21 Ιουλίου 2012

ΦΘΗΝΟ ΚΡΕΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΠΡΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ . . .

Το περιβόητο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους έως 35 ετών που έχει εξαγγείλει, είναι ουσιαστικά ένα πρόγραμμα επιχορήγησης των εργοδοτών για την πρόσληψη και απασχόληση ανέργων πτυχιούχων ηλικίας έως 35 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, για διάστημα 27μηνών.
Προτείνουν λοιπόν στις επιχειρήσεις να υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις για την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα διάθεσης ''νωπού κρέατος''... 5.000 νέων, προϋπολογισμού παρακαλώ 75 εκατ. Ευρώ.

Όλα αυτά την ώρα που πετσόκοψαν την επιδότηση ανεργίας , και μεθοδεύουν μετά το 2014 την ουσιαστική κατάργηση της, αφού οι όροι που θα μπαίνουν σε ένσημα και αντικειμενικές αξίες θα είναι μακρινό όνειρο και προνόμιο για λίγους η επιδότηση ανεργίας !

Οι άνεργοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι έως και 35 ετών (να διανύουν δηλαδή έως και το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία πρόσληψης), να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν τους ανέργους δεσμεύονται να διατηρήσουν τους ''κωπηλάτες'' εργαζόμενους για 27 μήνες, αν και η επιχορήγηση θα διαρκέσει 24 μήνες.

Η επιχορήγηση είναι 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης δηλαδή 400 ευρώ τον μήνα ! Για να ενταχθούν λοιπόν στο πρόγραμμα αυτό οι σωτήρες - εργοδότες, δεν πρέπει να έχουν κάνει λέει απολύσεις - μείωση προσωπικού, ακόμη και με εθελούσια έξοδο, στο προηγούμενο τρίμηνο.

Λες και έχει εικόνα ο ΟΑΕΔ από τα λαμόγια που ζουν παρασιτικά σε βάρος των εργαζομένων με την ανασφάλιστη ''και άμα σου αρέσει'' μαύρη εργασία, που έχει γίνει και μόδα...

Ή μήπως θα φοβηθούν την επιθεώρηση εργασίας, που εδώ τουλάχιστον στην Κεφαλονιά έχει και ύφος ''μπόγια'' οχι προς τους εργοδότες άλλα προς τους εργαζόμενους δηλώνει συνέχεια μόνημα κόλλημα με τα έξοδα κίνησης κτλ, για να δικαιολογεί την άρνηση του να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή το καθήκον του, και να ελέγχει τις εκάστοτε καταγγελίες !

Μπορεί το δούλεμα είναι ταλέντο για κάποιους, εμείς το λέμε ανευθυνότητα και υποκρισία !

Μάκης Σπυράτος
Πρόεδρος ΕΚΚΙ 



Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.