24 Ιανουαρίου 2016

ΚΚΕ Απάντηση σε επιστολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Απάντηση σε επιστολή που έστειλε η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή (ΚΣΕ) της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δημοσιοποίησε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην επιστολή της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθυνόταν στο ΚΚΕ και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις (ΛΑΕ, ΕΕΚ, ΚΚΕ (μ-λ) κ.ά.) με αφορμή τις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό. Η επιστολή (με ημερομηνία αποστολής 14 Γενάρη) έθετε ως πρόταση τη συνάντηση αντιπροσωπειών αυτών των πολιτικών δυνάμεων, με στόχο την κοινή δράση και το συντονισμό για τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.


Παραθέτουμε όλη την απάντηση από την πλευρά του ΚΚΕ:

«ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΣΕ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σε απάντηση της επιστολής σας, σας στέλνουμε τις απόψεις μας σχετικά με τα θέματα που θέσατε:

Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για να υπάρξει λαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο σφαγής στην Κοινωνική Ασφάλιση, καθώς και στο σύνολο των αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων που δρομολογούνται στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου.


Από το Γενάρη του 2015 είχαμε τονίσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα συνεχίσει το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και θα επιδιώξει να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου, να στηρίξει την καπιταλιστική ανάκαμψη και κερδοφορία, θυσιάζοντας τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Γι' αυτό το λόγο, το ΚΚΕ, τα μέλη του μέσα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, αντιπάλεψαν λογικές και "κινητοποιήσεις" για τη στήριξη της κυβερνητικής διαπραγμάτευσης, στις οποίες καλούσαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός, άλλες δυνάμεις, καλλιεργώντας μ' αυτόν τον τρόπο αυταπάτες στους εργαζόμενους για το χαρακτήρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το χαρακτήρα της διαπραγμάτευσης και εμποδίζοντας την ανάπτυξη της ταξικής πάλης.

Σήμερα δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την ενδυνάμωση της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας, στο έδαφος των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων και με στόχο την ενίσχυση του αντικαπιταλιστικού - αντιμονοπωλιακού προσανατολισμού. Το ΚΚΕ, όπως και κάθε κόμμα, μετέχει στα όργανα και στις γραμμές του κινήματος μέσω των στελεχών και των μελών του. Μέσα στο κίνημα, στις οργανώσεις της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, των οργανώσεων φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, γυναικών, υπάρχει και μπορεί να υπάρξει συζήτηση, διαπάλη για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα και του συντονισμού, τα αιτήματα, τις μορφές πάλης κ.λπ.

Εκεί κρίνεται και θα κριθεί η κάθε πολιτική, συνδικαλιστική δύναμη, στο κατά πόσο συμβάλλει στην ανάπτυξη της εργατικής - λαϊκής πάλης σε κάθε κλάδο, σωματείο, τόπο δουλειάς, την αντιπαράθεση με τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό. Εκεί μπορούν να συναντηθούν εργάτες κι υπάλληλοι του δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι και γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, ανεξάρτητα αν είναι μέλη ή φίλοι του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή άλλων κομμάτων.

Κατά συνέπεια, θεωρούμε ότι η πορεία ανασύνταξης του κινήματος, η αλλαγή συσχετισμών κι η αναμέτρηση με την ταξική αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό δεν υπηρετείται μέσα από επαφές, συναντήσεις και συζητήσεις "κορυφών", πολιτικών κομμάτων κ.λπ., που ουσιαστικά υποκαθιστούν το εργατικό - λαϊκό κίνημα, τα όργανα και τις διαδικασίες του.



Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
23 Γενάρη 2016».

31 σχόλια:

  1. Για τον Παναγιώτη του οποίου τα σχόλια σβήστηκαν,
    και τον οποίο παραπέμπω στους κανόνες Α και Β του μπλογκ.

    Το γράμμα της ΚΕ εμένα με καλύπτει. Δεν θεωρώ πως χρειάζεται να προστεθούν χαρακτηρισμοί ώστε να γίνει κατανοητή η ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ, "Συμμαχίες μόνο απο τα κάτω".

    Ελπίζω πως όλοι μας μάθαμε the hard way, που λένε και στο χωριό μου, απο προηγούμενες επιθέσεις φιλίας, πως η αντιμετώπισή τους δεν γίνεται με οργή, αφορισμούς και χαρακτηρισμούς. Όλοι μας γνωρίζουμε πως λειτουργεί ο οπορτουνισμός, ας τον αποκαλύπτουμε λοιπόν πολιτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανενα απολυτως προβλημα συμφωνουμε. Και εγω ειμαι απολυτα σύμφωνος με την απαντηση του ΚΚΕ και με την πορεια του. Δεν τα εγραψα εκνευρισμενος συμφωνουμε παντως οτι ειχε επιθετικους προσδιορισμους Οκ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Και βεβαια θα ανησυχουσα πραγματικα αν δεν γινοντουσαν αυτες οι επιθέσεις φιλιας. Εκει θα είχαμε χοντρο προβλημα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Ειλικρινής,σαφής,τεκμηριωμένη και πολιτικά ορθή η απάντηση του ΚΚΕ στο κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Κατανοούμε τη μοναξιά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο,θα ήταν όμως ιστορικό λάθος να ξεχάσουμε τη συμβολή της στον αποπροσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος με το να συμμετέχει (κατά το παρελθόν μέχρι και πρόσφατα) σε κοινά ψηφοδέλτια,με όλες σχεδόν τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού,ενάντια στο μοναδικό ταξικό συνδικαλιστικό μέτωπο του ΠΑΜΕ. Ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται καταστάσεις και αναλύουν κάθε φορά το πολιτικο-κοινωνικό γίγνεσθαι κάθε άλλο παρά μαζική και ταξική ενότητα εγγυάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιο επιστημονική απάντηση δεν μπορορουσε να δοθεί. Ιστορικά οι υψηλου επιπέδου επαφες,το συναισθηματικο Μπόβιο,οι μαζικά επαναστατημενες απόψεις οδήγησαν με την αποτυχία τους τους σε δικτατορίες και απολυταρχικά καθεστώτα. Αντίθετα η οργανωμένη απο τα κάτω ταξική πάλη έκανε την Οκτωβριανή επανασταση. Αυτά για τους ανταρσίες και λοιπούς επαναστατημενους και μέλλοντα στελέχη της καπιταλιστικής διακυβέρνησης οπως οι σημερινοί του συρζα. Το κομμα είναι ΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ καλη κ τεκμηριωμενη απαντηση απο το ΚΚΕ
    ΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οφειλω να πω οτι η τοποθετηση του ΚΚΕ ειναι πολυ καλη,παρ'οτι δε συμφωνω με το να μην γινει συναντηση.
    ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ακριβώς θα εξυπηρετούσε μια τέτοια συναντηση εκτος απο το να αναβιωσουνε θεωριες περι δηθεν συγγενων πολιτικων χωρων και κοινοβουλευτικες αυταπατες που τις πληρωσαμε πανακριβα σαν ΚΚΕ στην 97χρονη πορεια μας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  6. Για να δουμε ποσο σχεση με την αληθεια εχει αυτο το ''απο τα κατω'' που λεει το ΚΚΕ στην απαντηση της στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στις 16-1-2015 οργανωσε συλλατηριο εναντια στο ασφαλιστικο η ΑΔΕΔΥ και σειρα σωματειων. Το ΠΑΜΕ ψηφισε το συλλαλητηριο στις συνεδριασεις των οργανων της συνομοσπονδιας. Μεχρι τρεις μερες πριν το συλλαλητηριο τα στελεχη του ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ δηλωναν οτι θα μετεχουν κανοινικα στο συλλαλητηριο. Δυο μερες πριν το συλλαλητηριο με αποφαση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δοθηκε κατευθυνση μη συμμετοχης. Τοσο ''απο τα κατω''. το ΠΓ εχει τη δυνατοητα να αναιρει και την ιδια την ψηφο των συνδκαλιστων του ΠΑΜΕ στα συνδικατα . Ετσι σεβονται τα οργανα και τις διαδικασιες του κινηματος οι οψιμοι υπερασπιστες του. τι απαντατε σε αυτο?
    Τ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Τ.Ρ.:
      Έχεις κάποιες σχετικές αποφάσεις που να επιβεβαιώνουν πως το ΠΑΜΕ αποφάσισε να συνδιοργανώσει συλλαλητήριο από κοινού με την ΑΔΕΔΥ; Γιατί το θεωρώ απίθανο, καθώς είναι πάγια τακτική του ΠΑΜΕ η απομόνωση του κυβερνητικού συνδικαλισμού.
      Για το από ξέρεις εσύ τις εσωτερικές ντιρεκτίβες που προέρχονται από το ΠΓ (συγκεκριμένα κιόλας!)του ΚΚΕ, το αφήνω ασχολίαστο για να μιλήσουμε σοβαρά.
      Υ.Γ.
      Όχι και "όψιμος υπερασπιστής του κινήματος" το ΚΚΕ, όταν μόλις ένα εξάμηνο πριν εσείς κατεβάζετε τον κόσμο στις φιέστες του Τσίπρα στο Σύνταγμα. Να σοβαρευτούμε και λίγο, καθώς δεν έχει περάσει και εικοσαετία έκτοτε να έχουν ξεχαστεί αυτά...

      Διαγραφή
    2. Τ.Ρ. ΟΙ Προβοκατσιες στο ΠΑΜΕ δεν πιανουμνε. Είναι ταξικο μετωπο τμημα της λαικης συμμαχίας που μπορει να συμμετέχει όποιος θελει χωρις να χρειαζεται να ειναι Κομμουνιστής. Αγωνιζόμαστε για την Ανασυγκρότηση του Σ.Κ σε ανοιχτή αντιπαράθεση με την Εργατική αριστοκρατια και τον οπορτουνισμο. Τα παραμυθακια των δήθεν συγγενων πολιτικων χωρων πεθανανε. Ανθρώπινο καπιταλισμό να κάνεις μόνος σου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Μιλανε για Σεβασμο στα οργανα και στο Σ.Κ αυτοι που κατεβαινουνε με ΚΟμματικες Σημαιες. ΜΑΛΙΣΤΑ......ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ ΑΝΩΝΥΜΕ,
      1. Στις 16/1/2015 δεν έγινε κανένα συλλαλητήριο από την ΑΔΕΔΥ. Στις 16/10/2015, ΝΑΙ (Παρασκευή-ημέρα ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου),όντως ορίστηκε συλλαλητήριο από την ΑΔΕΔΥ και η απόφαση αυτή πάρθηκε και κοινοποιήθηκε στις 13/10/2015,ημέρα Τρίτη,στην ιστοσελίδα της, τρεις μέρες μόλις πριν το συλλαλητήριο.
      2. Να σημειωθεί το εξής:To ΠΑΜΕ από τις αρχές του Οκτώβρη του 2015 προετοίμαζε όλα τα σωματεία με τους συνδικαλιστές του για τα επερχόμενα συλλαλητήρια στις 16/10/2015 και στις 22/10/2015 με κορύφωση τις Πανελλαδικές απεργίες στις 12 Νοέμβρη και 3 Δεκέμβρη, όπως και έγιναν με μεγάλη συμμετοχή.
      3. Για όλες τις παραπάνω κινητοποιήσεις η ΑΔΕΔΥ δε κούνησε δάχτυλο. Απλά αναγκάστηκε κάτω από τις πιέσεις των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ να συμφωνήσει σ' αυτές "δια το αγωνιστικόν ορθόν".(ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΠΑΜΕ).-------------------------------
      1η παρατήρηση:Οι απεργίες και τα συλλαλητήρια για να έχουν νόημα και αποτελεσματικότητα, χρειάζονται προετοιμασία του εργαζόμενου,κατάδειξη των προβλημάτων και κυρίως πειστικότητα εκ μέρους των συνδικαλιστικών οργάνων για την αναγκαιότητά τους.Γι' αυτό τον λόγο είναι απαραίτητος ο χρόνος προετοιμασίας οποιασδήποτε κινητοποίησης.Αλλιώς, απλά και μόνον οι εξαγγελίες τους υπονομεύουν τον απεργιακό αγώνα και αλλοιώνουν το περιεχόμενό τους, τακτική ιδιαιτέρως προσφιλής σε ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και ΟΛΜΕ.(Βασικός λόγος που το ΠΑΜΕ εδώ και χρόνια αποφάσισε να ορίζει το δικό του χώρο συγκεντρώσεων κάθε φορά).
      2η παρατήρηση:Το ΠΑΜΕ δρα μέσα και έξω από ΑΔΕΔΥ,ΓΣΕΕ,ΟΛΜΕ. Δρα σε όλους τους χώρους του εργαζόμενου αυτοαπασχολούμενου,εκπαιδευτικού,εργάτη,αγρότη,σε όλων των ειδών τα σωματεία,στους άνεργους,στη νεολαία προωθώντας έτσι την κοινωνική συμμαχία ενάντια στην λαίλαπα που προωθούν ΕΕ, μονοπώλια και εκφραστές στους.Απευθύνεται σε όλους τους κλάδους και σίγουρα δε θα τους στριμώξει κάτω από τις ομπρελίτσες των παραπάνω αναφερθέντων ομοσπονδιών.(Βασικός λόγος που το ΠΑΜΕ εδώ και χρόνια αποφάσισε να ορίζει το δικό του χώρο συγκεντρώσεων κάθε φορά).
      3η παρατήρηση:Το ΠΑΜΕ είναι ταξικό,αγωνιστικό μέτωπο. Όσοι λοιπόν αντιλαμβάνονται και αναγνωρίζουν την ταξική τους διαφοροποίηση από την αστική τάξη,συντάσσονται με τη γραμμή του. Οι υπόλοιποι έχουν σαφώς δικαίωμα να απαιτούν παραιτήσεις υπουργών, κυβερνήσεων μέσω των συνθημάτων τους χωρίς να θίγουν την ουσία των προβλημάτων, χωρίς να στοχεύουν στην καρδιά του θηρίου που τους σιγοτρώει.(Βασικός λόγος που το ΠΑΜΕ εδώ και χρόνια αποφάσισε να ορίζει το δικό του χώρο συγκεντρώσεων κάθε φορά).
      4η παρατήρηση:Το ΠΑΜΕ περιφρουρεί όλες του τις κινητοποιήσεις και διαφυλάττει το κύρος και την σοβαρότητα τους.(Βασικός λόγος που το ΠΑΜΕ εδώ και χρόνια αποφάσισε να ορίζει το δικό του χώρο συγκεντρώσεων κάθε φορά).
      Εν κατακλείδι, το ΠΑΜΕ διακρίνεται για τη συνέπεια λόγου και πράξης, ειδάλλως δε θα είχε λόγο ύπαρξης.

      Διαγραφή
  7. @Τ.Ρ.:
    Η πρώτη προβοκάτσια δεν έπιασε βλέπω, την προσπέρασες και πήγες για την δεύτερη. Το σχόλιο σου φυσικά δεν θα δημοσιευτεί γιατί και εκτός θέματος είναι, και οι αποφάσεις του συνεδρίου που προβλέπουν εξοδο της χώρας από όλους του ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς προσβάσιμες στον καθένα.
    Στο καλό και να μην μας γράφεις.
    @Παναγιώτης:
    Τα "χοχοχο" στο τέλος ενός εύστοχου σχόλιου, εμπίπτουν στον κανόνα Α) του σχολιασμού περί "ερειστικής διάθεσης". Οπότε κόπηκε και ένα δικό σου σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπαρχει δυσκολια στην δημιουργια του νεου οπορτουνιστικου αναχωματος στην θεση του Συριζα. Και το εμποδιο ειναι το οτι υπαρχει ΚΚΕ Εχωντας αποκαταστηση τα επαναστατικα του χαραχτηριστικα.Για αυτο και η Αντικομμουνιστικη λυσσα που ειναι και η πυξιδα οτι σωστα βαδιζουμε. Οταν σταματησουνε θα πρεπει να ψαξουμε τι λαθος καναμε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ειναι αυτο που λεει ο λαος, θελει η ....να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει.
    η αναρτηση σηκωθηκε 24/1 και διαφοροι αρχισαν να γραφουν 4 μερες μετα.
    βαζω στοιχημα οτι μεχρι την απεργια θα χτυπησει 200αρα σε μυνηματα και παντα με επιχειρηματα τετοιας ποιοτητας.
    χθες ας πουμε που ειχε συνελευση το σωματειο μισθωτων μου μεταφερθηκε οτι αριστεριστης επιτεθηκε στο ΠΑΜΕ με το επιχειρημα οτι το ΠΑΜΕ κανει μονο οικονομικους αγωνες και δεν βαζει ποιο προχωρημενα αιτηματα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @modesto:
      Ναι βέβαια, το έχω ακούσει εγώ. Τώρα το ΚΚΕ είναι "οπορτουνιστικό" γιατί δεν βάζει ως αίτημα της απεργίας τον ...σοιαλιστικό μετασχηματισμό, ενώ 6 μήνες πριν ήταν "μαξιμαλιστικό" γιατί δεν στήριζε την "κυβέρνηση της αριστεράς".
      Πραγματικά θλιβεροί....

      Διαγραφή
    2. τι τρας σε ενοχλεί να σας λένε για κινηματα από κάτω και δε βάζεις σχόλια ?
      Η ατυχή δηλωση του ΚΚΕ που άλλα λέει και άλλα κάνει φαίνεται απο το πως χειρίζεσται το θέμα έδω μέσα

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμοι και επώνυμοι σχολιαστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, λίγο μέτρο δεν βλάπτει στο τι γράφετε. Εγώ καταλαβαίνω την αδυναμία σας να απαντήσετε στο ΚΚΕ, αλλά προφανώς και σε δικούς σας ανθρώπους. Αλλά δεν σας επιτρέπει κανείς να συκοφαντείτε. Στο κάτω κάτω όλοι εργαζόμαστε και ξέρουμε τι κάνει ο καθένας. Eμείς είμαστε μέσα στο κίνημα και στους αγώνες. Αυτά που γράφετε, απευθύνονται σε ανθρώπους του καναπέ που έχουν πλήρη άγνοια.
      Πηγαίνετε να φτιάξετε "κίνημα" με το Λαφαζάνη, "πολιτικοποιήστε" το όσο θέλετε,αλλά η πλακίτσα σε εμάς κομμένη. Σας ξέρουμε από πρώτο χέρι...
      Αντε γιατί σε πολλούς από εσάς, σας πήρε πολύ για να ξυπνήστε μετά από ένα χρόνο ανοχήςκαι αδράνειας.
      Άντε γιατί ακόμα ηχεί στα αυτιά μου η "πολιτικοποίηση" που κάνατε πριν ένα χρόνο που πανυγηρίζατε για τη δήθεν λαϊκή νίκη της εκλογής ΣΥΡΙΖΑ.
      Τώρα που βγαίνει ο κόσμος στους δρόμους, βγήκατε από τις τρύπες σας για να κάνετε πάλι τη βρώμικη αντιΚΚΕ δουλειά σας...
      Η Φτώχεια σας φέρνει γκρίνια, αλλά δεν μας αφορά! Πηγαίνετε να κάνετε τις μαζορέτες της ΑΔΕΔΥ μπας και φανεί ότι μαζεύουν 300 άτομα μαζί με το Λαφαζάνη (αυτός μαζεύει καμιά 50αριά και το παίζει ηγεσία του λαϊκού ξεσηκωμού...Ας είναι καλά οι φωτογραφίες!).
      kk-1

      Διαγραφή
    4. 12.49 Αθελα σου μας δικαιωνεις 100% για το πως αντιμετωπιζουμε τους Οπορτουνιστες. Ξεκαθαρη απαντηση δημοσιευμενη και προσπαθείς μεσα στα ματια μας να μας τρελανεις οτι λεει αλλα απο οτι κανουμε. Σκεψου τη διαστρεβλωση και συγχηση θα γινει μετα απο μια συναντηση πισω απο κλειστες πορτες. Προτιμοτερο απο το να σας συναντησουμε ειναι να φαμε ενα αναμμενο Μαγκαλι καρβουνα. Λιγότερη ζημια θα παθουμε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  10. Αληθεύει αυτό που μου είπε φίλος μου μηχανικός ότι στη συνέλευση του ΣΜΤ οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ συντάχτηκαν και στήριξαν το πλαίσιο της παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Φαίνεταιι και αυτοί είναι υπέρ της "πολιτικοποίησης" των αγώνων! Τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμύδια;;;;
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ΚΚΕ απευθυνεται στον λαο και μονο σε αυτον και οχι σε πολιτικα κομματα και τον καλει να ενωθει σε Ταξικη βαση στο ΠΑΜΕ που ειναι ταξικο μετωπο και δεν διαχωριζει τον λαο με πλαστους διαχωρισμους δεξια αριστερα. Μεσα εκει χωραμε ολοι.Εκει γινεται και η διαπαλη των διαφορετικων αποψεων ανοιχτα και ελευθερα. Παλεύουμε για την Ανασυγκροτηση του Σ.Κ σε ανοιχη αντιπαράθεση με την εργατικη αριστοκρατια και τον Οπορτουνισμο καθε αποχρωσεις που ειναι ορκισμένοι εχθροί της Ε.Τ. Μεσα στον αγωνα για το καθε μικρο και μεγαλο προβλημα καταλαβαίνει ο καθένας οτι δεν υπάρχει καμμια κυβερνηση οτι ονομα και να εχει που να μπορει να κανει το παραμικρο για τον λαο οσο τα μεσα παραγωγης ειναι στους καπιταλιστες. Και εχουμε στοχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μεσων παραγωγης. Σαν ΚΚΕ κάθε απλος ανθρωπος που ητανε στο κόμμα και κουρασμενος πηγε σπιτι του εχει τον απολυτο σεβασμο μας. Αντιθετα οσοι φυγανε προδιδοντας και φτιαξανε οπορτουνιστικα αναχωματα στην υπηρεσια του προλεταριατου θα συνεχισουμε να τους αντιμετωπιζουμε σαν εχθρους. ΔΕν κανουμε βημα πισω ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διορθωση. Οπορτουνιστικά αναχωματα στην υπηρεσια του Καπιταλισμου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  12. Αυτός που ορίεται για το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ μπορεί να μας εξηγήσει αν συμφωνεί με το πλαίσιο των επιμελητήριων και επιστημονικών φορέων οι οποίοι εμφανίστηκαν συνδιοργανωτές με την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, δηλαδή καπέλωσαν τα σωματεία; Μιλώ για το πλαίσιο που πιέζει για ένα πιο ανταποδοτικό και κεφαλαιοποιητικό σύστημα ασφάλισης και ιδιωτική ασφάλιση. Μήπως τα σωματεία είχαν τέτοια απόφαση; Μήπως τελικά εννοούν τέτοιο συντονισμό, δηλαδή να γίνουμε ουρά αστικών δυνάμεων; Και πάντως 2000 άτομα μαζευτήκαν, με πανελλαδικό κάλεσμα! Τρομερός συντονισμός!
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μια πρωτοβουλια αγροτων που εκφραζει τα συμφεροντα τσιφλικαδων στο χωρο εκλεισε ραντεβου με τον πρωθυπουργο. Αλλη μια αποδειξη γιατι οι κομμουνιστες δεν μιλανε γενικα για καποιο κινημα αλλα για την Λαικη Συμμαχια σε ταξικη βαση που θα εχει στο στοχο του την ιδιοκτησια των μεσων παραγωγης και την εξοδο απο καθε ιμπεριαλιστικο οργανισμο και οχι μονο Ε.Ε ΝΑΤΟ γιατι διαφορετικα υπηρετεις συμφέροντα τμημάτων της Αστικης τάξης μαζι με Εθνικιστικες και Φασιστικες δυναμεις οπως κανουνε οι Οπορτουνιστες ανταρσυα και ΛΑΕ. Ο Καθε ένας μπορεί να βγάλει συμπερασματα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Ανώνυμος29 Ιανουαρίου 2016 - 12:49 μ.μ.
    Δεν βάζω τα σχόλια που παραβιάζουν τους κανόνες σχολιασμού. Βρίσκονται πάνω από την φόρμα σχολιασμού.
    Ούτε το δικό σου σχόλιο θα έπρεπε κανονικά να δημοσιευτεί ως ανώνυμο (χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος29 Ιανουαρίου 2016 - 12:49 μ.μ.
      Υ.Γ.
      Επίσης δεν είμαι ο μοναδικός moderator του μπλογκ

      Διαγραφή
  15. @kk-1
    φυσικα και συνταχθηκαν και δεν ειναι πρωτη φορα. στο ΣΜΤ αυτο γινεται ΚΑΘΕ φορα.
    αρχικα κατεβαζουν διαφορετικα πλαισια, στις ομιλιες ριχνουν και καμια κορωνα οι μεν στους δε αλλα οταν κανουν τα μετρηματα και δεν βγαινουν τα κουκια τα πλαισια γινονται ενα.
    θα εχει πλακα να δουμε ποσοι απο αυτους που στηριξαν στην συνελευση το κοινο πλαισιο θα απεργησουν κιολας, ποσοι θα παρουν αναρωτικες, αδειες κτλ κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ενα αλλο που ακουστηκε στην συνελευση του ΣΜΤ ηταν οτι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ενα χρονο τωρα καθοτανε και δεν εκανε τιποτα για το κινημα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μια γενικη παρατηρηση. Και σε αλλες αναρτησεις γινεται μια καταχρηση του ορου "αριστεριστης".

    Πρωτος ταξικος αντιπαλος ειναι -κατα τους αριστεριστες- η αστικη ταξη της χωρας Τους. Και οχι το πως να την "λενε" στο ΚΚΕ, στο ΠΑΜΕ κ.α.
    Οσοι γινονται κλακαδοροι, ακολουθοι, στις φιεστες της Νεας Σοσιαλδημοκρατιας(συριζα), δεν δικαιουνται αυτο τον Τιμητικο τιτλο. Βασει αυτου, δεν νομιζω πως σημερα υπαρχουν αριστεριστες πλην εξαιρεσεων

    Ο Λενιν στο γνωστο του βιβλιο, δεν τους απαξιωνει. Τους θεωρει συντροφους που χρειαζεται να μειωσουν τον υπερεπαναστατικο ενθουσιασμο τους, να βελτιωσουν την τακτικη τους για να ερθουν σε επαφη με ευρυτερες μαζες. Ολα αυτα την εποχη της κοσμογονιας, οπου το κρατος εργατων - αγροτων εμφανιστηκε για πρωτη φορα στην Παγκοσμια Ιστορια.

    Νικ. -π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3.53 Ολοι αυτοι αποκτουσανε μια αιγλη οσο το ΚΚΕ ήτανε δεσμιο των αντιληψεων του 20ου Συνεδριου με λαθος προγραμμα και Ιδεολογικες παρρεκλισεις.Μετα το 15ο Συνεδριο και την αποκαταση των επαναστατικων του χαραχτηριστικών το ξεβρακωμα ητανε πληρης.Δεν τους δικαιωνω για παλια απλα λεω πως φαινοτανε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.