11 Απριλίου 2010

Αυθαίρετη βεράντα το Αιγαίο!

Ποιος θα κλείσει ένα μπαλκόνι, άντε μια βεράντα μερικών τετραγωνικών, ωρέ θεομπαίχτες; Αυτός που έχει χίλια ή χίλια πεντακόσια τετραγωνικά σπίτι; Ισως. Αλλά θα είναι ένας στους χίλιους. Οι άλλοι, οι «παράνομοι», που πρέπει να βυζαχτούν απ' αυτά που δεν έχουν οι τσέπες τους, είναι εκείνοι που τους λείπουν πέντε τετραγωνικά ζωτικός χώρος να χωρέσουν είτε τη γιαγιά, είτε τα δύο απ' τα τέσσερα και πέντε παιδιά.
 
Μεροκαματιάρηδες, ριγμένοι στην ταξική Οδύσσεια της ζωής, πνιγμένοι στα δάνεια και την ανασφάλεια, σε τριάρια, άντε και τεσσάρια για φαμίλιες πολυπληθείς ή με ανάγκες που δεν τις βάζει ανθρώπου νους, είναι η μάζα που θα συνεισφέρει τώρα στα κέρδη των ελαχίστων. Με τρομοκράτηση και ψευδείς καλές προθέσεις, με πετσοκομμένα εργασιακά δικαιώματα και ανασφάλεια και ανεργία στον ορίζοντα, θα πληρώσουν χρυσή την κρεβατοκάμαρα βεράντα ή το τρίτο δωμάτιο που πούλησε ο εργολάβος, αν και έχτισε με άδειες από κάθε κρατική υπηρεσία. Αυτοί οι πολλοί και μικροί στην τσέπη είναι οι μεγάλοι «αυθαίρετοι». Θα ξηλωθούν για να νοικιάσουν την παρανομία τους για 40 χρόνια!!! 

Δηλαδή, θα πληρώνουν νοίκι στο δωμάτιο, που ίσως στέγασαν τον πατέρα με τα κατεστραμμένα πλεμόνια απ' τη δουλειά, τη μάνα με την τσακισμένη μέση, ίσως και το παιδί με ειδικές ανάγκες, ένα απ' τα χιλιάδες που δεν έχουν καμία κρατική φροντίδα και το χέρι που τα σώζει είναι του γονιού κι όχι του Θεού. Θεομπαίχτες καπιταλιστές με το σύνδρομο στέρησης κερδών σε ντελίριο εισπρακτικής διαρκούς και ειδεχθούς φορομπηχτικής και προστιματικής πολιτικής.

Σ' αυτήν τη χώρα, σ' αυτόν τον υπέροχο τόπο που αλωνίζουν τα μεγάλα πορτοφόλια και οι κυνικοί, στυγνοί εκμεταλλευτές της εργατικής τάξης, το Αιγαίο, που είναι το αίμα στις φλέβες του τόπου, η περιουσία του λαού, με το ίδιο σκεπτικό της αυθαίρετης βεράντας, πωλείται, παραχωρείται, μαζί με τα νησιά του και τους ανθρώπους του, έναντι πινακίου spread φακής. Οι ίδιοι που δανείζουν λεφτά, που ανεβοκατεβάζουν επιτόκια, που ληστεύουν είναι τα αφεντικά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, της Τουρκίας, του G20! Και θέλουν το Αιγαίο γκρίζο αρχικά κι ύστερα με τη βούλα δικό τους. 
 
Απ' τον 25ο μεσημβρινό και ανατολικά, δηλαδή τη γραμμή που διχοτομεί τη Μυτιλήνη και την Κρήτη και περνάει ανοιχτά της Μυκόνου, η βεράντα Αιγαίο θα ανήκει στο μεγάλο ναυτιλιακό, ενεργειακό και στρατιωτικό κεφάλαιο. Χρυσός δίαυλος και βάση διεκδίκησης ζωτικού χώρου προς ανατολάς της εκφυλισμένης Δύσης, σε εποχές που τα ...διόδια όποιος τα ελέγχει κερδίζει και σε περίοδο κρίσης.
 
Ζούμε μέρες άθλιας αστικής προπαγάνδας. Χειρότερης κι απ' τη χιτλερική, λίγο πριν την εισβολή στην Τσεχοσλοβακία. Γιατί το πόπολο πρέπει να πειστεί ότι είναι πατριωτικό να υπερασπίζεσαι τ' αφεντικά σου «νομιμοποιώντας» με λεφτά την αυθαίρετη βεράντα σου. Και προδοτικό να μη θες να δώσεις το Αιγαίο σ' αυτούς που το επιβουλεύονται αιώνες τώρα, τζάμπα και με τη γνωστή ΝΑΤΟική «εντιμότητα». Αυτήν που κατάπιε τη μισή Κύπρο, έκανε κράτος το Κόσσοβο και ρήμαξε μια Γιουγκοσλαβία στριμώχνοντας τη Σερβία στα μεγέθη του ακίνδυνου.
 
Αν το μισό Αιγαίο δοθεί στο ΝΑΤΟ μέσα στην απόλυτη σιωπή της τρομοκρατημένης μικροαστικής ιδιοτέλειας, τότε να δείτε πώς θα πέσουν τα spread κι οι πατριώτες βορά στα σκυλόψαρα.

Γρηγορείτε! Αυτή η αυθαιρεσία δε νομιμοποιείται.

Λιάνα Κανέλλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.