19 Ιουλίου 2014

ΠΑΜΕ: Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην COSCO - ΜΑΤ στέλνει η κυβέρνηση στους απεργούς,Επείγον κάλεσμα των εργαζομένων

Συμβαίνει τώρα: ΜΑΤ στέλνει η κυβέρνηση στους απεργούς, στις εγκαταστάσεις της Cosco στο Πέραμα! - Επείγον κάλεσμα των εργαζομένων

* * *

«Nα ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην COSCO» 
απαιτεί η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ. 


Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει:

 Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Πειραιά στηρίζει και εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων που δουλεύουν στις προβλήτες διαχείρισης της COSCO. Εργατών που αγωνίζονται για να έχουν ΣΣΕ, να εφαρμόζεται η νομοθεσία για τα βαρέα και ανθυγιεινά, να αμείβονται για τις υπερωρίες και την εργασία Σαββάτου - Κυριακής, να καταβάλλονται τριετίες, να δηλώνονται τα εργατικά ατυχήματα, να καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές και μια σειρά άλλα δίκαια αιτήματα που διεκδικούν.ΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ COSCO


Το εργασιακό «γκέτο» της COSCO που είναι το πρότυπο «ανάπτυξης» για την κυβέρνηση, σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη πάνω στα εργασιακά συντρίμμια και στην αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων για να αυξάνουν τα κέρδη τους τα μονοπώλια.

Το 2013, η COSCO και ο βασικός της εργολάβος, η DIAKINIS PORT SA έβγαλαν πάνω από 25 εκ. ευρώ καθαρά κέρδη τη στιγμή που συντρίβονταν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες της COSCO, με μισθούς πείνας και συνθήκες δουλειάς κόλασης.

Αυτό είναι το πρότυπο ανάπτυξης που επιδιώκουν να επιβάλλουν σε κάθε χώρο δουλειάς μονοπώλια και ΕΕ καθώς και οι πολιτικές δυνάμεις που τους υπηρετούν.

Απάντηση πρέπει να είναι η ενότητα των εργατών, η πάλη για όσα σήμερα έχουν ανάγκη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ενάντια στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Σήμερα είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, για την υπεράσπιση του συνόλου των δικαιωμάτων της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να υπερασπιστούν τον αγώνα των εργαζόμενων στην COSCO για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους και ενάντια στην πολιτική τΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ COSCOης βίας, της τρομοκρατίας.

Με ισχυρή οργάνωση των εργατών στους χώρους δουλειάς και τους κλάδους, να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, να δυναμώσει η προσπάθεια για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και να δυναμώσει η πάλη για νέες κατακτήσεις».


902


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.