5 Φεβρουαρίου 2011

Αθάνατη "Ελευθεροτυπία"

Η κυρίαρχη αστική ιδεολογική γραμμή, στην βρώμικη μάχη της απέναντι στις θέσεις των κομμουνιστών, είχε πάντοτε ως αφετηρία της την σοσιαλιστική ανοικοδόμηση της Σοβιετικής Ένωσης και κυρίως αυτήν που πραγματοποιήθηκε, την περίοδο που γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ, ήταν ο Ιωσήφ Βησσαριονοβιτς Στάλιν ... Γνωστές οι αθλιότητες περι μαζικών εκτελέσεων, εγκλημάτων πολέμου, πολιτικών που οδήγησαν τον λαό στην εξαθλίωση ή συμμαχιών με τις ναζιστικές ορδές του Χίτλερ ...

Θαυμαστά αποτελέσματα για την αστική κυριαρχία, παρήγαγε αυτή η διαστρέβλωση της ιστορίας στο παρελθόν, αναμενόμενη λοιπόν και η συνεχόμενη επανάληψη αυτής της γραμμής και στο παρόν ! Μάλιστα εαν παρατηρήσει κανείς τα τελευταία 3 με 4 χρόνια, η χρήση της σταλινολογίας ως ασπίδα προστασίας του συστήματος απέναντι στον "κομμουνιστικό κίνδυνο", έχει ξεπεράσει ακόμα και τα επίπεδα του ψυχρου πολέμου.

Σε αυτές τις συγκυρίες βεβαίως τα περιμένουμε όλα .... κάτσε μισό λεπτό .... σίγουρα τα περιμένουμε όλα ? Περιμένουμε δηλαδή πως θα συνδέσουν τον Στάλιν .... με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων ?

Κι όμως, το έκανε ο , Timothy Snyder, αμερικάνος καθηγητής ιστορίας του πανεπιστημίου Yale, με το βιβλίο του «Bloodlands. Europe Between Hitler and Stalin», στο οποίο εκτός απο τα κλασσικά ψέμματα περι συμμαχίας Χιτλερ-Στάλιν, μας λέει πως βάση αυτής της συμφωνίας, ο Στάλιν άνοιξε τον δρόμο στον Χιτλερ, ώστε να βάλει στο χέρι τους Εβραίους της Ευρώπης !!! Και μάλιστα η κωλοφυλλάδα της "Ελευθεροτυπίας" χωρίς να χάσει ούτε λεπτό, μας παρουσιάζει το βιβλίο, ως "ένα απο τα πιο φιλόδοξα και πολυσυζητημένα βιβλία ευρωπαϊκής Ιστορίας του 20ού αιώνα, που εκδόθηκαν τα τελευταία χρόνια."

Διαβάστε ... και ξεράστε !

Εμείς πάντως δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, την εικόνα που τους ενοχλεί περισσότερο απ'ολα, και για αυτό θα τους την θυμίζουμε πάντοτε ...


1 σχόλιο:

  1. εκλεισε η κολοφυλαδα και θα πρεπει να ψαξουν αλου τα τσογλανια για να λενε της αθλιοτητες τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.