29 Ιουνίου 2013

Τουριστικό νομοσχέδιο: Στο πνεύμα των μεγαλοεπιχειρηματιών


Τις αξιώσεις που έντονα προβάλλουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες στον κλάδο του τουρισμού ικανοποιούν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τη νέα τουριστική πολιτική και την ενίσχυση των τουριστικών επενδύσεων που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Αυτή η τουριστική πολιτική απευθύνεται αποκλειστικά στην υψηλή πελατεία, θα στηρίξει τις μεγάλες τουριστικές και επενδυτικές επιχειρήσεις στις οποίες προσφέρονται ως χώροι εγκατάστασης ο αιγιαλός, τα ιδιωτικά δάση, περιοχές που ελέγχονται για την παρουσία αρχαιοτήτων, χώροι ιαματικών πηγών κ.ο.κ.

Έχοντας ξεκαθαρισμένο ότι ο τουρισμός με τον οποίο ασχολείται η κυβέρνηση δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη και το δικαίωμα των εκατομμυρίων λαϊκών νοικοκυριών στην ξεκούραση, στην περιήγηση και τα ταξίδια, η κυβέρνηση δηλώνει ότι στόχος της είναι «το πέρασμα από έναν τουρισμό χαμηλής απόδοσης σε έναν ποιοτικό, διαφοροποιημένο και πολυθεματικό τουρισμό, οικονομικά αποδοτικότερο που θα απευθύνεται σε κοινό με υψηλότερες απαιτήσεις, που δεν αρκείται στο καθιερωμένο πρότυπο "ήλιος- θάλασσα"».


Με αυτή ακριβώς τη λογική, μετά τις μαρίνες και τα γήπεδα γκολφ, από τα οποία οι εργαζόμενοι της χώρας δεν κέρδισαν το παραμικρό, σειρά έχουν τα «σύνθετα τουριστικά καταλύματα», στα πλαίσια των οποίων προβλέπεται η λειτουργία ειδικών τουριστικών οικίσκων, ιαματικές θεραπείες, κέντρα αναζωογόνησης, κέντρα ευεξίας, καταδύσεων κλπ.

Όλα αυτά θα γίνουν με ...απλοποίηση των ρυθμίσεων που αφορούν τους κανόνες δόμησης, θα ανατρέψουν δηλαδή κάθε περιορισμό και κάθε μέτρο προστασίας του περιβάλλοντος, προκειμένου να μπορούν οι επίδοξοι επενδυτές να κατασκευάσουν στο χώρο που θα επιλέξουν τις μονάδες που επιθυμούν.

Οι νέες κυβερνητικές ρυθμίσεις απευθύνονται στους μεγάλους παίχτες της τουριστικής αγοράς και βεβαίως αποκλείεται κάθε μικρή επιχείρηση και οι αυτοαπασχολούμενοι του χώρου, αφού οι σχετικές ρυθμίσεις εκτός από τους νέους επενδυτές, αφορούν και υπάρχοντα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων.


902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.