28 Απριλίου 2015

Σωματείο carrefour-Μαρινόπουλος: Ανακοίνωση για την 1η Μάη

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Εργαζόμενοι στον ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ σε όλη την Ελλάδα.                          
Η φετινή Πρωτομαγιά μπορεί και πρέπει να αποτελέσει αφετηρία νέων αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, σημαντικό βήμα στη συσπείρωση, στην οργάνωση όλων των εργαζομένων στο Σωματείο τους, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε είναι επιτακτική η ανάγκη να προβληματιστούμε για το αν μπορούμε, να έχουμε ελεύθερο χρόνο, να αισθανόμαστε ασφάλεια, να μην έχουμε άγχος για το μέλλον, να απολαμβάνουμε; ένα σύστημα κοινωνικής φροντίδας. Γιατί να ζούμε καθημερινά όλο και χειρότερα και να λεηλατείται έτσι η ζωή μας; Να αυξάνεται η ανεργία, η φτώχεια να ενισχύεται η απόγνωση; Να τσακίζονται εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα; Να γίνεται ακόμη χειρότερη η ζωή των νέων, των παιδιών, των γυναικών, των συνταξιούχων;
              
Γιατί, δεκάδες συνάδελφοί μας και στον Μαρινόπουλο, να αναγκάζονται, αν και δουλεύουν σκληρά κάτω από δύσκολες συνθήκες, να  ζουν σε επίπεδα φτώχειας;

H απάντηση υπάρχει και βρίσκεται στο ερώτημα: «ποιος κάνει κουμάντο;», στο γεγονός ότι ο παραγόμενος από την κοινωνία πλούτος δεν επιστρέφει σ´ αυτούς που τον παράγουν, ότι κριτήριο της παραγωγής δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών, αλλά η αύξηση της κερδοφορίας. Γιατί τα μέσα παραγωγής και ο πλούτος συγκεντρώνονται σε όλο και λιγότερα χέρια.  Γι´ αυτό έχουμε συνεχείς οικονομικές κρίσεις.

Συνάδελφοι, απέναντι σε αυτόν τον ολοκληρωτικό πόλεμο χρειάζεται να σηκώσουμε το ανάστημά μας, έχουμε χρέος να δημιουργήσουμε ένα δυνατό μαζικό κίνημα αντίστασης μέσα από το Σωματείο μας και στα πλαίσια της επιχείρησης, για να μην υπάρξουν άλλες μειώσεις μισθών, απολύσεις, βάρβαρα ωράρια, απλήρωτη δουλειά, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη  δικαιώματα. 
                         
Δυναμώνουμε την αντίσταση μας,  με οργάνωση παντού, με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς και διεκδικούμε:
 
Ακύρωση της συμφωνίας της Ο.Ι.Υ.Ε και της εργοδοσίας που προβλέπει μείωση των μισθών και επιστροφή όλων των παράνομα και καταχρηστικώς παρακρατηθέντων από τους μισθούς μας, επαναφορά της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το εμπόριο, όπως στις 31/12/2009, κατάργηση όλων των νόμων και οι διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, ωράριο 40 ωρών, πενθήμερο και κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής, κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

ZHTΩ H 1η MAH, MEPA THΣ ΠAΓKOΣMIAΣ EPΓATIKHΣ TAΞHΣ!!!
ΟΛΟΙ ΣTΙΣ ΣYΓKENTPΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ  ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!!!
Πηγή: Σωματείο εργαζομένων Carrefour-Μαρινόπουλος-Dia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.