18 Ιουνίου 2013

Η Αλέκα Παπαρήγα για τις δολοφονίες Γρ.Λαμπράκη και Γ.Τσαρούχα - Βουλή (18/06/2013)


25 σχόλια:

  1. ρε παιδια μπορειτε να μου εξηγησετε τι εννοει η αλεκα απο το 2:50 μεχρι το 3:03 ? και γενικα τι λεει σε ολη την ομιλια για τον καραμανλη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και έλεγα, πότε θα εμφανιστεί ο πρώτος κόπανος,
      που διάβασε iefimerida και πήρε γραμμή ?

      Πσιτ, τα αστικά ΜΜΕ καίνε τα εγκεφαλικά κύτταρα,
      δεν στο έχει πει κανένας ?

      Και που σαι, εαν σου ρθει και εμφανιστείς ξανά, μην παραλείψεις να διαβάσεις τους κανόνες σχολιασμού. Διότ θα ξεχάσω την καλοσύνη που επέδειξα σε αυτό το σχόλιο.

      Διαγραφή
    2. Φιλε και στο φεησμπουκ η ιδια γραμμη!!!

      Διαγραφή
    3. Εκσυγχρονιστης και μεταρρυθμιστης για τους αστους, αυτο ξεκαθαρα λεει η αλεκα για τον Καραμανλη, τι δεν καταλαβαινεις ακριβως;

      Διαγραφή
    4. Το καταπληκτικό είναι πως κατασκευάζουν πλεον ειδήσεις απο το πουθενά.

      Στο iefimerida λεει ότι ο
      "Αίσθηση προκάλεσε, επίσης, η αναφορά της κυρίας Παπαρήγα, η οποία χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μεταρρυθμιστή και εκσυγχρονιστή πολιτικό. Η ιστορική αυτή αποδοχή από το ΚΚΕ εξέπληξε ευχάριστα τους βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι και έσπευσαν να τη χειροκροτήσουν."

      Μόνο που στην αίθουσα δεν είχε και πολλούς νεοδημοκράτες, ενώ αυτοί που χειροκρότησαν ήταν οι συριζαίοι (όπως φαίνεται και στο βίντεο.
      Όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς για τον Καραμανλή, δεν μπορώ να καταλάβω πως μερικοί τους λαμβάνουν ως θετικούς !

      Μεταρρυθμιστές αποκαλούμε και τους συριζαίους και αυτοί προσβάλλονται !

      Διαγραφή
    5. Άσε που αυτά τα λέμε εδώ και 30 χρόνια.

      Διαγραφή
    6. Βασικα η αλεκα κανει μια υπεροχη αναλυση σχετικα με το τι εγινε τοτε και τι ειδους μεταρρυθμισεις εκανε ο καραμανλης, και τις διαπαλης που υπηρχε στην αστικη ταξη, καθως και τι σημαινε ολο αυτο για την εργατικη ταξη.

      Βεβαια τα τρολακια, δεν νομιζω να εκαμαν τον κοπο να ακουσουν ολη την ομιλια, αλλα και να την ακουσαν δεν ξερω κατα ποσο θα καταλαβαν καθοτι στερουνται των απαραιτητων γνωσεων ιστοριας και πολιτικης οικονομιας, οι οποιες δεν αποκτουνται απο το διαβασμα της iefimerida και του tvxs.

      Διαγραφή
    7. Και τον Καραμανλη που λενε οτι τον αθωωνει, δεν τον αθωωνει, λεει οτι δεν εχει ποινικες ευθυνες(διοτι αυτες τις εχει το παλατι), αλλα εχει πολιτικες ευθυνες...

      ...αλλα αυτα για τα τρολακια ειναι ψιλα γραμματα, πως να μην ειναι οταν αναπαραγουνε τους ιντερνετικους πρετεντερηδες και πορδοσαλτε

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμε επειδή θεωρείς de facto θετικές τις έννοιες μεταρρυθμιστής και εκσυγχρονιστής ψηφίζεις Σύριζα, μήπως κατάλαβες τώρα?
      Και ο Σημίτης μεταρρυθμιστής και εκσυγχρονιστής ήταν κατά την πρωθυπουργική του θητεία... και ο κώλος του Τσίπρα αν αύριο μεθαύριο κάτσει σε πρωθυπουργικό στασίδι εκσυγχρονιστής και μεταρρυθμιστής θα είναι... γιατί ως γνωστόν όποια μεταρρύθμιση δεν μπορεί να περάσει η δεξιά την περνάει η αριστερά...

      Διαγραφή
  2. Και μια συμβουλη παιδια, υπαρχει λογος που στην ελληνικη γλωσσα υπαρχει η λέξη "έξυπνος" και η λέξη "εξυπνακιας", εσας ποια απο τις δυο νομιζετε οτι σας χαρακτηριζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βλεπω εχει γραψει αρθρο και ο αντωνης

    http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/06/iefimerida.html?spref=fb

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Το καταπληκτικό είναι πως κατασκευάζουν πλεον ειδήσεις απο το πουθενά."

    Παντα αυτο εκαναν....γιατι τι αλλο να πουνε, την αληθεια για τους λογους που δεν το γουσταρουν; Οτι το ΚΚΕ πολεμαει την πλουτοκρατια δηλαδη; Μακαρι να το ελεγαν αυτο αλλα δεν το λενε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτη η μαλακοεφημεριδα ,δε με παει στα σχολια,να ριξω δυο μπινελικια,να φχαριστηθω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήγαινε στον ενικο να στανιάρεις αγόρι μου

      http://www.enikos.gr/politics/153478,BINTEO-_Paparhga:Den_syndeetai_o_Karaman.html

      Διαγραφή
    2. Αν και ο Χατζηνικολαου, είναι πιο εξυπνος και δεν βάζει λέξεις κλειδιά, όπως "αθωωνει". Ασε που εχει αφαιρέσει εντελώς το κομματι που λεει περι "μεταρρυθμιστη και εκσυγχρονιστη"

      Διαγραφή
  6. Δεν υπάρχουν πολιτικοί σήμερα στη βουλή που μέσα σε λίγα λεπτα να κανουν αυτήν την πολιτικοοικονομική αναλυση της τότε εποχής με τοση άνεση, τοση ευχέρεια και τοση ακρίβεια μεσα από την Μαρξιστική σκοπιά.
    Καλο θα ειναι -κατα την άποψή μου- να εξηγείτε στους "άπιστους" όχι μόνο για να τους αποστομώνετε αλλά και να "διδάσκετε" Κομμουνιστική Παιδεία και ιστορία σε όσους σας διαβαζουν και είναι πολλοί. Η αγανακτηση και ο εκνευρισμός εκτονώνουν μεν, αλλά δεν βοηθάνε την αποστολή του μπλογκ σας δε.
    Τι να πω, η Αλέκα έχει αφανταστη ρητορική δεινότητα και γνωσεις.
    Άριστη ανάλυση και περιεκτική ομιλία.
    Υ.Γ για κάθε νοήμονα ανεξαρτητως πολιτικής θέσης, ο κιτρινισμος της εν λόγω εφημερίδας και η λαθροχειρία της ειναι εμφανέστατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είδατε πώς πονάει να σου χρεώνουν πράγματα που ποτέ δεν είπες, προθέσεις που ποτέ δεν είχες;

    Βλέπω, επίσης, πως όποιος πολύ εύκολα κατηγορεί, πολύ εύκολα αθωώνει επίσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για πες ρε κοινε νου τι χρεωσαμε στον τσυριζα που ειναι ψεμα;;
    γιατι εδω μιλαμε για ψεμα ολκης. ασε που ενω μισοι βουλευτες του τσυριζα την χειροκροτησαν (ενα δικο σας τρολ προλαβε να γραψει την παπαρια του πριν ξαναγινει ρομπα γιατι νομιζε οτι χειροκροτησαν οι νδτες) το επισημο οργανο το τσυριζα η εφημερις των συντακτων προλαβε να το κανει σημαια.
    στο ψεμα και στην συκοφαντια ειστε πρωτοι. να θυμισω οτι υιοθετησατε και πρωτσελιδα τα ψεμματα του παγκαλου για τον γερμανο; να θυμισω τον εμετο της αυγης και του κοκκινου απο το μεσημερι της 19/10 και της επομενης περι των ΚΚΕδων που φυλανε την βουλη και παμε να τους διωξουμε;
    το ΚΚΕ μιλαει με πολιτικα γεγονοτα. γεγονοτα που δεν χωρανε αμφισβητηση, οπως το οτι σας ψηφισαν στο εκα τα τσιρακια των εργοδοτων ή οτι στελεχη σας υπογραφουν μειωσεις μισθων ή τα αισχη σας στους καθηγητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο αρχικος ειμαι. παρακαλω πριν με κοψετε η με σχολιασετε αρνητικα διαβαστε το ολο.
    ναι στο iefimerida το ψαρεψα αλλα απο περιεργεια εκατσα και το ακουσα ολοκληρο γιατι παντα θελω να εχω αποψη απο πρωτο χερι και ξερω πως ολα αυτα τα site διαστρευλωνουν την καθε ειδηση...
    δεν ψηφιζω συριζα, αν αυτο σας καει γιατι αυτο γραφετε κ μου προσαπτετε.. κκε ψηφιζω αν κ στις τελευταιες εκλογες του ιουνιου του '12 απειχα για διαμαρτυρια που δεν εδειξε πιο δυναμικη σταση το κομμα κ το παμε (με τα γνωστα αποτελεσματα-πτωση κατακορυφη, ανοδος ΧΑ κλπ).
    και αν η διαχειρηση θελει να μου κοψει αυτο το σχολιο (προφανως λογω ανωνυμιας, τοτε να κοψει και το πρωτο μου παρακαλω και να μην κανει επιλεκτικη διαχειρηση σχολιων)
    δεν εχω τιποτα απο τα ζητουμενα σχολιασμου (open id κλπ) και ουτε θα ανοιγω για ενα σχολιο σε ενα μπλογκ..

    στο ζητουμενο : εγω ρωτησα κατι πολυ συγκεκριμενο κ πεσατε να με φατε..
    λοιπον 2:52 με 3:04
    "ο Κωνσταντινος Καραμανλης θεωρηκε,θεωρειται - απο ολες τις πτερυγες της βουλης- ως εξυγχρονιστης και μεταρυθμιστης και εμεις του το αναγνωριζουμε" το "μονο" που πεταει μετα δεν καταλαβαινω που παει γιατι ειναι λιγο ασυνδετο με οσα ακολουθουν...

    οι λεξεις εκσυγχρονιστης και μεταρυθμιστης εχουν θετικο νοημα. αν παρω πχ ενα βιβλιο ιστοριας οποιασδηποτε χωρας και διαβασω οτι ο Ταδε ηταν εξυγχρονιστης και μεταρυθμιστης σημαινει οτι η χωρα τοτε πηγε μπροστα.. ο Σταλιν πχ ηταν οντως εκσυγχρονιστης και μεταρυθμιστης. η ΕΣΣΔ ξεκινησε απο χωραφια και πεινασμενους και κατεληξε με οργανωμενη αγροτικη παραγωγη,νοσοκομεια και διαστημικο προγραμμα. και αν το εκσυχρονιστης εχει παρει αρνητικη χρεια επι σημιτη - τοτε να πουμε οτι ο σημιτης το χρησιμοποιησε καταχρηστικα για να δειχτει.. δεν του το αναγνωρισε η ιστορια. οταν μιλαει η παπαρηγα δεν χρησιμοποιει ουτε παρενθεσεις ουτε αστερισκους. εγω ως ακροατης ακουω και κρινω χωρις να ξερω αν το εκσυχρονιστης εχει αστερακι *

    επισης ειπε απο ολες τις πτερυγες της βουλης... ασχολιαστο.. η μαλλον θα σχολιασω. συμφωνα με οσους με κραζουν εδω μεσα το κομμα τον θεωρει με την αρνητικη εννοια και οι υπολοιπη με την θετικη? παλι με αστερακι μιλησε?

    δεν ειπα τιποτα για συνδεση του καραμανλη με την δολοφονια λαμπρακη γιατι ξερω οτι -επισιμα τουλαχιστον- δεν ισχυει κατι τετοιο. για το συγκεκριμενο σχολιο στα 7 δευτερολεπτα ρωτησα μην μου προσαπτετε κατι που δεν ειπα...
    αν και για την ταραγμενη αυτη περιοδο δεν μπορεις να βγαλεις τον φρυδια στην απεξω. το κρατος που διοικουσε, ελεγχε και το παρακρατος που σκοτωσε τον λαμπρακη..


    και ενα τελευταιο ερωτημα.. αφου ξερουν ολοι οτι περιμενει ολος ο αστικος τυπος με το τουφεκι για να διαστρεβλωσει το καθε λεγομενο -βλεπε κινημα της πατατας, οπου κανεις δεν διαβασε την ανακοινωση και ολοι επεσαν να φανε το ΚΚΕ-τοτε γιατι δεν υπαρχει ενα καλυτερο φιλτραρισμα στις διατυπωσεις?

    ελπιζω να μην μου το κοψετε..
    φιλικα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καταρχην μπορεις στο τελος μαζι με το φιλικα, δπλα, να βαλεις ενα ψευδωνυμο οπως βαζει ο ilief
      αυτο που λεει η αλεκα ειναι οτι ο καραμανλης προσπαθησε να αναμορφωσει το κατεστημενο το τοτε και να το κανει ποιο "δυτικο" σε σχεση με το ανοιχτα κατασταλτικο απολυτα ελεγχομενο απο το παλατι κρατος και για να δωσει ωθηση στην αστικη ταξη που απο ενα σημειο και μετα ασφυκτιουσε και δεν εβρισκε ευκολα διεξοδο. στα πλαισια αυτα λοιπον ηταν εκσυχρονιστης του αστικου κρατους στα πλαισια του αποκλειστικα.

      εκσυγχρονιστης ειναι και ο σημιτης, εχει θετικο προσημο;;;; το λες και εσυ. ο σταλιν δεν ηταν εκσυγχρονιστης και επειδη το λεει το σχολικο βιβλιο δεν σημαινει οτι ειναι και ετσι.
      αν ομως καθησεις και ακουσεις ολη την ομιλια δεν θα εχεις καμια μα καμια αμφιβολια για το τι ειπε.
      ειπε "ολες οι πτερυγες τον θεωρουν εκσυγχρονιστη...και εμεις, εμεις ομως κτλ κτλ" και εξηγει το πως μεσα στα πλαισια του συστηματος εγινε η διαπαλη μεταξυ των βασιλικων/αγκιστρωμενων στην αμερικη και των "εκσυγχρονιστων" που ηθελαν το ευρωπαικο να πουμε κεφαλαιο.
      για τον καραμανλη εχουμε πει και γραψει οτι εχει πολιτικες ευθυνες και οτι δεν εχουν προκυψει μεχρι τωρα ποινικα
      απο κει περα ομως επαναλαμβανω οτι αν ακουσεις/διαβασεις ολη την ομιλια δεν θα σου μεινει κανενα μα κανενα ερωτημα.
      για την εισαγωγη σου, τον λογο που δεν ψηφισες ΚΚΕ δεν θελω να σχολιασω, φανταζομαι οτι μπορεις μονος σου να κρινεις.
      αν ο αστικος τυπος θελει να διαστρεβλωσει οτι και να κανεις. το θεμα ειναι εμεις πως αντιδρουμε καθε φορα

      Διαγραφή
    2. Ti είπε η Αλέκα
      ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7496130&publDate=19/6/2013 ).Ιlief

      Διαγραφή
  10. Σημαντική λεπτομέρεια : ''Η έρευνα δεν τελείωσε'', κανείς δεν αθωώνεται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο εγραψα και λεει και το κομμα, οτι δεν εχουν προκυψει ποινικες ευθυνες μεχρι τωρα. εδω την υποθεση πολκ που ειναι και 25 χρονια ποιο παλια απο του λαμπρακη ψαχνεις ακομα

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.