22 Σεπτεμβρίου 2013

Άρθρο του Δ. Κουτσούμπα στο «ΒΗΜΑ» για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής

Σε άρθρο του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζει:

«Τα τελευταία γεγονότα με την εν ψυχρώ δολοφονία ενός εργατόπαιδου επιβεβαίωσαν με τον πιο δραματικό τρόπο τον εγκληματικό ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Τώρα ο λαός μας μπορεί να βγάλει ουσιαστικά συμπεράσματα από τη δολοφονική δράση της όπως ήδη έχει εκφραστεί με τις επιθέσεις σε μετανάστες, στους Αιγύπτιους ψαράδες στην Ιχθυόσκαλα, σε εργαζόμενους του ΠΑΜΕ, στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα. Αυτός ο χαρακτήρας δεν κρύβεται από δήθεν αγαθοεργίες, μοίρασμα τροφίμων, συσσίτια, δήθεν "αντισυστημικές" κορώνες για να ρίχνει "στάχτη στα μάτια" απελπισμένων συμπολιτών μας.

Η ΧΑ αποτελεί δολοφονική εγκληματική οργάνωση νεοναζιστών φασιστών, γέννημα θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος, αποτελεί ακραία φωνή του πολιτικού συστήματος. Η ΧΑ παίζει μαφιόζικο ρόλο, υπηρετεί τα συμφέροντα μεγαλοεργολάβων, τμημάτων του κεφαλαίου. Στήνει δουλεμπορικά γραφεία για εργαζόμενους με 18 ευρώ μεροκάματο, μιλάει για φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών. Προσπαθεί να διαχωρίσει τους εργαζόμενους για να μείνει στο απυρόβλητο η πλουτοκρατία.


Η ΝΔ αξιοποιεί τη δράση της ΧΑ με τη θεωρία των δύο άκρων, θεωρία που με ανάλογο τρόπο αξιοποιήθηκε την περίοδο του μεσοπολέμου για να χτυπηθεί το γερμανικό εργατικό κίνημα. Από τη μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ, περιχαρακώνει την εγκληματική δράση της ΧΑ στην αποπροσανατολιστική αντιπαράθεσή του με τη ΝΔ για την εναλλαγή στην αστική διαχείριση και το να αναρριχηθεί ο ίδιος στην κυβερνητική καρέκλα.

Η αποφασιστική αντιμετώπιση της ΧΑ περνά μέσα από το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, από τα εργατικά σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, τους μαζικούς φορείς, που έχουν τη δύναμη να την απομονώσουν, να εμποδίσουν αλλά και να αχρηστεύσουν τα δίχτυα που ρίχνει στις εργατογειτονιές για να δηλητηριάζει παιδιά φτωχών λαϊκών οικογενειών. Το εργατικό λαϊκό κίνημα, η ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας που αγκαλιάζει την πλειοψηφία του λαού σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την εξουσία των μονοπωλίων μπορεί να τερματίσει τη δράση των ναζί μαζί και του συστήματος που τους γεννά και τους θρέφει».


902

2 σχόλια:

  1. Κακώς έχει γραφτεί «σε άρθρο του Δ.Κουτσούμπα στο ΒΗΜΑ», φαντάζομαι μιλάμε για συνέντευξη του Γ.Γ στην εν λόγω εφημερίδα. Έτσι που είναι γραμμένο φαίνεται ότι ο Γ.Γ. του ΚΚΕ αρθρογραφεί στο Βήμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αντιφασιστική δράση και προπαγάνδα σίγουρα δεν μπορεί να προχωράει ξεκομένα από την αντιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή. Αυτή είναι και η διαφορά που χαρακτηρίζει το ΚΚΕ και την θέση του απέναντι στη ΧΑ από όλο το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα.Όμως η όξυνση απέναντι της, μπορεί να συσπειρώση το κίνημα με όρους ταξικούς, περισσότερο από άλλες αιτίες κι αφορμές. Σίγουρα ειναι πολύ επικίνδυνο να "παίζεις" με τον φασισμό, όμως μπορείς με σωστή τακτική να χρησιμοποιήσεις την πάλη σου ενάντιά του, σαν πόλο κοινής δράσης περισσότερο από άλλες αιτίες.Μήπως λοιπόν θα ήταν σκόπιμο να σκεφτουμε κοινές δράσεις και με άλλους φορείς (συγκεντρώσεις-πορείες-εκδηλώσεις κλπ) κι όχι ξεχωριστές, βάζοντας σ' αυτές το δικό μας πλαίσιο και κάνοντας έτσι μια προσπάθεια λαικής συμμαχίας σ' ενα θέμα που από τη φύση του μπορεί να λειτουργεί συσπειρωτικά. Η αντιφασιστική πάλη έχει περα απ΄όλα τ΄άλλα και μια γερή βάση συναισθήματος κι αυτό δεν είναι κάτι που πάει για τα σκουπίδια, αντίθετα ο ηγετικός ιστορικος ρόλος του ΚΚΕ στον αντιφασιστικό αγώνα, του δίνει πλεονέκτημα. Οι συγκεντρώσεις πχ στη Νίκαια, Κεραστίνι κλπ έδειξαν μια εικόνα αυθόρμητης συσπείρωσης, δηλαδή με λίγα λόγια ο κόσμος κινήθηκε κάτω από πανό και σημαίες υπερβαίνοντας τις κομματικές του τοποθετήσεις.Εμεις πώς το κρίνουμε αυτό,κιαν το κρίνουμε,δηλαδή. Πόσο χρήσιμο είναι π.χ. για την υπόθεσή μας να κάνουμε συγκεντρώσεις στην Ηλιούπολη, στο Αιγάλεω, στο Περιστέρι κλπ μόνοι μας με 50 - 70 άτομα και να μήν συμμετέχουμε ούτε γι αυτό το θέμα σε κοινες δράσεις; Αν-αιρετική....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.