1 Φεβρουαρίου 2011

Ανοιχτά υπέρ του λαού ο στρατός στην Αίγυπτο

Οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου τάσσονται ανοιχτά υπέρ του λαού και δηλώνουν ότι δεν θα ασκήσουν βία κατά των πολιτών που θα πραγματοποιήσουν μεγάλη πορεία την Τρίτη και θα ζητήσουν την παραίτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, ο στρατός διαβεβαιώνει ότι δεν θα κάνει χρήση βίας κατά τη διάρκεια της πορείας του ενός εκατομμυρίου πολιτών την Τρίτη.

«Η παρουσία του στρατού στους δρόμους είναι για το καλό σας και για τη διασφάλιση της ασφάλειάς σας», αναφέρει η ανακοίνωση και τονίζει στη συνέχεια «οι ένοπλες δυνάμεις δεν θα καταφύγουν στη χρήση βίας κατά του μεγάλου λαού μας».

Τα αιτήματα των διαδηλωτών είναι νόμιμα, επισημαίνει ακόμα η ανακοίνωση, και προσθέτει ότι οι ένοπλες δυνάμεις «είναι πρόθυμες να αναλάβουν την ευθύνη για την προστασία του έθνους και των πολιτών». «Η ελευθερία της έκφρασης με ειρηνικά μέσα είναι εγγυημένη για όλους τους πολίτες», επισημαίνει ακόμη η ανακοίνωση.

Επισημαίνει πάντως ότι δεν θα επιτρέψει σε παράνομους να λεηλατήσουν, να επιτεθούν και να τρομοκρατήσουν τους πολίτες. Μέχρι σήμερα ο στρατός, παρότι η κυβέρνηση τον είχε κατεβάσει στους δρόμους σε μία προφανή επίδειξη ισχύος, είχε αποφύγει να ανοίξει πυρ κατά των διαδηλωτών κάτι που έπραξε χωρίς αναστολές η αστυνομία.

Απο το in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.