4 Ιουλίου 2014

Αυτός είναι ο κόσμος σας και δε διορθώνεται.Ανατρέπεται.

Η φωτογραφία είναι από την πρώτη σελίδα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ

Απολύτως αντικειμενική αποτύπωση  του καπιταλισμού. Ο εργαζόμενος στη θέση που ονειρεύεται κάθε κεφαλαιοκράτης.Σκλάβος.Όπως τότε στις "παλιές καλές εποχές" της δουλοκτητικής κοινωνίας. 

Όλα αυτά σε μια χώρα που η ανάπτυξη καλπάζει και που το εκπαιδευτικό σύστημα της βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σύμφωνα με την αξιολόγηση  PISA ( Πρόγραμμα Διεθνούς Αξιολόγησης Μαθητών (Programme for International Student Assessment  = PISA)
Θα έχετε ακούσει και θα έχετε διαβάσει για το πόσο θαυμαστά αποτελέσματα έχουν τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών που είναι πρώτα στην κατατάταξη. Τα βλέπετε εξάλλου στη φωτογραφία. Βλέπετε τι είδους εργαζόμενους, τι είδους ανθρώπους διαπλάθουν. Πληροφοριακά αναφέρω πως η Σιγκαπούρη καταλαμβάνει τη 2η θέση στη κατάταξη των εκπαιδευτικών συστημάτων σύμφωνα με το Πρόγραμμα Διεθνούς Αξιολόγησης. Ποιος λανσάρει το πρόγραμμα αυτό; Μα ο ΟΟΣΑ φυσικά. Τι κάνει αυτό το ευαγές καπιταλιστικό ίδρυμα; Μελετά συγκριτικά τις πολιτικές που εφαρμόζονται ιδίως στον τομέα τής οικονομικής ανάπτυξης και σε κλάδους όπως το εμπόριο, η γεωργία, η φορολογία, η τεχνολογία κ.λ.π. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να επεκταθούμε περιοσσότερο.
Ας έρθουμε τώρα σε μια χώρα πιο κοντινή σε μας, μέλος της Ε.Ε. Μιλάμε για την Κροατία.
Ο τίτλος της είδησης που κάνει το γύρο του διαδικτύου είναι ο παρακάτω:



Οι δύο αυτές ειδήσεις θα μπορούσαν να είναι απάντηση σε όσα αναφέρει ο Στάθης, σε χτεσινό δημοσίευμα του στο enikos.gr, για το ΚΚΕ.  
Αυτός είναι ο κόσμος σας, Στάθη. Ο άθλιος καπιταλιστικός κόσμος σας. καλύτερος νδε γίνεται.Ούτε φτιασιδώνεται. Αλήθεια πως να κάνεις ένα πτώμα σε κατάσταση σήψης ελκυστικό στην όψη; Δε γίνεται. Όσο και να αγωνίζεσαι εσύ και ο ΣΥΡΙΖΑ , το πτώμα αυτό θα ζέχνει και θα μολύνει. A, και μην ξεχάσω! Άδικα κοπιάζεις, το ΚΚΕ δε τσουβαλιάζεται. Το ξέρεις καλά αυτό. Δε μπορεί κάτι θα σου έχει μείνει από τη "θητεία" σου στο Ριζοσπάστη. Άλλος είναι ο στόχος σου. Να είσαι ένας από αυτούς που θα έχουν την ικανοποίηση ότι συνέβαλαν στην εξαφάνιση, την περιθωριοποίηση, την εκλογική και όχι μόνο καταλήστευση του ΚΚΕ. Ξέρω είναι το δύσκολο θέμα στις εξετάσεις που δίνεις, δίνετε για να περάσετε το κατώφλι του Μαξίμου. 'Αστο καλύτερα αυτό το θέμα. Είναι άλυτο για την αστική τάξη. Δε το έλυσαν τόσες δεκαετίες με όσους τρόπους και να μηχανεύτηκαν πολλοί άλλοι. Είσαι πολύ αστείος αν νομίζες πως θα το λύσεις εσύ και ο ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα.





Πηγη




6 σχόλια:

  1. Απλή απορία κουκουέ : Πού "βασίζεται" ο χαρακτηρισμός περί δήθεν νεοτροτσκιστών που διατυπώνει ο ανεκδιήγητος και ανιστόρητος Στάθης ;;; Θέλω να πώ με ποια πρόφαση διατυπώνουν τέτοιο χαρακτηρισμό ;;;; Τα άλλα περί ηγεσίας κλπ. τα έχουμε ξανακούσει, αλλά αυτό με τον τροτσκισμό πρώτη φορά το βλέπω, γι΄ αυτό η απορία μου. Γιάννης Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε Γιαννη ο Σταθης μιλαει για νεοτροτσκισμο στα πλαισια της κοινης γραμμης εναντια στο ΚΚΕ απο ολες τις αντι-κκε κινησεις και κονδυλοφορους. Απλα συντονιζει τα σφυρια του με τα υπολοιπα ρεταλια.

    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιας και λέμε για αντιΚΚΕ κινήσεις, ratm ισχύει ότι ο (ούτε) Εργατικός (ούτε) Αγώνας πάει να ανοίξει γραφεία κάπου στη Νέα Σμύρνη; Δε θα μου κάνει καθόλου εντύπωση αν ισχύει, ειδικά για τη περιοχή-κοιτίδα του κάθε λογής οπορτουνισμού...

      Διαγραφή
    2. Δεν το ξερω αλλα οπως ειπες δεν θα μου κανει εντυπωση. Τη μερα που ειδα γραφεια της ΟΑΚΚΕ καταλαβα οτι η πιο σιγουρη λυση για να βρεις στεγη και κυριολεκτικα περα απο πολιτικα ειναι απλα να εχεις κατι να πεις εναντια στο ΚΚΕ.

      ratm

      Διαγραφή
    3. 38$ Σιγκαπούρης δλδ 22€ την ώρα?.... δεν θα το έλεγα σκλαβοπάζαρο ακριβώς....
      ΚΚΛ

      Διαγραφή
    4. Ρε παλίκαρε, από που έβγαλες το συμπέρασμα πως η τιμή είναι σε δολλάρια Σιγκαπούρης και μάλιστα ανά ώρα?
      Η ταμπέλα πίσω δεν λέει (ή δεν φαίνεται) για τι διάστημα είναι ο μισθός. Λογικά είναι βδομαδιάτικο ή μηνιάτικο με δεδομένο ότι οι μέσοι μισθοί σε αυτές τις χώρες είναι της τάξης των 50 με 80 δολλάριων ΗΠΑ το μήνα (40 με 65 Ευρώ στην καλύτερη).

      Αλλά επειδή δεν είμαι αριθμολάγνων και προς το παρών από οικονομικής άποψης τα καταφέρνω καλά, θα έλεγα να κάνουμε μια συμφωνία:
      Αφού δεν το θεωρείς σκλαβοπάζαρο, σου δίνω εγώ για ένα μήνα τα 22 ευρώ την ώρα, ή όποιο αλλο (λογικό) ποσό κοστολογείς την αξιοπρέπεια και το κορμί σου, για να σε βάλω στη βιτρίνα του μαγαζιού μου για πούλημα...
      Και σημείωσε πως εγώ σου τα δίνω όλα για πάρτυ σου, όχι όπως εκεί που τα περισσότερα πάνε στα δουλεμπορικά γραφεία...

      Τι λες, να σε περιμένω?

      Ιάκωβος Δανιηλίδης

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.