28 Ιουνίου 2013

Πειραιάς: Κατάσχεση σπιτιού άνεργου μεταλλεργάτη για 1.677 ευρώ!

Σε αναγκαστική κατάσχεση σπιτιού άνεργου μεταλλεργάτη, προχώρησε το Δημόσιο πριν από 3 μέρες! Ο μεταλλεργάτης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, είναι άνεργος εδώ και τρία χρόνια. Το μόνο που του έχει μείνει είναι ένα σπίτι στα Καμίνια που απέκτησε με κόπο και φτύνοντας αίμα μέσα στα «τάνκια» των καραβιών των εφοπλιστών. Τώρα, κινδυνεύει να χάσει αυτό το σπίτι γιατί οφείλει στην εφορία 1.677,95 ευρώ που με τις προσαυξήσεις έφτασε τα 2.173,81 ευρώ! Μάλιστα, η εφορία (ΔΟΥ Δ' στον Πειραιά) με την πράξη καθορισμού χρεών που έγινε στις 25 Ιούνη, ορίζει ως «πρώτη προσφορά» το ποσό των 70.000 ευρώ, προφανώς σαν τιμή εκκίνησης για πιθανή μελλοντική πράξη πλειστηριασμού του σπιτιού του ανέργου.

Η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης της κατάσχεσης του σπιτιού ξεκίνησε για χρέη που αναλύονται ως εξής: Πρόστιμο Τροχαίας που βεβαιώθηκε το 1990 ύψους 44,02 ευρώ (προσαυξήσεις ύψους 132,06). Φόρος εισοδήματος 2005 που δεν πληρώθηκε ύψους 63,44 ευρώ (προσαυξήσεις 45,68). Φόρος εισοδήματος 2006 ύψους 123,2 ευρώ (προσαυξήσεις 87,47). Φόρος εισοδήματος 2007 ύψους 182,99 ευρώ (προσαυξήσεις 133,58). Φόρος εισοδήματος 2011 ύψους 156,66 ευρώ (προσαυξήσεις 26,63). Φόρος εισοδήματος και Εισφορά αλληλεγγύης 2012 ύψους 752,64 ευρώ (προσαυξήσεις 52,69 ευρώ). Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων 2011 (χαράτσι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ) ύψους 355 ευρώ (προσαύξηση 17,75 ευρώ).

Σύμφωνα με την Εκθεση της Αναγκαστικής Κατάσχεσης, η διαδικασία ξεκίνησε στις 25 Ιούνη, δηλαδή την περασμένη Τρίτη, από δικαστικό επιμελητή του Πρωτοδικείου Αθηνών «σε εκτέλεση της υπ' αριθμ 12799/150/2013 έγγραφης παραγγελίας του προϊσταμένου της ΔΟΥ Δ' (Πειραιά Δ', ΣΤ')». Οπως αναφέρεται από το δικαστικό επιμελητή, μαζί με μία ακόμα δικαστική επιμελήτρια ως μάρτυρα, πήγαν στην περιοχή που βρίσκεται η ακίνητη περιουσία του ανέργου και «σύμφωνα με το άρθρο 36 του ΚΕΔΕ επέβαλα, όπως αναφέρεται, αναγκαστική κατάσχεση για χρέος αυτής προς το Δημόσιο ΕΥΡΩ 2.173,81 πλέον προσαυξήσεων επί της κατωτέρω περιγραφόμενης ακίνητης περιουσίας (...)». Μάλιστα, στη σχετική έκθεση περιγράφεται αναλυτικά η ιδιοκτησία του άνεργου.

Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση. Δείχνει ότι η επίθεση σε βάρος των εργαζομένων κλιμακώνεται και έρχεται να σημάνει συναγερμό σε όλη την εργατική τάξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό ανεργίας στη Ζώνη έχει ξεπεράσει το 90%. Το καλοκαίρι του 2008 δούλευαν κοντά 10.000 εργάτες, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια είναι ζήτημα αν δουλεύουν 500!

Ο μεταλλεργάτης όχι μόνο είναι τρία χρόνια άνεργος, αλλά, όπως αναφέρει ο ίδιος, χρωστάει το σπίτι στην τράπεζα, ενώ η οικογένειά του είναι χωρίς ρεύμα εδώ και 7 μήνες!

«Τα χρόνια που είμαι άνεργος κάνω μεροκάματα όπου βρω για ένα κομμάτι ψωμί και ανασφάλιστος βέβαια. Δεν έχουμε ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τώρα απειλούν να πάρουν και το σπίτι. Φτάσαμε στο ως εδώ και μη παρέκει. Κατάλαβα ότι ατομικά το πρόβλημά του δεν πρόκειται να το λύσω, αν δεν λυθεί και του συνάδελφου. Οργανωμένα, συλλογικά όλοι μαζί οι εργάτες μαζί με το σωματείο μας, έχουμε δύναμη. Μπορούμε να καταφέρουμε κάτι θετικό. Δεν το βάζω κάτω».

Θυμίζουμε τέλος, ότι πριν ένα μήνα στην ίδια θέση είχε βρεθεί ένας ακόμα άνεργος μεταλλεργάτης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Κινδύνευσε να χάσει το σπίτι του επειδή όφειλε στην ΕΥΔΑΠ το εξευτελιστικό ποσό των 831 ευρώ. Η εταιρεία αφού του είχε πάρει το ρολόι, πήγε να βγάλει το σπίτι του μεταλλεργάτη στο σφυρί ξεκινώντας διαδικασία αναγκαστικής κατάσχεσης. Με το που έγινε γνωστό το περιστατικό δόθηκε αποφασιστική οργανωμένη απάντηση. Την επομένη αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά έσπευσε μαζί με τον άνεργο στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ απαίτησε και επέβαλε να σταματήσει, έστω και προσωρινά, η διαδικασία της αναγκαστικής κατάσχεσης, να επανατοποθετηθεί το ρολόι στο σπίτι του ανέργου και να συνδεθεί το νερό.


15 σχόλια:

  1. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ από από τον ίδιο ...στην ανατριχίλα:
    "...Οργανωμένα, συλλογικά όλοι μαζί οι εργάτες μαζί με το σωματείο μας, έχουμε δύναμη. Μπορούμε να καταφέρουμε κάτι θετικό. Δεν το βάζω κάτω».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από
    ( http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7468455&publDate=1/6/2013 ) Σάββατο 1 Ιούνη 2013
    Η ταξική αλληλεγγύη φέρνει αποτέλεσμα

    (..)Επανασυνδέθηκε το νερό στον άνεργο μεταλλεργάτη

    Η δύναμη της ταξικής αλληλεγγύης ανάγκασε την ΕΥΔΑΠ να επανατοποθετήσει το ρολόι και να επανασυνδέσει την παροχή νερού στον άνεργο μεταλλεργάτη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, οποίος λόγω οφειλής 831 ευρώ, όχι μόνο είχε μείνει χωρίς νερό, αλλά, βρίσκεται αντιμέτωπος και με τον κίνδυνο να χάσει το σπίτι του. Με εντολή της εταιρείας, δικαστική επιμελήτρια από τις 29 του Μάη, δηλαδή πριν τρεις μέρες, ξεκίνησε διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης (κατάσχεσης), βγάζοντας «στο σφυρί» το σπίτι του ανέργου (και μάλιστα με πρώτη τιμή τα 30.000 ευρώ!), γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Συνδικάτου Μετάλλου. Η προβολή του θέματος από την πρώτη σελίδα του «Ρ» ανάγκασε την ΕΥΔΑΠ να αναζητήσει «κοινά αποδεκτή λύση για τη διευθέτηση της οφειλής», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση - απάντησή της στο δημοσίευμά μας.

    Η υπόθεση του άνεργου μεταλλεργάτη δεν είναι μία μεμονωμένη περίπτωση. Οι εργατικές λαϊκές οικογένειες έχουν γονατίσει από τη βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής, από την ανεργία, την απλήρωτη δουλειά, τους λεηλατημένους μισθούς, την ανέχεια...

    Χαρακτηριστικά χτες το μεσημέρι έγινε ξανά παρέμβαση στην ΕΥΔΑΠ, αυτή τη φορά από τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ και την Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών επειδή η εταιρεία αφαίρεσε το ρολόι από σπίτι ναυτεργάτη ο οποίος είναι πλήρωμα του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» και απλήρωτος εδώ και 7 μήνες!

    Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν τα σωματεία και η Επιτροπή αναφέρουν ότι μετά τη δυναμική παρέμβαση, από την ΕΥΔΑΠ δόθηκε η δέσμευση ότι θα επανατοποθετηθεί το ρολόι στο σπίτι του ναυτεργάτη, ο οποίος είναι προστάτης της μονογονεϊκής οικογένειας της αδερφής του, μητέρας δύο μικρών παιδιών.(..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και βεβαια στο σωματειο του θα παει ο οργανομενος εργατης
    αλλα το ποσοστο οργαμωσης ειναι γνωστο και αν το ταξικο κινημα δεν βρει τροπο
    για αμεση και μαζικη οργανωση ολων οσων κινδυνευουν με κατασχεση και ενος ταξικου
    ρωμαλαιου κινηματος εναντια στις κατασχεσεις, τοπαιγνιδι θα χαθει πριν καλα αρχισει.

    Τοτε η αντιδραση θα ειναι ανοργανωτη ευκολα χειραγωγησιμη απο τις πολιτικες δυναμεις του κεφαλαιου
    και θα οδηγησει στο πισωγυρισμα του κινηματος.

    Εχω ξαναγραψει εδω οτι το Κομμα, το ΠΑΜΕ και οι λαικες επιτροπες, μονο αν χρησημοποιησουν την πλατεια, το Συνταγμα σωστα, θα μπορεσουννα πετυχουν τα παραπανω.

    Οι επομενοι 4 - 6 μηνες ειναι κατα τη γνωμη μου το περιθωριο που εχουν οι ταξικες δυναμεις για να πετυχουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7511462&publDate=29/6/2013 )

    ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ να μην περάσουν οι κατασχέσεις

    (..) Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ έχει καταθέσει σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή, δυστυχώς τα άλλα κόμματα δε συμφώνησαν, δεν ψήφισαν αυτή την πρόταση. Θα πρέπει εδώ και τώρα να μην υπάρξει καμία κατάσχεση, να ανακληθεί αυτή η απόφαση. Τα εργατικά σωματεία πρέπει να σημάνουν συναγερμό. Κανείς μόνος του στην κρίση.
    Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή ενάντια στις κατασχέσεις.

    «Με το που πήρα το κατασχετήριο στο χέρι το πρώτο που κατάλαβα ότι έπρεπε να κάνω ήταν να πάω στο σωματείο μου, στους συναδέλφους μου. Αυτό πρέπει να κάνουν όλοι οι συνάδελφοι», είπε στο «Ρ» ο άνεργος μεταλλεργάτης δείχνοντας το δρόμο οργάνωσης και αγώνα υπεράσπισης της ζωής των εργατών.

    Το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών, τα Σωματεία Ηλεκτρολόγων Πλοίων και Ναυπηγοξυλουργών καλούν τα σωματεία, τις Επιτροπές Ανέργων, τις Λαϊκές Επιτροπές να οργανώσουν την πάλη ενάντια στην ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, για αποτροπή κατασχέσεων και πλειστηριασμών.(..)Ιlief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7511372&publDate=29/6/2013 )
      (..)ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
      Καμία κατάσχεση, να σημάνουν συναγερμό τα εργατικά σωματεία

      Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε χτες την ακόλουθη δήλωση για τις κατασχέσεις:

      «Αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε είναι ότι δεν πρέπει να γίνει καμία κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός σε πρώτη ή δεύτερη κατοικία ιδιαίτερα σε μακροχρόνια άνεργους. Kαι από αυτή την άποψη καταδικάζουμε οποιαδήποτε ενέργεια, όπως αυτή που προβάλλει σήμερα το πρωτοσέλιδο του "Ριζοσπάστη", για τον άνεργο μεταλλεργάτη που πήγαν να του κάνουν κατάσχεση επειδή είχε κάποια παλιά χρέη στην Εφορία, από μια κλήση τροχαίας για 30-40 ευρώ. Κάποια μικροποσά δηλαδή τα οποία τα τελευταία χρόνια, λόγω της ανεργίας που είχε ο συγκεκριμένος, δεν μπορούσε να τα αποπληρώσει και συσσωρεύτηκαν με αποτέλεσμα αυτή την εξέλιξη.

      Το ΚΚΕ έχει καταθέσει σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή, δυστυχώς τα άλλα κόμματα δε συμφώνησαν, δεν ψήφισαν αυτή την πρόταση. Θα πρέπει εδώ και τώρα να μην υπάρξει καμία κατάσχεση, να ανακληθεί αυτή η απόφαση. Τα εργατικά σωματεία πρέπει να σημάνουν συναγερμό. Κανείς μόνος του στην κρίση».(..)Ilief

      Διαγραφή
  5. ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7511375&publDate=29/6/2013 )
    (..)ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΗΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ
    «Με το κατασχετήριο στο χέρι, πήγα στο σωματείο μου. Ολοι μαζί μια γροθιά!»

    Το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών, τα Σωματεία Ηλεκτρολόγων Πλοίων και Ναυπηγοξυλουργών διαμηνύουν: «Καμία κατάσχεση και κανένας πλειστηριασμός δε θα περάσει»

    «Με το που πήρα το κατασχετήριο στο χέρι το πρώτο που κατάλαβα ότι έπρεπε να κάνω ήταν να πάω στο σωματείο μου, στους συναδέλφους μου. Αυτό πρέπει να κάνουν όλοι οι συνάδελφοι. Δεν κινδυνεύω μόνο εγώ να χάσω το σπίτι μου. Ξέρω πολλούς συναδέλφους που έχουν να κάνουν μεροκάματο πολύ καιρό και χρωστάνε στην εφορία. Οπου να 'ναι θα πάρουν και αυτοί τα ραβασάκια της αναγκαστικής κατάσχεσης αν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν ένα σπίτι. Με τη δύναμη της αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους, τους ανέργους, όλων εμάς που έχει γίνει αυτή η πολιτική εφιάλτης, με τη δύναμη της αλληλεγγύης πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε και κάτι θετικό. Ολοι μαζί οι συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι να γίνουμε μια γροθιά».

    Το μήνυμα αυτό στέλνει προς όλους τους εργαζόμενους ο επί τρία χρόνια άνεργος μεταλλεργάτης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, που όπως αποκάλυψε χτες ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» πριν 4 μέρες το Δημόσιο έθεσε το σπίτι του, το βιος του σε διαδικασία αναγκαστικής κατάσχεσης επειδή χρωστά στην εφορία 1.677,95 ευρώ που με τις προσαυξήσεις φτάνει τα 2.173,81 ευρώ! Η εφορία (ΔΟΥ Δ' στον Πειραιά) με την πράξη καθορισμού χρεών που έγινε στις 25 Ιούνη, ορίζει ως «πρώτη προσφορά» το ποσό των 70.000 ευρώ, προφανώς σαν τιμή εκκίνησης για πιθανή μελλοντική πράξη πλειστηριασμού του σπιτιού του ανέργου.(..)

    (..)Δεν θα περάσει καμία κατάσχεση!

    «Καμία κατάσχεση και κανένας πλειστηριασμός δεν θα περάσει», «όλοι για έναν και ένας για όλους» διαμηνύουν τα ταξικά κλαδικά συνδικάτα μετάλλου και ναυπηγοεπισκευής, με χτεσινή τους καταγγελία, σημαίνοντας αγωνιστικό συναγερμό σε όλο τον κλάδο, σε όλους τους ανέργους και εργαζόμενους της χώρας. Τους καλούν με την οργάνωσή τους στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές μέσα από τα σωματεία, τις Επιτροπές Ανέργων, τις Λαϊκές Επιτροπές να δώσουν την κατάλληλη απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι. Επίθεση που φτάνει στο σημείο, το Δημόσιο να θέτει σε διαδικασία αναγκαστικής κατάσχεσης σπίτια ανέργων, όπως του άνεργου μεταλλεργάτη της Ζώνης για χρέη που ανέρχονται ακόμα και σε εξευτελιστικά ποσά προς την εφορία.

    Το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών, τα Σωματεία Ηλεκτρολόγων Πλοίων και Ναυπηγοξυλουργών τονίζουν πως η «περίπτωση του άνεργου συναδέλφου είναι χαρακτηριστική»... «Το μόνο που του έχει μείνει είναι ένα σπίτι στα Καμίνια, το οποίο κινδυνεύει να χάσει (...) Το πιο βρώμικο απ' όλα όμως είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της οφειλής του συναδέλφου προέρχεται από α) το χαράτσι της ΔΕΗ του 2011, β) το φόρο εισοδήματος του 2011 ο οποίος υπολογίστηκε με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια διαβίωσης (δηλαδή το σπίτι του και ένα αυτοκίνητο), εισόδημα το οποίο δεν πραγματοποίησε με λίγα λόγια, αφού ήταν άνεργος, και γ) το φόρο... αλληλεγγύης για τους ανέργους (εδώ πραγματικά γελάμε...), ο οποίος υπολογίστηκε με το τεκμαρτό εισόδημα το οποίο ποτέ δεν πραγματοποίησε».

    Και ξεκαθαρίζουν: «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Θα προχωρήσουμε σε επανασύνδεση του ρεύματος (σ.σ. είναι κομμένο εδώ και 7 μήνες) με δικό μας εθελοντικό συνεργείο και δικά μας μέσα. Θα κόψουμε τα χέρια σε όποιον αετονύχη μαυραγορίτη προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να πάρει το σπίτι του ανέργου». Και καλούν «όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα Σωματεία τους και να δώσουν μάχη για να έχουν αυτά ταξικό χαρακτήρα και προσανατολισμό. Μαζί να οργανώσουμε Επιτροπή Αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Μαζί να οργανώσουμε Επιτροπές Αγώνα των Σωματείων σε κάθε γειτονιά και μαζί με τις οργανώσεις γειτονιάς των υπόλοιπων Συνδικάτων, των ΕΒΕ, των γυναικών και των νέων της λαϊκής οικογένειας».(..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7511373&publDate=29/6/2013 )
    (..)Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για τις κατασχέσεις

    Ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών, με θέμα τα κρούσματα κατασχέσεων σπιτιών ανέργων, κατέθεσε το ΚΚΕ. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

    «Πληθαίνουν τα κρούσματα κατάσχεσης σπιτιών ανέργων, χρεοκοπημένων λαϊκών νοικοκυριών από δημόσιους οργανισμούς κι εφορίες.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, η αναγκαστική κατάσχεση σπιτιού άνεργου, εδώ και 3 χρόνια, μεταλλεργάτη, πατέρα 2 ανήλικων παιδιών, στην οποία προχώρησε το Δημόσιο. Το σπίτι αυτό που το απέκτησε με τον κόπο μιας ζωής και το χρωστάει και στην τράπεζα, είναι και το μόνο που του έχει μείνει. Τώρα, κινδυνεύει να το χάσει γιατί οφείλει στην εφορία 1.677,95 ευρώ που με τις προσαυξήσεις έφτασε τα 2.173,81 ευρώ.

    Η διαδικασία ξεκίνησε στις 25/6, από δικαστικό επιμελητή του Πρωτοδικείου Αθηνών, σε εκτέλεση της υπ' αριθμ. 12799/150/2013 έγγραφης παραγγελίας του προϊσταμένου της ΔΟΥ Δ' (Πειραιά Δ', ΣΤ'). Μάλιστα, η εφορία με την πράξη καθορισμού χρεών, ορίζει ως "πρώτη προσφορά" το ποσό των 70.000 ευρώ, προφανώς σαν τιμή εκκίνησης για πιθανή μελλοντική πράξη πλειστηριασμού του σπιτιού. Να σημειωθεί επιπλέον για την κατάσταση του άνεργου μεταλλεργάτη και της οικογένειάς του ότι ζουν χωρίς ρεύμα εδώ και 7 μήνες.

    Πριν 1 μήνα στην ίδια θέση είχε βρεθεί 1 ακόμα άνεργος μεταλλεργάτης της Ναυπηγο-επισκευαστικής Ζώνης. Κινδύνευσε να χάσει το σπίτι του, επειδή όφειλε στην ΕΥΔΑΠ το εξευτελιστικό ποσό των 831 ευρώ. Η εταιρεία, αφού του είχε πάρει το ρολόι, πήγε να βγάλει το σπίτι του στο σφυρί, ξεκινώντας διαδικασία αναγκαστικής κατάσχεσης.

    Τα παραπάνω περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα και ιδιαίτερα στη Ναυπηγο-επισκευαστική Ζώνη Πειραιά - Περάματος - Σαλαμίνας, που το ποσοστό της ανεργίας έχει ξεπεράσει το 90%. Χιλιάδες απολύσεις, απλήρωτοι εργαζόμενοι για μήνες, διαθεσιμότητα και εκ περιτροπής εργασία. Η πλειοψηφία των ανέργων δεν έχει πια Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη, αφού δεν έχουν καν αυτά τα 50 ένσημα που χρειάζονται για να ανανεωθούν τα βιβλιάρια ασθενείας. Πλέον οικογένειες δεν έχουν να πάνε σε γιατρό τα παιδιά τους. Εκατοντάδες οι σοβαρά ασθενείς, που έχουν σταματήσει να παίρνουν τα φάρμακά τους και άλλοι πολλοί, που έχουν προβλήματα υγείας και δεν κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

    Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων είναι τεράστιες. Παρά και τις επανειλημμένες παρεμβάσεις των σωματείων, δεν έχει προχωρήσει σε καμιά παρέμβαση για τη στήριξη των ανέργων και των οικογενειών τους, που η πολιτική της τους έχει τσακίσει, τους έχει καταδικάσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

    ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα κατεπείγοντος χαρακτήρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:

    Να σταματήσει η διαδικασία κατάσχεσης της κατοικίας του άνεργου μεταλλεργάτη;

    Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των ανέργων. Την περίοδο της ανεργίας να ισχύει αναστολή πληρωμών των δανείων και απαγόρευση κατάσχεσης και πλειστηριασμού κατοικίας. Μείωση των τιμολογίων στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό και το σταθερό τηλέφωνο κατά 50% και απαγόρευση διακοπής της σύνδεσής τους.

    Να παρασχεθεί πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους άνεργους».(..)Ιlief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ιlief

    παρακολουθω και γνωριζω τη δραση των ταξικων δυναμεων.

    Τα θετικα βηματα που εγιναν μπορει σημερα να "προλαβαινουν" τα γεγονοτα (μετρημενες στα δαχτυλα των δυο χεριων περιπτωσεις κατασχεσεων) αλλα αυριο (μετα 4 - 6 μηνες) θα φανταζουν σαν ψηλος στ αχυρα
    αν οι ταξικες δυναμεις δεν κατορθωσουν, στο μικρο αυτο διαστημα, να δημιουργησουν ενα ρωμαλαιο ταξικα καθοδηγουμενο κινημα εναντια στις κατασχεσεις. Ενακινημα που με την μαζικοτητα του θα σταματησει τις κατασχεσεις.

    Ενα τετοιο κινημα καθοδηγουμενο απο το ΚΚΕ θα επηρεασει εκτως απο τους αυτονοητους συμαχους τηςλαικης εξουσιας και ευρεια στρωματα μικροαστων.

    Θα δωσει στο ΚΚΕ τη δυνατοτητα παρεμβολης στα σχεδια της πλουτοκρατιας για την αναμορφωση του πολιτικου σκηνηκου και για πρωτη φορα αποτη μεταπολιτευση θα κανει ολοφανεροτο πραγματικο διπολο
    αυτο με το ΚΚΕ απο τη μια μερια και τα κομματα της πλοθτοκρατιας απο την αλλη.

    Αυτο δεν μπορει να επιτευχθει αν μαζι με τη σοβαρη δουλεια που γινεται με τους γνωστους τροπους, ταυτοχρονα δεν συνδιαστει με τον ιδιο καμπανιακο τροπο που πολυ πετυχιμενα χρησημοποιησε η αστικη ταξη στις πλατειες το 2011.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Antonxxx (VIDEO-ΦΩΤΟ) για την παρέμβαση σωματείων - λαϊκών επιτροπών

      ( http://902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/21220/pagonei-i-katashesi-toy-spitioy-toy-anergoy-metallergati-meta-apo#/4 )

      Παγώνει η κατάσχεση του σπιτιού του άνεργου μεταλλεργάτη μετά από παρέμβαση Σωματείων της Ζώνης και Λαϊκών Επιτροπών (VIDEO-ΦΩΤΟ)
      Δημοσίευση: Δευ, 01/07/2013 - 16:15

      (..) Δυναμική παρέμβαση στην Εφορία του Πειραιά πραγματοποίησαν, το πρωί της Δευτέρας, τα Σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και οι Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά, με αφορμή την κατάσχεση του σπιτιού άνεργου συναδέλφου τους που μένει στα Καμίνια.

      Κάτω από την αγωνιστική αυτή παρέμβαση ο έφορος δεσμεύτηκε ότι η διαδικασία της κατάσχεσης θα παγώσει, ζητώντας παράλληλα από τον άνεργο μεταλλεργάτη να προχωρήσει σε ρύθμιση.

      Επίσης, αύριο στις 12 το μεσημέρι τα Σωματεία της Ζώνης και οι Λαϊκές Επιτροπές θα προχωρήσουν σε παρέμβαση στον Πρόεδρο της ΔΕΗ καθώς ο άνεργος μεταλλεργάτης και η οικογένειά του ζουν χωρίς ρεύμα εδώ και 7 μήνες. (..)Ilief

      Διαγραφή
    2. Ilief

      δεν διαβαζεις τι γραφω.

      Διαγραφή
  8. Antonxxx.
    Η ΕΡΤ ήταν μία απόδειξη πως το "πλατειακό" δεν πείθει. Το Κόμμα έδειξε πως είναι σε ετοιμότητα. Η αστική τάξη έχει σενάρια (Διπολισμός "δεξιάς" - "αριστεράς").Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. llief

      Δεν καταλαβαίνω ποιο "πελατειακό" έχεις στο νου σου.

      Εγώ μιλώ για τον πιο αποτελεσματικό συνδυασμό μέτρων με τον οποίο συνδυασμό οι ταξικές δυνάμεις θα κατορθώσουν να στήσουν ένα μεγάλο ταξικά προσανατολισμένη κίνημα ενάντια στους
      Πλειστηριασμούς.

      Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί, αντικειμενικά, να επιτευχθεί αν δεν δραστηριοποιηθεί η τεράστια πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων που δεν έχει την παραμικρή επαφή με τα ταξικά συνδικάτα.

      Το θέμα μπαίνει ως εξής.

      Ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να πετύχεις κάτι τέτοιο δηλαδή να συγκεντρώσεις τους προαναφερόμενους μαζικά και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα;

      Διαγραφή
    2. Antonxxx, ήδη απάντησα με δύο σχόλια
      1 Ιουλίου 2013 - 5:20 μ.μ.
      και 2 Ιουλίου 2013 - 5:57 μ.μ.
      Πλατειακό - πλατείες έγραψα (όχι πελατειακό).

      Για ταξικό κίνημα ενάντια στους Πλειστηριασμούς, Κομματικά μέσα ενημέρωσης, Λαϊκές Επιτροπές, Ταξικά Σωματεία.Ilief

      Διαγραφή
  9. (VIDEO-ΦΩΤΟ) για την παρέμβαση σωματείων - λαϊκών επιτροπών ΚΑΙ στη ΔΕΗ

    ( http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/21293/paremvasi-sti-dei-apo-somateia-kai-laikes-epitropes-gia-tis-diakopes#/0 )

    (..)Παρέμβαση στη ΔΕΗ από Σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές για τις διακοπές ρεύματος (VIDEO-ΦΩΤΟ)
    Δημοσίευση: Τρί, 02/07/2013 - 15:29
    Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 02/07/2013 - 15:29

    Δείτε βίντεο από την παρέμβαση στη Διοίκηση της ΔΕΗ

    Παρέμβαση στη Διοίκηση της ΔΕΗ στην Αθήνα πραγματοποίησαν, σήμερα, τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά, αλλά και της Ελευσίνας – Ασπρόπυργου συνεχίζοντας τη δράση τους και απαιτώντας να μη μείνει κανένα σπίτι άνεργου, καμία λαϊκή οικογένεια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

    Κάτω από την πίεση των συνεχών παρεμβάσεων των αγωνιστικών δυνάμεων και με δεδομένες τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει η αδυναμία των λαϊκών οικογενειών να πληρώσουν τους λογαριασμούς, η Διοίκηση της ΔΕΗ, ανέφερε ότι έχει προχωρήσει σε σειρά παρεμβάσεων για τη διευκόλυνση των ευπαθών ομάδων ώστε να εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο και να μπορούν να αποπληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος με διακανονισμό σε δόσεις.

    Στη σημερινή κινητοποίηση παραβρέθηκαν και οικογένειες που έχουν κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα και αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και τους διακανονισμούς.

    Χαρακτηριστικά ήταν όσα κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι των σωματείων και των λαϊκών επιτροπών για την κατάσταση.

    Στο Κερατσίνι, σύμφωνα με στοιχεία του δήμου, μέσα σε ένα χρόνο έχει μειωθεί η είσπραξη κατά 50% των δημοτικών τελών, επειδή κλείνουν τα μαγαζιά το ένα μετά το άλλο, ενώ το 25% των ανείσπρακτων τελών αφορά σπίτια που τους έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος.

    Στην περιοχή της Αμφιάλης στο Κερατσίνι απέτρεψαν σήμερα συνεργεία της ΔΕΗ να προχωρήσουν σε διακοπές ηλεκτροδότησης.

    Στο Πέραμα, σε 15 σπίτια έχουν διακόψει το ηλεκτρικό ρεύμα από την κολόνα.

    Επισήμαναν ότι αυτό που απαιτείται, σήμερα, είναι οργανωμένος αγώνας μέσα από τα σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές για τη διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων προστασίας των ανέργων, των χαμηλόμισθων, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που γεννά αυτά τα προβλήματα, κόντρα στη λογική της απομόνωσης από τον οργανωμένο, συλλογικό, ταξικό αγώνα.(..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.