26 Ιουλίου 2012

Παπαρήγα: Η διαγραφή του χρέους είναι δίκαιο αίτημα...


Η επαναδιαπραγμάτευση δεν μπορεί να αποτρέψει την απόλυτη εξαθλίωση του λαού, είπε η γ.γ. του ΚΚΕ.
«Η επαναδιαπραγμάτευση που κλίνεται σήμερα σε όλες τις πτώσεις και μάλιστα όπως προσδιορίστηκε τώρα μετά την 19η Σύνοδο της Ε.Ε. ακόμα και αν οδηγήσει στο μαλάκωμα κάποιων στοιχείων του Μνημονίου με επίκεντρο την ακραία φτώχεια δεν μπορεί να αποτρέψει την απόλυτη εξαθλίωση την επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου και δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Γιατί οι όποιες οριακές αλλαγές γίνουν θα έχουν εξουδετερωθεί από τα μέτρα που εφαρμόζονται και από τα καινούργια που αναπόφευκτα θα έρθουν» υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα.
Παράλληλα υποστήριξε ότι η κατάργηση του Μνημονίου, η διαγραφή του χρέους και η αποδέσμευση είναι δίκαια αιτήματα. «Το αίτημα για κατάργηση του Μνημονίου, παρά το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα, αντικειμενικά είναι ένα αίτημα δίκαιο και δεν πρέπει να φύγει από τις σημαίες ή από τον προβληματισμό των εργαζομένων. Όπως η μη αναγνώριση του χρέους και επομένως η διαγραφή του όπως και το αίτημα της αποδέσμευσης» σημείωσε η γ.γ. του ΚΚΕ και συνέχισε: «Βεβαίως εμείς το συνδέσουμε με αγώνες για γενικότερη ανατροπή. Ωστόσο θεωρούμε ότι αυτά τα τρία αιτήματα είναι πολιτικά αιτήματα κρίκοι για να μπορέσει ο λαός να αναπτύξει ένα κίνημα επιθετικό διαφορετικά θα είναι συνέχεια με την πλάτη στον τοίχο».
Η Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να πει στον λαό μετά τις εκλογές ότι είναι υπεύθυνος για την κατάσταση που θα έρθει εις βάρος των εργαζομένων. «Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να σκέφτεται ότι είναι συνένοχος σε αυτό το αποτέλεσμα» είπε η γ.γ. του ΚΚΕ.

2 σχόλια:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.