21 Ιουνίου 2013

Την κατάργηση της ΕΡΤ επισφράγισε το Συμβούλιο της Επικρατείας


Την τελική απόφαση για την κατάργηση της ΕΡΤ, έλαβε την Πέμπτη το βράδυ η Επιτροπή Αναστολών της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Η απόφαση αναστέλλει την κοινή υπουργική απόφαση μόνο επί του σκέλους εκείνου που παύει τη μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, ενώ θεωρεί ότι η ΕΡΤ έχει καταργηθεί. Παράλληλα, ζητά την λήψη των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων, περιλαμβανομένης και της πρόσληψης «του αναγκαίοντος προσωπικού», για τη μετάδοση προγράμματος από μεταβατικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα «στο συντομότερο δυνατό χρόνο».

Ειδικότερα οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι πρέπει:

1) Να ανασταλεί η εκτέλεση της επίμαχης υπουργικής απόφασης ως προς το μέρος κατά το οποίο προβλέπει ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ ΑΕ.

2) Ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ ΑΕ παραμένουν ανενεργές.


Παράλληλα οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι «μέχρι τη σύσταση και την λειτουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, να ληφθούν από τους κ.κ. Στουρνάρα και Κεδίκογλου και τον ειδικό διαχειριστή, τα αναγκαία εκείνα οργανωτικά μέτρα περιλαμβανομένης και της πρόσληψης του αναγκαιούντος προσωπικού για την εκ μέρους μεταβατικού δημοσίου ραδιοτηλεοπτικού φορέα μετάδοση στο συντομότερο δυνατό χρόνο, του αναγκαίου προγράμματος ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων καθώς και να εκτελούνται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση κάθε είδους δικαιωμάτων και συμφερόντων που ανάγονται στον κύκλο δραστηριοτήτων της καταργηθείσης ΕΡΤ ΑΕ».

Ακόμη το δικαστήριο επιφυλάσσεται να επανέλθει αυτεπαγγέλτως εντός ευλόγου χρόνου για να διαπιστώσει αν έλαβε χώρα συμμόρφωση προς τα ανωτέρω.

Πηγή : 902.gr

6 σχόλια:

  1. Να μην ξεχνάμε ότι αυτό για κάποιους ήταν "νίκη του κινήματος και των εργαζομένων"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dinos
      Για τις "νίκες των κινημάτων και των εργαζομένων".

      ( http://giorgossarris.blogspot.gr/2013/06/blog-post_19.html )
      Το μΕΡΤικό του καθενός

      ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9628.html )
      Μια ακόμη επιτυχημένη επιχείρηση χειραγώγησης.Ilief

      Διαγραφή
    2. ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/06/blog-post_2996.html )
      Μαθήματα από την απώλεια ψυχραιμίας των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων και των συμβαλλομένων τους στη δημοσιογραφία και πολιτική.Ιlief

      Διαγραφή
  2. Αναρωτιώνταν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΑ ΠΑΤΡΑΣ γιατί δεν εφάρμοζε ο Στουρνάρας την πρώτη απόφαση. Μα για τον απλούστατο λόγο ότι περίμενε την δεύτερη! Βέβαια έχω περιέργεια να δω αντιδράσεις από τον κόσμο, γιατί αυτή είναι η δημοκρατία μας και κάθε τίμιος και σωστός πολίτης πρέπει να τηρεί και να εφαρμόζει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης μας. Η οποία άλλωστε είναι πάντα δίκαιη (και τυφλή επίσης). Αλλά δεν πειράζει όλοι οι Έλληνες μαζί ενωμένοι ακομμάτιστα και χωρίς κομματική σημαία να παλέψουμε για να τους ανατρέψουμε, γιατί μας καταστρέφουν την Ελλάδα και την θρησκεία πάνω απ' όλα! Προτείνω να καλέσει η ΝΕΤ τον Κουβέλη στο απεργιακό τους δελτίο, γιατί εντάξει πια, πολύ το καθυστέρησαν και σαν πολλοί κομμουνιστές βγήκαν στα παράθυρα αυτές τις μέρες. RED

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω θελω να προσθεσω επισης οτι για να καταφερουμε να ειμαστε στο αγωνα πραγματικα χωρις κομματικη σημαια πρεπει να παλευουμε χωρις αιτηματα γιατι υπαρχει η πιθανοτητα το αιτημά μας να εκφραζεται και απο καποιο κομμα... ζητω στον αγωνα χωρις αιτηματα, ζητω για μια νεα ελλαδα αλλα δεν ξερω πως πρεπει να ειναι γιατι αν ηξερα δε θα ημουν απολιτικ.
      Ζητω στον υπνο του δικαιου.
      νκ

      Διαγραφή
  3. Η μισή Καλαμάτα έχει πάει στο μουσείο της Ακρόπολης, τώρα άλλοι 2.000 θα πάνε στη νέα ΕΡΤ, να δω ποιος θα φροντίζει το χόρτο καλοκαιριάτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.