εκείνοι που στην ποδιά τους ο κ. Παπανδρέου έχει προσφέρει τους μισθούς του ελληνικού λαού, τις συντάξεις του ελληνικού λαού, τα ασφαλιστικά δικαιώματα του ελληνικού λαού, τα εργασιακά δικαιώματα του ελληνικού λαού, είναι οι ίδιοι που τους πληρώνουμε και τόκο από πάνω!

Πηγή: "Ριζοσπάστης"
http://tsak-giorgis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.