20 Ιουλίου 2012

Το σωματείο των Χαλυβουργών ζητάει μαζική λαϊκή ενίσχυση



Εξι κλουβες των ΜΑΤ, τα οποία επιτέθηκαν και σε αλληλέγγυους και σε βουλευτές του ΚΚΕ και του Συριζα, φρουρουν τώρα το εργοστασιο. Συνελλήφθησαν οι πέντε απεργοι που περιφρουρουσαν το χώρο κι εχουν γινει εννεα προσαγωγες. Η αποφαση του δικαστηρίου που εκρινε παρανομη την απεργια αφορουσε το γεγονός ότι την πρώτη φορά η αποφαση για την κήρυξη της απεργίας δεν πάρθηκε νομότυπα, οπότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την παρουσία των ΜΑΤ εκεί, αφού εκτοτε οι αποφάσεις για τη συνέχιση της απεργίας πάρθηκαν νόμιμα. Ο Μάνεσης έχει ήδη πάρει άδεια για να φτιάξει ένα λιμάνι μπροστά από το εργοστάσιο, οπότε δεν παίζει και το χαρτί να κλείσει το εργοστάσιο.

Περίπου 10 εργαζομενοι που είχαν βάρδια στην περιφρούρηση της απεργίας έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια της επέμβασης των ΜΑΤ.

6 κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την πύλη του εργοστασίου.

Όλοι οι απεργοί με το σωματείο τους και εκατοντάδες εργαζόμενοι από τις πρώτες πρωϊνές ώρες εμποδίζουν άλλους απεργοσπάστες να μπουν στο εργοστάσιο.

Σε συγκέντρωση στην πύλη της Χαλυβουργίας καλούν το Σωματείο Εργαζομένων, άλλα σωματεία, το ΠΑΜΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κ.α. Σε μαζική συγκέντρωση όλων των εργαζόμενων στις 5.30 μ.μ. στη γέφυρα του Ασπρόπυργου (μετά την Χαλυβουργία πρός Ελευσίνα) καλεί το σωματείο της Χαλυβουργίας.

Το σωματείο των Χαλυβουργών ζητάει ενίσχυση, να βρεθεί κόσμος στην είσοδο του εργοστασίου.

Οι κρίσιμες ώρες είναι σήμερα στις 14:00 όταν θα αρχίσουν να βγαίνουν οι απεργοσπάστες και το πρωί στις 6:00 όταν θα μπαίνουν στις 17:00 υπάρχει συλλαλητήριο στον κόμβο του Ασπρόπυργου και πορεία στη χαλυβουργία.

Σε συγκέντρωση σήμερα στις 5.30 μ.μ. στην γέφυρα Ασπροπύργου και πορεία πρός την πύλη της Χαλυβουργίας καλεί το Σωματείο Εργαζομένων Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Συγκέντρωση σήμερα 20/07 στην Πλατεία Όλγας στην Πάτρα στις 7:00μμ για την Επέμβαση στην Χαλυβουργία


4 σχόλια:

  1. Ποιος καλεί στην πλ. Όλγας στην Πάτρα στις 7:00;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος σας εδωσε την "πληροφορια" οτι ήταν και βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ και μαλιστα οτι τους επιτεθηκαν τα ΜΑΤ. Αυτοι οι νεοΠΑΣΟΚοι μονο την εκμεταλλευση του αγωνα των χαλυβουργων μπορουν να διεκδικουν. ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ, ηρθαν μονο σημερα το απογευμα στις 5:30 μμ αφου καλεσαν δηθεν σε συγκεντρωση μονο και μονο για να εξαργυρωσουν το λαικισμο τους.
    Αλλα και η ερωτηση του kk εχει φαση μεγαλη οταν υπαρχει η τρομοκρατικη επιθεση των ΜΑΤ αυτος ρωταει ..."Ποιος καλει στην πλ. Ολγας" λες και εχει χρωμα η συμπαρασταση, λες και εχει χρωμα η αντισταση, λες και εχει χρωμα η επανασταση. Αυτα φιλε μου θα γινουν απο κομμουνιστες οποιας αποχρωσης κι αν ειναι οταν θα ξεπερασουν τις "διαφορες" και τις μικροκομματικες διαφωνιες τους και καταλαβουν οτι ο αγωνας για τη λαικη εξουσια ειναι ενας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτον, δεν υπάρχουν "κομμουνιστές οποιασδήποτε απόχρωσης", υπάρχουν κόμματα και οργανώσεις, όπως υπάρχουν και συνδικάτα, παρατάξεις που εκφράζουν τα κόμματα και τα πολιτικά ρεύματα μέσα στο εργατικό κίνημα.
    Δεύτερον,τις συγκεντρώσεις και τις εκδηλώσεις τις καλούν οργανώσεις με όνομα και όχι ο "φούφουτος"...Αν κάποιος θέλει να κρυφτεί για να σπεκουλάρει πάνω στο μεγαλειώδη αγώνα των απεργών και στο κύρος του ΠΑΜΕ, τότε πρέπει να αποκαλύπτεται. Και να μην αρχίσουμε τώρα τα παραμύθια για τα "αυθόρμητα" και τα καπελώματα!
    Τρίτον,όχι φίλε μου, δεν κάνει ζημιά μόνο η γραμμή του εργοδοτικού συνδικαλισμού, που εκφράζεται από τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ...Ζημιά κάνουν και αυτοί που μιλούν για "αντίσταση" αλλά με τη γραμμή τους καλούν σε συνδιαλλαγή με τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού.Και ξέρεις πολύ καλά ότι αυτοί που πολέμησαν και πολεμούν την ταξική γραμμή στο εργατικό κίνημα που εκφράζεται από το ΠΑΜΕ (και βρίσκει την έκφρασή του και στον αγώνα των χαλυβουργών), είναι όλοι αυτοί, οι της "όποιας απόχρωσης", που καταγγέλλουν τη γραμμή του ΚΚΕ και το πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ σαν "σεχταρισμό" και "απομονωτισμό" με τα ίδια σχεδόν επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η ΠΑΣΚΕ. Και τέλος πάντων η αντιπαράθεση στο εργατικό κίνημα δεν είναι για το ποιός κάνει περισσότερους αγώνες ή απεργίες. Το παν δεν είναι το κίνημα, αλλά ο στόχος του!
    Τέταρτον,είσαι γελασμένος, αν νομίζεις ότι όλοι θα στηρίξουν τη σοσιαλιστική επανάσταση. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη νίκη της επανάστασης και την εδραίωση της εργατικής-λαϊκής εξουσίας είναι ο οπορτουνισμός.Και αν εσύ καταλαβαίνεις τη διαπάλη με τον οπορτουνισμό σαν "μικροκομματικές διαφορές", τότε μάλλον δέχεσαι τον συμβιβασμό. Είναι το γνωστό...δεν μπορούμε να συνεργαστούμε πολιτικά, αλλά ας συνεργαστούμε στο κίνημα όλοι,ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ...
    Και τέλος πάντων-και με βάση όλα τα παραπάνω-δεν καταλαβαίνω την καούρα σου και την ενόχληση σου για το ερώτημα μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kk Προφανώς το "ειρωνικό" της δευτερης παραγράφου του σχολίου το πήρες ως σοβαρό και δικαιολογημένα απαντάς έτσι. Η ειρωνία έχει να κάνει με την ΚΟΕ και τις άλλες οπορτουνιστικές "κομμουνιστικές" συνηστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που γυρνάνε σε διάφορα στέκια εδώ στην Αθήνα και μιλάνε για προσπάθειες του να βρουν ένα "κοινό τόπο" και να αφήσουμε στην άκρη (το ΚΚΕ δηλαδή) τις "διαφορές" που μας χωρίζουν και να ετοιμαζόμαστε.
    ΥΓ Δεν το έκαναν μόνο προεκλογικά, το κάνουν ακόμα και σήμερα. Αυτοί ήταν ο στόχος μου μέσω εσένα και δυστυχώς "τσίμπησες" εσύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.