26 Ιουνίου 2013

Ομιλία του Δ.Κουτσούμπα αύριο Πέμπτη 27/6 στην Πάτρα


"Καλούμε σε συμπόρευση και συσπείρωση με το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές, να συμβάλουμε όλοι να σηκώσει ανάστημα ο λαός, να βάλει τέρμα στα βάσανα που γεννούν η καπιταλιστική οικονομική κρίση, τα μονοπώλια, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αστικές κυβερνήσεις και το κράτος τους." (από το Κάλεσμα της ΚΕ για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, για έξοδο από την καπιταλιστική οικονομική κρίση προς όφελος του λαού)"

Όλοι στη συγκέντρωση του ΚΚΕ, την Πέμπτη 27 Ιούνη, στις 8:30 μ.μ., στην Πάτρα (πλατεία Γεωργίου)"

Προσυγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν (ώρα 7:30 μ.μ.) στα εξής σημεία:


- Πλατεία Όλγας: Εργατικός Τομέας
- Πλατεία Νόρμαν: Βόρεια Πάτρα και ΑΕΙ
- Πλατεία Ομονοίας: Προσφυγικά και ΤΕΙ
- Πλατεία Αγ. Γεωργίου: Ταμπάχανα - Άνω Πόλη
- Άγιος Ανδρέας: Νότια Πάτρα και Ύπαιθρος

Επίσης , θα δρομολογηθούν λεωφορεία από την υπόλοιπη Αχαΐα με προορισμό την Πάτρα.

- Καλάβρυτα, 6 μ.μ., από κεντρική πλατεία
- Αίγιο, 6:30 μ.μ., από τέρμα Μητροπόλεως
- Ερύμανθος, 7 μ.μ., από Δαφνούλα
- Κάτω Αχαγιά, 7 μ.μ., από το πρώην ΚΤΕΛ 

Κάλεσμα συμμετοχής στην ομιλία απευθύνει και η ΚΟ Ηλείας και για τον σκοπό αυτό δρομολογεί λεωφορεία :

Πύργος 6 μ.μ., από Πλατεία ΟΤΕ
Ζαχάρω, 5.30 μ.μ., από Φανάρια
Αμαλιάδα, 6 μ.μ., από πλατεία Μπελογιάννη (ταχυδρομείο)

32 σχόλια:

  1. Σωστά καλεί ο Κουτσούμπας σε συμπόρευση με το ΚΚΕ ανεξαρτήτως από επιμέρους διαφορές. Αλήθεια ποιες είναι αυτές οι επιμέρους διαφορές; Δηλαδή το ΚΚΕ μπορεί να συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτητα από τις "επιμέρους διαφορές";

    Θ. Αυγέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυγέρη, αν μας εξηγήσεις εσύ τις "επιμέρους διαφορές" μεταξύ ηλιθιότητας, βλακείας, ανοησίας, σαχλαμάρας,αηδίας και αντιΚΚΕ τρολαρίσματος, τοτε θα σου δοθεί και κάποια απάντηση στο "βαθυστόχαστο" ερώτημα σου! Γιατί εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρατε το ακατόρθωτο:πετύχατε την απόλυτη εννοιολογική ταυτισή αυτών των λέξεων!
      kk

      Διαγραφή
    2. Αυγέρη πρέπει επιτελους να καταλαβεις τοσο εσυ οσο και ο κοσμος οτι δε πρεπει να προσδοκατε σωτηρες και σε προθυπουργους και κομματα που θα βρουν τη λυση μαζι με την Ε.Ενωση τους επιχειρηματιες κτλ κτλ..
      Ο Κουτσουμπας δε καλει σε συμπορευση τα κομματα, αυτο το εκανε η υπαρχουσα κυβερνηση και τα ιδια θελει να κανει και ο συριζα. Καλει τον ελληνικο λαο στη μονη λυση που ειναι αυτη του αγωνα. Το μονο κομμα που μιλαει για αγωνα, αντισταση ανατροπη ανυπακοη ειναι το κκε. Βλεπεις κανενα αλλο που δε βλεπω εγω? Ο ιδιος ο τσιπρας ειπε οτι δε θα βγαλει τον κοσμο στο δρομο. Γιατι? γιατι θελει καρεκλα...
      το γελιο ειναι οτι οταν καταλαβει οτι δεν ειναι ικανος να κερδισει τη πιο ευκολη προθυπουργια που μπορει να του κατσει θα το παιξει μετα αγωνιστης...
      νκ

      Διαγραφή
    3. Φίλε Αυγέρη, θα προσπαθήσω να σου το εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ ( αν το κατάλαβα καλά, δηλαδή ).

      Ο σύντροφος Κουτσούμπας εννοεί ότι ο κόσμος, άσχετα με το τι πιστεύει, πρέπει να ψηφίσει το ΚΚΕ για να μπορέσει το ΚΚΕ να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

      Τώρα, αν με ρωτήσεις γιατί πρέπει ο κόσμος να ψηφίσει κάτι με το οποίο δε συμφωνεί ή κάτι με το οποίο έχει διαφορές, νομίζω ότι ο σύντροφος έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι ο κόσμος δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ο ίδιος τις αιτίες της κρίσης. Έτσι, αντί να παιδεύει το μυαλό του να βρει τη λύση, ας εμπιστευτεί το Κόμμα που την έχει έτοιμη.

      Αν με ρωτήσεις, επίσης, γιατί ενώ ο κόσμος - παρά τις επί μέρους διαφορές με το Κόμμα - μπορεί να ψηφίσει το Κόμμα, ενώ το Κόμμα από μόνο του δε μπορεί να συνεργαστεί με άλλες δυνάμεις με τις οποίες έχει επί μέρους διαφορές, νομίζω ότι αυτό είναι σωστό επειδή αν το Κόμμα συνεργαστεί με τις άλλες δυνάμεις δε θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του 100%, ενώ αν ο κόσμος παρά τις διαφορές του με το Κόμμα ψηφίσει το Κόμμα, το Κόμμα θα μπορέσει να κάνει όλα όσα πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν.

      Τέλος, αν με ρωτήσεις πώς λέγεται όταν ο λαός ψηφίζει ένα Κόμμα με το οποίο δε συμφωνεί, για να μπορέσει το κόμμα να εφαρμόσει το προγραμμά του, νομίζω ότι λέγεται Λαική Συμμαχία

      Είναι, όντως, λίγο μπερδεμένο, αλλά δεν πρέπει κι εμείς να μπορούμε να σκεφτούμε κάποια πράγματα μόνοι μας; Μασημένη τροφή πρέπει να μασάμε;

      Διαγραφή
    4. Επώνυμε, που προφανώς είσαι ο Αυγέρης ή κάποιος φίλος του...ωραίες οι χαζοχαρούμενες αναλυσούλες. Η ουσία είναι ότι σας ενοχλεί ότι το ΚΚΕ απευθύνεται πλατιά στην εργατική τάξη και στο λαό, χωρίς να βάζει κομματικές ταμπέλες. Ενοχλείστε γιατί το κάλεσμα του ΚΚΕ πιάνει τόπο και ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται να πείσει με το παραμύθι για την δήθεν φιλολαϊκή κυβέρνηση του. Το παραμύθι επίσης για το εισάκουσμα των μαζών επίσης είναι χιλιοειπωμένο...Και ακριβώς αυτή είναι η διαφορά του ΚΚΕ με τους άλλους: το πρόγραμμα του προσπαθεί να το κάνει υπόθεση της οργανωμένης λαϊκής πάλης και όχι να πουλά παραμύθια για "αριστερές" κυβερνήσεις σωτηρίας που θα λύσουν τα λαϊκά προβλήματα στη δευτέρα παρουσία. Αμ δε, το ΚΚΕ δεν είναι ουρά κανενός και μοναδική εγγυηση για τη χειραφέτηση του λαού. Και επιεδή γνωρίζουμε καλά πως σκέφτονται οι εργαζόμενοι, δεν κοροϊδεύουμε, ούτε κανουμε πλακίτσα ταζοντας τη δευτέρα παρουσία του φιλολαϊκού καπιταλισμού.
      Λές: "Τώρα, αν με ρωτήσεις γιατί πρέπει ο κόσμος να ψηφίσει κάτι με το οποίο δε συμφωνεί ή κάτι με το οποίο έχει διαφορές, νομίζω ότι ο σύντροφος έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι ο κόσμος δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ο ίδιος τις αιτίες της κρίσης. Έτσι, αντί να παιδεύει το μυαλό του να βρει τη λύση, ας εμπιστευτεί το Κόμμα που την έχει έτοιμη". Το καταλάβαμε το υποννοούμενο, οι πρώην ΠΑΣΟΚ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ γιατί έτσι ξαναψήφιζαν ΠΑΣΟΚ σε νέα εκδοχή, αφού "παιδεύτηκαν"πολύ για να βρούν τη λύση...
      kk

      Διαγραφή
  2. Πόσο δυσκολο μπορει να είναι κάποιος να καταλάβει οτι η πρόσκληση περιλαμβάνει τον ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ αλλά όχι τον ΣΥΡΙΖΑ (το ΠΑΣΟΚ η τη ΝΔ) ?

    Ακόμα δεν προλάβατε να κυβερνήσετε και έχετε ήδη μαντρωθεί σα γίδια εκ του τσομπάνη Αλεξ.... Περαστικά

    ΡεδΒουλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο τσυριζα δεν ειναι αντιαμερικανικο κομμα, ουτε θα διωξει τις βασεις, ουτε θα φυγει απο το νατο, καλα για εε δεν συζηταμε.
    ταδε εφη βαρουφακης, καληνυχτα και καλη τυχη
    συνασπιστηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από "Ρ" Τετάρτη 26 Ιούνη 2013
      ( http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=26/6/2013&columnId=1761 )

      (..)Μέσα στο γενικό χαμό πλάκωσαν και προβλήματα «made in usa»: Δυο ειδικοί σύμβουλοι του Τσίπρα ανέλαβαν να εξηγήσουν μέσω «New York Times» το αυτονόητο: Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δε σκοπεύει να βγάλει τη χώρα από το ΝΑΤΟ.
      Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των αυτοαποκαλούμενων αριστερών της «αριστεράς», οι οποίοι έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν γιατί, δήθεν, το κόμμα τους εμφανίζεται φιλοαμερικανικό. Κι όταν ηρέμησαν, όλοι μαζί αποφάσισαν να πάνε για διακοπές αφήνοντας τις «επιθετικές» κινήσεις για τον Σεπτέμβρη. Τότε, υπονοούν, θα 'ρθούν τα πάνω κάτω: Μπορεί και να καταθέσουν πρόταση μομφής στην κυβέρνηση! Να, κάτι τέτοια κάνουν και δεν μπορεί να κοιμηθεί ο Σαμαράς.

      Αλίμονο στους εργάτες, στους συνταξιούχους, στους ανθρώπους στις λαϊκές γειτονιές, που μέρα τη μέρα, χωρίς να ξεχωρίζουν πια απ' την απόγνωση, πότε είναι χειμώνας και πότε καλοκαίρι, πότε σχόλη και πότε μέρα δουλειάς, έχουν ακουμπήσει τις ελπίδες τους στον κάθε αγύρτη, που στον καταμερισμό εργασίας μεταξύ ομοτράπεζων, έχει αναλάβει εργολαβικά να πείσει τα λαϊκά στρώματα ότι θα ανθρωπέψει ο καπιταλισμός άμα τον βομβαρδίσεις με μομφές.(..)


      (..)ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: «Οι αρθρογράφοι "καθησυχάζουν" τις ΗΠΑ ότι παρά τη "συνθετότητα" των ελληνοαμερικανικών σχέσεων ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βγάλει τη χώρα από το ΝΑΤΟ (...) "γεγονός παραμένει", σημειώνουν, "ότι το πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα είναι με την Ευρώπη και ο Τσίπρας δεν θέλει να ανοίξει καυγά με την Ουάσινγκτον"» (σχετικά με άρθρο στους «New York Times», το οποίο υπογράφουν οι Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ και Γ. Βαρουφάκης / ΑΥΓΗ)

      ΡΗΛΑΞ: «Νευρική κρίση προκαλεί στο εσωτερικό του κόμματος το άρθρο στους "Νιου Γιορκ Τάιμς" που συνυπέγραψαν οι δύο άτυποι σύμβουλοι του Αλέξη Τσίπρα, καθώς από την πλευρά της μειοψηφίας θεωρήθηκε ότι το άρθρο παρουσιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ως φιλοαμερικανικό κόμμα! (...) Η Κουμουνδούρου μεταθέτει για το ερχόμενο φθινόπωρο (...) την κλιμάκωση της αντιπολίτευσης στη νέα κυβέρνηση με περισσότερος επιθετικές κινήσεις, όπως είναι για παράδειγμα η κατάθεση πρότασης μομφής» (στα ΝΕΑ).(..)Ilief

      Διαγραφή
    2. Aπό "Ρ"
      ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7507105&publDate=27/6/2013 )

      (..)Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφέρει (και) τις ΗΠΑ;

      Οι οικονομολόγοι Γ. Βαρουφάκης και Τζ. Γκαλμπρέιθ, συνάδελφοι σε αμερικανικό πανεπιστήμιο - ο δεύτερος μάλιστα και στέλεχος του Levy Institute, το οποίο είχε φιλοξενήσει τον Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ -, συνέγραψαν ένα άρθρο, όπου υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σώσει την Ελλάδα. Το άρθρο δημοσιεύτηκε στους αμερικανικούς «New York Times»!

      Τυχαίο; Μάλλον όχι. Οποιος το διαβάσει, αντιλαμβάνεται αμέσως το είδος της «σωτηρίας» που εννοούν οι δύο οικονομολόγοι. Αυτό που λένε καθαρά, είναι πως πρέπει να δοθεί μια ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει από κυβερνητικό πόστο το μείγμα της διαχείρισης που προτείνει, μπας και οι καπιταλιστές ξελασπώσουν απ' την κρίση, αφού αυτό δεν έγινε κατορθωτό με το έως σήμερα εφαρμοζόμενο μείγμα. Και τα λένε αυτά για να κρύψουν ότι η αστική διαχείριση της κρίσης, ανεξάρτητα από το μείγμα, έχει στο κέντρο της την ενίσχυση των μονοπωλίων, την οποία αυτοί στηρίζουν, με παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.

      Απευθυνόμενοι στην αμερικανική κυβέρνηση, οι δύο οικονομολόγοι τής συστήνουν να στηρίξει μια τέτοια προοπτική. Τη συμφέρει, όπως γράφουν, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να βγάλει την Ελλάδα απ' το ΝΑΤΟ κι έχει τέτοια στρατηγική που μακροπρόθεσμα ευνοεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

      Στο άρθρο τους υποστηρίζουν πως «αν ο Α. Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός δεν θα απειληθούν ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ» αφού «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ ή να διώξει τις αμερικανικές βάσεις (...) Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να ξεκινήσει διαμάχες με τις ΗΠΑ». Διατείνονται ακόμα ότι «η κρίση θα μπορούσε να φέρει την αριστερή αντιπολίτευση στην εξουσία, κάτι που δεν θα είναι κακό για την Ευρώπη ή τις Ηνωμένες Πολιτείες».

      Προφανώς ξέρουν τι λένε. Ισως κάτι περισσότερο από εμάς, που ξέρουμε μόνο τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο Αλ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και τα διαπιστευτήρια που κατέθεσε φόρα παρτίδα στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό...(..)Ilief

      Διαγραφή
  4. Δικαίωμα σας να θεωρείτε εσείς και το κόμμα σας, ο Βαρουφάκης και ο Γκαλμπραίηθ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εφαρμόσει τις δεσμεύσεις του, αλλά τις θέσεις και το πρόγραμμά του δεν πρέπει να το προβοκάρετε με αθλιότητες!Παραθέτω αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα από τις θέσεις της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ προς το Ιδρυτικό Συνέδριο: " Η στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επίλυση του Κυπριακού, ο σεβασμός των διεθνών συμβάσεων και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, η απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ, η κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων,η αποτροπή της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ που εγκυμονεί άμεσους κινδύνους στρατιωτικής εμπλοκής της χώρας στις πολεμικές συρράξεις στη Μέση Ανατολή, και η εφαρμογή της αρχής «κανείς Έλληνας στρατιώτης σε πολεμικά μέτωπα έξω από τα σύνορα της χώρας» συνιστούν άξονες της εξωτερικής πολιτικής μας.". [Βουντενιώτης]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΛΕΞΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΑΝΑΓΚΗ "ΕΞΟΔΟΣ", ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕ ΚΑΘΑΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ, Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΝΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΒΑΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ, "ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ", ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΤΕ, ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΝΑΤΟΙΚΕΣ?ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΔΗ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ?ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΝΑΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ "Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ" ΝΑΤΟΙΚΗΣ ΕΜΠΕΝΕΥΣΗΣ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΙΔΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ, ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ?ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, Ο ΜΕΓΑ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΚΑΤΑ ΕΣΑΣ, ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ "73 ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ?ΑΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΤΕ ΑΝΤΙΝΑΤΟΙΚΟΙ, ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΚΑΘΑΡΑ"ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΟ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΙΤΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ"...ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ, ΟΙ ΕΓΚΑΡΔΙΕΣ ΧΕΙΡΑΨΙΕΣ ΠΕΡΥΣΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΕΖ, ΠΩΣ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙ
      "ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ......" ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΙΑΣΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ?ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ...
      ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΕΧΟΥΝΗ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ?ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ?ΚΑΙ ΜΗ ΒΙΑΣΤΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΕΙΣ ΠΑΡΑΥΤΑ




      Τασος

      Διαγραφή
  5. "αλλά τις θέσεις και το πρόγραμμά του δεν πρέπει να το προβοκάρετε με αθλιότητες!".....
    "Παραθέτω αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα από τις θέσεις της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ προς το Ιδρυτικό Συνέδριο:"......
    Μάλιστα, άρα το επιχείρημα είναι ότι ο Συριζα δεν είναι φιλοαμερικάνικο κόμμα γιατί πολύ απλά το γράφει στις θέσεις της ΚΕ για το Ιδρυτικό του συνέδριο, ανεξάρτητα το τι λέει ο πρόεδρός του και τα στελέχη του στο αμέρικα, σε συναντήσεις με τον Πέρες κτλ....
    Μα καλά και εμείς να έχουμε τέτοια δυσπιστία...? Γιατί....? Αφού το λένε και οι θέσεις.........
    Εδώ αν είχα εικόνα θα έδειχνα το ρολόι να πηγαίνει ανάποδα τον ήλιο να ανεβοκατεβαίνει εναλάξ με το φεγγάρι και το ημερολόγιο να ξεφυλλίζει σαν τρελό και όλα να σταμάταγαν στις 3 Σεπτέμβρη 1974...
    Γιατί?
    Γιατί πρίν απο 39 χρόνια είχαμε μια άλλη "Ιδρυτική Διακήρυξη Βασικών Αρχών και Στόχων" ενός άλλου κόμματος.
    Και ποίο τυχαίνει να είναι αυτό το κόμμα?
    Το ΠΑΣΟΚ....
    Τι έλεγε όμως για την Αμερική το ΝΑΤΟ και τον ιμπεριαλισμό?
    Παραθέτω αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα (για να μην το προβοκάρετε):
    "....Η ρίζα της συμφοράς βρίσκεται στην εξάρτηση της Πατρίδας μας. Τα επτά μεσαιωνικά χρόνια που πέρασαν με τη στυγνή στρατιωτική δικτατορία και η τραγωδία της Κύπρου δεν αποτελούν παρά μια ιδιαίτερα σκληρή έκφραση της εξάρτησης της Ελλάδας από το ιμπεριαλιστικό κατεστημένο των Η.Π.Α. και του ΝΑΤΟ. Μεταβλήθηκε η Ελλάδα σε προχωρημένο πυρηνικό φυλάκιο του Πενταγώνου, για να εξυπηρετηθούν πιο αποτελεσματικά τα στρατιωτικά και οικονομικά συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων. Διαβρώθηκε ο κρατικός μηχανισμός, οι ένοπλες δυνάμεις, τα κόμματα, ο συνδικαλισμός, η πολιτική ηγεσία του τόπου έτσι, ώστε να καταστεί δυνατή η επιβολή ξενοκίνητης στρατιωτικής δικτατορίας, όταν αυτό κρίθηκε πως συνέφερε την Ουάσιγκτον. Επιβλήθηκε η στρατιωτική δικτατορία για να ανακοπεί η πορεία του Λαού μας προς τη λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία. Προκλήθηκε το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και ακολούθησε η βάναυση τουρκική εισβολή στην Κύπρο, για να διχοτομηθεί η μεγαλόνησος και να αποτελέσει τελικά ένα νέο στρατιωτικό ορμητήριο των Η.Π.Α. και του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο.
    Μεταβλήθηκε η πατρίδα μας σε ξέφραγο αμπέλι, για να διαβρωθεί η οικονομία μας από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις των Η.Π.Α. και της Δύσης, με τη συνεργασία πάντα του ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου. Για να μαραθεί η ελληνική ύπαιθρος, για να μην αποδίδει ο ιδρώτας του αγρότη, για να συνεχιστεί η μετανάστευση, η προσφορά φτηνής εργασίας στην πρωτεύουσα, μα και στην ξενιτιά, την Ευρώπη, την Αυστραλία, τον Καναδά…."

    συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. συνέχεια....

      και τι πρότεινε σαν λύση:
      "....Μα είναι ταυτόχρονα συνυφασμένη με την απαλλαγή της οικονομίας μας από τον έλεγχο του ξένου μονοπωλιακού και ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου που διαμορφώνει την οικονομική, την κοινωνική, την πολιτική και την πολιτιστική μας πορεία, σύμφωνα με τα συμφέροντα όχι του Λαού αλλά της οικονομικής ολιγαρχίας. Και βέβαια πρέπει η Ελλάδα να αποχωρήσει και από το στρατιωτικό και από το πολιτικό ΝΑΤΟ. Και βέβαια πρέπει να ακυρωθούν όλες οι διμερείς συμφωνίες που έχουν επιτρέψει στο Πεντάγωνο να μετατρέψει την Ελλάδα σε ορμητήριο για την προώθηση της επεκτατικής του πολιτικής. Μα πίσω από το ΝΑΤΟ, πίσω από τις αμερικάνικες βάσεις είναι οι μονοπωλιακές πολυεθνικές επιχειρήσεις και τα ντόπια υποκατάστατά τους. Για αυτό η κοινωνική απελευθέρωση, ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός, αποτελεί το θεμέλιο λίθο του Κινήματός μας...."

      Τότε με βάση αυτά, το ΚΚΕ (στην αρχή τουλάχιστον) έφαγε την φόλα και πίστεψε τις θέσεις του Πασοκ μαζί με όλο τον λαό, και φυσικά μετά ήταν αργά.....
      Γιατί το 2013 να πιστέψουμε τις θέσεις της νέας σοσιαλδημοκρατίας, και όχι τις πράξεις της?
      Εκτός και αν οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ τότε εφαρμόστηκαν....
      Και ναι ο Συριζα είναι η νέα σοσιαλδημοκρατία.... Μόνο που έπεσε στην κρίση και τα αφεντικά της, την τραβούν απο το αυτί....

      Η απογοήτευση είναι ότι το ΠΑΣΟΚ τότε έλεγε για λαική κυριαρχία, κόντρα στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό... που ο Σύριζα ούτε τα μισά δεν λέει (τίποτα από αυτά βασικά) σήμερα και μας λένε και προβοκάτορες....
      Απλά στην παγίδα δεν πέφτουμε ξανά...
      Γιατί στόχος μας είναι ο Σοσιαλισμός και εμείς όχι απλά θα το γράφουμε ούτε απλά θα το λέμε, αλλά θα τον χτίσουμε μαζί με την εργατική τάξη και τον λαό ,με τους αγώνες, τις θυσίες μας και με το ΑΙΜΑ ΜΑΣ....

      Παραθέτω και το λινγκ για να καταλάβουμε τι δούλεμα αντιμετώπισε ο λαός απο το ΠΑΣΟΚ μόλις ήταν στην κούνια....
      Στον Συριζα θα κολλήσουμε.......
      http://archive.pasok.gr/portal/resource/section/idrutikiMenu

      Υ.Γ . Για έξωδο από την €€ με Σοσιαλισμό ,κουβέντα…. Και όχι απλά από το € με εθνικοποιήσει των τραπεζών ….
      Αλλά από την €€ το ελληνικό κεφάλαιο δεν θέλει να φύγει (ακόμα), θα θέλουν οι πολιτικοί του υπάλληλοι …
      Όσο για τον Σοσιαλισμό το αφήνω ασχολίαστο……
      Σύριζα, Ανταρσία ακούει?

      Διαγραφή
  6. πραγματικα αστειος ρε βουντενιωτη
    μιλας για το ιδιο ιδρυτικο που ηδη απο αυτα που "αποφασιστηκαν" απο το σωμα εχουν τα μισα παραβιαστει;
    και ποιο σωμα; με τα αριστειδην μελη εκλεγμενα απο πουθενα οπως ο ραυτοπουλος και ο κοτσακας;;
    για αυτη την παρωδια μιλας; για τα ουσιαστικα απαντησαν οι ποιο πανω συντροφοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμμφωνώ με τα σχόλια για τον Βουντενιώτη. Γράφει μεταξύ άλλων:"Η στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επίλυση του Κυπριακού, ο σεβασμός των διεθνών συμβάσεων και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, η απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ, η κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων,η αποτροπή της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ που εγκυμονεί άμεσους κινδύνους...". Θέλει πραγματικά μεγάλη τέχνη από τον ΣΥΡΙΖΑ για να ικανοποιεί τη λαϊκή αγανάκτηση και ταυτόχρονα έμεσα να παραδέχεται ότι θα ακολουθήσει την ίδια αντιλαϊκή γραμμή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Πουθενά,όμως, δεν θέτει ζήτημα για την Ε.Ε. και τη δράση που οδηγεί στην ντε φάκτο διχοτόμηση της Κύπρου. Ίσα-ίσα λέει ότι θα σεβαστούν τις διεθνείς συμβάσεις, αυτές δηλαδή που αναιρούν τα ψηφίσματα τουυ ΟΗΕ για δίκαιη λύση. Θα σεβαστούν την παραμονή της χώρας στην ιμπεριαλιστική Ε.Ε.Να θυμίσω επίσης ότι το σχέδιο Ανάν ήταν του ΟΗΕ και ο ΣΥΝ το υποστήριξε! Η Κυπριακή κυβέρνηση επίσης επιδιώκει να μπεί στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, δηλαδή το ΝΑΤΟ και έχει γραμμή στρατηγικής συνεργασίας με τον Ισραήλ. Δηλαδή αυτά θα τα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ...Όσο για τα άλλα περί βάσεων και επιστροφή στρατευμάτων, τα υπόσχονταν επίσης οι σοσιαλδημοκρατικές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία κ.α. Μεγάλες φανφάρες δηλαδή, χωρίς φιλολαϊκό περιεχόμενο! Πάντως δεν πέρασε πολύ καιρός από τότε που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκθείαζαν τον Ερντογαν, που και αυτός "αντιτάχτηκε" στο Ισραήλ, και καλά!!!!
    Υ.Γ.1 Παρεπιπτόντως αυτά περί Κύπρου και Ισραήλ, με μεγάλη ευκολία τα αμολούν και οι πολιτικοί απατεώνες της "Χρυσής Αυγής"!!!!
    Υ.Γ.2 Αλήθεια το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σαν του Λούλα στην Βραζιλία της "αριστερής" κυβερνήσεως...βεβαίως βεβαίως;;;;;
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φίλος του επώνυμου27 Ιουνίου 2013 στις 3:45 μ.μ.

    Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά :

    Ο Σύριζα είναι, λέμε, το νέο ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, όταν λέμε ότι είναι το νέο ΠΑΣΟΚ εννοούμε το παλιό ΠΑΣΟΚ.

    Και το παλιό ΠΑΣΟΚ, τι ήτανε; Κακό; Κι αν το παλιό ΠΑΣΟΚ ήταν κακό, το νέο ΠΑΣΟΚ που δε θέλει να έχει σχέση με το παλιό ΠΑΣΟΚ, τι είναι; Καλό;

    Και το παλιό ΚΚΕ που στήριζε επί χρόνια στους δήμους το παλιό ΠΑΣΟΚ που ήταν κακό, τι είναι; Κακό, κι αυτό;

    Κι ο παλιός Σύριζα που λέμε ότι δεν έχει καμία σχέση με το νέο Σύριζα, τι ήταν; Καλός; Κι αν λέμε ότι κάνει τώρα δεξιά στροφή, πριν τι έκανε; Αριστερή; Κι αν έτσι ήταν τα πράγματα, γιατί δεν το βλέπαμε;

    Περίεργα πράγματα σύντροφοι. Πολύ μπερδεμένα. Χρειαζόμαστε επειγόντως την κρυστάλλινη σκέψη του σ.Μαίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι βασικές σας επιφυλάξεις είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι συνεπής να εφαρμόσει το πρόγραμμα του και όχι ότι οι θέσεις του αν εμπλουτιστούν δεν μπορούν να ενταχθούν σε ένα ενιαίο αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο ανατροπής με κατεύθυνση το σοσιαλισμό που είναι η ελπίδα κάθε αριστερού και προοδευτικού άνθρωπου. Η κριτική μου θέση στις θέσεις της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για το συνέδριο είναι πάνω στην πολιτική των συμμαχιών του. Πρέπει με περισσότερη επιμονή παίρνοντας πολιτικές πρωτοβουλίες να συνεχίσει το στόχο του για κυβέρνηση της αριστεράς, για ένα μεγάλο πολιτικό κοινωνικό μέτωπο για μια κυβέρνηση που θα βασίζεται κατά κύριο λόγο στο μαζικό λα’ι’κό κίνημα αλλά την πολιτική της έκφραση στον ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θα παλαίψουν άμεσα: για τη διαγραφή του ελληνικού κρατικού χρέους - Ακύρωση -κατάργηση Μνημονίων - Ακύρωση-κατάργηση των δανειακών συμβάσεων - Γενναία ρύθμιση έως ολική διαγραφή χρεών στα ασθενέστερα στρώματα - Εθνικοποίηση -κοινωνικοποίηση των τραπεζών - Να βάλει τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις - Να υπάρξει ένας νέος δημόσιος, εργατικά ελεγχόμενος κοινωνικοποιμένος δημόσιος τομέας, κινητήριος δύναμη ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου σοσιαλιστικής προοπτικής. - Στήριξη μισθών και συντάξεων-εκδημοκρατισμός εργασιακών σχέσεων και συγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος - Δημόσιος κοινωνικός έλεγχος στα ΜΜΕ, αυτό θα έδινε ένα ισχυρό πολιτικό προβάδισμα στις δυνάμεις της αριστεράς και της προόδου, καταλαβαίνω κάτι τέτοιο θέλει μεγάλη προσπάθεια για να γίνει η σύγκλιση ίσως είναι και ουτοπικό γιαυτό τη λύση ας τη δώσει ο λαός στο μαζικό κίνημα αλλά και στις κάλπες. [Βουντενιώτης]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μεντρέκας (ΚΚΕ) προς Βούτση (Συριζα)

    VIDEO
    ( http://redflyplanet.blogspot.com/2012/12/blog-post_7940.html )

    από το 6:55 και μετά

    "Η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων δεν είναι ώριμη και απαραίτητος όρος για να υπάρχει φιλολαϊκή; ...H κοινωνικοποίηση, η αποδέσμευση δεν είναι ώριμο; Γιατί δεν είναι ώριμο και αναγκαίο η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων..;".

    Φυσικά ο Βούτσης του Συριζα δεν απάντησε.
    Αν απαντούσε "ναι", θα έδινε "πόντους" στο ΚΚΕ.
    Αν απαντούσε "όχι" θα έχανε το "αριστερό προφίλ". Οπότε αρχίζει τα "δεν απαντώ" "ουσιαστικός διάλογος"(δηλαδή διάλογος στην λογική διαχείρισης του καπιταλισμού) κλπ. κλπ. Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/06/2012-2013.html )

      Σε λιγότερο από ένα χρόνο
      ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/06/2012-2013.html )

      (..)Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013
      Έλεγχος Προόδου Πολιτικών Αναλύσεων ΣΥΡΙΖΑ, 2012-2013
      Χειμερινόν εξάμηνον:
      1. Ολάντ...FAIL
      2. Ραχόι...FAIL
      3. Μόντι...FAIL
      4. Συριακή "Αντιπολίτευση"...FAIL

      Εαρινόν εξάμηνον:
      1. Αργεντινή...FAIL
      2. Ισλανδία...FAIL
      3. Ομπάμα ΙΙ...FAIL
      4. Γκρίλο ο τσουνάμης ή μπουρδελοχαλάστρας...FAIL
      5. "Αλληλεγγύη των χωρών του Νότου"...FAIL
      6. Κύπρος ...FAIL
      7. Τουρκία ...FAIL

      Χρεωστούμενα προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους (ανεξεταστέος):
      "Αραβική Άνοιξη"...FAIL
      "Παγκόσμιο Κίνημα Αγανακτισμένων"...FAIL
      Ομπάμα Ι ...FAIL

      Παρατηρήσεις:
      Δεν μπορεί το παλικάρι... (..)

      Θα προστεθεί και Βραζιλία...FAIL στο Εαρινό Εξάμηνο. Ilief

      Διαγραφή
    2. Από
      ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7150423&publDate= )
      (..)Αρχίσανε οι «διευκρινίσεις»...

      «...Το μεγαλύτερο έγκλημα δεν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις, γιατί αυτούς θα τους επαναφέρουμε με έναν νόμο και ένα άρθρο, όταν πολύ γρήγορα θα βρεθούμε, με τη βοήθεια του λαού, σε θέση διακυβέρνησης για να αντιστρέψουμε αυτή την καταστροφή».

      *

      Αυτά ακριβώς ήταν τα λόγια του κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, την περασμένη Πέμπτη, στη ΛΑΡΚΟ.

      Αλλά αυτό το... υποδεέστερο έγκλημα - τις μειώσεις μισθών και συντάξεων δηλαδή - φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Και αποφάσισαν ότι δεν είναι και τόσο υποδεέστερο. Γι' αυτό και, όπως αναδρομικά αποφάνθηκαν, ο κ. Τσίπρας αυτά που είπε στη ΛΑΡΚΟ «δεν τα είπε»...

      Ναι, αλλά αν ο κ. Τσίπρας «δεν είπε» όσα είπε, τότε τι τελικά είπε; Ισχύουν ή δεν ισχύουν οι δηλώσεις του;

      Για το θέμα των δηλώσεων του κ. Τσίπρα στη ΛΑΡΚΟ και για την υπόσχεσή του ότι «θα επαναφέρει με έναν νόμο και ένα άρθρο» τους μισθούς και τις συντάξεις, ρωτήθηκε χτες ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

      Ο κ. Π. Σκουρλέτης έδωσε τις ακόλουθες... διευκρινίσεις (στον ρ/σ «Real FM»):

      *

      «(Ο κ. Τσίπρας) δεν είπε κάτι τέτοιο (...). Σκοπός μας είναι να αποκαταστήσουμε σε ένα βάθος χρόνου και με βάση μια διαδικασία ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των απωλειών και κατά προτεραιότητα όσων ήτανε στα χαμηλότερα κλιμάκια. Δεν έχουμε πει, όμως, γιατί δεν γίνεται αυτό το πράγμα, ότι μπορούμε με ένα διακόπτη να γυρίσουμε το χρόνο. Αυτή είναι η πραγματική διάσταση και το περιεχόμενο των δηλώσεών του»...

      *

      Τα συμπεράσματα δικά σας.

      Μία επισήμανση μόνο:

      Αυτό το «άλλα λέω, κι άλλα εννοώ», που αποτελεί την άλλη όψη του «άλλα λέω κι άλλα κάνω», το έχουμε ζήσει στην Ελλάδα κάτι δεκαετίες τώρα. Με το ΠΑΣΟΚ...(..)Ilief

      Διαγραφή
  11. τωρα που το πηρες ισια ας κανουμε λιγη σοβαρη πολιτικη κουβεντα.
    σιγουρα και δεν εχουμε καμια μα καμια εμπιστοσυνη στις δυναμεις του συριζα (ειδες τωρα που μιλαμε σοβαρα δεν βαζω την αλλη του ονομασια), γιατι; ας παρουμε τα πεπραγμενα του. ολα αυτα τα χρονια στο εργατικο κινημα παντα, παρολα οσα ελεγε το ΠΑΜΕ και ειχε δικιο, συμμετειχε στους προσχηματικους διαλογους, υπογραφε και συμμετειχε ενεργα στην διαμορφωση πολιτικης της γσεε. μια διαφοροποιηση την ειχε μετα τα μνημονια και την κριση. να θυμησω οτι συμμετειχε κανονικα σε εκεινη την συναντηση στα γραφεια του σεβ που καναμε ντου εμεις τοτε και τα στελεχη της απ κατακεραυνωναν την σταση του ΠΑΜΕ. να θυμισω τις ευθυνες και τις αυταπατες με τον λαναρα και την αλλη κλωστουφαντουργια στους αγιους αναργυρους που εκλεισε και τι εγιναν οι εργαζομενοι και τι ελεγαν τα σωματια που ηταν με την απ; αμετρητα παραδειγματα σε ολη την ελλαδα.
    να θυμησουμε τι εκαναν οι εκλεγμενοι του συριζα στους δημους; να θυμισω οτι ησασταν υπερ του καλλικρατη; να θυμισω σε οποιον φορεα που εφαρμοζει πολιτικη τι κανουν οι δυναμεις του συριζα; πχ στους εκπαιδευτικους, στα λογια οχι στην αξιολογηση κτλ κτλ και στην ουσια οτι διαταξη που εχει περασει με τον νομο την εφαρμοζουν.
    γιατι το κανει αυτο θα μου πεις. η απαντηση ειναι πολυ απλη. ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ. ο συριζα ειναι προσηλωμενος στην υπογραφη του. ολα τα καμωματα στην γσεε/αδεδυ στους δημους και αλλου γινονται γιατι ακολουθει με συνεπεια την πολιτικη του μααστριχτ.
    τιποτα απο τα μετρα που περνανε με την δικαιολογια του μνημονιου και της κρισης δεν λειπει απο την περιβοητη συνθηκη. τιποτα.
    για αυτο λοιπον λεμε οτι τα λογια του συριζα για ακυρωσεις/διαπραγματευσεις -εδω πρεπει να εχουμε σαφη ημερομηνια που θα πρεπει να συζητσουμε για την θεση του συριζα καθως και στελεχους του γιατι ειναι κατι που διαμορφωνετε καθημερινα και πρεπει να εχουμε σαφη χρονικο προσδιορισμο. δεν ειναι ειρωνια, δυστηχως ειναι αληθεια και πραγματικοτητα.
    επανερχομαι λοιπον. οταν εισαι με τα μπουνια σε αυτο το οικοδομημα, καπιταλιστικο, ακολουθεις τους κανονες του δεν μπορεις να κανεις τπτ απο αυτα που ευαγγελιζεται ο συριζα. μην ξεχναμε οτι τα 2/3 της τροικας ειναι εε. επισης ολα τα επιχειρηματα του συριζα και οι πολιτικοοικονομικες εκτιμησεις σκανε καθε μερα. βραζιλια; αργεντινη; αμερικη; συνασπισμος του νοτου; τι;
    ας παρουμε ενα ενα τα αιτηματα τα αμεσα ομως.
    διαγραφή του ελληνικού κρατικού χρέους:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ας παρουμε ενα ενα τα αιτηματα τα αμεσα ομως.
    διαγραφή του ελληνικού κρατικού χρέους: για να το κανεις αυτο πρεπει να μην δεσμευεσαι απο καμια συνθηκη ενωσης. αν το κανεις μονομερος θα σε πεταξουν εξω απο την εε. δεν υπαρχει σε αυτο καμια αλλη επιλογη. αν το κανεις εισαι εξω. καντο και το ΚΚΕ μαζι σου*
    Ακύρωση -κατάργηση Μνημονίων: καταλαβαινεις οτι αλλο ακυρωση αλλο καταργηση. αλλα ας μην γινω σαραντακος και ας τα ταυτισουμε. τα μνημονια καταρχην περιλαμβανουν τις δανειακες συμβασεις. αν καταργησεις μνημονιο αντιο δανειακη συμβαση, δεν διαχωριζονται. αλλα υπαρχει και το αλλο ζητημα. ολα τα μνημονια περιλαμβανουν αναδιαρθρωσεις που η ελλαδα ως υπογραφουσα το μααστριχτ επρεπε να ειχε κανει και δεν ειχε κανει. πχ τα τρενα στην αγγλια ειναι ιδιωτικα παρα πολλα χρονια και εδω εχεις κρατικα κ.α. πολλα τετοια. επομενως καταργοντας τα μνημονια λες και οχι στο μααστριχτ δλδ και αυτο το αιτημα ομως εμπιπτει στην πρωτη κατηγορια. αν το κανεις εφυγες απο την εε αυτοματα, καντο και το ΚΚΕ μαζι σου.*
    Γενναία ρύθμιση έως ολική διαγραφή χρεών στα ασθενέστερα στρώματα: αντιβαινει τους κανονες της ελευθερης αγορας της κινησης κεφαλαιων + οτι θα χασουν οι τραπεζες και αυτο αντιβαινει τους κανονες της εε και φευγεις, καντο και το ΚΚΕ μαζι σου*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εθνικοποίηση -κοινωνικοποίηση των τραπεζών - Να βάλει τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις - Να υπάρξει ένας νέος δημόσιος, εργατικά ελεγχόμενος κοινωνικοποιμένος δημόσιος τομέας, κινητήριος δύναμη ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου σοσιαλιστικής προοπτικής:
    καταλαβαινεις οτι τπτ απο αυτα δεν συναδει με τις αξιες της εε και αλλο ζονγκ, καντο ομως και το ΚΚΕ μαζι σου*
    Στήριξη μισθών και συντάξεων-εκδημοκρατισμός εργασιακών σχέσεων και συγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος - Δημόσιος κοινωνικός έλεγχος στα ΜΜΕ: κοιτα το ακριβως απο πανω

    συμπερασμα: ολα οσα προτεινεις αντιβαινουν τους κανονες της εε επομενως για να γινουν προυποθετουν εξοδο, οχι απλα απο το ευρω, αλλα και απο την εε.
    παμε και στο αστερακι. προυποθεση λοιπον για να γινουν ολα αυτα δεν ειναι οι κρατικοποιηση, αλλα οι κοινωνικοποιηση των συγκεντρωμενων μεσων παραγωγης. κοινως διωνεις την λατση και την γιαννα (δεν ειναι τυχαια η αναφορα μου) και κοινωνικοποιεις την χαλυβουργια και τα πλοια κ.ο.κ. αυτο λοιπον προυποθετει λαικη εξουσια, σοσσιαλισμο. τωρα ομως.
    ακομα και αν παρεις την κυβερνηση και δοκιμασεις να τα κανεις σταδιακα θα βρεις λυσαλεα αντιδραση οπως εδειξε και το παραδειγμα της χιλης. που σημαινει οτι αργα ή γρηγορα και μαλιστα οποτε το επιλεξουν οι αστοι, η συγκρουση που προσπαθεις οπως ο διαλος το λιβανι να ακολουθησεις θα ερθει και μαλιστα με τους δικους τους ορους.
    απλα πραγματα. το επομενο ερωτημα ειναι η ελλαδα μπορει απο μονη της με τις παραγωγικες δυναμεις να ειναι "αυταρκης"; -καμια χωρα δεν ειναι τελειως αυταρκης με εξαιρεση ισως την ΕΣΣΔ.η απαντηση ειναι ναι και με τις καταλληλες διεθνεις συμφωνιες -οχι ληστρικες οπως ας πουμε ο ΤΑΠ- μπορεις να ανταπεξελθεις.
    με αυτο φτανουμε στην τελευταια ενσταση -προς το παρων.
    μεχρι τωρα ολες οι διεθνεις επαφες του συριζα ειναι οχι απλα σε αντιδραστικο επιπεδο, ισως και παραπανω.
    υμνους στην οικονομικη πολιτικη του ομπαμα. συμμετοχη στα ποιο αντιδραστικα think tank της αμερικης, και μαλιστα του κυριου που επι γαπ εβριζε, του σορος. και να ηταν απλα η συμμετοχη; το τι ειπε; (για να μην πουμε καθε τρεςι και λιγο με τον σεβ και το συνεδριο του οικονομιστ) με το ισραηλ; και αυτο ειχε αντικτυπο και στον δρομο με την επαισχυντη σταση του συριζα στις 17/11.
    για να μην πιασω τις δηλωσεις μετα τις συναντησεις με τους ευρωπαιους και την συνεντευξη του τσιπρα στο χατζηνικολαου.
    μπορω να συνεχισω ωρες με τις συγκρουομενες αποψεις οχι μονο απλα στελεχων, αλλα του ιδιου προσωπου, και τις αλλοπροσαλες (φαινομενικα) θεσεις κατα καιρους.
    για ολα αυτα λοιπον -και για πολλα αλλα- δεν εμπιστευομαστε τον συριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. modesto από συριζεϊκοαλαβανική εφημερίδα
      ( http://www.edromos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=434:%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85&Itemid=44 )
      Η κατάρα των τριών γενιών Παπανδρέου - Του James Petras

      (..)Η λεηλασία των κρατικών πόρων, η πτώχευση των περισσότερων εταιριών του ιδιωτικού τομέα, η καθυστέρηση της γεωργίας, η κλειστή και αυταρχική φύση των δημόσιων και ιδιωτικών θεσμών, οδήγησαν τη μεγάλη πλειοψηφία της εργατικής τάξης, των φοιτητών, των αγροτών και των ανέργων να δώσουν το 1981 μια εντυπωσιακή εκλογική νίκη στον Ανδρέα Παπανδρέου. Το άθροισμα των εκλογικών ποσοστών του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ ξεπέρασε το 60% και παρείχε μια ξεκάθαρη πλειοψηφία που νομιμοποιούσε το μετασχηματισμό της κοινωνίας και της οικονομίας. Επιπλέον, το πρόγραμμα του Α. Παπανδρέου υποσχόταν «κοινωνικοποίηση της οικονομίας», εκσυγχρονισμό της υπαίθρου και σπάσιμο της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας.

      (..)Με δεδομένο τον κατακερματισμό, το σπασμένο ηθικό και την παρακμή της Δεξιάς, η αντιπολίτευση στην επιλογή για μια σοσιαλιστική πρόοδο ήταν ελάχιστη. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την υψηλή χρέωση του ιδιωτικού τομέα στις κρατικές τράπεζες, η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν χρειαζόταν καν τη νομοθεσία για να τις απαλλοτριώσει. Μπορούσε να ζητήσει αποπληρωμή των δανείων τους ή τα κλειδιά των εταιριών.

      (..)πρόσφερε νέα δάνεια, παρέγραψε χρέη και επενέβη για να αποκαταστήσει την ιδιωτική ιδιοκτησία, βγάζοντας στο σφυρί υπερχρεωμένες εταιρίες. Εκείνη την εποχή ήμουν σύμβουλός του. Όταν τον ρώτησα γιατί δεν κοινωνικοποιούσε τις χρεωμένες εταιρίες, απάντησε πως «λόγω της κρίσης δεν είναι η ώρα κατάλληλη για να μετασχηματίσουμε την οικονομία. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι η οικονομία να σταθεί στα πόδια της».

      Όταν του απάντησα πως εκλέχτηκε για να αλλάξει το σύστημα, ακριβώς λόγω αυτής της κρίσης και πως όταν αποκατασταθεί ο καπιταλισμός η πολιτική και οικονομική αντιπολίτευση θα είναι πιο σθεναρή, ανταπάντησε ότι «η οικονομία είναι πολύ αδύναμη για να στηρίξει ένα σοσιαλιστικό καθεστώς» και πρόσθεσε πως «η εργατική τάξη ενδιαφέρεται μόνο για την κατανάλωση και όχι για επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας».

      (..)Δημαγωγώντας ο Παπανδρέου διατήρησε τις Βάσεις. Ακόμα χειρότερα, παρέμεινε στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, αποδεχόμενος μεταβιβάσεις και δάνεια ως αντάλλαγμα για τη μείωση των εμπορικών περιορισμών. (..)Ο Παπανδρέου χρησιμοποίησε τις μεταβιβάσεις της ΕΟΚ για να εξαγοράσει ψήφους μέσω επιδοτήσεων στους αγρότες, βραχυπρόθεσμων κερδών στις αμοιβές των εργαζόμενων και τεράστιων παραγραφών χρεών και δανείων που παρείχε στις επιχειρηματικές ελίτ. Τα ελλείμματα και τα χρέη αυξήθηκαν, ενώ ο παραγωγικός μηχανισμός μαράζωσε προκειμένου να στηρίξει την κατανάλωση. Η κηδεμονία ήταν η «εναλλακτική» λύση που επέλεξε ο Παπανδρέου αντί για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό.

      (..). Κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της διακυβέρνησής του (1982-1984) όταν διηύθυνα το Κέντρο Μεσογειακών Σπουδών και ήμουν ανεπίσημος σύμβουλός του, έφευγα από την πίσω πόρτα του σπιτιού του στο Καστρί, την ώρα που από την μπροστινή έμπαινε ο πρέσβης των ΗΠΑ. Μετά από κάποιο διάστημα συνειδητοποίησα πως δανειζόταν την κριτική της Αριστεράς για να δικαιολογήσει δεξιές πολιτικές(..)Ilief

      Διαγραφή
  14. Μετά τις σκόρπιες απόψεις μου για την πολιτική συμμαχιών, δυο λόγια και για την ΕΕ και την ευρωζώνη. Παρόλο που η πολιτική του ΚΚΕ για την ΕΕ και το Μάαστριχ δικαιώθηκε δεν κατάφερε όμως να κερδίσει πολιτικά τον κόσμο αν και είχε την ηγεμονία στην αριστερά από το '68 που τελικά την έχασε το Μάη του 2012 από κακή εκτίμηση γιατί δεν πήρε είδηση ότι διαλυόταν τουλάχιστον εκλογικά ο δικομματισμός και ήταν εφικτό να περάσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στα χέρια μιας συμπαραταγμένης αριστεράς στις 17 Ιούνη.Αν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε ότι αυτή η ευρωζώνη όσο και η ΕΕ με κανένα τρόπο δεν μεταρρυθμίζονται ούτε επαναθεμελιώνονται αλλά μόνο ανατρέπονται, και αν το αίτημα όλων μας παραμένει μια Ευρώπη των εργαζομένων της σύγκλισης προς τα πάνω, μια Ευρώπη της προόδου και του σοσιαλισμού, για να γίνει ρεαλιστική η ανατροπή και να μη μείνει κενό γράμμα, μπορεί κατά την γνώμη μου να ξεκινήσει από μιά χώρα μπορεί ή από ομάδα χωρών, πιθανά και οι δύο εκδοχές μπορούσαν να συμβούν ίσως και πολύ σύντομα αν υπήρχε ενότητα στο λα'ι'κό κίνημα, συμπαραταγμένη αριστερά και μια καλή προετοιμασία. Βέβαια για την χώρα μας το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη, μετά την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, τι διαγραφή του χρέους και την εθνικοποίηση τραπεζών είναι το πιθανότερο αλλά δεν συνιστά και "καταστροφή" ή εθνική απομόνωση, αν το εντάξουμε σε ένα προοδευτικό σχέδιο ρήξης και ανατροπής της μονόπλευρης λιτότητας με κατεύθυνση το σοσιαλισμό. Για την συγκεκριμένη επεξεργασία αυτού του σχεδίου με όλες τις παραμέτρους πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες (εδώ είναι το δύσκολο)απ' όλες τις δυνάμεις της αριστεράς στην Ελλάδα,τον Ευρωπα'ι'κό Νότο, συνολικά την ΕΕ. Κάποτε λέγαμε σοσιαλισμός από τον ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια γιατί όχι και σήμερα; [Βουντενιώτης].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. κοιτα λιγο. το θεμα ειναι δομικο.
    η εε απο τοτε που ηταν ενωση χαλυβα/εοκ/εε κτλ φιαχτηκε απο καπιταλιστες για καπιταλιστες. ποτε μα ποτε δεν ειχε φιλολαικο χαρακτηρα. ειναι σαν να βαζεις παιδεραστη να κανει τον νηπιαγωγο.
    ειναι φενακη να πιστευεις οτι αυτη η εε αλλαζει.
    αν γινοταν καποιο μαγικο και γινοντουσαν "αριστερες" κυβερνησεις σε ολη την εε, για να αλλαξει γραμμη πρεπει να καταργηθουν ολες οι συμβασεις λειτουργιας της. δλδ να διαλυθει και να φιαχτει κατι καινουργιο. δεν αλλαζει.
    το γεγονος οτι δικαιωθηκε δεν σημαινει οτι θα κερδιζε και εκλογικα. το ΚΚΕ μιλαει για παλη, ενω αλλοι για λυση καναπε, δλδ ψηφισε μας και θα στα φιαξουμε.
    εμεις ποτε δεν ειχαμε θεση οτι ηγεμονευουμε την αριστερα. ειμαστε κομμουνιστικο κομμα. αλλωστε με αυτη την αποψη τουλαχιστον μεχρι και το 2007 την αριστερα την εξουσιαζε το πασοκ και δεν το λεω μονο εγω αυτο. η ομιλια του τσιπρα 3/9/12 στην νικαια αυτο ελεγε.
    επετρεψε μου βεβαια να πω οτι δεν δικαιωθηκαμε μονο στο θεμα μααστριχτ και εε. παρενθεση, αν θεωρεις οτι δικαιωθηκαμε πρεπει να γινει αυτοκριτικη απο τον συριζα γιατι ηταν ο βασικος λογος του 91 + της επιλογης μια ομαδας του ΚΚΕ να διαχυθει το κομμα στον συριζα.
    δικαιωθηκαμε και στο θεμα της στασης του συριζα γιατι αν μπεις στον κοπο και διαβασεις τις ανακοινωσεις πριν ενα χρονο και τωρα και βγαλεις τις υπογραφες, μιλαμε για αλλο κομμα.
    επισης αν διαβασες τα 3 προηγουμενα ποστ μου θα καταλαβεις οτι ειναι αυταπατη να πιστευεις οτι ακομα και τα ποιο "λαιτ" αιτηματα μπορουν να γινουν χωρις ριξη απο την εε.
    ειναι θεμελιακη η διαφωνια μας και μεταξυ μας οι θεσεις του συριζα σημερα ειναι ποιο δεξια και απο το πασοκ του 1985. και αν κρινουμε οτι ηταν λαθος η οποια συμπραξη με το πασοκ τοτε φαντασου σημερα.
    το συνθημα σου γινεται (στο τελος) αλλα οχι με πολιτικες κατευνασμου του καπιταλισμου.
    αγωνας ρηξη ανατροπη η ιστορια γραφεται με παλη ταξικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εχεις/τε μια εσφαλμένη μπορώ να πω δογματική θέση να απορρίπτεται ολοκληρωτικά όποια αριστερά σχήματα λειτουργούν σήμερα και κινούνται πέραν από το ΚΚΕ να τα βαπτίζεται σοσιαλδημοκρατικά ή μεταλλαγμένα ΠΑΣΟΚ Να γίνει και αυτοκριτική για το '91 και να επιμερίσουμε τις ευθύνες, αλλά ποιός θα κάνει αυτοκριτική για το '89 όταν μετά από 20 συνεχόμενα χρόνια άγριας ιδεολογικής αντιπαράθεσης με τους "αναθεωρητές" διαπιστώνοντας πολύ αργά την επερχόμενη κατάρρευση του υπαρκτού "κρυφτήκαμε" πίσω από τον Κύρκο για να περάσει η μπόρα; Ποιοι όμως από την σημερινή ηγεσία και είναι οι περισσότεροι έκαναν την αυτοκριτική τους όταν με κομματική απόφαση έβαζαν τα μέλη του κόμματος να ψηφίζουν διαφοροποιημένους Πασόκους; Εξομολογούμε εγώ όλη την δεκαετία του'80 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν ψήφισα ποτέ δημοτικούς συμβούλους κομμουνιστές. Εδώ ταιριάζει οι παροιμία: Τα δικά μας είναι σύκα και δεν ακούγονται. Τα δικά τους είναι καρύδια και αρβαλάνε! [Βουντενιώτης]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κοιταξε να δεις. αυτη την στιγμη στον "χωρο της αριστερας" βρισκονται ποιοι; τωρα η απαντηση μου προφανως θα προκαλεσει θυελα αλλα τι να κανουμε.
      καταρχην ο συριζα: να μην επαναλαμβανομαστε ποιο δεξιο και απο το πασοκ του σημιτη.
      ανταρσυα: προκειται πλεον περι συνοθυλευματος με συνοχη χειροτερη και απο του χιονιου στην χιονοστιβαδα. θεσεις απο σοσσιαλφασιστικες μεχρι γλυψιματος στον συριζα και πολιτικη προταση που προσπαθει να γινει ΚΚΕ + συριζα δυο σε ενα σαν το σαμπουαν με κομικοτραγικα αποτελεσματα και χωρις την μοντελα της διαφημισης.
      πισω μουλου;;
      εεκ; τι; ας ειμαστε σοβαροι.
      ειναι γνωστο σε ολους οτι υπηρχε τεραστια διαπαλη οχι το 89 απο πριν με τους οπορτουνιστες στο κομμα. οταν εγινε η τελικη μαχη εστω και οριακα το ΚΚΕ κρατησε.
      το θεμα ειναι ομως οτι το ΚΚΕ, περασε απο αυτα και αντεξε γιατι εχει τροπο λειτουργιας, καταστατικο. μπορει ο μητσος ο γοντικας και ο πασουλας και ο χαλβατζης ή δεν ξερω και ποιος αλλος να ειχαν διαφωνιες, αλλα εφαρμοζανε καταστατικο. οταν ηρθε η ωρα ξεκαθαρισε η ηραν απο το σταρι.
      δεν κρυφτηκαμε πισω απο πουθενα και για απαντηση για αυτο να σου θυμισω το πρωτοσελιδο του "Ρ" την επομενη μερα της υποστολης της κοκκινης σημαιας. αν θελαμε να κρυφτουμε θα γινομασταν ιταλικο κομμουνιστικο κομμα ή για να μην παμε μακρια συνασπισμος. αντιθετα δεν κρυφτηκαμε μπηκαμε μπροστα, υπερασπιστηκαμε τον σοσσιαλισμο με τα καλα και τα στραβα του και οπως ειπε και ο χαριλαος, στο ΚΚΕ με την γνωστη ιδεολογια και τα συμβολα του.
      μην το αναπτυξουμε παραπανω το θεμα των δημοτικων γιατι θα παρει πολυ και ειναι και ηδη εκτος θεματος, με απλο σχολιο ομως το θεμα των συνεργασιων εχει αμεση σχεση με την διαπαλη μεσα στο ΚΚΕ και το πως εβλεπαν πολυ το πασοκ και με τι αυταπατες. το θεμα δεν ηταν μονο στις δημοτικες και στις εκλογες του 85 στην επαρχια υπηρχε κλιμα απο καποια μελη του ΚΚΕ για στηριξη πασοκ να μην βγει η δεξια οπως ελεγαν τοτε "κυκλοι".
      αν σου θυμιζει κατι απο την βρωμια απεναντι στο ΚΚΕ που στηθηκε τον ιουνη του 12 καλα κανει γιατι στηθηκε απο το ιδιο κεντρο.

      Διαγραφή
    2. Λοιπόν : "Ο Σύριζα είναι πιο δεξιός από το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη;" και "Ο Ανταρσύα έχει σοσιαλφασιστικές θέσεις;". Μάλιστα!

      Με τέτοιες εκτιμήσεις, ούτε οι ψηφοφόροι σας δε θα σας ακούνε. Και δε θα φταίει πάλι ο Σύριζα που θα σας εγκαταλείψουν και οι τελευταίοι

      Αν δεν τιθασεύσεις τα πάθη σου, θολώνει το μυαλό σου

      Διαγραφή
  17. από ( http://www.marxists.org/ellinika/archive/lenin/works/1915/08/23/use.htm )
    Β.Ι. Λένιν Το Σύνθημα Για Τις Ενωμένες Πολιτείες Της Ευρώπης Γράφτηκε: Στις ή πριν από της 23 Αυγούστου 1915

    (..)Eνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης κάτω από τoν καπιταλισμό είναι ισοδύναμες προς μια συμφωνία για διαίρεση των αποικιών. Κάτω από τον καπιταλισμό, εντούτοις, καμία άλλη βάση και καμία άλλη αρχή της μοιρασιάς δεν είναι πιθανή εκτός από την δύναμη. Ένας πολυεκατομμυριούχος δεν μπορεί να μοιραστεί το "εθνικό εισόδημα" μιας καπιταλιστικής χώρας με κανένα άλλον ειδάλλως σε αναλογία "με το κεφάλαιο που επενδύθηκε" (με ένα επίδομα που ρίχνεται μέσα, έτσι ώστε το μεγαλύτερο κεφάλαιο μπορεί να λάβει περισσότερο από το μερίδιό του).

    Ο καπιταλισμός είναι η ιδιωτική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής, και η αναρχία στην παραγωγή .Η υπεράσπιση μιας "δίκαιας" μοιρασιάς του εισοδήματος σε μια τέτοια βάση είναι καθαρός Προυντονισμός, ηλίθιος φιλισταιισμός. Καμία μοιρασιά δεν μπορεί να επηρεαστεί ειδάλλως από την "αναλογία στην δύναμη", και τις αλλαγές της δύναμης με τη πορεία της οικονομικής ανάπτυξης.(..)

    (..)Φυσικά, οι προσωρινές συμφωνίες είναι πιθανές μεταξύ των καπιταλιστών και μεταξύ των κρατών. Από αυτή την άποψη οι Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης είναι πιθανές ως συμφωνία μεταξύ των Ευρωπαίων καπιταλιστών ... αλλά με ποιο σκοπό; Μόνο με σκοπό από κοινού να καταπνίγουν τον σοσιαλισμό στην Ευρώπη, από κοινού να προστατεύουν την αποικιακή λεία ενάντια στην Ιαπωνία και την Αμερική, που έχουν μείνει άσχημα απέξω από το μερίδιό τους από το παρόν χώρισμα των αποικιών, και την αύξηση της δύναμης αυτών που η δυναμή τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών ήταν ασήμαντα γρηγορότερη από την οπίσθοδρομική και μοναρχική Ευρώπη, και που τώρα γίνεται γεροντική(..)

    (..)Οι Ενωμένες Πολιτείες του Κόσμου ( και όχι της Ευρώπης μόνο) είναι η κρατική μορφή της ενοποίησης και της ελευθερίας των εθνών που εμείς συνδέουμε με τον σοσιαλισμό - για την ολική εξαφάνιση του κράτους ,συμπεριλαμβανομένου καί του δημοκρατικού. Ως ξεχωριστό σύνθημα, εντούτοις, το σύνθημα των Ενωμένων Πολιτειών του Κόσμου θα ήταν μετά βίας σωστό, πρώτον, επειδή συγχωνεύεται με τον σοσιαλισμό' δεύτερον, επειδή μπορεί να ερμηνευθεί λανθασμένα και να σημαίνει ότι η νίκη του σοσιαλισμού σε μια μόνη χώρα είναι αδύνατη, και μπορεί επίσης να δημιουργήσει εσφαλμένες αντιλήψεις ως προς τις σχέσεις μιας τέτοιας χώρας με τις άλλες.

    Η άνιση οικονομική και πολιτική ανάπτυξη είναι ένας απόλυτος νόμος του καπιταλισμού. Ως εκ τούτου, η νίκη του σοσιαλισμού είναι πιθανή πρώτα στις διάφορες ή ακόμα και σε μια καπιταλιστική χώρα μόνο. Αφού έχει απαλλοτριώσει τους καπιταλιστές και έχει οργανώσει τη δική του σοσιαλιστική παραγωγή, το νικηφόρο προλεταριάτο εκείνης της χώρας θα εγερθεί ενάντια στον υπόλοιπο κόσμο-τον καπιταλιστικό κόσμο-ελκύοντας στον αγώνα του τις καταπιεσμένες τάξεις άλλων χωρών,προκαλώντας εξεργέρσεις σε εκείνες τις χώρες ενάντια στους καπιταλιστές, και σε περίπτωση ανάγκης χρησιμοποιώντας ακόμα και ένοπλη δύναμη ενάντια στις εκμεταλλεύτριες τάξεις και τα κράτη τους. Η πολιτική μορφή μιας κοινωνίας όπου το προλεταριάτο είναι νικηφόρο στην ανατροπή της αστικής τάξης θα είναι ένα δημοκρατικό πολίτευμα, το οποίο όλο και περισσότερο θα συγκεντρώνει τις δυνάμεις του προλεταριάτου ενός ωρισμένου έθνους ή εθνών, στον αγώνα ενάντια στα κράτη που δεν έχουν μεταπήδησει ακόμα στον σοσιαλισμό. Η κατάργηση των τάξεων είναι αδύνατη χωρίς μια δικτατορία της καταπιεσμένης τάξης, του προλεταριάτου. Μια ελεύθερη ένωση των εθνών του σοσιαλισμόυ είναι αδύνατη χωρίς ένα λίγο πολύ παρατεταμένο και επίμονο αγώνα των σοσιαλιστικών δημοκρατιών ενάντια των οπισθοδρομικών κράτων.(..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής συζητήθηκε την Τετάρτη (31/10) η Πρόταση Νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στις 12 Ιούλη, με τον τίτλο «Κατάργηση των Μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015 και των Εφαρμοστικών τους νόμων - καταγγελία των Δανειακών Συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των Μνημονίων».

      Η στάση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων
      Χαρακτηριστικά σημεία από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων τους

      Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2012

      ( http://www.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=2/11/2012&columnId=2241 )

      (..)ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ: Οι τοποθετήσεις των βουλευτών του ήταν ενδεικτικές της προσπάθειας να καλλιεργήσει αυταπάτες για την ΕΕ και τη δική του πολιτική διαχείρισης. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν ότι ψηφίζουν επί της αρχής την πρόταση νόμου του ΚΚΕ και την ίδια ώρα έδιναν όρκους πίστης στην ΕΕ.

      Χαρακτηριστικά, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Σαμοΐλης είπε για τα μνημόνια ότι «η θέση μας δεν είναι μόνο καταγγελτική, ούτε περιορίζεται σε αφοριστικές εξαγγελίες για το ρόλο της ΕΕ και του Μάαστριχτ. Διατυπώνουμε τεκμηριωμένες προτάσεις για έξοδο της χώρας από την κρίση και εναλλακτικές προτάσεις εξουσίας». Σε άλλο σημείο είπε ότι το «πρόβλημα χρέους είναι ευρωπαϊκό και βοηθά η επίλυσή του μέσα από το σύνολο της ΕΕ με ευρείες συμμαχίες». Από τη μεριά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Τσακαλώτος, πρόβαλε την επιζήμια για το λαό και το κίνημα θεωρία των σταδίων. Θέλοντας να δικαιολογήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για άλλη διαχείριση, όπως η «εθνικοποίηση των τραπεζών», η «αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ» και άλλα παρόμοια, τα οποία στηρίζουν και μερίδες της πλουτοκρατίας, είπε μεταξύ άλλων ότι «μεταβατικές παρεμβάσεις, παρεμβατικά αιτήματα, ενδυναμώνουν την εργατική τάξη και τον κόσμο της εργασίας, του δίνουν εμπιστοσύνη ότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν, επεκτείνουν την ατζέντα και αλλάζουν συνειδήσεις».

      Εφτασε μάλιστα σε σημείο να ισχυριστεί ότι με την πρόταση νόμου «η λογική της Γ' Διεθνούς επιστρέφει και το ΚΚΕ θα μπορέσει να βάζει σε μια αντιμνημονιακή συζήτηση τις δικές του προτάσεις», καλώντας σε μέτωπο της αριστεράς.

      Στη δική της παρέμβαση η Ν. Βαλαβάνη ισχυρίστηκε ότι εάν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, θα έφερνε ένα νομοσχέδιο με τον ίδιο τίτλο, αλλά αμέσως μετά είπε ότι η πρόταση του κόμματός της είναι η διαγραφή όχι του συνόλου, αλλά «του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, το μορατόριουμ της πληρωμής τόκων και η αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης». Παραπέμποντας ουσιαστικά στις ελληνικές καλένδες, είπε ότι το κόμμα της προτείνει τη «σταδιακή κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων» που θα εξαρτάται από τη «σταθεροποίηση και δρομολόγηση μιας πορείας σχεδιασμένης παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας». Ο Αλ. Μητρόπουλος από την πλευρά του, παρέπεμψε τη λύση των λαϊκών προβλημάτων μέχρι και στον ΟΗΕ (!), όπου υπάρχουν άρθρα που προβλέπουν προστασία μιας χώρας «που συνθλίβεται από υπερεθνικούς οργανισμούς για δήθεν διάσωσή της».

      Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, ισχυρίστηκε ότι αυτά που «αναγράφει η πρόταση νόμου είναι στην ουσία η καρδιά της δικής μας πολιτικής!», λέγοντας ότι «αν υπήρχε συνεργασία αριστερών δυνάμεων, που είναι επιβεβλημένη και επίκαιρη, ιδιαίτερα της ριζοσπαστικής αριστεράς με επίκεντρο το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτά τα μνημόνια θα ήταν παρελθόν γιατί θα είχαμε μια κυβέρνησης της συνεργαζόμενης, συμπαραταγμένης, συμπορεύουσας αριστεράς». (..)

      (..)ΑΠΟ ΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»: Αντικομμουνισμός, συκοφαντία και ο κλασικός ρατσισμός χαρακτήρισε την παρέμβαση του εκπροσώπου της, Η. Παναγιώταρου, ο οποίος προσχηματικά είπε ότι ψηφίζει επί της αρχής την πρόταση νόμου αλλά καταψηφίζει όλα της τα άρθρα. Αποκαλυπτικός ήταν όταν στην ομιλία του κάλεσε την κυβέρνηση να βάλει «σε θέσεις κλειδιά επιτυχημένους επιχειρηματίες που μόνοι τους τα κατάφεραν χωρίς επιδοτήσεις να κάνουν εξαγωγές» αποκαλύπτοντας ότι ο πραγματικός ρόλος του κόμματός του δεν είναι άλλος από τη στήριξη των στυλοβατών του συστήματος.(..)Ilief

      Διαγραφή
    2. Η πρόταση νόμου ήταν απλή. Με 4 άρθρα. Κανείς δεν ψήφισε και τα 4 άρθρα. Άλλοι επί της αρχής, άλλη τα μισά (αλλαλούμ ΣΥΡΙΖΑ) και άλλοι ΚΑΤΑ και των 4 άρθρων(χρυσή αυγή).

      (http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7072450&publDate=2012-10-05%2000:00:00.0)

      ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
      Να συζητηθεί άμεσα η πρόταση νόμου για κατάργηση των μνημονίων
      Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος

      (..)Από αυτήν τη σκοπιά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου με 4 άρθρα:

      Με το άρθρο 1 προβλέπεται η κατάργηση του πρώτου Μνημονίου, των εφαρμοστικών του νόμων και καταγγελία της πρώτης δανειακής σύμβασης.

      Με το άρθρο 2 προβλέπεται η κατάργηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015.

      Με το άρθρο 3 προβλέπεται η κατάργηση του δεύτερου Μνημονίου, των εφαρμοστικών νόμων και της δεύτερης δανειακής σύμβασης.

      Με το άρθρο 4 προβλέπεται η άμεση εφαρμογή του νόμου.(..)Ilief

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.