22 Ιουνίου 2013

Τσαριτσάνη: Διώκονται αγρότες και αγωνιστές που τους συμπαραστάθηκαν

Νέο κρούσμα ποινικοποίησης της δράσης αγροτών και αγωνιστών που τους συμπαραστάθηκαν στο πλαίσιο τρομοκράτησής τους γιατί διεκδικούσαν το δικαίωμά τους να μείνουν στα χωράφια τους και τη γη τους. Τρομοκρατικές διώξεις έχουν εκδηλωθεί εναντίον αγροτών και αγωνιστών που συμμετείχαν στο αγροτικό μπλόκο της «Μελούνας» τον περασμένο χειμώνα.

Συγκέντρωση συμπαράστασης διοργανώνει την Τρίτη 25 Ιούνη στις 11.30 το πρωί ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης έξω από το αστυνομικό τμήμα Ελασσόνας ενάντια στις τρομοκρατικές διώξεις Προέδρου και μελών του ΔΣ του Συλλόγου .

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Θα πρέπει να ντρέπονται όλοι αυτοί που οργάνωσαν και υλοποίησαν το σχέδιο των στοχοποιημένων αυτών διώξεων και ιδίως σε βάρος του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, ο οποίος βρέθηκε στις κινητοποιήσεις για υποστήριξη του αγώνα των αγροτών και των δίκαιων αιτημάτων τους, όπως και άλλοι άνθρωποι και πολλοί φορείς της περιοχής. Όπως προκύπτει από το υλικό των δικογραφιών, η εμπλοκή μας οφείλεται σε καταθέσεις αστυνομικών, οι οποίοι κατονομάζουν ρητά ορισμένα μόνο πρόσωπα, απ’ αυτά που έλαβαν μέρος στις κινητοποιήσεις και ιδίως τον Πρόεδρο και μέλη της διοίκησης του Συλλόγου.

Απ’ ότι φαίνεται η δουλειά και η δράση του συλλόγου αποτελούν σοβαρό πρόβλημα. Αν όμως νομίζουν, ότι έτσι θα τον χτυπήσουν και θα ξεμπερδεύουν μαζί του, είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την εμπλοκή στην υπόθεση και για την στοχοποίηση που έχουμε υποστεί, και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων δεν θα περάσει. Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα. Αφορά τις ίδιες τις ελευθερίες, τα ατομικά και κοινωνικά μας δικαιώματα». (Παρακάτω επισυνάπτεται ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές διώξεις των αγροτών και των αγωνιστών της περιοχής απαιτεί και η Τομεακή Επιτροπή Ελασσόνας του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η πολιτική της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης που στοχεύει στην τρομοκράτηση του αγωνιζόμενου λαού, δεν θα περάσει.

Η συγκυβέρνηση πιστεύει ότι με την τρομοκρατία και την ποινικοποίηση, με τα ΜΑΤ, με το "μαύρο" στις οθόνες της τηλεόρασης, και τα αγροτοδικεία, με τα συνεχόμενα εκβιαστικά διλήμματα, θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα και τις αντιστάσεις του λαϊκού κινήματος.Τα νέα αγροτοδικεία εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος και των "διαπιστευτηρίων"της κυβέρνησης συνεργασίας. Για πολλοστή φορά επιδιώκουν να υποτάξουν το αγροτικό κίνημα ώστε να μην αντισταθεί στη λαίλαπα των αντιαγροτικών αποφάσεων της ΕΕ, της ΚΑΠ και των ελληνικών κυβερνήσεων οι οποίες αξιοποίησαν και αξιοποιούν τα αγροτοδικεία ως μέσο τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων.

Είναι γελασμένοι οι εμπνευστές και όσοι σχεδίασαν τις συγκεκριμένες διώξεις, ότι μπορούν να βάλουν στο γύψο το λαό, για να δέχεται σκυμμένος στα πόδια τους τα κάθε είδους χαράτσια και τις αντιλαϊκές πολιτικές που τον εξαθλιώνουν οικονομικά. Ο αυταρχισμός και η κρατική τρομοκρατία μέσα από τη χρησιμοποίηση και της αστικής δικαιοσύνης θα γυρίσει μπούμερανγκ, δεν πρόκειται να περάσει και να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του λαού.

Το δικαίωμα του εργαζόμενου λαού να αγωνίζεται με όποια μορφή πάλης ο ίδιος επιλέγει, για τα δικά του συμφέροντα, είναι κατακτημένο μέσα από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες.

Το ΚΚΕ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών και στήριξε τα αιτήματά τους. Για το λόγο αυτό, μόνο τυχαίο γεγονός δεν είναι, η στοχοποίηση και η δίωξη ορισμένων μόνο προσώπων από τους συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις, οι οποίοι είναι γνωστοί στην περιοχή μας και χρόνια τώρα παλεύουν με τη σημαία του αγωνιστικού ρεύματος της μικρομεσαίας αγροτιάς στο αγροτικό κίνημα, με τη σημαία της ΠΑΣΥ. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι πρώτοι που βάλλονται είναι μέλη και στελέχη του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ θα δυναμώσει τον αγώνα του μέσα από την ανάπτυξη πρωτοβουλιών ώστε οι διώξεις να αντιμετωπιστούν, να γίνουν υπόθεση του ίδιου του μαζικού εργατικού και λαϊκού κινήματος».

1 σχόλιο:

  1. Η ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΠΑΝΕ ΚΟΚΚΑΛΑ. ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ, ΑΞΙΖΕΙ:

    http://mstsaritsanis.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.