1 Απριλίου 2015

Το Πρωταπριλιάτικο του 902

Αναμένονται ανακοινώσεις για επαναφορά των δώρων!!

Σήμερα, 1η Απρίλη οι σχετικές ανακοινώσεις - Πανηγυρική υποδοχή από ΣΕΒ και Γιούρογκρουπ

 
Μέσα στη μέρα αναμένεται -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας- η ανακοίνωση της επαναφοράς της 13ης και 14ης σύνταξης και του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, η κυβέρνηση προχωράει στην ανάκληση του βάρβαρου μνημονιακού μέτρου της κατάργησης των δώρων σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, λαμβάνοντας υπόψη ότι το μνημόνιο καταργήθηκε στις 25 Γενάρη και συνεπώς μαζί με αυτό, και η δανειακή σύμβαση και οι εφαρμοστικοί νόμοι που το συγκροτούν. Μάλιστα -σημειώνουν με νόημα- ακόμα και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παραδέχονται ότι το μνημόνιο έχει τελειώσει και προεκλογικά ισχυρίζονταν το ίδιο, μόνο που είχαν μια διαφορετική ημερομηνία για επικοινωνιακούς λόγους. Ως εκ τούτου, υπάρχει η απαραίτητη εθνική συναίνεση ώστε να μην προκληθούν πολιτικές αντιπαραθέσεις, και η χώρα ενιαία να διαπραγματευτεί με τους δανειστές το νέο μνημόνιο.

Μάλιστα, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση δεν φέρνει στη Βουλή την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, είναι το γεγονός ότι αυτοί έχουν ήδη καταργηθεί, όπως αποδεικνύεται άλλωστε με την πρώτη -αν και δυο μήνες καθυστερημένη- πράξη της επαναφοράς της 13ης και 14ης σύνταξης και του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα, που εφαρμόζεται από σήμερα 1η Απρίλη 2015.

Σε έκτακτη κοινή σύσκεψη σήμερα το πρωί, ο ΣΕΒ μαζί με άλλες εργοδοτικές ενώσεις χαιρέτισαν την κυβερνητική απόφαση, δηλώνοντας ότι όρος για την ανάπτυξη είναι η ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων τα προηγούμενα χρόνια, προϊδεάζοντας για αντίστοιχες πρωτοβουλίες και στον ιδιωτικό τομέα. Αντίστοιχη πανηγυρική δήλωση έκανε και ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, χαιρετίζοντας την απόφαση της κυβέρνησης.

Πηγή: 902 via Lenin reloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.