10 Ιουλίου 2014

Κατατέθηκε η πρόταση της ΚΟ του ΚΚΕ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη ΔΕΗ

Την πρόταση του ΚΚΕ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη ΔΕΗ, κατέθεσε προς τον πρόεδρο της βουλής η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος.


Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:


«Προς

Τον πρόεδρο της Βουλής

Κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Κύριε Πρόεδρε,

Οι βουλευτές του ΚΚΕ που υπογράφουν αυτό το κείμενο ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος, για την ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου που οδηγεί στη μετοχοποίηση της ΔΕΗ, την είσοδο των ιδιωτικών ομίλων, το διαχωρισμό των συστημάτων μεταφοράς και διανομής που απορρέουν από το συνολικό κοινοτικό πλαίσιο απελευθέρωσης της ενέργειας και έχει δραματικές συνέπειες για τις λαϊκές οικογένειες και τους εργαζόμενους του κλάδου.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΚΚΕ ΖΗΤΟΥΝ τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ακύρωση και κατάργηση του ν. 1914/1990, του ν. 2773/1999, του ν. 3426/2005, του ν. 4001/2011, του ν. 4237/2014 και για τον ψηφισθέντα νόμο ''Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας'', του γνωστού ως ''μικρή ΔΕΗ''».

902: 

21 σχόλια:

  1. Το μόνο δημοψήφισμα το οποίο θα υποστήριζε το ΚΚΕ είναι αυτό με ερώτημα αν θέλετε ή δεν θέλετε να καταργηθεί ο καπιταλισμός. Όλα τα άλλα δημοψηφίσματα με επιμέρους ερωτήματα είναι οπορτουνιστικά, αποπροσανατολιστικά για το λαό και ως εκ τούτου δεν υποστηρίζονται από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας.

    Τις επόμενες ημέρες και για την ακρίβεια την ημέρα και ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στο κοινοβούλιο πρόταση για διενέργεια δημοψηφίσματος για το ξεπούλημα της λεγόμενης μικρής ΔΕΗ, το ΚΚΕ, προκειμένου να καταδείξει για μια ακόμα φορά τον οπορτουνιστικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα καταθέσει δική του πρόταση για δημοψήφισμα, για την οριστική κατάργηση του καπιταλιστικού συστήματος διεθνώς βεβαίως, καθώς αυτά τα πράγματα δεν γίνονται σε μία μόνο χώρα.

    Από την κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ εκτιμούν πως πρόκειται για μια πολύ έξυπνη πολιτική κίνηση που θα ξεσκεπάσει τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς θα τον σύρει να δηλώσει πλέον καθαρά και ξάστερα αν είναι ή δεν είναι με τον καπιταλισμό.

    Επιπλέον, στην υποθετική περίπτωση που αυτό το δημοψήφισμα περνούσε από το κοινοβούλιο, ο λαός θα είχε τη μοναδική ευκαιρία να ρίξει τον καπιταλισμό, μόνο με ένα "ναι" ή ένα "όχι". Αν δηλαδή ψήφιζε οτι ναι, θέλω να καταργηθεί ο καπιταλισμός σε ολόκληρο τον πλανήτη, τότε, αυτομάτως, θα ξεκινούσε η αντίστροφη μέτρηση για το κυρίαρχο παγκόσμιο σύστημα.

    Ωστόσο, δημοσιογραφικοί κύκλοι αναρωτιούνται γιατί τόσο καιρό που υπάρχει ο καπιταλισμός, ως ηγεμονικός τρόπος παραγωγής και κοινωνικοοικονομικό σύστημα, δηλαδή κάπου τρεις και πλέον αιώνες, δεν κατέθετε πρόταση για δημοψήφισμα το ΚΚΕ και το θυμήθηκε ακριβώς την ημέρα και την ώρα που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ την πρωτοβουλία για το ξεπούλημα της "μικρής" ΔΕΗ.

    Σε αυτό το ερώτημα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος απαντούν πως, προκειμένου να αποτρέψουν την, με οποιονδήποτε τρόπο, συγκυριακή αποδυνάμωση του κυρίαρχου συστήματος εγχώριων και διεθνών εργολάβων και εταιριών, εις βάρος της μίας και μόνης μεγάλης, προλεταριακής επανάστασης που τα προφητικά βιβλία προβλέπουν οτι θα συμβεί κάποτε, στο μέλλον, θα καταθέσουν πρόταση για δημοψήφισμα ακόμα και για το αν προτιμάμε να κινείται η γη γύρω από τον ήλιο ή να τραβήξει το δικό της, αδέσμευτο δρόμο προς άλλους γαλαξίες ή και, γιατί όχι, προς άλλα σύμπαντα!

    via Κεράσια και Κρίνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελείωσες; Τράβα και το καζανάκι!

      Διαγραφή
    2. Ok, το κείμενο αν και φαινομενικά ειρωνικό σε πρώτη ανάγνωση, ωστόσο έχει μια αλήθεια που δεν την προσπερνάς εύκολα.
      zoot αληθεια,σε ενδιαφέρει η διαχείριση του καπιταλισμού; Σε αφορά η πιο «ανθρώπινη» και κοινωνική μορφή του; Ασφαλώς και όχι. Απολύτως όχι.
      Σαν απόρροια αυτής της λογικής, δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει ούτε ο εργάτης στο Πέραμα ή στη χαλυβουργία του Μάνεση, να κρατήσει την δουλειά του ή ακόμα περισσότερο να αυξηθεί ο μισθός του, γιατί αυτό πολύ απλά είναι ένα είδος διαχειριστικής λογικής του καπιταλιστικού συστήματος.
      Ο άνεργος και εξαθλιωμένος δάσκαλος, εργάτης, δημόσιος υπάλληλος της ΔΕΗ, έχει περισσότερες πιθανότητες να συστρατευτεί με το ΚΚΕ. Όμως ο υπάλληλος που μέσα από μια απεργία ή διαμαρτυρία, καταφέρει να αυξήσει το μισθό του, πιθανότατα θα βολευτεί στη θεσούλα του και θα αφεθεί στα αγαθά του αστικού καπιταλιστικού κράτους.
      Αυτό είναι μια διαπίστωση τόσο κυνική όσο και αληθινή.
      Άρα λοιπόν που διαφωνείς με ένα κείμενο σαν το παραπάνω, που στην ουσία εκπροσωπεί απόλυτα όλους τους στρατηγικούς στόχους του ΚΚΕ, μετά tο 18ο συνέδριο και το πρόγραμμα της οικοδόμησης του ΑΑΔΜ;
      Αφού "φταίει ο καπιταλισμός ηλίθιε" που λέει και ο Μπογιό, άρα αφήστε τις διαχειριστικές πρακτικές για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, καλύτερο μισθό, περισσότερες προσλήψεις και «εργασία και χαρά» υπο τον καπιταλισμό και ας κάνετε επιτέλους το απόλυτο δημοψήφισμα που θα ανοίξει το δρόμο προς το σοσιαλισμό. Το βρίσκω απόλυτα ειλικρινές.
      Οτιδήποτε άλλο είναι μια οπορτουνιστικό παραστράτημα και καπιταλιστική διαχείριση.
      Που διαφωνείς?

      Διαγραφή
    3. παντου!!!!!!!!!!!!!!
      το τρολαρειν θελει απαραιτητες ιδιοτητες για να ειναι επιτυχημενο...!next time ισως πετυχετε περισσοτερα...
      ain

      Διαγραφή
    4. Αφου τελείωσες κι εσύ,τράβα και το καζανάκι.
      Άλλο ένα "κατεβατό" στο βόθρο.

      Διαγραφή
  2. (Σαν απόρροια αυτής της "λογικής", δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει ούτε ο εργάτης στο Πέραμα ή στη χαλυβουργία του Μάνεση, να κρατήσει την δουλειά του ή ακόμα περισσότερο να αυξηθεί ο μισθός του, γιατί αυτό πολύ απλά είναι ένα είδος διαχειριστικής λογικής του καπιταλιστικού συστήματος.)

    Διαχείριση του καπιταλισμού σημαίνει ότι τα παραπάνω () τα κάνεις χωρίς να βάλει το χέρι στην τσέπη ο Μανεσης και τα λοιπά απολειφάδια χάνοντας απο τα κέρδη του... αλλά να μοιράζεις αέρα λεφτά για αυξήσεις στους μισθούς (άδειασμα ασφαλιστικών ταμείων) και να επιδοτείς τις θέσεις εργασίας πάλι με ζεστό χρήμα απο την φοροαφαίμαξη του λαού (να μου ζήσεις ΑΝΔΡΕΑΑΑΑΑ) μόνο και μόνο για να υπάρχει "κοινωνική συνοχή"....

    Αυτα ΔΕΝ θα λέει το ΚΚΕ αλλά ο Συριζα........
    Το ΚΚΕ παλεύει για αυξήσεις στους μισθούς με την μετακύλιση ενός κομματιού από το κέρδος στους εργαζόμενους μέσα απο αγώνες με ταξικό προσανατολισμό...... Αυτό δεν είναι διαχείριση..... Όταν πας να βάλεις χέρι στο κέρδος του καπιταλιστή αυτό λέγετε ταξική πάλη.....
    Και φυσικά μιλάει για έναν άλλο δρόμο τον σοσιαλισμό..... Που το κακό???
    Ο Συριζα απο την άλλη μας λέει ναι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.... δλδ ναι στον καπιταλισμό...
    Όλα τα άλλα είναι κούφια λόγια....
    Τέρμα πια με το ότι ο Συριζα είναι οπορτουνιστικό κόμμα....
    Ένα αστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα είναι όπως όλα τα άλλα....
    Με απόλυτο σεβασμό στα αφεντικά......

    (Ο άνεργος και εξαθλιωμένος δάσκαλος, εργάτης, δημόσιος υπάλληλος της ΔΕΗ, έχει περισσότερες πιθανότητες να συστρατευτεί με το ΚΚΕ.)

    Στα ζώδια το διάβασες?
    Αυτό σημαίνει ότι 1.500.000 άνεργοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να συστρατευθούν με το ΚΚΕ?

    Ο εξαθλιωμένος δύσκολα σηκώνει κεφάλι.....

    (ας κάνετε επιτέλους το απόλυτο δημοψήφισμα που θα ανοίξει το δρόμο προς το σοσιαλισμό.)

    Ελπίζω το ΚΚΕ να περιμένει, γιατί τον Σοσιαλισμό θα τον φέρει ο Σύριζα απο τα μέσα....
    Μην ξεχνάμε ότι έχει και τον κομμουνιστή Λαφαζάνη....ΧΑΧΑΧΑΧΑ.....


    Υ.Γ. Ρε συριζόπουλα στο θέμα της απελευθέρωσης της ενέργειας θα πάρετε θέση?

    Γιατί το κόμμα σας είναι υπέρ... ως Αριστεροί πάντα.....
    Για την μικρή ΔΕΗ στα κάγκελα μπας και πάρετε καμία ψηφο, αλλά για να βγάλουν κέδροι τα αφεντικά πρώτοι και καλύτεροι....

    NikosTsaphs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όμως το παράδειγμα που αναφέρεις για τον Μάνεση, δεν είναι παρά μια επιλογή καλύτερης διαχείρισής του καπιταλισμού και θα πρέπει να το καταλάβεις. Το λέει το ίδιο το ΚΚΕ σε πολλά κείμενα του , όπως για παράδειγμα στην περίφημη επιστολή που κάνει παρατηρήσεις(!) στο ΚΚ Ισπανίας επειδή “εγκλώβισε τους ισπανούς ψηφοφόρους σε αυταπάτες περί μιας καλύτερης διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος”. Λέει το ΚΚΕ για το οπορτουνιστικό πρόγραμμα του ΚΚΙ:
      «Ο στόχος "καλής διαχείρισης" του συστήματος διακηρύσσεται ξεκάθαρα στη σελ. 6 του προγράμματος: "...δεν αποκηρύσσουμε την διαχείριση στο άμεσο". Στρατηγικά αυτό τεκμηριώνεται και στη σελ. 17 με την "οικοδόμηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου", πάντα όμως στηριγμένο στις παλιές, ξεπερασμένες εκμεταλλευτικές καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής.»

      «Προβάλλει ότι το καπιταλιστικό κράτος μπορεί να αποτελεί ασπίδα για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Κόντρα στην ίδια την πραγματικότητα που αποδεικνύει ότι το καπιταλιστικό κράτος είναι ταξικό, υπηρετεί τα μονοπώλια και πολύ περισσότερο σε συνθήκες απελευθέρωσης του κεφαλαίου προωθεί αποφασιστικά την βαρβαρότητα στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς, χτυπά κάθε εργατικό δικαίωμα.Ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται»

      «Στο ίδιο πνεύμα: "Το Κράτος πρέπει να επαναφέρει σε ισορροπία την αγορά, όχι μόνο να τη διορθώσει". Καλλιεργείται δηλαδή η ουτοπία ότι η καπιταλιστική οικονομία, το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα κι η αναρχία του μπορούν δήθεν να τιθασευτούν, να "ισορροπήσουν" και οι εργάτες να έχουν όφελος από αυτό. Αυτό το κάλεσμα προκαλεί αναμφισβήτητα συγχύσεις στους εργαζόμενους, εμποδίζει την προσπάθεια ριζοσπαστικοποίησης και κινείται στην κατεύθυνση ενσωμάτωσης λαϊκών δυνάμεων στις στοχεύσεις των δυνάμεων του κεφαλαίου.»

      Για να μην το αντιγράφω όλο το αποκαλυπτικό κείμενο, σου προτείνω να το διαβάσεις με την ησυχία σου για να διαπιστώσεις ότι για το ΚΚΕ ή θα γίνει άνευ όρων και χωρίς στάδια ανατροπή του καπιταλισμού ή όλες οι άλλες επιλογές είναι ημίμετρα που αποπροσανατολίζουν τις μάζες και γεννούν αυταπάτες στο λαϊκό κίνημα. Άρα μην λες για “αναδιανομή κι εξορθολογισμό της υπάρχουσας απασχόλησης” και για παραχωρήσεις από τους καπιταλιστές, τύπου Μάνεση, γιατί είσαι εκτός γραμμής και φλερτάρεις επικίνδυνα με την διαχειριστική λογική που κατηγορείς τον Σύριζα ότι κάνει.

      Όσο για τους απολυμένους και εξαθλιωμένους, έχουν κάνει ήδη την επιλογή τους και στηρίζουν την Αριστερά που παλεύει πρώτα να ανακουφίσει και σε δεύτερη φάση να εκκαθαρίσει και να επανακινήσει το κράτος με καθαρό φιλολαϊκό προσανατολισμό, τώρα, άμεσα, σήμερα αν γίνεται . Για τους υπόλοιπους, που πιστεύω ότι αυτοί είναι οι πραγματικοί εγκλωβισμένοι και όχι το ΚΚΙ, ας συνεχίσει στη μοναχική αδιέξοδη πορεία και προσοχή μην σπάσετε κάνα τζάμι, που έλεγε και η Αλέκα.

      Διαγραφή
    2. Κατέβατα, κατεβατά, κατεβατά, για να μας πεις αυτό ουσιαστικά:
      ...στηρίζουν την Αριστερά που παλεύει πρώτα να ανακουφίσει και σε δεύτερη φάση να εκκαθαρίσει και να επανακινήσει το κράτος με καθαρό φιλολαϊκό ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, τώρα, άμεσα, σήμερα αν γίνεται.

      Δε παίζεστε.

      Θέλω να σας δω να σπάτε τζάμια και άλλα πολλά με Δούρου,Δραγασάκη,Τσουκαλά,Μητρόπουλο,Βαρουφάκη,Μαρινάκη ίσως,το ΝΑΤΟ,την ΕΕ...

      Καζανάκι ξανά και ξανά.

      Διαγραφή
  3. Καταλανα κοψε τη μεσημεριανη αφου σε χαλαει....
    Καλα ο αλλος πανω πανω ολες να τις κοψει σωτηρια δεν υπαρχει....

    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν ΣΥΡΙΖόπουλα έχετε homework απόψε. Διαβάστε το τιμή-μισθός-κέρδος και ξαναπεράστε αύριο.
    Σαν πρελούδιο ένα απόσπασμα:
    "Ο πολίτης Ουέστον ξέχασε πως ή γαβάθα απ’ όπου τρώνε οι εργάτες είναι γεμισμένη με όλο το προϊόν της εθνικής εργασίας και πως το μόνο που τους εμποδίζει να πάρουν περισσότερα δεν είναι ούτε ή στενότητα της γαβάθας ούτε το λίγο περιεχόμενο της, μα μονάχα το μικρό μέγεθος των κουταλιών τους"

    Αντε και μη ξεχάσετε να μελετήσετε και την σκέψη Μητρόπουλου

    Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Katalana και Saliveros, καλό το παραμύθι σας...Αλλά αυτές τις παπάτζες και σοφιστείες πέστε τις σε κανέναν που τα χάφτει εκεί στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρετε εσεις...πολύ φανφάρα για "ανατροπή" και όλοι χωμένοι μέσα στα προγράμματα για την ενίσχυση επιχειρήσεων...Ξέρετε εσείς! Πολλά τα λεφτά. Μόνο που στην πολλή αντιΚΚΕδίλα σας, σας ξέφυγε: απλά παραδέχεστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Μια απλή διαχείριση θα κάνει. Μόνο που διαχείριση του καπιταλισμού σημαίνει πολιτική ενίσχυσης της αγοράς και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Σημαίνει ότι ο λαός πρέπει να "χαίρεται" με τα ψίχουλα που του προσφέρουν και να μην απαιτεί τα δικαιώματα του με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του. Δηλαδή να να ξυπνάει και να κοιμάται με το άγχος για το αν κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Να αποδέχεται την γενική εξαθλίωση σαν κάτι φυσικό και να θεωρεί "κοινωνική πολιτική" τα προγράμματα διαχείρισης της φτώχειας, τα συσσίτια, άντε και λίγο ηλεκτρικό ρεύμα που θα του χαρίζουν η Ε.Ε. και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που αυτά τα λέει και η σημερινή κυβέρνηση κύριοι! Αν μας λέτε ότι η εναντίωση στην απελευθέρωση της ενέργειας και σε όλη την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι "αγώνας για το σοσιαλισμό", άρα για τη "δευτέρα παρουσία"...τότε κάλλιστα μπορούμε να υποθέσουμε ότι η θέση σας είναι ότι κάθε αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις είναι για τη "δευτέρα παρουσία". Επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αντιδράσει γενικά σε ιδιωτικοποιήσεις και στα ξεπουλήματα. Άλλωστε το φωνάζει:συνεργασία με τους "καλούς" επιχειρηματίες, "καλές" ΣΔΙΤ, ΜΚΟ, ΚΟΙΝΟΣΕΠ και τα κεφάλια μέσα!!!!
      kk-1

      Διαγραφή
  5. Και για να καταλάβει ο καθένας που την πάνε τη δουλειά αναμασώντας συκοφαντίες και αθλιότητες ενάντια στο ΚΚΕ, αντιγράφω το σχόλιο από τον "Ρ":
    «Η μάχη για τη ΔΕΗ αφορά την καρδιά της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Δεν είναι ένα περιφερειακό θέμα. Ο συσχετισμός των δυνάμεων που θα ελέγχει την Ενέργεια θα αποδειχθεί καθοριστικός για την ποιότητα της ανάπτυξης. Αν δηλαδή θα έχει περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο. Και οι νέοι ιδιοκτήτες της Ενέργειας, η νέα διαπλοκή, θα αποκτήσουν δυνατότητες ελέγχου της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας. Η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας θα θέσει και πάλι υπό δημόσιο έλεγχο τη ΔΕΗ» (από το κύριο άρθρο της «Αυγής», 10/7/2014).
    Είναι μάστορες στο να κρύβουν πίσω από εύηχες φράσεις τι ακριβώς εννοούν. Οχι δημόσια λοιπόν ΔΕΗ, αλλά δημόσιο έλεγχο στη ΔΕΗ. Επομένως, τους βολεύει όπως είναι σήμερα με το 49,9% στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Μιλά για ποιότητα της ανάπτυξης με περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο, διαφορετικά θα έχουμε νέα διαπλοκή. Τι εννοεί; Φτηνό ρεύμα στους βιομηχάνους για να είναι ανταγωνιστικοί και ρεύμα με το δελτίο για τα φτωχά νοικοκυριά, όπως συμβαίνει σε πολλά κράτη της ΕΕ. Άλλωστε, αυτά είναι τα μόνα που μπορούν να γίνουν μέσα στο ευρωενωσιακό πλαίσιο απελευθέρωσης της Ενέργειας που στηρίζει.
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο για αυτά που γράφει ο katalana για το ΚΚΕ και το ΚΚ Ισπανίας βασισμένα σε δημοσιευμένη απάντηση του ΚΚΕ σε αντίστοιχη επιστολή του Ισπανικού κόμματος πριν 2-3 χρόνια, δυστυχώς για εκείνον έχει απαντήσει η ίδια η ζωή: η Ενωμένη Αριστερά της Ισπανίας συνεργάζεται άψογα με το ισπανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (το ΠΑΣΟΚ της Ισπανίας) σε τοπικές κρατιδιακές κυβερνήσεις ψηφίζοντας και στηρίζοντας αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς και αντιλαϊκά μέτρα. Αλλά τι προσπαθείς να αποδείξεις με τα συγκεκριμένα αποσπάσματα; Ότι το ΚΚΕ είναι κομμουνιστικό κόμμα και παλεύει με συνέπεια για τη σοσιαλιστική επανάσταση; Αυτό το ξέρουμε και για αυτό υποστηρίζουμε το ΚΚΕ!
    Το τελευταίο διάστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ, με δημοσιεύματα στην «Αυγή», επικαλέστηκε ως πρότυπο και την κυβέρνηση της Ανδαλουσίας, της Αυτόνομης Κοινότητας στην Ισπανία με 8 εκατομμύρια κατοίκους. Πρόκειται για την κρατιδιακή κυβέρνηση που σχηματίστηκε τον Απρίλη του 2012 και στην οποία συνεργάζονται το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) μαζί με την «Ενωμένη Αριστερά» (EA), το συνασπισμό στον οποίο συμμετέχει το ΚΚ Ισπανίας, μέλος του προεδρείου του λεγόμενου Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Η ΕΑ, μάλιστα, διέσωσε το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, συγκροτώντας μαζί του κυβέρνηση, παρότι ο λαός του κρατιδίου το μαύρισε στις εκλογές αποδυναμώνοντάς το κατά 8,8% (από το 48,4% έπεσε στο 39,6%).
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η «κυβερνώσα αριστερά» της Ανδαλουσίας καλεί όσους δεν μπορούν να πληρώνουν το ενοίκιο ή το ρεύμα προς την τοπική κυβέρνηση να δουλεύουν για την ανακαίνιση, ανοικοδόμηση κατοικιών, προκειμένου να... ξεπληρώσουν τα χρέη τους. Η αντίληψη της ανταποδοτικότητας και της ανταγωνιστικότητας σε όλο της το μεγαλείο με κριτήρια απελευθερωμένης αγοράς που καμιά κυβέρνηση αστικής διαχείρισης, όποιο πρόσημο κι αν αυτή έχει, δεν μπορεί να ακυρώσει. Αυτό μπορεί να το επιβάλει βέβαια μόνο μια εξουσία στα χέρια της εργατικής τάξης, που η κατοικία δεν θα είναι εμπόρευμα και θα εξασφαλίζεται η φτηνή λαϊκή και αναβαθμισμένη στέγη για όλους.
      Ο συνασπισμός Σοσιαλιστικού Κόμματος και Ενωμένης Αριστεράς ισχυρίζεται ότι είναι ενάντια στις εξώσεις, αλλά δεν έχει σταματήσει να κάνει έξωση σε όσους δεν πληρώνουν στις κατοικίες που είναι ιδιοκτησία της κυβέρνησης της Ανδαλουσίας. Στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Ανδαλουσίας εισάγοντας στην αναζήτηση τη λέξη «έξωση» εμφανίζονται, από το Μάη του 2012, 130 αναφορές. Εκατό και πλέον από αυτές έχουν να κάνουν με ειδοποίηση έξωσης λόγω μη πληρωμής ενοικίου για τις δημόσιες κατοικίες της κυβέρνησης της Ανδαλουσίας. Αυτές οι εξώσεις παραμένουν υπόθεση ανοικτή παρότι η υπουργός Κατοικίας Ε. Κορτές, ορκίζεται ότι έχουν... παγώσει από τον περασμένο Ιούνη. Ανάλογα τερτίπια, άλλωστε, δε χρησιμοποιεί κι ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ στην Ελλάδα που προτείνει αναβολή για ένα χρόνο των πλειστηριασμών, συντηρώντας την απειλή για κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών;

      Για την απασχόληση των νέων... κι εδώ κουπόνια
      Αλλά και στο πρόβλημα της ανεργίας, η «αριστερή» κυβέρνηση της Ανδαλουσίας αποδεικνύει για ποιον τελικά δουλεύει. Εφαρμόζει το σύστημα με ένα κουπόνι 400 ευρώ το μήνα με διάρκεια ενός έτους που πριμοδοτεί τους εργοδότες για να προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους. Το κουπόνι εργασίας είναι ένα ακόμα πριμ ζεστού χρήματος για τους επιχειρηματίες που αφαιρείται από το μηνιαίο μισθό που κανονικά θα έπρεπε να καταβάλλουν, παρέχοντάς τους τζάμπα εργατικό δυναμικό στο όνομα πάντα της «καταπολέμησης της ανεργίας».
      Οσο για τα αποτελέσματα αυτής της λεγόμενης «πολιτικής ενεργητικής απασχόλησης», έχουν τόση επιτυχία όσο... και στην Ελλάδα. Είναι ενδεικτικό ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ανδαλουσία φτάνει το 36,37%, ενώ στην Ισπανία είναι στο 25,98%. O αριθμός των ανέργων στην Ανδαλουσία αυξήθηκε κατά 6.900 άτομα (+0,5%). Σύμφωνα με στατιστικές μετρήσεις (πηγή: EPA) το τρίτο τρίμηνο καταγράφονται 1.447.300 άνεργοι στην Ανδαλουσία. Την τελευταία χρονιά, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 23.100, μια αύξηση της τάξης του 1,62%.
      kk-1

      Διαγραφή
    2. Παιδεία: Απολύσεις και αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις
      Αλλά και στην Παιδεία παίρνονται ανάλογα αντιλαϊκά μέτρα. Προωθείται έτσι η αύξηση του ωραρίου των καθηγητών κι άλλες ρυθμίσεις που οδηγούν:
      Στην απόλυση 5.000 εκπαιδευτικών (πάνω από 3.000 στις βασικές ειδικότητες γλώσσα/μαθηματικά).
      Μετακινείται από τις εστίες του ένας μεγάλος αριθμός καθηγητών και καθηγητριών με οριστική μετάθεση, ενώ αναγκάζονται να διδάσκουν περισσότερες ώρες και συχνά να κάνουν μαθήματα που δε σχετίζονται με την ειδικότητά τους.
      Καταργούνται τα μικρά τμήματα και τα μέτρα στήριξης των μαθητών με ειδικές ανάγκες.

      Περικοπές και απολύσεις και στην Υγεία
      Είναι χαρακτηριστικό ότι η «κυβερνώσα αριστερά» δίνει τη χαριστική βολή και στον κλάδο της Υγείας. Τον τελευταίο χρόνο στον τομέα της Υγείας στην Ανδαλουσία χάθηκαν 7.027 θέσεις εργασίας. Από τις 12.406 θέσεις εργασίας που χάθηκαν στην Ισπανία στον τομέα της Υγείας, πάνω από τις μισές χάθηκαν στην Ανδαλουσία (7.027), σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Οικονομικών του κρατιδίου. Οι δε δαπάνες για την Υγεία μειώθηκαν την τελευταία 4ετία κατά 17% στην αυτόνομη κοινότητα της Ανδαλουσίας, ενώ ο μέσος όρος στην Ισπανία γι' αυτήν την περίοδο ήταν 10,3%.
      kk-1

      Διαγραφή
    3. Να λοιπόν τα έργα του ΚΚ Ισπανίας που συμμετέχει στην "Ενωμένη Αριστερά". Με βάση όλα τα παραπάνω ας κρίνει ο καθένας τι αξίζουν οι φανφάρες του katalana, όπως: "Όσο για τους απολυμένους και εξαθλιωμένους, έχουν κάνει ήδη την επιλογή τους και στηρίζουν την Αριστερά που παλεύει πρώτα να ανακουφίσει και σε δεύτερη φάση να εκκαθαρίσει και να επανακινήσει το κράτος με καθαρό φιλολαϊκό προσανατολισμό, τώρα, άμεσα, σήμερα αν γίνεται . Για τους υπόλοιπους, που πιστεύω ότι αυτοί είναι οι πραγματικοί εγκλωβισμένοι και όχι το ΚΚΙ, ας συνεχίσει στη μοναχική αδιέξοδη πορεία και προσοχή μην σπάσετε κάνα τζάμι, που έλεγε και η Αλέκα". Άντε και καλή χώνεψη katalana...μόνο πρόσεχε στο δρόμο μην σκίσεις κανά καλσόν!!!!
      kk-1

      Διαγραφή
  7. Η αλεκα δεν ειπε προσοχή μην σπάσετε κάνα τζάμι ειπε στην"πραγματικη επανασταση δεν θα σπασει ουτε τζαμι" και το ειπε μεσα στη βουλη!!!!!!!!!!! Οταν ντρεπεσαι να πεις πως θα γινει η επανασταση δειχνει οτι ποιο πολυ σκεφτεσαι τι θα πουν οι αλλλοι για σενα παρα την ιδεολογια σου!
    Δηλωσεις νομιμοφροσυνης που ενω οι αλλοι με το ξυλο και το οπλο στο κεφαλι δεν υπεγραφαν εσεις τις κανετε απο μονοι σας!!
    Εκει φτασατε το ΚΚΕ!!!!

    Τρελος του χωριου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τρολ του χωριου...
      Τραβα να παιξεις κανα βιντεο-game αγορι μου. Ριχνει μια ψιχαλα και δεν κατεβαινεις στη συγκεντρωση και μιλας για το ΚΚΕ. Γελοιε. Καθε βδομαδα καταδικαζονται συνδικαλιστες κομμουνιστες για τη δραση τους και εχουμε κατι παιδακια που και call of duty παιζαν με ανοιχτο φως γιατι τρομαζαν, να μας λενε πως θα γινει η επανασταση...
      Ρε καντε μας τη χαρη...

      ratm

      Διαγραφή
    2. Τρελέ, ο katalana, ξεφτυλιστηκε. Αυτός μας κατηγορούσε γιατί τον έχουμε πάρει πολύ βαριά τον αμανέ και μιλάμε για την επανασταση και όχι για...το σήμερα! Μάλιστα μας κατηγόρησε γιατί δεν έχει καταντήσει το ΚΚΕ σαν το ΚΚ Ισπανίας ή σαν της Βραζιλίας συμμπληρώνω εγώ που στηρίζει την αντιλαϊκή κυβέρνηση. Τώρα εσύ μας το γυρίζεις τσάμικο. Πέρα από αθλιότητες, έχετε να αντιπαραθέσετε κάτι επί της ουσίας ή σας τελείωσαν τα επιχειρήματα και ξεβράζετε όλο τον αντιΚΚΕ οχετό; Τέτοιες αθλιότητες,πάντως, έλεγαν οι ΠΑΣΟΚοι την δεκαετία του ΄80!
      kk-1

      Διαγραφή
    3. Το παρακάτω όμως δεν το λες.... Δεν θα σπάσει τζάμι αλλά θα γκρεμίσουμε πολυκατοικίες. Η γνωστή τακτική κόβουμε μια φράση στη μέση αυτό το κομμάτι που μας κάνει για ρίξουμε λάσπη, έχετε γίνει χειρότεροι από τους αυριανιστες του '80

      Johngr1973

      Διαγραφή
  8. Η Αλέκα ανέφερε τη φράση με την επανάσταση και τα τζάμια όταν σε κάθε κινητοποίηση, στην ουρά του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων, διάφοροι "απροσδιόρηστοι" έσπαγαν τράπεζες και βανδάλιζαν διάφορα κτίρια. Αλλά στην πραγματική λαϊκή επανάσταση ο λαός θα πάρει αυτά τα κτίρια για να τα χρισημοποιήσει στη λαϊκή εξουσία. Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε τις υποδομές που υπάρχουν αλλά την οικονομική δομή του καπιταλισμού. Ανεγκέφαλοι έχετε ακούσει για την μάχη που έδωσε ο ΕΛΑΣ στην ηλεκτρική για να σώσει τις καπιταλιστικές εγκαταστάσεις;
    Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.