10 Φεβρουαρίου 2011

Ολομέτωπη επίθεση Καθημερινής & ΣΚΑΪ σε ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

Σε ναυαρχίδα της αντιλαϊκής επίθεσης έχει μετατραπεί ο τηλεοπτικός σταθμός "ΣΚΑΪ" και η εφημερίδα "Καθημερινή" του συγκροτήματος Αλαφούζου. Τα αστικά αυτά μέσα ενημέρωσης, που απο την μια δεν έχουν αφήσει απεργία, κινητοποίηση, αγώνα των εργαζομένων χωρίς να τον συκοφαντήσουν χυδαία, και απο την άλλη δεν έχουν αφήσει αντεργατικό και αντιλαϊκό μέτρο που να μην το έχουν παρουσιάσει σαν ανάγκη για να σωθεί ο τόπος, πέρασαν ξανά στην επίθεση μέσω του ΣΚΑΙ απέναντι στον 902, και μέσω της Καθημερινής απέναντι στην ανυπακοή και το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ! Σας παρουσιάζουμε παρακάτω το άρθρο της Καθημερινής για τους "τσαμπατζήδες" και ένα απόσπασμα απο τον Ριζοσπάστη που σχολιάζει την επίθεση του ΣΚΑΙ απέναντι στον 902.


Η πορεία από την αρχική ανομία μέχρι την τελική ασυδοσία μοιάζει με την εξάπλωση του καρκίνου. Το κίνημα των τζαμπατζήδων είναι προγενέστερο της κρίσης. Από το 2006 το ΚΚΕ ξεκίνησε τις καταλήψεις διοδίων, ενώ την ίδια χρονιά είχαν ήδη εντοπιστεί 159.666 λαθρεπιβάτες και καταλογιστεί πρόστιμα ύψους 3,684 εκατ. ευρώ. Τώρα, με άλλοθι την κρίση, το κίνημα προχώρησε σε ανώτερες μορφές. Τώρα οι τζαμπατζήδες δεν κρύβονται. Εμφανίζονται δημόσια και υπερήφανα και παριστάνουν τους ήρωες της «ανυπακοής». Κάτι σαν τη Ρόζα Παρκς ή τον Μαχάτμα Γκάντι. Δεν αρκούνται να μην πληρώνουν οι ίδιοι. Υποχρεώνουν και τους άλλους πολίτες να ακολουθούν. Και πλέον δεν αρκούνται στα διόδια. Εξαπλώθηκαν και στα τζάμπα εισιτήρια της συγκοινωνίας, με παράλληλα ξεσπάσματα λουδιτισμού στα ακυρωτικά μηχανήματα – πρωτοπόρος o κ. Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά, βέβαια, τις μέρες που οι τζάμπα αγωνιστές των ΜΜΜ δεν απεργούν παρανόμως και μάλιστα με πληρωμή.


Ηδη το κίνημα προωθείται βαθμιαία και «ενάντια στο χαράτσι των πέντε ευρώ για την είσοδο στα δημόσια νοσοκομεία». Πρωτοπόρος εδώ ο γιατρός Ρεθύμνου Ανδρέας Ξανθός, που προέβη σε προκλητικές δημόσιες προτροπές «ανυπακοής», χωρίς να υφίσταται καμία συνέπεια. Θα νόμιζε κανείς πως οι γιατροί έχουν προλεταριοποιηθεί. Οπως και οι μηχανικοί. Αλλιώς δεν εξηγείται η κατάληψη δημοσίων κτιρίων από τους φορείς τους. Χωρίς συνέπειες κι αυτοί. Δεν πρόκειται παρά για μεταστάσεις του καρκινώματος.

Και ο υπουργός Δικαιοσύνης δείχνει «κατανόηση» στους τζάμπα όταν είναι φτωχοί. Σαν να μην είναι κυβέρνηση. Κάθε σοβαρή κυβέρνηση, αν κρίνει ότι κάποιοι έχουν ανάγκη από ατέλεια, τους την παρέχει, χωρίς να δείχνει «κατανόηση» στην παρανομία. Οχι όμως ο κ. Καστανίδης. Ισως βέβαια θέλησε να ανταγωνιστεί τον ψυχοπονιάρη κ. Σαμαρά: «Είναι η αναλγησία της κυβέρνησης που πυροδοτεί κάθε είδους αντικοινωνικές συμπεριφορές». Δηλαδή, τι θα έλεγε αν η κυβέρνηση τους είχε μπαγλαρώσει όπως όφειλε;

Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν με όλες τις δυνάμεις τους το τζάμπα και ατιμώρητο δήθεν «κίνημα ανυπακοής». Μάλιστα, το ΚΚΕ –προστάτης των παράνομων Ι.Χ.– κατήγγειλε δημόσια τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τάσο Αβραντίνη διότι προσπαθεί να μην είναι τζάμπα η αντικοινωνική στάθμευση και κόβει αράδα κλήσεις. Και οι μεταστάσεις του καρκινώματος πολλαπλασιάζονται. Κάθε μέρα και νέα συμπτώματα «ανυπακοής», από την Κερατέα μέχρι την κατάληψη Νομικής και ΓΣΕΕ, τους βανδαλισμούς στο Θέατρο Τέχνης, τους αγρότες. Eχουν την ψευδαίσθηση ότι πουλάνε μαγκιά και συγχρόνως ότι γλιτώνουν χρήματα. Είναι ο καθρέφτης της καθ’ ημάς Ανατολής. Oμως, όλα αυτά έχουν κόστος και προφανώς δεν υπάρχει άλλος να το πληρώσει. Θα το πληρώσουν οι ίδιοι και όλοι μας με άλλο τρόπο.

Και να δείτε που στο τέλος, ο «απηυδισμένος λαός» θα καταφύγει την άκρα Δεξιά, ελλείψει άλλου αντικαρκινικού φαρμάκου. Ηδη το φάρμακο δοκιμάστηκε στις δημοτικές εκλογές. Η Χρυσή Αυγή έλαβε περίπου όσες ψήφους και ο ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσωπείται ισότιμα στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων. Και είμαστε ακόμη στην αρχή.


Επίθεση σε βάρος του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του «902», δηλαδή της φωνής της εργατικής τάξης και του Κόμματός της, του ΚΚΕ, εξαπέλυσε χτες ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ του εφοπλιστή Αλαφούζου, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων. Παρουσίασε ένα ρεπορτάζ με τον γενικό τίτλο: «Πολιτική Πολυφωνία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» για να κάνει ολόκληρη ανάλυση που συμπυκνώθηκε στο εξής (αναπαράγουμε απόσπασμα του ρεπορτάζ):

«Κενό γράμμα φαίνεται πως αποτελούν οι διατάξεις για την πολιτική πολυφωνία στους κομματικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς παρά την εποπτεία του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τόσο ο τηλεοπτικός όσο και ο ραδιοφωνικός σταθμός 902. Στο καθημερινό πρόγραμμα και στα δελτία ειδήσεων δεν παρουσιάζεται σχεδόν καμία άλλη άποψη επί των ζητημάτων της επικαιρότητας, εκτός από αυτή του ΚΚΕ και των συνδικαλιστικών του φορέων. Ετσι, ο πολίτης που θα τύχει να παρακολουθήσει δελτίο ειδήσεων του 902 δεν μπορεί να διαμορφώσει καμία άλλη άποψη εκτός από εκείνη της κομματικής γραμμής».

Επιπλέον, «έντυσε» προβάλλοντας το όλο ρεπορτάζ με αποσπάσματα από ρεπορτάζ του «902» με πλάνα από κινητοποιήσεις των εργατών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αλλά και παρεμβάσεις του Κόμματος για να επιβεβαιώσει πόσο μονόπλευρη είναι η ενημέρωση από τον «902». Ακολούθησε δήλωση του προέδρου της ΔΡΑΣΗΣ Στέφανου Μάνου, ο οποίος απέδωσε τη μονόπλευρη ενημέρωση του «902» στο εξής: «Αυτό είναι μέσα στη γενική ανομία που υπάρχει στον τόπο μας. Ο ΕΣΡ δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, αλλά και η πολιτεία δεν κάνει σωστά τη δουλειά της και μέσα στο γενικό μπάχαλο γίνονται και αυτά». Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο δημοσιογράφος Αρης Προτοσάλτε, για να πει ανάμεσα σε άλλα ότι παλιότερα υπήρχε και κάποια παρουσία εκπροσώπων της ΝΔ στον «902», αλλά τώρα υπάρχει μόνο η δραστηριότητα του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα που οδηγεί ο ΣΚΑΪ; Οτι ο «902» παρανομεί, πρέπει να τηρηθεί ο νόμος από το ΕΣΡ. Δηλαδή; Τι λένε; Να φιμωθεί, να ελεγχθεί, να επιβληθούν ποινές και ό,τι άλλο προκύπτει από τη νομοθεσία για τη λειτουργία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων. Και εκεί κολλάει και η αναφορά περί «ανομίας» όπως άλλωστε όλο το προηγούμενο διάστημα λένε οι αστοί δημοσιολόγοι, από τα Μέσα που διαθέτουν οι κεφαλαιοκράτες, για τις λαϊκές εργατικές κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.