23 Ιουλίου 2012

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ!


Σε νέα απρόκλητη επίθεση εναντίον των απεργών χαλυβουργών προχώρησαν σήμερα τα ξημερώματα (23/7) οι ισχυρές δυνάμεις καταστολής που βρίσκονται έξω από την πύλη του εργοστασίου! Όταν οι απεργοί χαλυβουργοί  επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και τους απώθησαν βίαια. 
Μπροστά από το εργοστάσιο, έχουν παραταχθεί από την Παρασκεή τέσσερις κλούβες των ΜΑΤ, ενώ η μονάδα δεν λειτουργεί καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις 8 εργαζόμενοι έχουν προσέλθει κανονικά.


Την Παρασκευή με πρωθυπουργική εντολή το εργοστάσιο άνοιξε με επέμβαση των ΜΑΤ μετά από 9 μήνες απεργίας, ενέργεια που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.
Από την πλευρά τους οι απεργοί χαλυβουργοί κατά τη γενική συνέλευση τους στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας αποφάσισαν με ψήφους 165 υπέρ και 5 κατά τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και καλούν τους συναδέλφους τους σε κοινό αγώνα.
Τη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης εισηγήθηκε στη συνέλευση των εργαζομένων ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Σιφωνιός, τονίζοντας ότι στα αιτήματα του σωματείου προστίθεται και το αίτημα για την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από την είσοδο του εργοστασίου.
Στην ομιλία του, ο Γ. Σιφωνιός επισήμανε ότι στη «Χαλυβουργία με τα ΜΑΤ γίνεται πρόβα για την αντιμετώπιση που θα έχουν και οι άλλοι αγώνες», ζήτησε την υποστήριξη «όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων» και κατέληξε λέγοντας ότι «κανένας χαλυβουργός δεν θα δουλέψει, αν δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά μας».

Συλλαλητήρια το απόγευμα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας

Σε νέα συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας καλεί για σήμερα το απόγευμα το ΠΑΜΕ σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς. Η κινητοποίηση στην Αθήνα προγραμματίζεται στην Ομόνοια στις 19:30 το απόγευμα, ενώ την ίδια ώρα αναμένεται να ξεκινήσει το συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.


πηγη

1 σχόλιο:

  1. Αυτή την ώρα άκουσα στο ράδιο από τον Σιφωνιό ότι η αστυνομία έχει επιδοθεί σε κυνηγητό στο οδόστρωμα με τους απεργούς προκειμένου να μπορούν να μπαίνουν στο εργοστάσιο ο απεργοσπαστικός μηχανισμός και φορτηγά για να μεταφέρουν εμπορεύματα. Η αλητεία αυτή χρειάζεται άμεσα απάντηση. Όλοι στο συλλαλητήριο το απόγευμα και δίπλα στους χαλυβουργούς σε κάθε βήμα που θα αποφασίσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.