30 Ιουλίου 2015

ΚΡΥΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΝΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ…αλλά ουδέν κρυπτόν υπό το Youtube


Αλέξης Τσίπρας από τη χθεσινή του συνέντευξη:

"Πριν από τις εκλογές, εγώ δεν είπα ότι θα σκιστούν τα μνημόνια με έναν νόμο και κανένας δεν το είπε." Πηγή: www.lifo.gr



Στο παραπάνω βίντεο απόσπασμα από τη συζήτηση για το δημοψήφισμα λίγο μετά το 4ο λεπτό ο πρωθυπουργός εγκαλεί την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ ρίχνοντας μερικά ακόμα κούτσουρα στο "αντιμνημονιακό" τζάκι με τα παρακάτω λόγια.

"Κύριε Παφίλη κατανοώ απολύτως την αμηχανία σας(χάχανα στα έδρανα από τους συριζαίους βουλευτές). Επί πέντε συναπτούς μήνες, επί πέντε μήνες είχατε προεξοφλήσει κάτι που και εσάς βόλευε, ότι αυτή η κυβέρνηση θα αποδεχθεί μνημόνια και ότι θα φέρει μνημόνια σε αυτή τη βουλή να ψηφιστούν. Δε σας κάνουμε τη χάρη ούτε σε σας ούτε στους άλλους απ΄την άλλη πλευρά(θερμά χειροκροτήματα από τους βουλευτές του σύριζα). Θα σας ζητούσα όμως να αναλογιστείτε και την ιστορία του κόμματος σας και σ' αυτήν την κρίσιμη στιγμή να μην κάνετε μικροπολιτικά παιχνίδια, αυτήν την κρίσιμη στιγμή θα περίμενα με σαφήνεια να τοποθετηθείτε στο κυρίαρχο ζήτημα. Με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, του εργαζόμενου λαού, της εργατικής τάξης, ή με τα συμφέροντα αυτών που θέλουν να διαλύσουν την κοινωνία. Και μην ταυτίζεστε εσείς με την άλλη πλευρά δεν σας περιποιεί τιμή;"


Βασικά δεν το λέγαμε μόνο πέντε μήνες ότι θα ψηφίσετε μνημόνια, εδώ και κάτι χρόνια τα λέγαμε, από τη στιγμή που φάνηκε ότι θα γίνετε κυβέρνηση. Ψέματα λέγατε και τότε, ότι θα σκίσετε τα μνημόνια, ότι δεν θα ψηφίσετε μνημόνια και τα ρέστα(και μάλιστα μέχρι το παρά 5, δηλαδή μερικές μόνο μέρες πρίν τα φέρετε στη βουλή), ψέματα λέτε και τώρα, μετά που τα ψηφίσατε, ότι δεν υποσχεθήκατε προεκλογικά πως θα τα σκίσετε. Δυστυχώς για εσάς, και προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά, και την ώρα που ήδη είχατε σχεδιάσει το δικό σας "αριστερό" μνημόνιο, δεν διστάσατε να επαναλάβετε ότι μνημόνια δεν θα ψηφίσετε και ότι το ΚΚΕ παραπλανά και τάσσεται απέναντι από το λαό, επειδή τολμά και σας αμφισβητεί. Τελικά ποιοί ταυτιστήκαν με την άλλη πλευρά κ. Τσίπρα και λοιποί του σύριζα, το ΚΚΕ ή εσείς, και ποιός επιβεβαιώθηκε για τα όσα έλεγε, το ΚΚΕ ή εσείς;


Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

ΥΓ: Και μια θερμή παράκληση, ας τα "ζωγραφίσει" κάποιος και στο Λαφαζάνη, να του εξηγήσει ρε παιδί μου που βρίσκεται, αφού με λέξεις δεν τα καταλαβαίνει, μη βγαίνει να λέει μπαρούφες να ξεφτυλίζεται! 

5 σχόλια:

  1. Ναι και τι εννοεί, τελικά δεν φέρανε το χειρότερο μνημόνιο από όλα; Ποιά συμφέροντα; Αυτοί υποσχέθηκαν στην Ευρώπη και χωρίς μνημόνια, τι έγινε τελικά; Εντάξει το έχουνε χάσει τελείως τα παιδιά δεν είναι να ασχολείσαι. Θέλανε και το ΚΚΕ να συγκυβερνήσει κιόλας και να πάρει μέρος σε όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Περιποιεί τιμή" λέει ο Τσίπρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρομερό βίντεο και ντοκουμέντο, τώρα πια που το νερό έχει μπει στ' αυλάκι...
    Αποτελεί ιστορική καταγραφή 9.51 λεπτών και, τώρα πια, συνοψίζει όλα τα πολιτικά γεγονότα των τελευταίων 6 μηνών.
    Το μόνο που μένει είναι να ξυπνήσει ο κοιμισμένος λαός, γιατί ο Λαφαζάνης τον έχει πάρει βαθιά (στην κυριολεξία όμως) και δεν πρόκειται να ξυπνήσει ποτέ!


    ΜΠΑΜΠΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λαφαζάνης δεν κοιμάται βαθιά, απλά γνωρίζοντας πως οι αστοί του έχουν επιφυλάξει έναν αρκετά καλό πολιτικό ρόλο για το άμεσο μέλλον, κοιμάται ΗΣΥΧΟΣ...

      Ιάκωβος

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.