9 Ιουλίου 2015

Πάμε για ψήφιση-εξουσιοδότηση του νέου μνημονίου ΑΥΡΙΟ.


Στους δανειστές το βράδυ της Πέμπτης και στη Βουλή την Παρασκευή η πρόταση - μνημόνιο της κυβέρνησης
Πηγή : 902.gr

Στα 12 - 13 δισ. ευρώ φτάνει ο λογαριασμός των προτάσεων της κυβέρνησης για το τριετές μνημόνιο μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Η πρόταση - μνημόνιο φτάνει το βράδυ της Πέμπτης στον επικεφαλής του Eurogroup και του ESM, Γερούν Ντάιεσλμπλουμ, προκειμένου να την αποστείλει προς αξιολόγηση σε Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αν η αξιολόγηση είναι θετική τότε η πρόταση - μνημόνιο θα συζητηθεί στο Eurogroup του Σαββάτου για να γίνει αποδεκτή.

Επίσης, το βράδυ της Πέμπτης η πρόταση αποστέλλεται και στη Βουλή για να συζητηθεί αύριο Παρασκευή στην Ολομέλεια και να υπερψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία, έτσι ώστε η κυβέρνηση να λάβει εξουσιοδότηση για να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις με βάση την πρότασή της. Οι πληροφορίες λένε πως η συζήτηση θα γίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Το απόγευμα της Πέμπτης επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ενημερώθηκε για την πρόταση και τις κινήσεις της κυβέρνησης. Νωρίτερα το κυβερνητικό συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση.


Στο υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε στους υπουργούς ότι «θέλω να πάω σε λύση» και ότι «είμαστε έτοιμοι για συμφωνία». Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανέφερε πως η πρόταση δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα και δεν δίνει προοπτική.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ρωτήθηκε αν θα περάσει από τη Βουλή η συμφωνία - μνημονιο και απάντησε «φυσικά και θα περάσει, είναι υπό συζήτηση όλα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, επιβεβαίωσε πως η πρόταση θα έχει μείωση μισθών και συντάξεων. Μιλώντας στο «MEGA» παραδέχθηκε πως η συμφωνία - μνημόνιο «θα έχει και δύσκολα μέτρα» και πως η «αύξηση των εισφορών για τους συνταξιούχους δεν θα είναι για να πάει στους πιστωτές αλλά για να στηρίξει το σύστημα που κατέρρευσε στα μνημονιακά χρόνια».

Ο Νίκος Φίλης μετά την επικοινωνιακή τακτική των «καλών» και «κακών» μνημονίων, ούτε λίγο ούτε πολύ, εμφάνισε και τη λογική των... καλών και κακών μειώσεων στις συντάξεις, λέγοντας: «Δεν πρόκειται να έχουμε μείωση των συντάξεων όπως τη γνωρίζαμε τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια. Ό,τι υπάρξει ως επιβάρυνση δεν θα είναι για να πάει στους πιστωτές. Η αύξηση των εισφορών θα πάει στο ασφαλιστικό σύστημα που έχει καταρρεύσει λόγω μνημονίου». Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ζητά από τους συνταξιούχους να ξαναπληρώσουν για τη σύνταξη και τα φάρμακα! Προφανώς τέτοιου είδους μειώσεις συντάξεων συνιστούν κοινωνική δικαιοσύνη κατά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρωί της Παρασκευή η πρόταση της κυβέρνησης για το νέο σκληρό μνημόνιο θα απασχολήσει σε κοινή συνεδρίαση την Κοινοβουλευτικής Ομάδα και την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν έχει καθορισθεί ακόμα πότε και αν θα συνεδριάσει η ΚΕ του κυβερνώντος κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.