26 Ιουλίου 2012

Συνεχίζουν οι Χαλυβουργοί παρά την τρομοκρατία κυβέρνησης - Μάνεση

Η Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου κλείνει εκ νέου προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα φορτηγά του Μάνεση για να κινηθούν στο αντίθετο ρεύμα. Στον αντίποδα, χιλιάδες οδηγοί παραμένουν καθηλωμένοι στο οδόστρωμα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία
Τη συνέχιση του αγώνα τους αποφάσισαν χτες ομόφωνα οι απεργοί χαλυβουργοί κατά τη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης, σε μια στιγμή που η τρικομματική κυβέρνηση τρομοκρατεί και εκβιάζει, με στόχο να κάνει τους εργάτες να υποκύψουν και να καμφθεί ο αγώνας τους. Κάτι που επιβεβαιώνεται καθημερινά.
 
Το σκηνικό της αστυνομοκρατούμενης «Χαλυβουργίας Ελλάδας», εντός κι εκτός εργοστασίου, έχει παγιωθεί με ευθύνη της συγκυβέρνησης. Με τη χρήση αστυνομικών δυνάμεων, συνέχισε και χτες να ικανοποιεί τις επιθυμίες του Μάνεση, ο οποίος στέλνει φορτηγά στο εργοστάσιο Ασπροπύργου προκειμένου να φορτώσουν το εμπόρευμα που υπάρχει στις αποθήκες.
 
Στο πλαίσιο αυτό, όπως ακριβώς έκανε και προχτές, διέκοπτε αρκετές φορές την κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της διασταύρωσης των ΕΛΠΕ, ώστε να μπορούν απρόσκοπτα οι νταλίκες του μεγαλοεπιχειρηματία να μπαίνουν στο εργοστάσιο και να φορτώνουν το εμπόρευμα. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες οδηγοί παρέμεναν καθηλωμένοι για αρκετοί ώρα στο οδόστρωμα, κάτω από τον καυτό ήλιο, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μάλιστα, για μια ακόμη φορά, τα φορτηγά έβγαιναν από την πύλη του εργοστασίου και κινούνταν αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας για να μην περάσουν μπροστά από τους συγκεντρωμένους χαλυβουργούς που βρίσκονται ακριβώς δίπλα από το εργοστάσιο.
 
Η αστυνομοκρατούμενη πλέον «Χαλυβουργία Ελλάδας» δείχνει ξεκάθαρα τις διαθέσεις της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει τον Μάνεση και να κάμψει τον αγώνα των απεργών
 
Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση, ο πρόεδρος του Σωματείου Γιώργος Σιφωνιός, ενόψει της επικείμενης συνάντησης με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, την Παρασκευή 27 Ιούλη, στις 3 μ.μ., αφού τον κατήγγειλε για μια ακόμη φορά, ως κομιστή των επιθυμιών του Μάνεση και ότι με τη συμπεριφορά του προσπαθεί να εμπαίξει το σωματείο και τους απεργούς, επανέλαβε τα ξεκάθαρα αιτήματά τους που είναι:
  • Η άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από την πύλη του εργοστασίου.
  • Αμεση επαναπρόσληψη τουλάχιστον 40 χαλυβουργών.
  • Μέχρι τότε, δέσμευση της εταιρείας ότι δε θα προχωρήσει σε καμία νέα πρόσληψη.
Μάλιστα, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τη συζήτηση, θα προκαλέσουν νέα Γενική Συνέλευση για το Σάββατο 28 Ιούλη, στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, στις 11 το πρωί.

Πηγή : Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.