25 Ιουνίου 2013

Να πως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ τις συνδικαλιστικές οργανώσεις..

Ο Τσίπρας έκανες τις προάλλες έναν χαιρετισμό σε ένα συνέδριο με θέμα την οργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος από τα κάτω. Οι δυνάμεις λοιπόν του Σκλαβ..ΣΥΡΙΖΑ στην Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων μας έκαναν λιανά πως το σκέφτονται στον ΣΥΡΙΖΑ το.. από τα κάτω!

Και ένα ερώτημα για το καλό..Θα μας πει κάποιος, ποιος είναι πρόεδρος του σωματείου στον Σκλαβενίτη, πότε συνεδριάζουν, που κλπ άλλες πληροφορίες.. Από τα κάτω βρε αδερφέ...

Ακολουθεί ανακοίνωση της ΔΑΣ.

«Μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης πληροφορηθήκαμε ότι η Ομοσπονδία συμμετέχει σε μια πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, το τσουνάμι των ανέργων και της μνημονιακής πολιτικής.

Σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ προαναγγέλλουν συλλαλητήριο με τη σύμφωνη γνώμη και της ΟΙΥΕ για τις 29/6/2013, συμφώνησαν και προτείνουν μάλιστα "πολιτική απεργία".

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

1. Πότε συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή, η διοίκηση της ΟΙΥΕ και πήρε απόφαση έστω και κατά πλειοψηφία για τη συμμετοχή ή όχι της ΟΙΥΕ σε ένα τέτοιο συντονιστικό με δεδομένο ότι πέρα από τη σύγκληση της ΟΙΥΕ σε σώμα στις 4/4/2013 δεν είχε συνεδριάσει ποτέ άλλοτε μέχρι τις 14/6/2013 χωρίς να μπει τέτοιο θέμα;


2. Προφανώς έχουν "γράψει" στα παλαιά των υποδημάτων τους τα όργανα που αποφασίζουν για την πορεία της ΟΙΥΕ (εκτελεστική επιτροπή, διοίκηση, ΔΣ Σωματείων), θεωρώντας ότι είναι τσιφλίκι τους για να εξυπηρετήσουν τις επιδιώξεις της "Αυτόνομης Παρέμβασης", που θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

3. Μιλούν για την αντιμετώπιση της μνημονιακής πολιτικής οι παρατάξεις (ΕΜΕΙΣ - ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΔΑΚΕ) αυτές που στηρίζουν τα μνημόνια, που ακόμα και σήμερα υπερασπίζονται την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων που είχε ως αποτέλεσμα την κατάργηση των εργασιακών σχέσεων, του 8ωρου, της σταθερής δουλειάς, δουλειάς με δικαιώματα.

4
. Ανησυχούν για τους ανέργους όταν οι ίδιοι κάνουν τα στραβά μάτια στις απολύσεις που γίνονται που είναι χιλιάδες. Πρωτοστατούν στις μειώσεις μισθών που έχουν γίνει και ξεπερνούν το 30%, αποτέλεσμα των συμβάσεων που έχουν υπογράψει με μειώσεις μισθών στο εμπόριο, τους ναυτιλιακούς υπαλλήλους.

5. Είναι τυχοδιώκτες, προτείνουν απεργία και μάλιστα πολιτική, όταν τα συνδικαλιστικά τους στελέχη από τα Σ/Μ και άλλους χώρους δουλειάς είναι μονίμως απεργοσπάστες όπως έκαναν και στην απεργία για την ΕΡΤ στις 13/6/2013, είναι τα μάτια και τα αυτιά της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα, γι' αυτό και στήριξε απλόχερα την "Αυτόνομη Παρέμβαση" με 100 αντιπροσώπους στα συνέδρια της ΟΙΥΕ και του ΕΚΑ»
1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα,

    ο τίτλος και η πηγή του άρθρου δε φαίνονται. το URL της πηγής είναι τυφλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.