11 Φεβρουαρίου 2011

Νέο πακέτο 30 δις € για τις Τράπεζες και παράλληλα μείωση των μισθών των τραπεζοϋπαλλήλων !!!

Από το Βήμα Online

Σε συμφωνία για την παροχή νέων κρατικών εγγυήσεων ύψους 30 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να δανείζονται  από την ΕΚΤ, ήλθε η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα.

Η συγκεκριμένη στήριξη κρίθηκε απαραίτητη, παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει εξαντληθεί το προηγούμενο πρόσθετο πακέτο των 25 δισ. ευρώ, καθώς η πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί.

Ωστόσο, για την παροχή της σχετικής αρωγής, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ήδη ζητήσει από τις διοικήσεις των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων να συντάξουν ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο για την επιστροφή τους στη διατραπεζική αγορά. Στο πλάνο αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνονται και δράσεις για τη μείωση του λειτουργικού και του μισθολογικού τους κόστους.

Σύμφωνα με την τρόικα, η αναδιάρθρωση των υπό κρατικό έλεγχο τραπεζών, που περιλαμβάνει την εξυγίανση της Αγροτικής και του διαχωρισμό του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, βρίσκεται προ των πυλών και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Από την άλλη πλευρά, είναι πολύ πιθανό να μπει άμεσα πωλητήριο στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο έχει το πλεονέκτημα ότι διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή βάση. Οι μετοχές και των δύο τραπεζών ενισχύθηκαν σημαντικά μετά τη συνέντευξη τύπου της τρόικας, με την ΑΤΕ να καταγράφει άνοδο 11,84% και το ΤΤ κέρδη 9,27%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.