23 Απριλίου 2015

Όλοι στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 24/4 στην Ομόνοια, στις 7μμ

Κάτω τα Ξερά σας από τα διαθέσιμα – αποθεματικά
Αυτά είναι χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες


Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (τις οποίες κατήγγειλε ως αντιπολίτευση) επιχειρεί να βάλει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα Δήμων, Οργανισμών και Ασφαλιστικών Ταμείων.

Η Συγκυβέρνηση από τη μια αποφασίζει εξοπλιστικά προγράμματα 500 εκατομμυρίων ευρώ και νέες φοροαπαλλαγές και σβήσιμο προστίμων στο μεγάλο κεφάλαιο, και από την άλλη επικαλείται «άδεια ταμεία», ή όπως το έλεγαν παλαιότερα «καμένη γη» για να αρπάξει ότι έχει απομείνει στα ταμεία για την εξυπηρέτηση των δανειστών-τροϊκανών-θεσμών. Αυτή η κίνηση θα επιδεινώσει την ήδη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η λαϊκή οικογένεια, την ήδη πανάκριβη πρόσβαση σε υπηρεσίες, όπως η Υγεία, και άλλες δομές απαραίτητες, αλλά ήδη δυσπρόσιτες για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του ΟΑΕΔ που ενώ τόσα χρόνια δεν έχει τη δυνατότητα ούτε καν να παρέχει επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, μέσα σε μια μέρα βρήκε επιπλέον 50 εκατομμύρια ευρώ, στα 120 που έδωσε πριν 3 βδομάδες για να επιτελέσει το «πατριωτικό του καθήκον». Είναι τεράστιες οι ευθύνες των συνδικαλιστικών δυνάμεων που βάζουν πλάτη για αυτή τη ληστεία και πρέπει να καταδικαστούν μαζικά από τους εργαζόμενους.

Οι διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης δεν αφορούν την βελτίωση της ζωής των εργαζομένων. Τα Δάνεια και το χρέος δεν είναι του λαού. Καλούν τους εργαζόμενους να πληρώσουν το μάρμαρο, να δεχτούν να ζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση για συνεχιστεί η κερδοφορία των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων. Τώρα οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, οι ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα να καταγγείλουν με κάθε μέσο την ΠΝΠ. Να απορρίψουν τους εκβιασμούς και τις απειλές.

Αρκετά ματώσαμε για την πλουτοκρατία και για τα κέρδη της

Να μην προχωρήσει καμιά δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων δημόσιων φορέων. Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI.
Πηγή: Σύλλογος Εμποροϋπάλληλων Αθήνας


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ καταγγέλλει την προκλητική ενέργεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, να δεσμεύσει τα αποθεματικά των Δημοσίων οργανισμών και των ασφαλιστικών Ταμείων.
Καταδικάζει την απαράδεκτη πράξη Νομοθετικού περιεχομένου και ζητά την άμεση απόσυρσή της.

Η συγκυβέρνηση επιβεβαιώνει τον αντιλαϊκό της, κατήφορο αποδεικνύοντας ότι μπροστά στην πληρωμή των δανειστών δεν λογαριάζει συντάξεις, περίθαλψη, ούτε καν τις στοιχειώδεις ανάγκες που έχουν απομείνει προς τα λαϊκά στρώματα.
Το απαράδεκτο αυτό μέτρο θα επιδεινώσει την ήδη άθλια κατάσταση  των ασφαλιστικών Ταμείων που λόγω της χρόνιας κρατικής υποχρηματοδότησης είναι στο χείλος της καταστροφής.

Η αποστράγγιση του ΟΑΕΕ από κάθε Ταμειακό διαθέσιμο, φέρνει το Ταμείο σε οριακό κυριολεκτικά σημείο, με κίνδυνο ακόμα και να μην πληρώσει συντάξεις.
Αντίστοιχα, θα οξύνει τα ήδη εκρηκτικά προβλήματα σε όλους τους Δημόσιους οργανισμούς, μετακυλώντας τα βάρη στα λαϊκά στρώματα που ήδη πληρώνουν τον «κούκο-αηδόνι», για τις στοιχειώδεις παροχές που έχουν απομείνει.

Η απαράδεκτη αυτή κίνηση, πρέπει να μας βρει όλους απέναντι.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
Το μεγάλο κεφάλαιο να πληρώσει τα χρέη που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις του, για να στηρίξουν την κερδοφορία του.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΠΡΙΛΗ 2015
7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ


Απαιτούμε εδώ και τώρα:
·        Κατάργηση της πράξης Νομοθετικού περιεχομένου, που δεσμεύει τα αποθεματικά των Δημόσιων οργανισμών.
·        Κάτω τα χέρια, από τα Ταμειακά διαθέσιμα των Ασφαλιστικών Ταμείων.
·        Να επιστραφούν ΤΩΡΑ τα κλεμμένα.
·        Άμεση χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών του.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π.Α.Σ.ΕΒΕΔΗΛΩΣΗ
του ΚΟΚΟΛΑΡΑ ΓΙΩΡΓΟΥ μέλους ΔΣ της ΕΣΕΕ, εκπροσώπου της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ

Καταγγέλλουμε σε όλους τους συναδέλφους, μικρούς έμπορους την απαράδεκτη ενέργεια των εκπροσώπων της ΕΣΕΕ στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΕ, που συμφώνησαν και ψήφισαν την πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για την μεταφορά των διαθεσίμων, του σχεδόν χρεωκοπημένου ταμείου στην Τράπεζα της Ελλάδος για να πληρωθούν οι δανειστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.

Η ενέργειά τους, είναι συνέχεια της πολιτικής  της ΕΣΕΕ που και παλιότερα επί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είχε ψηφίσει υπέρ του κουρέματος των αποθεματικών του ΟΑΕΕ με αποτέλεσμα να κλαπούν εκατοντάδες εκατομμύρια από τα λεφτά των ασφαλισμένων. Τώρα  έχουν τη στήριξη και από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα των μικρών εμπόρων και όλους τους συναδέλφους :


  •      Να καταδικάσουν την απαράδεκτη ενέργεια  της ΕΣΕΕ ΠΟΥ ΣΤΑΘΕΡΑ κινείται και ενεργεί αντίθετα από τα συμφέροντα των μικρών εμπόρων.
  •    Να δυναμώσουν τον αγώνα μέσα από τα σωματεία και  να παραμερίσουν τις επιζήμιες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Να δώσουμε ηχηρό μήνυμα:
 ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.