21 Ιουλίου 2012

Ασκήσεις Ηρεμίας


Όποιος καταφέρει να παρακολουθήσει το παραπάνω βίντεο - ηχητικό ντοκουμέντο χωρίς να αισθανθεί έντονη αδιαθεσία ή την έντονη διάθεση να γνωρίσει από -πολύ- κοντά τη γροθιά του με το εσωτερικό της οθόνης του υπολογιστή του, σίγουρα είναι ένας πολύ ψύχραιμος άνθρωπος.

Καθώς το άκουγα σκεφτόμουν διάφορα πράγματα. Επειδή τα περισσότερα  από αυτά δε μπορούν να μεταφερθούν κόσμια, μάλλον δε θα τα μοιραστώ μαζί σας.

Όπως διαβάζω και εδώ, στο blog του Γ Σαρρή, στην τηλεόραση ακούστηκαν πολύ χειρότερα. Στην τελική ανάλυση το Λυριτζοοικονόμου -αδυνατώ να θυμηθώ ποιος είναι ποιος και τους έχω καταχωρημένους στο μυαλό μου ως ένα αμάλγαμα δύο τω αριθμώ υπανθρώπων, που τρώνε ένα σκασμό λεφτά από το αφεντικό τους για να γλείφουν το σύστημα και να ενημερώνουν έγκριτα τους τηλεθεατές- στην τελική ανάλυση αυτό που κάνει το Λυριτζοοικονομου δεν είναι άλλο από το να αναμασά σαν αποχαυνωμένο μηρυκαστικό τον γνωστό πολτό ενημέρωσης, το γνωστό πλέον παραμύθι περί δημοκρατίας, περί οδηγών που ταλαιπωρούνται, περί του δικαιώματος στην εργασία κτλ.

Πιο θλιβερός είναι ο δημοσιογραφίσκος στην αρχή που προσπαθεί να το παίξει και καυστικός (Πόσα να παίρνει άραγε?)



Τι να πρωτοαναφέρει κανείς από τον εμετό ενημέρωσης που ξερνά το Λυριτζοοικονομου στο λοβοτομημένο φανατικό κοινό του (υπάρχει σαφέστατα και ένα τμήμα του πληθυσμού που τον ακούει για να τον βρίζει με γνώση και άποψη, για να δει μέχρι πιο σημείο φασισμού μπορεί να φτάσει το ΣΚΑΙ από όλες τις συχνότητες του κλπ, αυτοί φυσικά εξαιρούνται).

"Οι διμοιρίες των ΜΑΤ τι κάνουν? Κάθονται και βλέπουν?" Ρωτάει..ΚΑΙ ΔΕ ΤΟΥΣ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΟΛΟΥΣ?? - ακούει κανείς πίσω από τις λέξεις.

Μα και αυτή η Παπαρήγα να μη λέει στους ΠΑΜΙΤΕΣ να κάνουν λίγο στην άκρη! Το γεγονός ότι οι κλούβες των ΜΑΤ ήταν αυτές που εμπόδιζαν την κυκλοφορία, είναι μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια, ανάξια λόγου και αναφοράς από έναν έγκριτο δημοσιογράφο όπως το Λυριτζοοικονομου. 

"Τι είναι αυτό που κάνουν οι απεργοί? Καψόνι?" (στους οδηγούς εννοεί). Όχι βρε Λυριτζοοικονομου! Όχι καψόνι, αλλά να μωρέ, κάποιοι συνάδελφοί τους απολύθηκαν (το δικαίωμα στην εργασία που λες και εσύ αλλού), ο Μάνεσης τους ζητά να δουλέψουν με μισθούς πείνας σε θερμοκρασία καζανιού της κολάσεως. Ψιλοπράγματα. ("Ζεσταίνονται οι Χαλυβουργοί? Γιατί δε βάνουν ερ-κοντισιον??" ρώτησε απορημένο το Λυριτζοοικονομου στο διάλειμμα).

"Λιγότεροι από 200 και έχουν διαλύσει την Αθήνα (γιατί ως γνωστόν η Αθήνα είναι ένας κυκλοφοριακός παράδεισος) !!", "Έχει διαλυθεί το σύμπαν για 100 άτομα? (τους μέτρησε από το στούντιο) Απορώ τι κάνει η αστυνομία??" ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΑΠΙΖΕΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ! ΦΑΛΑΓΓΑ!.

Και πετάγεται ο δημοσιογράφος ο επιτόπιος και αναφέρει με πόνο καρδιάς, κρύβοντας με δυσκολία έναν λυγμό, τους ανθρώπους που θα χάσουν το μεροκάματο σήμερα (εξ' αιτίας των Χαλυβουργών, μη ξεχνιόμαστε και όχι των ΜΑΤ που έχουν κλείσει το δρόμο.) Συγκινούμαι σα χαζή και εγώ με την ευαισθησία αυτού του νέου ανθρώπου (που για τόσο λίγα λεφτά κατασυκοφαντεί τον τίμιο και παλικαρίσιο αγώνα τόσων ανθρώπων.) Το Λυριτζοοικονομου τουλάχιστον πληρώνεται αδρά για τις υπηρεσίες που παρέχει στο σύστημα, για σένα μικροδημοσιογράφε τι να πει κανείς. Δε βρίσκω και το μαντηλάκι μου.
(Αλήθεια ευαίσθητε νεανία..τι έχεις να πεις για όλους αυτούς που έχουν χάσει το δικαίωμα στην εργασία και στο μεροκάματο τα τελευταία χρόνια?)

Τη συνέχεια ακούστε τη μόνοι σας. Βαρέθηκα να περιγράφω.

Όλοι αυτοί στο ΣΚΑΙ, είναι πολύ φιλάνθρωποι και οικολόγοι και με ευαισθησίες και ο,τι βάζει ο νους του σύγχρονου, εναλλακτικού τηλεορασοθρεμένου ανθρώπου. Τι κοινωνικά παντοπωλεία διαφημίζει, τι εθελοντισμό, τι όλοι μαζί μπορούμε. Αγαπούν πολύ τον συνάνθρωπο εκεί στο ΣΚΑΙ. Τον αγαπούν όσο βέβαια ζητά ελεημοσύνη.

Όταν ο συνάνθρωπος όμως διεκδικεί δυναμικά ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ (αυτό για το οποίο υποτίθεται ότι κόπτεται και παλεύει ο ΣΚΑΙ με τα διάφορα δρώμενά του) τότε γίνεται εχθρός. Εμποδίζει την κυκλοφορία (και τη δημοκρατία). 

Θυμίζει λίγο λογική μεσαίωνα όλο αυτό (τυχαίο?). Τάξεις απόλυτα διακριτές, λαός που πεινάει, ο πρίγκηψ μοιράζει ελεημοσύνη στους φτωχούς με το ένα χέρι (μέσω της αέρινης και ευάλωτης συζύγου του) και με το άλλο γονατίζει το πόπολο στους φόρους. Και αν λάχει και καμιά κοινωνική έκρηξη, την πνίγει στο αίμα. Οι καλοί οι "λόρδοι" εκείνα τα χρόνια, θεωρούσαν μεγάλη υποχρέωσή τους (και καλή διαφήμιση όπως και τώρα) να μοιράζουν ψίχουλα δεξιά και αριστερά ώστε να τους ευγνωμονεί ο λαός. ¨Ηταν ένας τρόπος για να αποκοιμίζουν συνειδήσεις. Ο άλλος ήταν η θρησκεία. Και ο αναλφαβητισμός. Εντάξει, υπήρχαν διάφοροι τρόποι.

Το σημερινό ανάλογο του λόρδου είναι οι οι φραγκάτοι αστοί με ον καμερα ευαισθησίες (και διάθεση για τηλεοπτική προβολή και προμόσιον της επαγγελματικής τους δραστηριότητας παράλληλα) και το σημερινό ανάλογο της αέρινης πριγκιπέσας*, οι παραμορφωμένες από τα Μπότοξ και τις πλαστικές επεμβάσεις σύζυγοί τους, που έχουν ως χομπι τη φιλανθρωπία. Η μία έχει αναλάβει τα παιδάκια με καρκίνο, ο άλλος τα αυτιστικά, άλλη υιοθετεί από χώρες του τρίτου κόσμου και έχει ένα από κάθε χρώμα, δυστυχία υπάρχει πολλή - δόξα τω θεω - έτσι υπάρχει για όλους πεδίο δόξης λαμπρό. Και φοροαπαλλαγές.

* Επειδή η πένα του ρομαντικού λογοτέχνη αλλά και το πινέλο του ζωγράφου (ο οποίος ήθελε να διατηρήσει το κεφάλι του στους όμως του) πολλές φορές είχαν μία τάση να εξιδανικεύουν καταστάσεις (αλλά και ολόκληρες ιστορικές περιόδους) ο όρος "αέρινος" να μην ληφθεί και πολύ στα σοβαρά.

8 σχόλια:

  1. Ίσως είμαι μαζόχας αλλά εγώ απολαμβάνω όταν κάνουν προπαγάνδα χωρίς να κρατάν το προσχήματα.Δεν ξέρω γιατί ίσως επειδή είναι από τις λίγες φορές που είναι ειλικρινής μάλλον ..
    Λέτε να είναι πρόβλημα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κακο redpower ειναι οτι καταφεραν να διαπαιδαγωγησουν και τον κοσμο ετσι οποτε η γνωμη που προβαλεται απο τα μμε γινεται "κοινη γνωμη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό εγώ το έχω παρατηρήσει προσωπικά ύστερα από διάλογο με συμπολίτη όπου άκουσα απίστευτες χαζομάρες...Και μετά έκανα μια έρευνα σε γνωστά site και μπλοκς της αστικής προπαγάνδας για να δω τι λένε και διαπίστωσα ότι από εκεί διάβαζε και έλεγε αυτά που έλεγε..Και πολύς κόσμος στα σχόλια αυτά αναπαρήγαγε θεωρώντας αποκλειστικό υπεύθυνο για την κατάσταση γενικώς τους συνδικαλιστές και το ΠΑΜΕ.

      Σε αυτό τον τομέα δεν πρόκειται να τους φτάσουμε ποτέ.Τον κόσμο ξέρουνε πολύ καλά να τον κατευθύνουν.Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ο μεγάλος νικητής των εκλογών ήταν τα ΜΜΕ που διαπίστωσαν ότι παρόλο το βρισίδι που ακούνε από τον κόσμο συνεχίζουν να ελέγχουν τα πράγματα.

      Διαγραφή
    2. Αυτος ηταν παντα ο ρολος τους, να ειναι το φαιρεφωνο της εξουσιας, διαφέρουν δηλαδη οι Λυριτζης Οικονομου Πρετεντέρης Σκαι και τα αλλα τα παιδια απο αυτούς;

      ~~~~

      Ο Αστικός Τύπος

      Μόλις οι Γερμανοί μπήκαν στην Αθήνα έσπευσαν να πάρουν στα χέρια τους την ραδιοφωνία και τον τύπο. Οι ιδιοκτήτες των εφημερίδων, συμφώνησαν με τους κατακτητές να συνεχίσουν τις εκδόσεις τους, ακόμα και αν αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε να γίνουν φερέφωνα τους. Έτσι έχουμε εφημερίδες όπως η “Καθημερινή” η “Εστία” η “Ακρόπολις” η “Βραδινή” το “Ελεύθερον Βήμα” τα “Αθηναϊκά Νέα” και άλλες που υμνούσαν τον Άξονα και αντιστρατευόταν σε κάθε ιδέα και προσπάθεια αντίστασης.[6]

      Αξίζει να ρίξουμε μια ματιά σε κάποια δημοσιεύματα τα οποία προέρχονται από τα ιστορικά του Ριζοσπάστη, Στα 70 Χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, σελ. 16-17:

      Από την “Εστία” 29/4/1941 με το που μπήκαν οι χιτλερικοί στην Αθήνα

      “Ο πόλεμος ετελείωσε διά την Ελλάδα. Θα νικήσει ο Άξον“(έτσι για να ανέβει το εθνικό φρόνημα).

      Το “Ελεύθερο Βήμα”2/5/1941 φιλοξενούσε άρθρο που έκανε λόγο για κοινότητα συμφερόντων Ελλάδας και δυνάμεων του Άξονα.

      Η “Ακρόπολις” 15/5/1941 ονόμαζε “το δεύτερο όχι”, δηλαδή την αντίσταση στους Γερμανούς, “εγκληματικότερον του πρώτου”, δηλαδή την αντίσταση στους Ιταλούς.

      Η “Καθημερινή” 1/6/1941 έγραφε ότι “Καλώς συνετάγη” ο νόμος που τιμωρεί με θάνατο τους Έλληνες υπηκόους όσοι μετέχουν σε πολεμικές εχθροπραξίες κατά των γερμανών.

      Τα “Καθημερινά Νέα” στον τίτλο τους ονόμαζαν Αίσχος την αντίσταση των πατριωτών στην Κρήτη κατά των ορδών του Χίτλερ.

      Και για τις φιλικές προθέσεις των κατακτητών η “Καθημερινή” στις 30 Απρίλη 1941 γράφει:

      “Ναι! Να γίνη και η ψυχική αποστράτευσις, περί της οποίας γράφει η “ΕΣΤΙΑ”. Ο πόλεμος ετελείωσε και πρέπει να το πιστεύσωμεν και να ασχοληθώμεν με τα ειρηνικά μας έργα. Αυτή είναι η σπουδαιότερη υπηρεσία εξ όσων έχομεν να προσφέρωμεν εις την χώρα μας. Με την ψυχικήν αποστράτευσην θα αισθανθούμε την λύτρωσιν από τον εφιάλτην του πολέμου και θα αγωνισθώμεν, δια να αναδείξουμε την παραγωγήν και τον πολιτισμόν μας”

      Και στις 29 του ίδιου μήνα:

      “Δεν το γράφομεν εκ λόγων κολακείας, αλλά διότι είναι γενική εντίπωσις: Οι Γερμανοί στρατιώται, όσοι εκυκλοφόρησαν κατά τας ημέρας αυτάς εις την πόλιν, υπήρξαν όλοι υποδείγματα ευπρέπειας και ευγένειας” και σε άλλο άρθρο, προκειμένου να σιγουρευθεί ο λαός ότι οι γερμανοί είναι φίλοι του, αναφέρονται τα εξής. “Αυταί οι εκδηλώσεις των ευάριθμων-ευτυχώς ευάριθμων-μωρών ανθρώπων, πρέπει να τελειώνουν. Δεν τους οφείλομεν τίποτε να προδίδουν και να δηλητηριάζουν μίαν απολύτως φιλικήν ατμόσφαιρα μεταξύ του Λαού και των στρατευμάτων κατοχής. Εις το κάτω-κάτω είναι και έλλειψις στοιχειώδους αγωγής αι τοιούται εκδηλώσεις(σ.σ. προς τους αιχμαλώτους Άγγλους εκ μέρους του Λαού)”.

      Τέλος τα “Αθηναϊκά Νέα” 2/6/1941 γράφουν

      “Λησμονούντες ότι απο της πρώτης στιγμής οι Γερμανοί μας εφέρθησαν ως φίλοι, ότι δε μας ήθησαν εις όλα, ότι μας συνέδραμαν εις όλα, ότι αποδέσμευσαν τρόφιμα που ήσαν λεία πολέμου, ότι εργάζονται διά να αποκαταστήσουν τας συγκοινωνίας μας, ότι μας έδωσαν ύλας που χρειαζόμεθα, δια να επικοινωνήσωμεν μετά των επαρχιών. Οι άνθρωποι, που ελησμόνησαν τας υπηρεσίας αυτάς, δεν ειναι Έλληνες. Είναι ή πεπωρωμένοι άνθρωποι ή όργανα των ξένων(!!!)“

      Στο ένθετο του Ριζοσπάστη θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και αποσπάσματα σχετικά με τον ρόλο του τύπου την περίοδο της Γερμανικής κατοχής τα οποία για να μην γίνει τεράστιο το άρθρο δεν μπορώ να τα δημοσιεύσω. Το ένθετο θα το βρείτε εδώ σε ηλεκτρονική μορφή.
      ~~~

      Και να ξαναρχονταν οι Γερμανοι, τα καλα αυτα παιδια των καναλιονε, τα ιδια θα εκαμαν με τους εφημεριδαδες.

      Διαγραφή
  3. Μια χαρά η μάλλον "Μες την καλά χαρά" που λέει και το πρωινάδικο. Εγω παιδιά δεν εχω κανένα πρόβλημα να τους ακούω, θεωρώ ότι κάνουν τι δουλεια για την οποία πληρώνονται και επειδή είναι "καλοί επαγγελματίες" πρέπει να το αποδεικνύουν κάθε μέρα, εξ άλλου ποιός θα ήταν ο λόγος να τα λένε αυτοί μιας και στο χώρο της δημοσιολογίας υπάρχει πληθώρα παπαγαλακίων που δεν έχουν "που την γλώσσα ξεπλύνει". Τώρα αν απορρούμε ακόμα γιατί πάντα υπάρχουν αυτού του είδους οι δημοσιολόγοι κι αν είναι νέο φαινόμενο, αρκεί μόνο μια απλή ματιά στην ιστορία, οχι μόνο της Ελλάδας, με τους "κομμουνιστοσυμορίτες" και τα άλλα "τέρατα" που κατέσφαξαν τους πατριώτες γερμανοτσολιάδες, αλλά και στην παγκόσμια ιστορία για τους εγκληματίες κομμουνιστές που είναι άπλυτοι, αμόρφωτοι, δεν νοιάζονται παρά μόνο για το κόμμα, σφάζουν και σκοτώνουν από ευχαρίστηση, βιάζουν μικρά παιδιά, εκτελούν από σαδισμό και τόσα άλλα που κατά καιρούς ξερνάνε όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχει η κομμουνιστική θεωρεία και τα κινήματα των μισθωτών σκλάβων ανά την υφήλιο, κόντρα στη μισθωτή σκλαβιά.
    Όντως redpower είμαστε πίσω σε αυτό τον τομέα και δεν θα τους φτάσουμε ποτέ γιατί για να τους φτάσεις πρέπει ...να γίνεις σαν αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια χαρά η μάλλον "Μες την καλά χαρά" που λέει και το πρωινάδικο. Εγω παιδιά δεν εχω κανένα πρόβλημα να τους ακούω, θεωρώ ότι κάνουν τι δουλεια για την οποία πληρώνονται και επειδή είναι "καλοί επαγγελματίες" πρέπει να το αποδεικνύουν κάθε μέρα, εξ άλλου ποιός θα ήταν ο λόγος να τα λένε αυτοί μιας και στο χώρο της δημοσιολογίας υπάρχει πληθώρα παπαγαλακίων που δεν έχουν "που την γλώσσα ξεπλύνει". Τώρα αν απορρούμε ακόμα γιατί πάντα υπάρχουν αυτού του είδους οι δημοσιολόγοι κι αν είναι νέο φαινόμενο, αρκεί μόνο μια απλή ματιά στην ιστορία, οχι μόνο της Ελλάδας, με τους "κομμουνιστοσυμορίτες" και τα άλλα "τέρατα" που κατέσφαξαν τους πατριώτες γερμανοτσολιάδες, αλλά και στην παγκόσμια ιστορία για τους εγκληματίες κομμουνιστές που είναι άπλυτοι, αμόρφωτοι, δεν νοιάζονται παρά μόνο για το κόμμα, σφάζουν και σκοτώνουν από ευχαρίστηση, βιάζουν μικρά παιδιά, εκτελούν από σαδισμό και τόσα άλλα που κατά καιρούς ξερνάνε όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχει η κομμουνιστική θεωρεία και τα κινήματα των μισθωτών σκλάβων ανά την υφήλιο, κόντρα στη μισθωτή σκλαβιά.
    Όντως redpower είμαστε πίσω σε αυτό τον τομέα και δεν θα τους φτάσουμε ποτέ γιατί για να τους φτάσεις πρέπει ...να γίνεις σαν αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.