14 Ιουλίου 2015

Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια ...ο βοριάς θα τα κάνει συντρίμμια κομμάτια...


Του Μ. Σελιανίτη
Πηγή : 902.gr 

Το τραγούδι του αξέχαστου Πάνου Γαβαλά το αφιερώνουμε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους πέριξ αυτής. Όλους αυτούς που χωρίς ίχνος ντροπής εξακολουθούν, όπου σταθούν και όπου βρεθούν, να ομιλούν για τις ιστορικές ευθύνες του ΚΚΕ με αφορμή τη στάση του στο δημοψήφισμα και στις διαπραγματεύσεις που το ακολούθησαν.

Θυμίζουμε σε κάθε αριστερό και ριζοσπάστη άνθρωπο τα εξής: 

Πρώτον: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της στις 2 Ιούλη έκανε κριτική στη θέση του ΚΚΕ και μεταξύ των άλλων σημείωνε:

«Επιλέγουμε ΟΧΙ επειδή: ...Εάν επικρατήσει το ΟΧΙ καμία κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να επιβάλει μέτρα που θα έχουν ακυρωθεί από το λαό και περιέχονται τόσο στη συμφωνία που πρότειναν ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, όσο και στην πρόταση της κυβέρνησης...». 

Τι από τα παραπάνω επιβεβαιώθηκε από τη ζωή; Τίποτα. Αντίθετα φούσκωναν οι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έναν αριστερό κόσμο με αυταπάτες ότι με ένα «ηχηρό» ΟΧΙ μπορεί δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί το ρόλο του ως κόμμα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ και να «βάλει πάγο» στην επερχόμενη αντιλαϊκή λαίλαπα. Έριχναν δηλαδή νερό στο μύλο της επιχειρηματολογίας της κυβέρνησης. Λογικό για ένα χώρο που έχει κολλήσει χιλιάδες ώρες ένσημα ως ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.


Τι έλεγε το ΚΚΕ στη διακήρυξη της ΚΕ στις 29 Ιούνη; «Το κάλπικο ΟΧΙ που προτείνει η κυβέρνηση είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ στο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ΝΑΙ στην κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού». Επιβεβαιώθηκε; Ασφαλώς και επιβεβαιώθηκε, γιατί το ΚΚΕ έχει λυμένο το αντικειμενικό: Καμιά κυβέρνηση στο πλαίσιο του καπιταλισμού, όσο αριστερή χρυσόσκονη και να πασπαλιστεί, δεν μπορεί να μην υποκλιθεί στο βασικό της καθήκον που δεν είναι άλλο από την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων. 

Δεύτερον: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της στις 6 Ιούλη μεμφόμενη το ΚΚΕ παρουσίαζε ως φιλολαϊκή διέξοδο την έξοδο από την Ευρωζώνη (χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση)... Υιοθετούσε δηλαδή ως φιλολαϊκή διέξοδο το δρόμο που προέκριναν τμήματα τόσο του εγχώριου όσο και του γερμανικού κεφαλαίου (π.χ. Γερμανοί βιομήχανοι / Σόιμπλε, Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι) για το δικό τους συμφέρον.

Είμαστε σίγουροι ότι οι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τράβηξαν μεγάλο μαρτύριο, καθώς μέχρι την τελευταία στιγμή εύχονταν για μια «ρήξη». Μέχρι και κομποσκοίνια πήραν και τάματα έκαναν να τα τσουγκρίσει ο Τσίπρας. Γι' αυτό και κάλεσαν την Κυριακή σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με σύνθημα «Τέρμα στις διαπραγματεύσεις»(!!!...) εξακολουθώντας να καλλιεργούν αυταπάτες για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ(...) λες και ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες δεν διαπραγματευόταν για λογαριασμό του κεφαλαίου. Λες και τα μέτρα δεν καταρτίστηκαν κατ’ εντολή της αστικής τάξης. Αλήθεια, δεν μας λένε αν στην κυβέρνηση δεν βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ΝΔ, θα την καλούσαν «να φύγει από τις διαπραγματεύσεις»; Ρητορικό το ερώτημα... Δυστυχώς για αυτούς, η «ρήξη»-καρικατούρα, για την οποία εύχονταν, δεν ήρθε. Αλλά και να ερχόταν, πάλι ο λαός μας θα την πλήρωνε τη νύφη, καθώς τόσο η συμφωνία όσο και το «ατύχημα» (το επονομαζόμενο Grexit) εντός των τειχών της εξουσίας του κεφαλαίου σημαίνουν καταστροφή για τα λαϊκά στρώματα.

43 σχόλια:

  1. Παραξενο εε? Το '12 βγαζατε συνεχεια αρθρα,ανακοινωσεις κλπ κατα του Συριζα για να τον πληξετε..Αποτελεσμα? Αξιωμ.αντιπολιτευση τοτε και κυβερνηση τρια χρονια μετα...Τωρα ασχολειστε με την Ανταρσυα,λες και δεν εχετε να κανετε κατι καλυτερο..Προσεξτε μονο μην εχετε παλι αντιθετα αποτελεσματα απο αυτα που επιθυμειτε..

    Ποια θα ειναι αυτα? Κοσμος απογοητευμενος απο την προδοσια του Συριζα κ απογοητευμενος απο τη λαθος πολιτικη σας σταση σε ορισμενα θεματα,να παει στην Ανταρσυα...

    Υ.Γ.:Αληθεια λεγατε οτι ο τσυριζα συμπρατει με τη ΧΑ,ωστοσο εσεις προχτες ψηφισατε μαζι με τη ΧΑ και οταν ο Παφιλης ζητησε ονομαστικη ψηφοφορια,ο Κασιδιαρης ειπε "συμφωνουμε"..Τελικα οι νεοναζι ειναι κατι σαν λεπρα.τη μια πανε στον τσυριζα και την αλλη σε σας...
    ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό δεν το είχα ξανακούσει, αλλά για όλα υπάρχει η πρώτη φορά.
      ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΓΙΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

      χαχα

      Εαν η αστική τάξη που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ και έγινε κυβέρνηση, αποφασίσει ότι για 2ο πόλο του συστήματος θέλει ένα κόμμα που λεει για δραχμή και έξοδο απο την ΕΕ, τότε να εισαι σίγουρος πως θα γίνετε και κυβέρνηση (μαζί με άλλους μην τρελαθούμε)

      Προς το παρόν όμως δεν φαίνεται κάτι τέτοιο και μάλλον θα σας χρησιμοποιήσουν απλά για ανάχωμα ώστε να μαζέψετε κανέναν απογοητευμένο ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ και να τον κάνετε αντικομμουνιστή.

      Απο εκεί και ύστερα, όσοι έχουν μείνει στην Ανταρσυα με εγκεφαλικά κύτταρα σε λειτουργία, ας δουν πόσο δίκιο είχε το ΚΚΕ στην κριτική του για τον Συριζα και ας αναρωτηθεί τώρα για την κριτική που δεχόταν, δέχεται και θα δεχθεί (εις το πολλαπλάσιο) στο μέλλον, η Ανταρσυα.

      Διαγραφή
    2. Και όσοι θέλετε να απαντήσετε στο μέλλον σε κείμενα κριτικής στην Ανταρσυα, θα δεχθώ μόνο απάντηση στην κριτική, και όχι "απάντηση" σε όποια μαλακία έχει κολλήσει στο κεφάλι σας.

      Γκε γκε ?

      Διαγραφή
    3. Όσον αφορά για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΧΑ, δεν μίλησε κανένας στο ΚΚΕ για σύμπραξη επειδή ψήφισαν κάτι κοινό.

      Μιλάμε για πολιτική σύμπραξη λόγω συγκεκριμένων αστικών συμφερόντων και σύμπραξη λόγω γενικότερης πολιτικής ταύτισης και μικροπολιτικών τακτικισμών.
      Όχι μια ψηφοφορία.

      Άρα η παραμύθα σας σε κανένα παιδί του δημοτικού.

      Διαγραφή
    4. 1) Η Ανταρσυα δεχεται την κριτικη..σε αντιθεση με εσας,που οποιος σας ασκει κριτικη τον θεωρειτε φασιστα,πρακτορα,ασφαλιτη κλπ
      2)Και που ειναι το κακο απογοητευμενοι συριζαιοι να μπουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ? Ο Κουτσουμπας ενα μηνα τωρα λεει "να ξανασυναντηθουμε μαυτους που φυγαν απ τις ταξεις μας".
      3)Δεν ειπα οτι εσεις κανατε τον Συριζα κυβερνηση..αλλα παντως οι λυσσαλεες επιθεσεις του '12 δεν βοηθησαν κ πολυ απ οτι φανηκε..
      4)Ποτε θα σταματησετε να θεωρειτε αντικομμουνιστη οποιον δεν ψηφιζει Κκε? Μου θυμιζετε αυτο που λενε οι Ολυμπιακοι,οτι οσοι δεν ειναι ΟΣΦΠ ειναι βαζελοι..Λες κ δεν υπαρχουν αλλες ομαδες..
      Ελεος πια..
      ΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    5. Και κάτι τελευταίο ... επειδή φαίνεται πως δεν έχεις πάρει μυρωδιά τι γίνεται πολιτικά στην χώρα.

      Το ΚΚΕ λόγω του ότι χτύπαγε κάτω σαν το ψάρι τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 3 χρόνια, κατάφερε να απομακρυνθεί εγκαίρως από τον Τιτανικό που παρακολουθείς σήμερα. Εαν το ΚΚΕ είχε κάνει το λάθος να συμπράξει με τον οποιονδήποτε τρόπο σε αυτήν την κυβέρνηση, σήμερα θα συζητούσαμε εαν το ποσοστό της Χρυσής Αυγής θα ξεπεράσει ή όχι το 40% στις επόμενες εκλογές. Και ακριβώς επειδή η Ανταρσυα έγινε βαστάζος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να πάιξει κανέναν αλλον ρόλο από αυτόν του αναχώματος.

      Διαγραφή
    6. 1) Φαίνεται το γεγονός, ότι αντέχεται την κριτική. Μόνο με την κριτική δεν έχεις ασχοληθεί.

      2) ¨Εγραψα πιο είναι το κακό. Ότι θα συντηρητικοποιήσετε την συνείδησή του.

      3) το απάντησα

      4) Δεν είπα όποιος δεν ψηφίζει ΚΚΕ είναι αντικομμουνιστής. Είπα η Ανταρσυα, δηλαδή τα στελέχη της Ανταρσυα, είναι αντικομμουνιστές. Σε κάποιες περιπτώσεις και τα απλά μέλη.
      Τα κόμματα δεν είναι ποδοσφαρικες ομάδες. Εκφραζουν συγκεκριμένα κοινωνικά στρώματα και για αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να υπάρξουν ταυτόχρονα 2 κόμματα που εκφράζουν την ΕΤ. Τελεία και παύλα.

      Διαγραφή
    7. Λοιπόν, μιας και λήξαμε όλα τα άλλα

      ... για πες για την κριτική που διαφωνείς.

      Που διαφωνείς και γιατί ?

      Διαγραφή
    8. Που διαφωνω? Στο οτι θεωρειτε οτι φταιει η Ανταρσυα που υποστηριξε το ΟΧΙ και ηρθε νεο μνημονιο...Ολη η εξωκ.αριστερα (Ανταρσυα,ΝΑΡ,ΕΕΚ,Οκδε,ΚΚΕ μλ,Σχεδιο β,ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ,) ακομη και αναρχικες συλλογικοτητες στηριξαν το Οχι...Ολοι αυτοι τρεφουν αυταπατες? Πολυ απλα με το συντριπτικο ΟΧΙ παντα θα κανουμε ρεζιλι τους συριζαιους οτι δεν σεβαστηκαν την ετυμηγορια του λαου και φερθηκαν σαν πραξικοπηματιες...Ολη η ντροπη ειναι δικη τους!
      Επισης διαφωνω στο οτι λετε οτι η Ανταρσυα θελει μια ατακτη χρεοκωπια εις βαρος του λαου..Η Ανταρσυα μιλαει για οργανωμενη-συντεταγμενη εξοδο απο την ΕΕ με προετοιμασια και απολυτη ενημερωση του λαου..
      Αληθεια θα απαντησεις στο εαν ωφελησε τον Συριζα το χτυπημα που του κανατε το '12?
      ΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    9. «Επιλέγουμε ΟΧΙ επειδή: ...Εάν επικρατήσει το ΟΧΙ καμία κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να επιβάλει μέτρα που θα έχουν ακυρωθεί από το λαό και περιέχονται τόσο στη συμφωνία που πρότειναν ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, όσο και στην πρόταση της κυβέρνησης...».

      Αυτό σημαίνει εξαπάτηση, ναι ή όχι ? Ναι, σημαίνει εξαπάτηση και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
      Νομίζουν ότι με τέτοιους τακτικισμούς, μπορείς να χτίσεις συνειδήσεις?
      Ότι με τέτοιους τυχοδιωκτισμούς, προετοιμάζεις τον κόσμο για να αναλάβει την εξουσία ?

      Ας τους πουμε αυτό ... για να καταλάβουν εκείνο ... και ιστορικό λάθος το ΚΚΕ ... και μετά οι άλλοι ... και θα ρθουμε εμείς ... σεχταρισμός του ΠΑΜΕ .... και θα τους ξαναπούμε ... και θα καταλάβουν αυτοι ... η ηγεσία του Περισσού... και θα μας δουν εδώ ... και τρίχες κατσαρές.

      Και μετά ... δεν ξέρουμε τίποτα, αυτοί οι ροζ οπορτουνιστές φταίνε.

      Με αυτό τον τρόπο ούτε συνειδήσεις διαμορφώνεις, ούτε προετοιμάζεις τον λαό ... Αντιδραστικές πλατείες φτιάχνεις και οδηγείς τον κόσμο σε έναν αριστερό χουλιγκανισμό.

      Φυσικά και η Ανταρσυα χαίρεται με τα ατυχήματα πάσης φύσεως. Μόνο έτσι μπορεί να εξυπηρετήσει τους στόχους της μιας και δεν μπορεί να παρέμβει απο την μπροστινη πόρτα.

      Διαγραφή
    10. Απο αυταπάτες πολύ πράμα! Και φάνηκε. Ας μη κάνει κανείς απ' όλους αυτούς την επόμενη φορά πως δε γνώριζε,άλλα κατάλαβε κλπ.
      Το ΣΥΡΙΖΑ τον ωφέλησε το επικοινωνιακό σπρώξιμο που είχε από τη περίοδο Αλαβάνου ακόμα, και κυρίως η οργανωμένη,επαναλαμβάνω οργανωμένη, μετακίνηση των πασόκων εκεί, κάτι που για κάποιο λόγο -ακόμα- πολλοί το παραβλέπουν και θα ήθελα να ξέρω γιατί. Δεν είναι το "χτύπημα" του ΚΚΕ ο κυρίως λόγος.

      Διαγραφή
    11. Για το 12 ΝΙΚΟ
      απάντησα πιο πάνω, τι δεν κατάλαβες ?

      Διαγραφή
  2. Πιστός στη γραμμή εξίσωσης (της γνωστής,made in EU) ο ΝΙΚΟΣ.
    "Λάθος πολιτική στάση"...και ποια ακριβώς είναι η σωστή; (ρητορικό)
    Δηλαδή να είμαστε έτοιμοι να ξανακούσουμε για "ενότητα" και "μέτωπα" κτλ;
    "Διασπάσεις" εργαστηρίου κι οργανωμένες μετακινήσεις-μεταγγίσεις όπως βλέπουμε από το 2009-10 στους γνωστούς πολιτικούς χώρους;

    Συμφωνώ Redfly, αν η αστική τάξη το επιλέξει, γίνεται κι ο Λεβἐντης πρωθυπουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελος παντων..ας ληξει εδω η συζητηση.Καλη δυναμη για αυριο..Α και παρτε καμια μασκα μαζι..γιατι εχετε την ταση οταν πεφτουν τα πολλα χημικα να φευγετε..Μασκουλα,ριοπαν και αντιμετωπιζονται ευκολα! Κριμα με τοσο κοσμο που κατεβαζετε οταν πεφτουν δακρυγονα να την κανετε.
      ΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    2. Γιατι ? Πρέπει να τους εκπαιδεύσουμε στα δακρυγόνα χωρίς λόγο ?

      Θυμίζω εμείς προετοιμαζουμε τον κόσμο για λαϊκή επανάσταση όχι για ξυλίκι με τους μπάτσους. Οι κομμουνιστές όταν "μιλήσουν" θα είναι μια και έξω.

      Διαγραφή
    3. Έτσι ο σωστός "επαναστάτης", ο πρόστυχος!!!
      Η μεγαλύτερη "προσφορά" σας στο κίνημα είναι ο Βελισσαράτος.

      Διαγραφή
    4. Ή κανετε πως δεν καταλαβαινετε ή δεν ξερω κ γωτι...Μιλησα εγω για ξυλικι με τα ματ? Δηλαδη δεν μπορειτε να μεινετε Συνταγμα μια φορα και να μη γυφετε οταν πεσει το πρωτο δακρυγονο? Γιατι παντα αυτο κανετε..με εξαιρεση το Νοεμβρη του 2012 που κατσατε μες στα χημικα και αυτο σας το αναγνωριζω...
      Επισης λαικη επανασταση ειναι λεμε 3-4 συνθαματα κ κουναμε τις σημαιες χαρωπα?
      Λαικη επανασταση ειναι απεργια διαρκειας,συγκροτηση λαικων συνελευσεων σε καθε γειτονια,μαζικη συμμετοχη στον δρομο και οταν χρειαστει και συγκρουση...
      ΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    5. Ασ' το κήρυγμα ΝΙΚΟ, δε το 'χεις.

      Διαγραφή
    6. Δεν κανω κηρυγμα..Αλλα μη μου την λετε κιολας.Πεντε χρονια τωρα (με εξαιρεση το 2012 οπως ειπα) οταν επεφτε το πρωτο δακρυγονο σκορπαγατε προς Στυλες Ολ.Διος ..Ψεμματα κι αυτο? Οργανωση εχετε,κοσμο εχετε,περιφρουρηση καλη εχετε...Στο χερι σας να δειξετε τη δυναμη σας οπως λετε...
      ΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    7. Κάνεις κήρυγμα, και δε θα 'πρεπε.
      Επειδή δε παίζουμε το παιχνίδι των μπάτσων με στολή και με κἀλυψη-απόκρυψη πέφτουμε λίγοι.
      Καλή η περιφρούρηση ε; Αυτή που της λέτε ειρωνικά "εν-δυο,εν-δυο"; Αυτή που λοιδωρείτε κι όχι μόνο (ΚΝΑΤ ας πούμε);

      Διαγραφή
    8. Ποτε κανενα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν σας φωναξε ενδυο-ενδυο....Μαλλον μας μπερδευεις με κανα αναρχομπλοκ μπαχαλακηδων...Βεβαιως κ εχετε αρκετα καλη περιφρουρηση...ισως αυστηρη καποιες φορες αλλα δεν εχει σημασια..Κι ας μην ανοιξουμε αυτη την κουβεντα γιατι δε θα τελειωσει ποτε...Μια παρατηρηση εκανα..που ειναι αληθεστατη...ελαχιστες φορες εχετε παραμεινει Συνταγμα οταν πεφτουν χημικα! Τελος παντων..
      ΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    9. Νομίζουν κάποιοι, που τους χαρακτηρίζει το χαμηλό επίπεδο ωριμότητας σε όλα τους, πως είναι σε θέση να κάνουν και υποδείξεις ... στο ΠΑΜΕ!

      gdmn1973

      Διαγραφή
  3. Ρε ΝΙΚΟ πλάκα μας κάνεις? ποια ήταν η στάση της ανταρσυας την Κυριακή του δημοψηφίσματος ? να τραμπουκίζει κόσμο που έπαιρνε το ψηφοδέλτιο του κόμματος τα πλακάκια με τους μπάτσους για να φύγουν τα τραπεζάκια του ΚΚΕ από τα εκλογικά κέντρα έλα άσε το παραμύθι έχετε γίνει ουρά του σύριζα μακριά από το ΚΚΕ και ας κωλοτριβεστε σε σωματεία με τη σοσιαλδημοκρατία και την ΓΣΕΕ .

    Giorgio Lazer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ετσι?..Να σου πω κ εγω ενα γεγονος απο εκλογικο κεντρο στο Περιστερι? Ξαδερφη μου που ψηφιζε πρωτη φορα παει να περασει την πορτα και την σταματανε 2 ΚΚΕδες κ της λενε "να σας ενημερωσουμε για την προταση του ΚΚΕ" και η ξαδερφη μου τους απαντησε "ευχαριστω,δεν ενδιαφερομαι" και γυρναει ο ενας κ της λεει "και γιατι δεν ενδιαφερεσε? γκομενο στον συριζα εχεις μικρη?"...
      Δηλαδη αυτο δεν ειναι τραμπουκικη συμπεριφορα εε? Να περικυκλωνουν δυο 40ρηδες ενα 18χρονο κοριτσι και σχεδον να το βριζουν...

      Για τη ΓΣΕΕ που λες δεν καταλαβαινω κ πολυ τι εννοεις..ΓΣΕΕ δεν υπαρχει πλεον,εχει πεθανει..το ποιος κωλοτριβεται με ποιον αστο γιατι θα μιλαμε ολο το βραδυ! Στα νοσοκομεια το ΠΑΜΕ τα χει κανει πλακακια με τον Συριζα εναντιων της ΑΡΣΙ (Ανταρσυα) ...
      ΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    2. Τρολλαρεις μιλάς για μια δικιά σου μαρτυριά προσωπική , και εγω σου μιλαω για καταγγελίες σε ολη την χωρα μην πετάς την μπαλα στην εξεδρα. ουτα της γσσε και τις αδεδυ κατω δεν εισασταν μαζι της σημερα? καλα για τους γιατρους παλι τρολλαρεις.

      Giorgio Lazer

      Διαγραφή
  4. ΝΙΚΟ, μου φαίνεται ότι καταχράσαι την υπομονή όσων μπαίνουν στον κόπο να σου απαντήσουν πολιτικά. Εγώ θα σου πω κάτι άλλο... Είναι γνωστό ότι από την πτώση της χούντας μέχρι και τη δεκαετία του '80, οι αντιπαραθέσεις μεταξύ οργανώσεων και κομμάτων της αριστεράς - βάλε και το ΚΚΕ μέσα, αν θέλεις - φοιτητικών και συνδικαλιστικών παρατάξεων, τμημάτων του α/α χώρου κλπ. υπήρξαν οξύτατες και πολύ συχνά υπήρχε βία, με τη μια ή την άλλη μορφή. Κανένας όμως δεν διανοήθηκε να εμπλέξει την αστυνομία και τις λοιπές διωκτικές αρχές, εκτός από σκαστές περιπτώσεις χαφιέδων ή προβοκατόρων και κάποιες γκρούπες-παραρτήματα της ασφάλειας και της ΚΥΠ.

    Αρχίστε πρώτα να κατανοείτε τι μεγέθους ΚΑΤΑΝΤΙΑ ήταν να παριστάνετε τους Μπαλούρδους της "αριστερής κυβέρνησης" ανήμερα του δημοψηφίσματος για να σωθούν τα δημοκρατικά προσχήματα του ΣΥΡΙΖΑ κι έπειτα μας λέτε "ποιός κωλοτρίβεται με ποιον αστό"... Τι δηλαδή, μόνο οι Καρατζαφέρηδες θα εκτελούν αντι-ΚΚΕ συμβόλαια; Την "αντικαπιτιλιστική αριστερά" κι αυτή μανούλα δεν τη γέννησε;

    gdmn1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νικο να ενημερωνεσαι καλυτερα το ΚΚΕ-ΜΛ και το ΚΚΕ μλ ειπαν αποχη.Το ΝΑΡ δεν ειναι κατι ξεχωριστο απο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Οσο για τα δακρυγονα που λες τι περιμενεις να κανει το ΠΑΜΕ οταν εχει κανει πλατυ ανοιγμα και στις συγκεντρωσεις του εχει π.χ.συνταξιουχους και γυναικοπαιδα;Οι συγκρουσεις που γινονται και παιρνει μερος το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ,ειναι στις περιφρουρησεις στα εργοστασια,στα λιμανια,σε μεγαλα ξενοδοχεια κλπ.Οπου εκει παει αποφασισμενος κοσμος για ταξικη συγκρουση.Στα μεγαλα συλλαλητηρια που κατεβαινουν ανθρωποι που εξ αντικειμενου δεν μπορουν να δεχτουν χημικα,ποιος ο λογος το ΠΑΜΕ να μην τους προστατεψει;Τι θελουμε δηλ.να μην ξανακατευουν στο δρομο;Θελουμε στους δρομους μονο ομαδες συγκρουσης η ολο το λαο;Η ξεκινησε καμια επανασταση και δεν το πειραμε χαμπαρι;Αντικαπιταλιστης Αριστερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. επειδη ο νικολακης το παρακανε και επειδη απο την αρχη μιλαει με "ποδοσφαιρικους" ορους, θα παρει απαντηση οπως του αξιζει.
    για τα καθαρα πολιτικα σου απαντησαν και αλλοι μην συνεχισω.
    λες λοιπον για την οργανωμενη εργατικη δυναμη περιφρουρισης. αυτη λοιπον ηταν εκει που επρεπε και εδωσε την μαχη σωμα με σωμα με τις δυναμεις καταστολης, π.χ. λιμανι, και δεν επαιζε κρυφτοκυνηγητο στα λουλουδαδικα και στους περιξ δρομους αφηνοντας στους μπατσους λαφυρα παπουτσια χαιμαλια σημαιες και οτιδηποτε αλλο φανταζεσαι.
    η οργανωμενη εργατικη δυναμη δεν θα κατσει να κανει την ασπιδα σε πυρκαυλα αγορακια (στην καλυτερ, στη χειροτερη χαφιεδες) που θελουν να κανουν το κοματι τους στη γκομενα και δεν καταλαβαινουν γρι.
    δεν θα κατσουν να συγκρουστουν ανευ λογου σε μερος που θα διαλεξει ο αντιπαλος και σε μερος που ο αντιπαλος εχει την υπεροχη, εκτος και αν ειναι απολυτη αναγκη.
    αυτη η οργανωμενη δυναμη ηταν απεναντι σας οταν παρεα με τον τσυριζα, διαφορα φρικια και τους κατασταλτικους μηχανισμους, δολοφονουσατε εργατες!
    αυτη η δυναμη ηταν εκει οταν ο βελισαρατος εδινε κνιτες στο πολυτεχνειο το 95, αυτη η δυναμη ηταν εκει καθε φορα που προσπαθουσατε στο πολυτεχνειο να σακατεψετε συντροφους με επιθεσεις 40 σε 3.
    αυτη η δυναμη ηταν στην νομικη οταν παλι δυνατε συντροφος στα καλοπαιδα που τους κυνηγουσαν με τσεκουρια.
    αντιθετα δεν σας ειδα ποτε οταν εκαιγε το πραγμα (λιμανι, χαλυβουργια), δεν σας ειδα οταν οι συσχετισμοι δεν ηταν 40/3.
    δεν σας ειδα οταν στελεχαρα σας ελεγε τα παιδια βαζουν τη κουκουλα και κανουν και καμια βλακεια δεν θα τους καταδικασουμε κιολας.
    οταν ομως σας την επεσαν στις αναιρεσεις και στα γραφεια σας σκουζατε σαν να μη πω τι. εμεις την ανακοινωση την βγαλαμε παντως και ας μην ειχατε νεκρο!!!!
    τελος επειδη μου φαινεσαι πιτσιρικας πριν ξεκινησεις να την λες σε ΚΚΕδες να ρωτησεις να σου πουν τι σημαινει το συνθημα "πισω απο τα παιδια" και για ποιο λογο τραγουδαγαμε "τα παλιοπαιδα οι κνιτες με πειραζουνε.....μια φορα μπηκα μπροστα και χεστηκα"
    αιντε συνιστωσα του τσυριζα!
    και κατι για το "περιστατικο" στο περιστερι. μηπως θες να μας πεις σε ποιο σχολειο εγινε;;;;;; γιατι και εμεις εχουμε γνωστους στο περιστερι και ξερουμε πραγματακια.
    μηπως η ξαδερφουλα σου ειπε τιποτα ενδοιαμεσα;;;; γιατι 2 40αρηδες να πηγαν να τις δωσουν προκυρηξη και μαλιστα ευγενικα, οπως παραδεχεσαι αρχικα, μετα την αρνηση να της ειπαν κατι τετοιο καπου κατι δεν κολαει!
    μηπως η ξαδερφουλα σου ηταν αυτη που επαιρνε τηλεφωνο τους μπατσους για να μας μαζεψουν ή ηταν αλλοι ανταριζιωτες; μηπως ηταν αυτη που μας ελεγε γερμανοτσολιαδες ή ηταν αλλη ανταριζιωτησα;
    επειδη λοιπον μια φορα ψευτης, παντα ψευτης, τραβα μαζεψε τους δικους σου που εβγαιναν σελφι με τον μπαλαφα στο περιστερι και ασε το ΚΚΕ.
    και να σου θυμισω κατι, η ιστορια επαναλαμβανεται ως φαρσα ενιοτε. τα φραι κορπς μια φορα εγιναν, τωρα ξερουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν με ενδιαφερουν οι κοντρες του 90 και του 95..Ουτε τα ρουφιανιλικια...Και εσεις εχετε δωσει ατομα στην αστυνομια και το ξερουμε ολοι..Υπαρχει κ βιντεο που σερνετε εναν πιτσιρικα το 2012 που δεν εχει καμια σχεση με τα παρακρατικα βλαμμενα...

      Εγω το ξερω οτι η ιστορια επαναλαμβανεται...Γιαυτο σας λεω μην επιτιθεστε κ πολυ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ..Γιατι μπορει να σας γυρισει και μπουμερανκ...Και τον τσυριζα τον βριζατε το '12 και αποτελεσμα? Εσεις απο 8% πεσατε στο 5 και ο τσυριζα απο το 5 πηγε στο 25 κ μετα στο 35%. Κοιταξτε μη γινει το ιδιο κ με την Ανταρσυα..Και παρει κανα 3,5- 4%.
      Για την ξαδερφη μου αν και χρησιμοποιεις ειρωνικα σχολια εως κ σεξιστικα μπορω να πω ..τι να σου πω..ενα κοριτσι που εγινε 18 τον Γεναρη δεν ξερει που παταει κ που βρισκεται..ποσο μαλλον να ειναι οργανωμενη στην Ανταρσυα κ να χει παρε-δωσε με αστυνομιες.
      .Ξεχνας μαλλον τους τραμπουκισμους τουριστων στο λιμανι απο το ΠΑΜΕ. Τους τραμπουκισμους μαθητων στα φετινα μαθητικα συλλαλητηρια απο την ΜΑΣ επειδη ηθελε να τους πεισει να πανε μαζι τους κ οχι με την πορεια της Ανταρσυα κ του Συριζα..
      Και επειδη λες οτι δεν ειμασταν στη Χαλυβουργια..(που ημασταν)
      Αληθεια εσεις ησασταν στη ΒΙΟΜΕ? Κανατε πορεια για τις Σκουριες? Κανατε πορεια για την Κερατεα? Για την πωληση του Ελληνικου? Κανατε πορεια για τα δικαιωματα των ομοφ/λων? Κανατε πορεια για τα δικαιωματα των κρατουμενων στις φυλακες? Κανατε πορεια για τα κεντρα κρατ.μεταναστων? Για τα ΕΛΠΕ?
      Μπααααα...
      ΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    2. Η ιστορία επαναλαμβάνεται με την αλλαγή του καταμερισμού εντός αστικών και οπορτουνιστικών κομμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ δε πήγε στο 35% απλά και μόνο λόγω της όποιας επίθεσης από το ΚΚΕ.
      Τραμπουκισμοί τουριστών,μαθητών...ο Παπαδημητρίου (σε συνδυασμό με παλιά Ελευθεροτυπία) είναι εδώ.
      Κι άντε δε κάναμε για τα 7-8 (οι εξελίξες με Σκουριές και ΒΙΟΜΕ τίποτα δε σας είπαν, και πώς κάποιοι σας χρησιμοποίησαν γι'αυτά τα 35% που αναφέρουμε) που λες πορείες και κινητοποιήσεις, για τα υπόλοιπα; Ή δεν είχε άλλα;
      Έχετε ξεφύγει επικίνδυνα, που να σας έρθουν κι ενισχύσεις από ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
    3. Νικο, βλεπω στο προσωπο σου εικονες απο το μελλον, ανθρωπων που τους δειχνεις το φεγγαρι και αυτοι στην καλυτερη κοιτανε το δαχτυλο.

      Οπου δε σε παιρνει κανεις γαργαρα την κριτικη που σου γινεται και μιλας ποδοσφαιρικα λες και ακουω να τσακωνεται ο Τακης με τον εαυτο του στην καμερα.
      Αρα αν θες να γινεται κουβεντα πρεπει να απαντας και να μην λειτουργεις ελιτιστικα και υπερανω λες και τα επιχειρηματα απευθονται σε αλλους, ας πουμε στους εξωγηινους.

      Εκτος αυτου βλεπω οτι διακατεχεσαι φουλ απο εκλογικες αυταπατες ειδικα τωρα που φαινεται η απο τα πανω τεχνικη συγκοληση με τους ΣΥΡΙΖΑιους του Λαφαζανη.
      Η επανασταση της καλπης δεν αποτελει επιχειρημα για το αν εχεις δικιο ή οχι. Φυσικα λαμβανεις υποψιν σου τους συσχετισμους δυναμεις αλλα δεν πρεπει και σωστα μπαινει απο το ΚΚΕ οτι να ειναι οι καθοριστικοι για τη χαραξη της στρατηγικης σου. Αλλα καθοριστικο ειναι το ταξικο κριτηριο για την καταληψη της εξουσιας.

      Αραγε που πηγε ολη αυτη η εκλογικη πελατεια του ΣΥΡΙΖΑ σε σχεση με το κινημα,οεοεοεοε; Στην τελικη το να γλειφεις αυτια για να γινεις πολιτικα αρεστος περισσοτερο σε ναρκισιστη της κακιας ωρας μου φερνει παρα σε Αριστερο Αντικαπιταλιστη.

      Για τα αλλα μετωπα που αναφερεις εχεις δικιο δεν ημασταν εκει. Αλλα δεν ημασταν εκει με τον τροπο που τον θελατε εσεις ή επειδη διαφωνουσαμε εκ βαθρων οπως με το παραδειγμα της ΒΙΟ.ΜΕ. που ο οπορτουνισμος με τα ιδεολογηματα περι αυτοδιαχειρισης εχει φερει πολυ πισω τους εργατες στο συγκεκριμενο παραδειγμα. Σε ολα τα υπολοιπα εκει ημασταν αλλα δεν μπαιναμε στην στρουγκα του φουσκωνω το μπαλονι για να το ξεφουσκωσω αργοτερα.

      Για την Κερατεα ειδικα, λιγα τα λογακια σου γιατι εσεις μεταφεροσασταν με λεφτα των ΣΥΡΙΖΑιων δημαρχεων που ναβλωνανε πουλμαν απο τα Εξαρχεια και το κεντρο για να ερθετε να κανετε επαναστατικο τουρισμο, εσεις μαζι με τους μπαχαλακηδες, αστα μην ξανοιγεσαι.

      Καποια συγκεκριμενα ταγματα εφοδου υποτιθεται του λαου της Κερατεας κοντρα στους μπατσους φτιαχτηκαν απο αποστρατους που μετεπειτα βοηθησαν σε πογκρομ εναντια στους μεταναστες και εγιναν ο κορμος των φασιστων στην περιοχη. Με αυτους διπλα-διπλα πεταγατε τις γνωστες μολοτωφ των γηπεδων που μετεπειτα εριξαν και στη διαδηλωση του Π.Α.ΜΕ. στο Συνταγμα. Το εργατικο κεντρο Λαυριου με τους κομμουνιστες ειχαν δικο τους μπλοκο απο τη κατω μερια της Κερατες προς Λαυρεωτικη και το οποιο κραταγανε περιφανα χωρις συναλλαγες κατω απο το τραπεζι με τους δημαρχαιους της περιοχης, γκε-γκε;

      Ολα τα παραπανω κανε τον κοπο μην τα πεταξεις με μια κλωτσια στην κερκιδα...
      Αλλαξε για λιγο το σπορ και δες τη συμβαινει γυρω σου.
      Μετα κανε οση κριτικη θες, αρκει να μην ειναι σαν Μπαμπη που οταν ελεγε ο Αλεξακος για εξαλλοσυνες στο λιμανι το αγαπημενο μας καναλι ταυτιζοταν με χαρα μαζι του...

      Sep

      Διαγραφή
    4. ετσι αγαπητε νικο! να πεφτουν οι μασκες!
      εχει πολυ μεγαλη σημασια το αν εισαι ρουφιανος και πως λειτουργεις.
      για να σου θυμισω μηπως και πως λειτουργησατε στην πατρα που για μια εδρα σε δσ, φερατε ομαδες κρουσεις απο την αθηνα με μαχαιρωματα και κατσαβιδιασματα.
      λοιπον για να σταματανε και τα ψεματα.
      ποια ατομα εχουμε δωσει ρε ψευτη προβοκατορα; τι καναμε το 12; ειχαμε νεκρο ρε (δυσκολευομαι να βρω λεξη οπως καταλαβαινεις) και ακομα και μετα την επιβεβαιωση της δολοφονιας δεχομασταν προκλησεις απο αυτους που κρυβανε στις αγκαλες τους τους δολοφονους, ναι και απο σας, να σου πω τι ειδα μπροστα μου; ενα ναριτη με σημαια της δοε να θελει να μπει στο μπλοκ αφου ειχαμε καθαρισει την πλατεια απο τα σκατα. αυτος ναι δεν μπηκε ποτε και επειδη επεμενε και με στυλακι εφυγε με νουθετικα σπρωξιματα και οχι οπως του αξιζε.

      μιλας και μιλας συνεχεια για το ΚΚΕ και το 12, η ανταριζα; τι εκανε το 12; η ανταριζα που εγλυφε τον τσυριζα; που συναντιοντουσαν οι χαγοι στη βουλη ολο αγκαλιτσες και φιλακια; ποσο επεσε; μηπως θυμασαι; απο 1.2 στο 0.4. επομενως ακομα και με την δικια σου λογικη τρεις το λαδι τρεις το ξυδι, παλι το ΚΚΕ δικαιωνεται.
      εσεις κωλοτριβεστε με τους πιλαφιδες μπας και αποκτησετε βουλευτες, τυχοδιωκτισμος μεχρι εκει που δεν παιρνει.

      για να καταλαβεις, γιατι μαλλον δεν πιανεις ειρωνικα σχηματα λογου. δεν εννοω οτι το ξαδερφακι σου εκανε αυτα, καυτηριαζω την σταση ΜΠΑΤΣΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ της ανταριζα. ακομα ομως δεν μας ειπες σε ποιο σχολειο εγινε αυτο για να μαθουμε και εμεις. πες λοιπον σχολειο και τι ωρα εγινε να ρωτησουμε και εμεις τους γνωστους μας να εχουμε και την αλλη οπτικη.
      γιατι επαναλαμβανω στην περιγραφη σου κατι δεν κολαει, σιγα και μην ασχοληθει 40αρης κομματικος με μια πιτσιρικα που δεν του εδωσε σημασια την ωρα που της εδινε προκηρυξη. αν βεβαια του ειπε καμια εξυπναδα (απο αυτες που λεει ο χωρος σου) ναι θα της απαντησαν, αλλα και παλι της ειπαν για το αν εχει γκομενο συριζαιο;;;;; ΕΛΕΟΣ!

      αλλα ας παμε στα μαργαριταρια σου. τραμπουκισμοι του ΠΑΜΕ σε τουριστες;;; τι λες ρε ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΗ;;;; αυτο το ψεμα και την λασπη την ειπαν για μιση μερα τα αστικα μεσα και μετα την ξεφτιλα που εφαγαν και απο τους τουριστες δεν τολμησαν να το αναπαραγουν. εσεις, ο τζημερος και τα αυγα τα λετε πλεον αυτα!
      δεν ησασταν στην χαλυβουργια αγαπητε, στελνατε ενα αντιπροσωπο καθε μερα για να μην αισθανεται μονο του το παληκαρι που ειχατε μεσα! ακομα και την πρωτομαγια πηγατε να κανετε μπουγιο στην γσεε ρε ξεφτιλες!

      βιομε!!!! στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σκοινι, θελατε να μπουμε μεσα στον τυχοδιωκτισμο; οχι φιλαρακι, εμεις δεν κανουμε πειραματοζωα τους εργατες για να κανουμε τεστ σε ηλιθια ιδεολογηματα.
      αστη τη βιομε βρωμαει απο παντου και οταν θα σας κυνηγανε αυτοι που κοροιδεψατε να δω που θα κρυφτειτε.
      σκουριες! το ΚΚΕ ειναι εκει με τα μελη του και τους οπαδους (οσοι ειναι), αλλοι εγιναν ουρα (ξανα και ξανα και ξανα) του τσυριζα και εκλεξανε ενα δημαρχο που πουλησε τον αγωνα απο την πρωτη μερα. ποσες φορες πρεπει να φατε την σφαλιαρα για να καταλαβετε οτι αυτη η πολιτικη που ακολουθειτε ειναι πολιτικη δεκανικι, αν οχι επιτηδες για να εξωραισετε την πολιτικη του τσυριζα και να δρεψετε καρπους απο τους απογοητευμενους; τι θα γινει οταν τους πουλησετε και εσεις τι θα γινει.
      για τα ελπε μαστορα ειμασταν εκει απο την πρωτη στιγμη και ειμασταν εκει την ωρα που ακομα η φωτια εκαιγε και δωσαμε την μαχη εκει, οχι ενα μηνα μετα στις μαντρες της κηφισιας.
      και σε ολα τα υπολοιπα εκει ημασταν, το γλαυκωμα σου να κοιταξεις.
      ενταξει την ωρα που καιγεται ο κωλος μας δεν θα τρεχουμε για τα "δικαιωματα" των γκει.

      Διαγραφή
    5. Modesto. εμενα λες χρυσυγιτη,αλλα εσυ χρησιμοποιεις φρασεις που μονο οι φασιστες της χα χρησιμοποιουν (τσυριζα,ανταριζα,πρακτορες,ασφαλιτες κλπ)..Αραξε και μην παιρνεις απο τα χαπακια που σου δινει η Περισσος ΑΕ...Εσεις κωλοτριβεστε με αλλους... Στα νοσοκομεια τα χετε κανει πλακακια με Συριζα εναντιον της Ανταρσυα,το ιδιο και στις ΕΛΜΕ στα σχολεια...Την αλληλεγγυη σας τη δειξατε εκει που σας συμφερει!
      Που ησασταν στις Σκουριες οταν η αντιτρομοκρατικη εκανε εισβολες σε σπιτια με γυναικοπαιδα? Που ησασταν στην Κερατεα,οταν ολοκληρος ο λαος της μαχοταν αναμεσα σε τονους χημικων και γκλοπς? Οταν πουλουσαν το Ελληνικο που ησασταν? Στην απεργια στο μετρο,η Ανταρσυα καθοταν ολο το βραδυ στην περιφρουρηση κ φαγαμε και δακρυγονα...Το ιδιο κ στην επιστρατευση της Γενοπ...

      Προφανως δεν σας νοιαζουν τα δικαιωματα των γκει,αφου ο γραμματεας σας ειναι κατα του συμφωνου συμβιωσης..υιοθετοντας την αποψη του φασιστα Ανθιμου..
      Αληθεια προχτες οταν ο Κασιδιαρης ειπε "συμφωνουμε με το ΚΚΕ για ονομαστικη ψηφοφορια",δεν ειπατε κατι...σωπασατε!
      Και μη κουνας το δακτυλο στην Ανταρσυα για τους φασιστες,γιατι το ξυλο και τους τραμπουκισμους που εχουν φαει σεκιτες απο δαυτους δεν το ξερετε...Προχτες επιτεθηκαν με τουβλα και λοστους στα γραφεια του Ναρ κ υπηρχε κοσμος μεσα...Και μη μου πεις για το συνδ.μεταλλου..Ανανδρη και πουστικη επιθεση,αλλα μη λες οτι δεν εχουμε συγκρουστει μαζι τους.

      Για τα ΕΛΠΕ,η Ανταρσυα κινητοποιηθηκε οσο κανεις..Παρεμβαση στο υπ.εργασιας,παρεμβαση στο σπιτι του Λατση,παρεμβαση στις εγκαταστασεις τους,πορεια στη Βουλη...Μια απεργια δε λεει κατι...
      Για τους τουριστες,δεν υιοθετω καμια αποψη του Τζημερου,ουτε της ΝΔ..Και η Ανταρσυα ηταν στο λιμανι..Αλλα δεν εκανε αλυσιδες με παλουκια τρομοκρατωντας τους τουριστες...
      Βρωμαει η Βιομε εε? Δεν ειναι αγωνιζομενοι εργατες αυτοι? Ασε ρε φιλε...Νταξει ειστε απογοητευμενοι..Λογικο..Ο Ριζοσπαστης δεν πουλαει,το ΚΚΕ δημοσκοπικα παιρνει 4% με το ζορι,στις πορειες μαζευετε 8-9000 με το ζορι (που πηγαν τα μιλουνια του 2011?),μονο στα πανεπιστημια πατε καλα..καλα βεβαια,αν δεν παιρνατε απο πισω τους πρωτοετης,να τους δινετε θεματα,χαρτια κλπ δεν θα ησασταν δευτεροι...Μην τρελαθουμε κιολας...
      ΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    6. Νικο, ειναι απλο στου κουφου την πορτα παρε τη πορτα και φυγε
      Απλα πραγματα
      Μιλα μονος σου

      Sep

      Διαγραφή
    7. Α και κατι αλλο...Μας λετε τσιρακια των μπατσων..Οκ.Γιατι οταν εχει πορεια το ΠΑΜΕ το μετρο ειναι ανοιχτο και οι δοιμιριες πινουν καφε στις κλουβες και οταν εχει η Ανταρσυα πορεια κλεινουν ερμητικα οι πορτες του μετρο και τα μπατσακια ειναι με τα γκλοπ ανα χειρας? Ή το αλλο που σε καθε πορεια σας στην καφαλη ειναι παντα δυο αρχιμπατσοι με ασυματους???
      Γιατι τον Νοεμβρη? Οταν εκανε πορεια το ΜΑΣ,μπηκε στο Εμπ κ ολα μια χαρα και οταν καναν πορεια τα ΕΑΑΚ εμποδιστηκαν με χημικα να μπουν στο ΕΜΠ..Τυχαιο...

      Και υπαρχει κ το αλλο.,Μεσα σε μια βδομαδα γιναν δυο πορειες του ΚΚΕ,και στις δυο,ειχαν μπει κλουβες στη Σταδιου κ μας εμποδιζαν..Γιατι? Φοβοσασταν μη σας επιτεθουμε?
      Ολα αυτα ειναι τυχαια ετσι?
      ΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    8. ΝΙΚΟ, σ' ευχαριστούμε που μας παρέχεις ένα τόσο περιεκτικό παράδειγμα σχετικά με το τι παθαίνουν οι αριστεροί αγωνιστές wannabe όταν (α) δεν έχουν καμιά ταξική γείωση, (β) ενημερώνονται από τους διαδόχους της Ελευθεροτυπίας (Θεός σχωρέστην), τα χαφιεδοσάιτ και τα γιουτιούμπ, (γ) νομίζουν ότι σκέφτονται πολιτικά όταν "σκέφτονται" απλά και μόνο με όρους θεάματος και (δ) χειραγωγούνται από τον κάθε καιροσκόπο αρχηγό γκρούπας, που έχει ορίζοντα μια μικρή καριέρα αστού πολιτικού, όταν θα του τελειώσουν τα αριστερά προσχήματα

      Συνεχίστε έτσι και θα ξυπνήσετε (αν ποτέ ξυπνήσετε) αγκαλιά με φανερούς και κρυφούς φασίστες, χωρίς να έχετε καταλάβει γρυ.

      gdmn1973

      Διαγραφή
    9. Η νέα βερσιόν της "ενότητας" και του "ΑΑΔΜ" λέγεται αυτό ΝΙΚΟ;
      Μετά έχεις κι απαιτήσεις να σας μεταχειρίζεται καλύτερα το ΚΚΕ, αφου αυτοί είστε.
      Τι καθόμασταν και γράφαμε...απάντησες μόνος σου, αν το κατάλαβες. Σ'ευχαριστούμε γι'αυτό.

      Διαγραφή
    10. εχεις πολυ πλακα ρε πιτσιρικο.
      λες οτι αρλουμπες σου εχουν πει με την ελπιδα να βρεις κανενα ασχετο.
      συζητατε μονιμα για σκουριες και κερατεα και βιομε!
      το γεγονος οτι ολοι οσοι στηριξατε εχουν γινει πιο μπομπολας και απο τον μπομπολα σας λεει τπτ;
      για την κερατεα τα ιδια.
      βιομε, σου ειπα και πριν οτι πηρατε στο λαιμο σας τυχοδιωκτικα τους ανθρωπους και να δω τι θα κανετε. να συμμετεχουμε σε τυχοδιωκτισμους; οχι φιλαρακο.
      ρε μπαγλαμα, να μη σου πω τιποτα χειροτερο. την ημερα (αλλα και τις προηγουμενες πριν το εγκλημα) ησασταν απων χαρακτηριστικα. την ωρα που υπηρχαν οι απειλες για να ξαναμπουν, την ωρα εκεινη δεν υπηρχατε. μετα απο κανα μηνα πηγατε εξω απο το σπιτι του λατση.....γουαου που λεει και το wannabe στελεχος σου!
      για το ποιον φοβουνται σε πραγματικη συγκρουση οι μπατσοι ψαξτο λιγο καλυτερα. βρε κακομοιρη τρωτε μια φυσουνια και γινεστε λαγοι, τι μιλας; εμεις τους εχουμε κοπανησει και σε μαχη σωμα με σωμα (δεν φυγαμε με την πρωτη φυσουνια).
      το μετρο δεν το κλεινουν γιατι εμεις αν τις παιξουμε δεν θα παμε να κρυφτουμε στο μετρο για να σωθουμε, λαγε ε λαγε!

      εμεις πλακακια με τον τσυριζα ρε απλυτε; (τι να κανουμε φιλαρακο μου, η πραγματικοτητα βρωμα, αφου ειστε τσακωμενοι με το νερο πως να σας πω, παστρικους;) μηπως κοιτας στον καθρεφτη;;;;;
      ρε ανεγκεφαλε, ο κασιδιαρης ειπε οτι συμφωνει με την ονομαστικη, οχι με τον σοσσιαλισμο.
      καποιοι αλλοι χρονια τωρα προσπαθουσαν να στησουν διασπαστικο σωματειο στη ζωνη ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ!
      την ωρα που ο κοσμος καιγεται, προφανως δεν θα σχοληθω με τα "δικαιωματα" των γκει. δεν με νοιαζει προσωπικα, εδω το κινημα συζηταει για το πως θα απαγκιστρωθει απο τα δεσμα του γαμου ("ολοκληροι" αναρχικοι πριν 2 αιωνες στηριζαν την αντιθεση τους στον μαρξ γιατι αρνιοταν ο ιδιος να βαλει πρωταρχικο ζητημα το κληρονομικο ζητημα και εσεις το φερνετε απο την αντιδραστικη σκοπια πισω).

      για τα ρουφιανιλικια σας (που τα εχω προσωποποιησει κιολας) κουβεντα, σε ποιο σχολειο επαθε τα μυρια οσα η ξαδερφη σου θα μας πεις;

      το γιατι εβαλαν τις κλουβες οι μπατσοι δεν ξερω, εμεις παντως δεν ζητησαμε τετοιο πραγμα. προφανως "φοβος" δεν υπαρχει, να φοβηθω τους οριτζιναλ φασιστες επειδη ειναι και μουλωχτοι, αντε, εσας γιατι;
      προφανως μας την εχετε πεσει και αλλες φορες, τελευταια το 12 και με νεκρο, αλλα φοβο οχι αγαπητε. μας την εχετε πεσει 40/3 και στους μεταλειολογους με ενα συντροφο παραλιγο τυφλο.
      εμενα προσωπικα 10, οταν νομιζαν οτι ημασταν 2, οταν ειδαν τους αλλους 5 λακισαν.

      για τα εσωτερικα σας μαχαιρωματα στη πατρα εχεις να μας πεις;
      για τις κοντρες σας με την ακ στη θεσσαλονικη, επισης με μαχαιρωματα και αλλα για την μπιζαν της αφισοκολησης (συναυλιες κτλ);
      εχεις μπλεξει σε βοθρο πιτσιρικο και δες πως θα την κανεις απο κει γρηγορα

      Διαγραφή
  7. ποιοι επιχειρηματιες ειναι αυτοι που θελουν επιστροφη στη δραχμη και τι βεληνεκους ειναι?(νομιζω μονο ο δ.γιαννακοπουλος εχει εκφρασει τετοια αποψη)...αυτοι που θελουν εξοδο απο το ευρω θελουν και εξοδο απο την εε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χοντρικά: Επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό, επιχειρήσεις που έχουν μεγάλες οφειλές προς την εγχώρια αγορά και απολαβές από το εξωτερικό (π.χ. ορισμένες ασφαλιστικές), μερίδα του εφοπλιστικού κεφαλαίου, τουριστικές επιχειρήσεις. Τα μεγέθη ποικίλουν.

      gdmn1973

      Διαγραφή
    2. επιπλέον: όσοι έχουν ευρώ σε μέρη που δεν τα φτάνει η κυβέρνηση ή όσοι έχουν ευρώ ή δολλάριο και προσδοκούν να αγοράσουν ελληνική εργατική δύναμη και περιουσία (επενδύσεις ντε) σε υποτιμημένη δραχμή.

      ΟΜΩΣ, πριν οι υπόλοιποι κηφήνες πάρουν θέση δημόσια θα ήθελαν να μάθουν τί σημαίνει επιστροφή στην δραχμή; Π.χ. το κράτος θα επιβάλει απαγορεύσεις στην εξαγωγή κεφαλαίου, θα ελέγξει και θα φορολογήσει το κεφάλαιο που θα έρθει να επενδύσει (μπιρ παρά ξεπούληματα θα έχουμε;); θα μπορέσει να νομοθετήσει ένα μίνιμουμ εργασιακών συνθηκών; Το κυριότερο, η Ελλάδα θα είναι εντός ή εκτός ΕΕ; Αν εντός ΕΕ, τότε η κυβέρνηση δεν θα έχει κανένα δικαίωμα να επιβάλει δασμούς σε εισαγώμενα ανταγωνιστικά προιόντα ούτε έλεγχο κίνησης κεφαλαίων.

      Για αυτό και όσοι τέτοιοι φτηνοί ροζ ή μπλε λαοπλάνοι επιμένουν σε επιστροφή στην δραχμή, έτσι χωρίς να ξεκαθαριστούν οι συνθήκες και το περιβάλλον, απλά εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα. Ας μας ξεκαθαρίσουν τις συνθήκες αυτές και μετά μιλούμε πάλι, αλλά δυστυχώς όλες οι συζητήσεις επικεντρώνονται μόνο στο ποιά θα είναι η ισοτιμία και ποιά αποθέματα θα στηρίξουν το νέο νόμισμα.

      Αυτός που πιστεύει ότι είτε μια κυβέρνηση Τσίπρα, είτε μία κυβέρνηση Σαμαρά θα νομουθετήση για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του κόσμου σε περίπτωση επιστροφής στην δραχμή πλανάται. Εδώ και με το νέο αριστερο-ΣΥΡΙΖΑ μνημόνιο οι αθεόφοβοι έχουν αυξήσει 10% (μέσω του ΦΠΑ) τις τιμές σε βασικά προιόντα αλλά μόνο 3% (από 10 σε 13% παρακαλώ σιγά μην σκιστεί το καλσόν!) στον φόρο πολυτελείας πισίνων, ελικοπτέρων και σκαφών. Σιγά που αυτοί θα σκεφτούν τον κόσμο όταν και άν επιστρέψουν στην δραχμή. Οι χυδαίοι. Αντίθετα ίσως και αυτοί που θέλουν συμφωνία με τους Δανειστές και παραμονή στο ευρώ να προσδοκούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο επιστροφής στην δραχμή γιατί 1) στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται και 2) θα μπορέσουν επιτέλους να φανούν χρήσιμοι στο Κεφάλαιο εποπτεύοντας την σφαγή που θα ακολουθήσει στο έχειν του κόσμου και στις αμοιβές του εργαζόμενου.

      Τελικά το μόνο τίμιο που ακούγεται είναι σε "ξύλινα κουκουεδίστικα" : "αποδέσμευση απο ΕΕ και ΝΑΤΟ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, ο λαός να πάρει τα κλειδιά της οικονομίας". Θέλεις μετάφραση ή τα βγάζεις με το google translate ; :)

      Αυτό που εγώ θα ήθελα από το ΚΚΕ, με όλο το θάρρος, είναι να αρχίσει να δίνει συγκεκριμένα παραδείγματα ή να ξεκινήσει μία συζήτηση για το πώς βλέπει την κοινωνικοποίηση και πώς την λαϊκή εξουσία στην οικονομία, ας πούμε για τις μεταφορές, την παραγωγή λαδιού, μεταποίηση αγροτικών προιόντων, κατάληψη μεγαλο-ξενοδοχείων, πώς τα διοικούμε όλα αυτά; Έτσι εισηγούμαι να διοργανωθεί μία παγκόσμια ημερίδα, συνέδριο που θα αναλύσει αυτά τα θέματα και να δώσει μία κατεύθυνση, επιστημονικά, με την πείρα κουβανών π.χ., αλλά και με τον απλό κόσμο να συμμετέχει στη συζήτηση. Ο κόσμος άμα του δώσεις μισή ελπίδα θα την κάνει ρουκέτα για τα άστρα.

      ΑΧΠ

      τι "ξύλινο" και κουραφέξαλα; αυτό είναι ότι πιό ελπιδοφόρο έχω ακούσει.

      Διαγραφή
  8. Επειδη σε ολα απαντησαν και ισως ξανααπαντησουν καποιοι θα σταθω μονο σε 1 μπαρουφα του Νικολακη που προφανως δεν ξερει και λεει οτι να ναι.
    Στην απεργια του ΜΕΤΡΟ το ΠΑΜΕ πηγε γεμισε το χωρο. Πηγε η ιδια η Παπαρηγα εκει να στηριξει. Το ΠΑΜΕ μονο του εμεινε ολο το βραδυ οπως και καποιοι εργαζομενοι του ΜΕΤΡΟ.
    Ποιος δεν ηταν εκει? Ο προεδρος του ΔΣ πρωην ΠΑΣΚιτης και νυν ΑΝΤΑΡΣΥΩΤΗΣ. Αυτος που το πρωι πριν γινει η επιστρατευση εσκουζε στα καναλια παριστανωντας το Βελουχιωτη και μολις εγινε η επιστρατευση την εκανε και εστειλε στους εργαζομενους που ρωταγαν τι να κανουν το δικηγορο του σωματειου να τους πει οτι σε περιπτωση επιστρατευσης δεν τους καλυπτει νομικα τιποτα αν δεν υπακουσουν! Εστειλε το δικηγορο του σωματειου στους εργαζομενους και αυτος πηγε και κρυφτηκε στο πορτπαγκαζ του αυτοκινητου του!
    Αυτα δεν στα ειπαν οι συντροφοι σου Νικο? Οπως δεν σου ειπαν οτι στο 50% των ΕΛΜΕ εχετε κοινα ψηφοδελτια με το ΣΥΡΙΖΑ. Δε συνεργαζεστε Νικο, εχετε κοινα ψηφοδελτια. Οπως δεν σου ειπαν οτι στην Κερατεα το ΠΑΜΕ κραταγε μονο του 1 μπλοκο. Οπως δεν σου ειπαν οτι στο λιμανι το ΠΑΜΕ εδινε τη μαχη σωμα με σωμα ενω η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ηταν ανυπαρκτη και οσες φορες πατησε 1 καραβι πηγε να περιφρουρησει και αυτο μονο απεπλεε τελικα!

    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νικο αν καταλαβα καλα ο ανταρσυα ξεκινησε την επανασταση εχει δημιουργησει κινημα γιαυτο συνηδησει στο λαικο κινημα πως αυτος πρεπει να παρει την εξουσια εαν ναι συγνωμη δεν το καταλαβα εαν οχι η ειστε οπουρτουνιστες λαοπλανοι και ειστε εμποδιο στη ριζοστηκοποιηση τουλαου γυρνα πισω το χρονο να δεις τι κακο κανανε στη ριζοστηκοποιηση του λαου πασοκ -συριζα- τωρα φιανετε ηρθε η σειρας εμεις αυτο θελεμου να αποτρεψουμε γιατι μετα απογοητευται ολαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.