28 Ιανουαρίου 2013

Ψόφησε ο Νικόλαος Ντερτιλής, ας είναι βαρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει



Από το Site της Χρυσής Αυγής:

---------------------------
" Έφυγε από την ζωή απροσκύνητος ο Στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής"


Πριν από δύο ώρες πέθανε ο στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής, φυλακισμένος επί 38 έτη από το καθεστώς της μικρόψυχης και άσπλαχνης Μεταπολίτευσης. Έφυγε απροσκύνητος, με ψηλά το κεφάλι. Άφησε την τελευταία του πνοή, πιστός στο λόγο της στρατιωτικής του Τιμής, ένας ξεχωριστός Έλληνας, ένας Στρατιώτης, που είχε χύσει το αίμα του για την Πατρίδα, στο πεδίο της μάχης και που τα στήθη του κοσμούσαν παράσημα ανδρείας! Ο Στρατηγός Ντερτιλής είναι νεκρός. Έφυγε από τον κόσμο αυτό χωρίς να υπογράψει δήλωση μετανοίας στους δεσμώτες του και τηρώντας στο ακέραιο τον λόγο του, ότι το αποφυλακιστήριό του μπορούν να το καρφώσουν στο φέρετρό του! "

---------------------------

Αυτός είναι ο Ντερτιλής για εκείνους, ήρωας, απροσκύνητος, πατριώτης.

Αυτός είναι ο πραγματικός Ντερτιλής , δολοφόνος, αμετανόητος, υπηρέτης της Αμερικανόθρευτης Χούντας.

Ακολουθεί άρθρο του Ν. Μπογίοπουλου στο Ρ.
---------------------------------------

«Ηρωας» ο δολοφόνος του Πολυτεχνείου!


To μεσημέρι της 18 Νοέμβρη 1973, ο ταγματάρχης Ντερτιλής (ο εικονιζόμενος με το περίστροφο στο χέρι) βρίσκεται με το υπηρεσιακό τζιπ έξω από την κατεστραμμένη πύλη του Πολυτεχνείου. Απέναντι, Πατησίων και Στουρνάρα, οι αστυφύλακες χτυπούν ένα νεαρό, που προς στιγμήν τους ξεφεύγει. Ο Ντερτιλής βγάζει από το μπουφάν το περίστροφο και πυροβολεί.

*

«Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο», περιγράφει στην κατάθεσή του ένα χρόνο αργότερα ο οδηγός του Ντερτιλή - ο 21 ετών τότε Αντώνης Αγριτέλης - και συνεχίζει: «Μετά το φόνο ο Ντερτιλής σαν να μη συνέβαινε τίποτα μπήκε στο τζιπ και χτυπώντας με στην πλάτη μου είπε: "Με παραδέχεσαι ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μία στο κεφάλι!"»...

***

Αυτός είναι ο Ντερτιλής. Γι' αυτόν τον «ήρωα» το Γενικό Επιτελείο Στρατού και το υπουργείο του Γιάννου Παπαντωνίου ετοίμαζαν το 2002 παράσημο! Αλλά, όπως ανακοίνωσε τότε ο κ. Γιάννος, δεν έγινε και τίποτα, ένα «λάθος» είχε γίνει (ένα παραπλήσιο «λάθος» είχε γίνει, όμως, και λίγους μήνες νωρίτερα, όταν λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2002 η τότε κυβέρνηση επιχείρησε με τροπολογία να συνταξιοδοτήσει τους διορισμένους από τη χούντα «δημάρχους» και «νομάρχες» της επταετίας)...

Αυτά τότε, επί ΠΑΣΟΚ.

*


Ας έρθουμε στο σήμερα. Σήμερα, λοιπόν, κάποιοι ξαναφέρνουν το «βρικόλακα» στο προσκήνιο. Κάποια ανιστόρητα θρασίμια παρέχουν την ευκαιρία στον δολοφόνο Ντερτιλή να το παίζει και «ήρωας»! Μέρες Πολυτεχνείου!

*

Ιδού τι συνέβη: Δυο δικηγόροι (ένας εξ αυτών είναι ο Ζουρνατζής, ο «υφυπουργός Τύπου» επί Μαρκεζίνη) κατέθεσαν από το Σεπτέμβρη στο υπουργείο Δικαιοσύνης αίτημα αποφυλάκισης του Ντερτιλή. Ακολούθως το αίτημα με ενέργειες - προσέξτε - της διεύθυνσης των φυλακών Κορυδαλλού (ποιος εξουσιοδότησε τη διεύθυνση κύριε Παπαληγούρα, μόνη της ενήργησε, θα το ερευνήσετε; με την ησυχία σας...) κατατέθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Εκεί δόθηκε χτες η ευκαιρία στον αμετανόητο χουντικό να απευθυνθεί με επιστολή όπου και ισχυρίζεται άγνοια (;) για την πρωτοβουλία των δικηγόρων και επιπλέον δηλώνει ότι αρνείται την αποφυλάκισή του, αν πρώτα δε δικαιωθεί (!!!) από την Πολιτεία!

*

Δεν ξέρουμε μέχρι πού θα το φτάσει η Πολιτεία, στην οποία αναφέρεται ο Ντερτιλής. Αλλά και μέχρι εδώ δεν τα πήγε «άσχημα». Δεν είναι και λίγο πράγμα αυτή η «δημοκρατική» μας Πολιτεία να δίνει τη δυνατότητα σε ένα κάθαρμα να εμφανίζεται σαν «αγωνιστής πιστός στις αρχές του» (τις φασιστικές, εννοείται) παραμονές της επετείου της εγκληματικής δράσης του, όπως αυτή αποτυπώνεται στη φωτογραφία.

***

Αυτά επί ΝΔ. Αλλά, όπως και επί ΠΑΣΟΚ, μάλλον κάποιο «λάθος» θα έγινε πάλι.

Το ένα «λάθος» πάνω στο άλλο, δηλαδή... Οσο για το ερώτημα πότε θα αντιληφθεί ο λαός το δικό του μεταπολιτευτικό λάθος, παραμένει αναπάντητο 32 χρόνια από το Πολυτεχνείο.
----------------------------------

181 σχόλια:

  1. LOL
    Για τον τιτλο: την ιδια σκεψη ειχα και γω οταν το διαβασα στο enikos!!!

    Αν εμπαινε σε ψηφοφορια θα εβγαινε πρωτο βεβαια!

    kagemusha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε, του αξιζει αυτος ο τιτλος επειδη εκεινος δεν ειχε κανενα σεβασμο για τον νεαρο που ο ιδιος σκοτωσε.
    Αν λοιπον σκοτωσε τον νεαρο σαν κοτόπουλο και περηφανευόταν οτι ήταν άσσος στο σημάδι, ας τον θυμομαστε και τον Ντερτιλη σαν το ζωο που ήταν.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι όπως το πάνε οι άχρηστοι της Νέας Δημοκρατίας, στις επόμενες εκλογούλες, όποτε και όπως σκηνοθετηθούν από τα γκαιμπελικά ΜΜΕξαπάτησης, ειλικρινά φοβάμαι ότι θα γευτούν έκπληξη του τύπου: "ανθ'ημών Ντερτιλής"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θυσία στο βωμό του ίδιου του ιδανικού του "να ξεβρωμίσει ο τόπος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπαρχει και μια άλλη άποψη: http://arisdeslis.blogspot.gr/2012/02/39.html
    Μήπως η αλήθεια είναι καπου στη "μεση";Ηρεμήστε λίγο με τις ακραίες θέσεις και μη διαβάζετε μόνο <> ή <> ! Ο κόσμος βαρέθηκε και τους μεν και τους δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια μεση ;

      Απο το άρθρο που εσύ έστειλες


      "Υπό τις διαταγές του στρατηγού Γρίβα, άρχισε την εκκαθάριση ενός τουρκοκυπριακού χωριού όταν ο Γρίβας του ζητά από τον ασύρματο να τεθεί κάποιο όριο στον τρόπο με τον οποίο οι άνδρες του μεταχειρίζονταν τους αμάχους. Ο Ντερτιλής εκνευρισμένος πυροβολεί τον ασύρματο! "

      Ποιός ξέρει τι έκανε!!

      Παρακάτω

      "Το 1950 γίνεται εκπαιδευτής στη Σχολή Ευελπίδων, λίγο αργότερα φεύγει στην Κορέα εθελοντής"

      Δηλαδη γίνεται μπροστάρης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των αμερικάνων στη σφαγή στην Κορέα.

      Και

      "Γιος αντιστρατήγου, ο Ντερτιλής συλλαμβάνεται και κρατείται από τους Γερμανούς στο Χαϊδάρι πριν πάρει μέρος σε πολλές μάχες του εμφυλίου από την πλευρά του εθνικού στρατού."

      Ενα καμάρι, ποιος ξερει πόσους αγωνιστες της αντίστασης καθάρισε το παληκαρι σου υπο τις εντολες του Σκομπυ, μεγάλος πατριώτης...

      Δυστυχως το σύστημα της μεταπολίτευσης καταδικασε πολυ λίγους απο τους χουντικούς και τους υποστηρικτές τους, δυστυχως εκεινοι που "βραβευτηκαν" η διοριστηκαν η εκλεχθηκαν για τα ανδραγαθήματα τους στη δικτατορια, τα ρουφιανιλικια, το ξυλο, τις δολοφονιες, την τρομοκρατια, ειναι πολύ περισσότεροι απο εκεινους που τιμωρήθηκαν.

      Διαγραφή
    2. Να τελειώνουμε με το δόγμα " η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση"

      Δηλαδή ρε μεγάλε όσο εγώ θα αλλάζω άποψη επειδή έτσι με συμφέρει και θα συγκλίνω ή θα αποκλίνω από την αντίθετη άποψη θα μετακινείτε και η αλήθεια; Ωραία αλήθεια, μετακινούμενη αλά πάντα στη μέση, καθοριζόμενη πάντα από τον μέσο όρο των εκφραστών της. Μία μεταφυσική αλήθεια, ιδεαλιστική.

      και για να τελειώνουμε με τη μαλακία.
      Η αλήθεια μπορεί να βρίσκετε στη μία άκρη ή στην άλλη ή οπουδήποτε ενδιάμεσα και αυτό καθορίζετε από αντικειμενικούς παράγοντες και όχι απο τη θέληση ή τη πίστη κάποιων.
      Γιάννης Γιαννόπουλος

      Διαγραφή
    3. έτυχε να ειμαι 16 χρονων εκείνη την εποχη,ο πατέρας μου αστυνομικος στο πολυτεχνειο,στο σπιτι ειχαν ελθει τα ξαδέλφια μου με καραμπίνες γιατι την γειτονια μου την ειχαν περικυκλωσει κομμουνιστες και φωναζαν θανατος στην οικογένεια του μπασκίνα,ξεφυγα και βγηκα εξω και τους φωνάζω γιατι θα με σκοτώσετε τι σας έκανα? με πλησίασε ενας κομμουνιστης απο αυτους που φωνάζαν και μου (25 χρονων) μπες μεσα μου ειπε γιατι θα τις φας πηγαινε μεσα.Δεν με πείραξαν πρεπει να το πω αλλα μου κακοφάνηκε πολυ αυτο που φωνάζανε,εκει εγινα αντικομμουνιστης.

      Διαγραφή
    4. Εκεί έγινες αντικομμουνιστής, αλλά πάντοτε ήσουν μαλάκας.

      Διαγραφή
  6. Μη "διαβαζετε μόνο δεξια ή αριστερα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πως να διαβαζουμε "διαγωνια";

      Τι θελεις να πεις ποιητη;

      Διαγραφή
  7. "Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση" ...

    Δηλαδή σαν να λέμε ο Ντερτιλής ήταν κατα το ήμισυ χουντικός και φασιστοειδές. Ή μήπως κατα το ήμισυ δολοφόνος ?

    "Μην διαβάζετε μόνο δεξιά ή αριστερά"

    Δεν κατάλαβες, δεν υπάρχουν απόψεις δεξιές και αριστερές. Υπάρχουν απόψεις που εκφράζουν διαφορετικά συμφέροντα. Συμφέροντα που σχετίζονται με την κοινωνική διαστρωμάτωση της κοινωνίας. Και αυτή είναι συγκεκριμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. na pate na gami8ite malakes !!

    i autoptis martiria den stekei pou8ena re malakismena !! exete dei ti ekane o a8ropos stin kipro ??

    EINAI APLA HRWAS . an den sas aresei apla vgalte 4ofo !!

    30+ xronia stin filaki !! exete dei kanena dolofono , paiderasti , viasti ktlp na ka8ete toso stin filaki ??

    ante gami8ite !! den exo ore3i na akouo gamimena provata !! ta provata pane gia sfagi !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλω μη σβηστει το σχόλιο, δειχνει ακριβως τι ανθρωποι ειναι οι φασιστες.

      Διαγραφή
    2. Ελπίζω να ξεμπερδεψει ο λαος με το φασισμο καποια στιγμη μια και καλη, γιατι μεχρι τωρα τον στελνει στο recycle bin της ιστοριας και αυτος επανερχεται.

      Διαγραφή
    3. Η αυτοπτης μαρτυρια δεν στεκει πουθενα, ειναι ξαπλωμενη και κανει ηλιοθεραπεια και εκνευρισμενη επειδη ο αραβωνιαστικος της ο Τακης δεν την πηγαινει για σκι στο καιμακτσαλαν...ελεος δηλαδη!!!

      Διαγραφή
    4. ε άμα είναι αυτόπτης η μαρτυρία εντάξει οοοκ είμαστε μουχαχαχαχα
      άμα δεν σας αρέσει βγάλτε φόβο... ψόφο... κάτι τέτοιο εννοεί δεν ήξκερα ότι βγαίνει ψόφος χαχαχαχαχα
      αλλά το καλύτερο είναι το τελευταίο!
      ta provata pane gia sfagi !!
      ΝΑΙ! αλλά τελειώνουν μία κι έξω! ενώ τα... μη πρόβατα μένουν 40 χρόνια φυλακή
      άντε σ αφήνω παρέα με τον πόνο σου

      Διαγραφή
    5. Ειναι που συνεχεια λενε "μην διαβαζετε την ιστορια του σχολειου" για να πουν οτι ελεγαν ψεμματα εκεινα τα βιβλια. Ε, εκεινοι δεν διαβαζαν ουτε την γραμματικη, ουτε το συντακτικο, ουτε τιποτα
      Και γενικα νομιζα οτι ειχε εξαλειφθει ο αναλφαβητισμος αλλα εκανα λαθος
      Α! ρε Σοσιαλισμος που σας χρειαζεται. Οχι τιποτα αλλο, αλλα να εχουν και την ευκαιρεια αυτα τα παιδακια να ξαναπανε σχολειο...
      "παιδακια" τροπος του λεγειν...Θα τα κανουμε παιδακια ομως με τον τροπο του Λενιν...

      kagemusha

      Διαγραφή
    6. ""παιδακια" τροπος του λεγειν...Θα τα κανουμε παιδακια ομως με τον τροπο του Λενιν..."

      αχαχαχα

      Διαγραφή
    7. Η "i autoptis martiria" χτυπησε κοκκινο! Ειναι ανταξιο του "ιπάρχουν πάρα πολά τα δρόμαινα" απο τον Χρυσαυγιτη Ουγκ.
      Eπειδη αδυνατω να πιστεψω οτι ειναι ο ιδιος, απλα πιστευω οτι εχουν πολλους τετοιους!

      Αντε καληνυχτα και ελπιζω οτι ο Ντερτιλης πεθανε με βαναυσους πονους.

      kagemusha

      Διαγραφή
    8. Πήγαινε πες τα στον Αγριτέλη φασιστάκο ότι ''i autoptis martiria''δεν στέκει,επειδή τυχαίνει να τον ξέρω και προσωπικά τον Αντώνη Αγριτέλη να ξέρεις ότι ακόμα και σήμερα δεν θέλει ούτε να την θυμάται αυτή την σκηνή γιατί ταράζεται ,όπως δεν θέλει να θυμάται πόσο καιρό κρυβόταν μετά την μαρτυρία του στο δικαστήριο.Ελπίζω η εργατική τάξη και ο λαός να σας θάψει.....πάρα πολύ βαθιά,που ξέρεις τόσες πηγάδες υπάρχουν,σε κάποια θα χωρέσετε και σεις....οπως οι ιδεολογικοί σας και φυσικοί σας πρόγονοι....

      Διαγραφή
    9. οι "ηρωες" δεν δολοφονουν αοπλους...νομιζω

      Διαγραφή
    10. apanto !! den 3ero ti einai to provlima sas ?? sosta to egra4a nmz !!

      kai ego eida ton tsouknida na skotonei kapion !! 8a paei filaki diladi ?? o ka8enas leei oti 8elei kai to dikastirio ton pisteuei ??

      pate kala ?? min mpoume sta nomika pou elaxistoi ta katexoun !! diladi an vre8ei ena ptoma perigrafo kapion allon kai paei filaki amesos ??

      sas epitrepo na me kra3ete kialo !! :P

      Διαγραφή
    11. traba rvta th mana toy tote re karagiozh na deiw an einai yparkto prowpo o myrogiannis ,zei akomh sth mytilini

      vasilis mytilini

      Διαγραφή
    12. Τραβα ρωτα τη μανα του τοτε ρε καραγκιοζη να δεις αν ηταν υπαρκτο προσωπο ο μυρογιαννης ,ζει ακομη στη Μυτιληνη

      Βασίλης Μυτιλήνη

      Διαγραφή
  9. Και θα ηθελα παρακαλω να μου πεις ποιοι ειναι οι μεν και οι δε που λες ανωνυμε 9:04

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ούτε στα Ελληνικά δε μπορούνε να γράψουν..τραγικοί!

    Αυτό με το ΠΑΣΟΚ και το παράσημο δεν το ξερα.. ανατρίχιασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω αλλοι διοριστηκαν, εγιναν βουλευτες και πηραν θεσεις κλειδια. Εχουμε και τον σημερινο αποηχο τον τσεκουροφεροντα. Πραγματικα με πιανει οργη και στεναχωρια που υπαρχουν τοσοι συμπολιτες μου υμνητες της χουντας, του φασισμου και των κατα καιρους δικτατοριων.

      Διαγραφή
  11. Μονο ιστορια να διαβαζατε βρωμερα φασιστοειδη(οχι λιακοπουλιαδες, ψευδοιστορια και υμνους του Χιτλερ) θα σιχαινοσασταν τον εαυτο σας και θα ξερνουσατε το φαι που φαγατε απο τη μερα που γεννηθηκατε μεχρι σημερα.

    Τολματε και μιλατε, ορτινατσες του χιτλερ, του σκομπυ, του ομπάμα, κομαντο διασωστες του καπιταλιστικου συστηματος που δεν δισταζετε για να το δειτε να μακροημερευει να σκωτωνετε αμουστακα παιδια και να ξεκοιλιαζετε εγκυους, να καιτε και να θαβετε αμαχους ζωντανους, ειναι ντροπη και που υπαρχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς για σένα και ιστορία έχουμε διαβάσει [σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ] και πραγματικά σιχαίνομαι τον εαυτό μου για τα δημοκρατικά; πιστεύω μου μόλις αποκαλύφθηκε το 1992 το Δάσος του Κατίν [βλέποντας όμως τον κινέζο φοιτητή το 1989 να ορθώνει το φασιστικό; ανάστημά του μπροστά στα Δημοκρατικά άρματα στην πλατεία Τιέν Αν Μεν του Πεκίνου οικτίρω τον εαυτόν μου που δεν τους είχα αποβάλει από τότε από την σκέψη μου]ΜΑΡΚΕΤ.

      Διαγραφή
    2. Τοσα χρονια τα ιδια και τα ιδια τσαμπουνατε, μαθετε και τιποτα καινουριο.

      για το κατιν

      http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7037296&textCriteriaClause=%2B%CE%A0%CE%95%CE%A3+%2B%CE%A0%CE%95%CE%A3+%2B%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%9D+%2B%CE%98%CE%91+%2B%CE%9C%CE%95%CE%99%CE%9D%CE%95%CE%99


      Και για το ριμπεντροπ-μολοτωφ

      http://www.rizospastis.gr/story.do?id=66874&textCriteriaClause=%2B%CE%A1%CE%99%CE%9C%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A0-%CE%9C%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%A4%CE%A9%CE%A6




      Διαγραφή
    3. Μακη τι να σου πω μας ισοπέδωσες τώρα,τώρα που αναμάσησες την χίλιοαναμασημένη προπαγάνδα των ναζι και των μυστικών υπηρεσιών τράβα στην τρυπούλα σου και γλύψε κανένα Μιχαλολιάκο,πόσο αμόρφωτοι είστε,μάλλον είστε εκνευριστικά αμόρφωτοι και εκτός απο βρισιές και προβοκατόρικη προπαγάνδα δεν ξέρετε τίποτα άλλο.....πόσους τόνους σκατά κουβαλάτε στο κεφάλι.....

      Διαγραφή
    4. Πω πω ρε μακη με συγκίνησες!

      Διαγραφή
    5. τωρα ο καθε "Μακης" μην περιμενουμε να εχει μυαλο και να σκεφτει, εξαλου για να εισαι φασιστας αυτοματα εισαι και ανικανος να σκεφτεις λογικα, ανθρωπινα, πολιτισμενα, οι ιδεες των φασιστων αναιρουν καθε εξελιξη στην ανθρωπινη σκεψη, την μετατρεπουν σε κραυγες αγνοιας και σπασμωδους βλακειας και τιποτα παραπανω.

      Διαγραφή
  12. @ Poe

    Απ' το φασισμό και τα φασιστοειδή καθαρίζει ο τόπος μόνο με την ανατροπή τού καπιταλισμού. Αλλιώς τα σκουλήκια θα συνεχίσουν να σέρνονται στο σάπιο άθαφτο κορμί του...

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ξερω, και αποτελουν παντα τη ¨τελικη λυση" του συστηματος.

      Διαγραφή
  13. ε άμα είναι αυτόπτης η μαρτυρία εντάξει οοοκ είμαστε μουχαχαχαχα
    άμα δεν σας αρέσει βγάλτε φόβο... ψόφο... κάτι τέτοιο εννοεί δεν ήξκερα ότι βγαίνει ψόφος χαχαχαχαχα
    αλλά το καλύτερο είναι το τελευταίο!
    ta provata pane gia sfagi !!
    ΝΑΙ! αλλά τελειώνουν μία κι έξω! ενώ τα... μη πρόβατα μένουν 40 χρόνια φυλακή
    άντε σ αφήνω παρέα με τον πόνο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το μόνο ευχάριστο που διάβασα σήμερα.
    Κακό ψόφο κοπρόσκυλο!
    -Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως το 99% των αυτοαποκαλούμενων και ως "ελληνόψυχων" (των απογόνων των εθνιπροδοτών δηλαδή), αδυνατεί να γράψει ...ελληνικά!
    -"Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση". Δεν πρέπει να έχω ακούσει μεγαλύτερη μπαρούφα στην ζωή μου. Δηλαδή 2+2, μπορεί να κάνει και 4, μπορεί και 5, οπότε βάλε 4,5 και τα βρισκουμε αδερφε;
    Η μπακαλική ως πολιτική φιλοσοφία και άποψη...
    Βρε μήπως έχει δίκιο ο Λιακόπουλος και τους ψεκάζουνε με κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω ο συντροφος τους ο Βοριδης εκανε κ επερωτηση στη βουλη..

      Διαγραφή
    2. Σύντροφε λες να τους ψεκάζουν τελικά;Με τις κοτσάνες που λένε σε λίγο θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε....

      Διαγραφή
  15. Kακοψόφησε ένας φασίστας; Ο Ντερτιλής; Τέλεια! Μόνο που ο αλητήριος έζησε μέχρι τα βαθιά γεράματα. Ενώ το παλικαράκι που δολοφόνησε ήταν μόλις 21!
    Ψόφησε λοιπόν ένας ακόμα φονιάς, αλλά δυστυχώς έχει αφήσει απογόνους.

    Διαβάστε στο blog "Ήφαιστος":
    Φασιστοειδή μαχαίρωσαν μαθητή στο πρόσωπο, επειδή ήταν αντιφασίστας.
    Τα θρασίμια του έστησαν καρτέρι. Ολόκληρη συμμορία φασιστοφονιάδων επιτέθηκαν άνανδρα σ' έναν μονάχο.
    Α, και δεν ήταν "λαθρομετανάστης" "μαύρος" στο δέρμα, αλλά ντόπιος και "λευκός"...

    Είπαμε, οι δόλιοι οι μετανάστες που πέσαν και πέφτουν θύματα των φασιστοναζίδων, είναι η πρόβα τζενεράλε...
    Το ταξικό λαϊκό κίνημα έχουν εντολή απ' την πλουτοκρατία τα φασιστοειδή να βάλουν στο στόχαστρο...

    Φόλα λοιπόν στα σκυλιά τούς Ντερτιλήδες!!!
    Κι η φόλα που θα τους ξαποστείλει μια κι έξω, είναι η ανατροπή τού καπιταλισμού.

    Παντού και πάντα λοιπόν, τους αποκαλύπτουμε και τους απομονώνουμε! Έτσι θα τσακιστούν ευκολότερα με το φούντωμα του λαϊκού κινήματος.

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΓΛΕΖΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΕ ΤΟΝ ΧΟΤΖΑ... ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την πατριδα; Την Αγγλια εννοεις στον εμφυλιο;
      Η μηπως για την Αμερικη στην χούντα;

      Διαγραφή
    2. Ασε που αμα το ψαξει κανεις μπορει να αποδειχθει και σουμπεριτης

      Διαγραφή
    3. οταν λεω πατριδα εννοω την Ελλαδα...και μην μενεις σε αυτα που σου λενε...ησουν μπροστα οταν εγινε αυτο με το παιδι!? μηπως ειχε συμβει και κατι αλλο!? δεν τα ξερεις για αυτο δεν μπορεις να μιλας ετσι για αυτον...

      Διαγραφή
    4. Και στα βουνα της Κορεας τι εκανε;;;

      Για την "βορεια ηπειρο" Δηλαδη να τιμαμε εναν τυπο που εισεβαλε σε μια ξενη χωρα και οχι εκεινον που υπερασπιστηκε την πατριδα του;;;
      τι ηθος διδασκετε στα παιδια σας ηθελα να ηξερα. Ή μαλλον δεν ξερω αν θελω να μαθω...

      (υ.γ. Δεν ειμαι με τον γλεζο αλλα βαριεμαι να του εξηγω τις διαφορες, δεν εχω χρονο)

      kagemusha

      Διαγραφή
    5. Παντως ο οδηγος του ηταν μπροστα και τα καταθετει αυτα, το δειχνει και ο νεκρος νεαρος, πυροβολημενος στο κεφαλι, που σιγουρα δεν αυτοπυροβοληθηκε επειδη τον ειχε επηρρεασει η κριση.
      Η μηπως δεν ξεραμε τι εκανε η χουντα;
      Η μηπως δεν κατακρεουργουσε τους αμαχους στην Κυπρο;
      Η μήπως δεν εσφαζε τους αγωνιστες της εθνικης αντιστασης στον εμφυλιο;

      Η μανια σου να δικαιολογησεις τον ιδεολογικό σου προγονο σε τυφλώνει


      Για ποια πατριδα πολεμησε λοιπον; Παντως οχι για τη δικη μου

      Και στο κατω κατω σιγα μην του κανουμε και πλατες του φασιστα

      Διαγραφή
    6. ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ "ΗΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ";;;;;;;

      Εσυ ησουν μπροστα οταν εγινε η επανασταση του ΄21;;;;;;
      Μηπως δεν εγινε αρα;;;
      Μηπως ειναι ολα ενα ψεμα, μια φαντασιωση;;;

      Εγω που ειμαι χιλίων χρονών επιβεβαιωνω ολα τα γεγονοτα της χιλιετιας που περασε, για τα υπολοιπα δεν ειμαι σιγουρος και αφηστε που μπορει και να μην εγιναν
      ΕΜΠΕΙΡΙΣΜΟΣ ο θανατος της σκεψης

      kagemusha

      Διαγραφή
    7. γιατι αυτο που ζουμε τωρα χουντα δεν ειναι? ή μηπως επειδη δεν τους σκοτωνουν οι ιδιοι αλλα αναγκαζονται να αυτοκτονησουν δεν φταινε αυτοι που κυρβενανε? τοτε τα εκαναν αμεσα...τωρα τα κανουν εμμεσα

      Διαγραφή
    8. Δηλαδη το οτι υπαρχουν τωρα εκγγληματιες, δικαιολογει τους προηγουμενους εγγληματιες; Τι λογικη ειναι παλι αυτη;

      Στο κατω κατω εσεις τους ψηφιζατε τοσα χρονια, τωρα ξαφνικα σας βρωμισανε;

      Αλλα οκ, οι πολιτικοι ειναι εγκληματιες

      τα μονοπωλια και οι πολυεθνικες τι ειναι;

      Γιατι το κομματακι σας, οπως και τα υπολοιπα αστικα κομματα, υποστηριζει την ατομικη ιδιοκτησια των μεσων παραγωγης, που ειναι η πηγη ολων των προβληματων του λαου; Τα σκεφτηκες ποτε αυτα;

      Διαβασε και αυτο αν θες σχετικα

      http://poexania.wordpress.com/2013/01/23/%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%84%CE%AE%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82/

      Διαγραφή
    9. δεν λεω οτι τους δικαιωνει...ειναι ακριβως το ιδιο με την μονη διαφορα οτι τωρα η οικονομια παει απο το κακο στο χειροτερο...και βασικα εγω δεν ψηφιζα ουτε ψηφιζω ακομα, ειμαι 17 χρονων

      Διαγραφή
    10. ακομα χειροτερα τοτε...ενα 17χροωο παιδι να ασπαζεται την ναζιστικη μισανθρωπη ιδεολογια...αν εχεις αποριες παντως για το αν ο Μυρογιαννης ηταν υπαρκτο προσωπο ρωτα τη μανα του ποτ ζει στη Μυτιληνη

      Βασιλης Μυτιληνη

      Διαγραφή
    11. και που πολεμησε ρε μαγκα ο Ντερτιλης?Στα Πογραδετς?

      Διαγραφή
  17. Ο Γλεζος ειναι συμβιβασμενος, δεν ειναι εκγληματιας πολεμου και ειρηνης, μην τα ισοπεδωνουμε ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. φιλε ανωνυμε εσυ κατσε και φαε οτι σου λεει ο καθενας που εχει τα συμφεροντα του... σωστα ο γλεζος ειναι ενα παλιοκουμουνη που προδωσε την πατριδα για να προσκυνησει τον γλεζο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ας ειναι ελαφρα τα σκατα που θα τον σκεπασουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σχολια με μπινελικια και χωρις ενα nickname εστψ και στο τελος του κειμενου απο δω και στο εξης θα σβηνονται


    Δεν ειμαστε μη μου απτου, απλα επειδη αρχισαν να πλακωνουν χρυσαυγιτες, και επειδη σπανια ειναι ικανοι για διαλογο(αυτος χαρακτηριζει συνηθως τα νοημονα οντα), καλο θα ειναι να μην "καταπεσει" παιρετερω ο σχολιασμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καταρχειν ο γκλεζος δεν ειναι φιλος μας,ειναι η πρωσοποιηση του ελληνα χρουτσοφ ειναι ο εκπροσωπος της ανυπαρξιας του κκε στο 56-68.Αλλα ο γκλεζος υπηρξε αγωνιστης και ο ταγματασφαλιτης ντερτιλης δολοφονος του λαου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εσυ φιλε που εισαι 17 ετων, προλαβαινεις να απαγκιστρωθεις απο το μαγκανο του ναζισμου φασισμου, καντο πριν ειναι αργα, ψαξε να δεις ποιος ηταν ο ρολος του φασισμου στην ιστορια και ποσο περισσοτερο ακραια συστημικος απο ολες τις αλλες εκφανσεις του καπιταλισμου ειναι.

    Ειναι η τελευταια γραμμη αμυνας του καπιταλισμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΘΑΝΑΤΟς ΝΤΕΡΤΙΛΗ!! ΟΛΟΙ ΣΕ ΖΗΛΕΥΑΝ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕς Κ ΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΒΕΛΙΝΕΚΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ; ΜΕ ΤΙ Α@@@@ΔΙΑ ; ΤΑ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΠΟΥ Η ΠΡΕΖΑ Κ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟΥς ΕΛΙΩΣΕ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ; Ο ΣΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕΣ ΟΜΩΣ ΗΔΗ ΤΟΥΣ ΠΙΓΕΙ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΡΑΖΟΥΝ. ΕΣΕΙς ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΘΑ ΤΟ ΠΑΘΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
    ΕΛΕΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη σύμφωνα με την Χ.Α δεν θα πρέπει να εκφέρεις άποψη και το μόνο που είσαι υποχρεωμένη να κάνεις αμίλητη είναι να κάνεις παιδιά για τους Άριους Ναζιστές. Δηλαδή να πηδιέσαι. Και τις δουλειές του σπιτιού. Δηλαδή δούλα. Τι έχεις να πεις γι αυτά??

      Διαγραφή
    2. Ελπίζω να σου κόβει μισθό η ασφάλεια γιατί αν το κάνεις απλά από χόμπι είσαι μια θλιβερή ύπαρξη "ελενη".

      Οι κομμουνιστές δεν είναι σαν τα φρικιά και τους αναρχοχαρούμενους - όπου σας πετυχαίνουμε θα σας κερνάμε φάπες και κλοτσιές.

      Δειλοί.

      - Άρης

      Διαγραφή
    3. Ναι αυτος που σκοτωνει αοπλους φοιτητες με περιστροφο ειναι πολυ αντρας, μεγαλου βεληνεκους.
      Οπως επισης αυτος που βασσανιζει γυναικοπεδα, αντρας απιστευτος.

      Θα ελεγα των σπηλάιων, αλλα οι φασιστες ειναι πολυ πιο πισω.

      Διαγραφή
    4. Ελένη έλα, εδώ Φούφουτος
      ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ

      Διαγραφή
    5. "Βελινεκούς", "πίγει", "το δικο σαν"... Στάνταρ σκατοκέφαλη.

      Τουλάχιστον εσύ "Αιλλένοι" δεν κινδυνεύεις από εγκεφαλικό. Γιατί ως γνωστόν για να το πάθεις πρέπει και να διαθέτεις εγκέφαλο...

      Σπάρτακος

      Διαγραφή
    6. το Σπαρτακος σε μαρανε..εγκεφαλε! τι να κανουμε δεν καθομαι ολη μερα στο διαδικτυο να τα ξυνω οπως εσυ κ να γραφω με ανεση.

      Διαγραφή
    7. @Ανώνυμος - 10:09:γειά σου συνονόματε!Όσο για τους φασίστες,θλιβεροί όπως πάντα.Τα ίδια ανιστόρητα και ανυπόστατα επιχειρήματα χρησιμοποιούν εδώ και δεκαετίες.Τσακίστε τον φασισμό!

      Διαγραφή
  24. ελενη
    οι μεν εκαναν αντισταση στους γερμανους, οι αλλοι ηταν οι συνεργατες τους. πολυ πατριωτικο να εισαι συνεργατης των ναζι, πραγματι.
    επειδη εισαι κ κοπελα, φανταζομαι συμφωνεις με την αποψη που λεει οτι η γυναικα εχει ως ρολο να γενναει το στρατιωτη της φυλης, κ να τρωει ξυλο?
    ξυπνα, εσυ θα παθεις εγκεφαλικο οταν δεις τι θα κανουν αυτοι που υποστηριζεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Rε Ελένη ασε τους Αντρες και τα @ρχιδι@ τους ησυχα για λιγο,,, υπαρχει και η τηλεόραση..
    εισαι γυναίκα και θα έπρεπε να πολεμας τον σεξισμό,....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ μονο απο τις απαντησεις στα σχολια σας φαινεται το ποιος ειναι σεξιστης. (παιδακια, τηλεοραση,σκατοκεφαληκ.τ.λ)
      απο τα λεγομενα σας φαινεται ποοοσο ψηλα εχετε τις γυναικες. εκει πασχει ο κουμουνισμος. αλλα διδασκει αλλα λεει αλλα κανει. κανετε σαν τρελοι αν πεθανει καποιος απο δεξιο(εκει σας πιανει ο πονος ειδικα αν αυτος ειναι λαθρο) αλλα προσκυνατε τους σιριαλ κιλερς σταλιν κ παει λεγοντας. η υποκρισια στο μεγαλειο της. αυτα ειδαν οι ψηφοφοροι σας κ την εκαναν.
      ελενη

      Διαγραφή
  26. Φιλε Poe προσπαθεις και καλα κανεις, δυτυχως οι νεοι εχουν βαρεθεί και πανω στη βαρεμαρα τους ψαχνουν να βρουν κατι νεο για να γινουν οπαδοι και αυτο ειναι το λαθος τους, αντι να γινονται οπαδοι σε καθε ειδους βλακεια που τους σερβιρεται, αν ειχαν το βασικο επιπεδο θα καταλαβαιναν οτι το συστημα τους προσρερει τις λυσεις που συμερουν το ιδιο το συστημα, και τους αποτρεπουν απο λυσεις που θα καταστρεψουν το συστημα...λιγο να σκεφτουν ισως καταφερουν να δουν ποιοι τρωνε λασπη και ποιοι οχι...η νεολεα πρεπει να καταλαβει οτι πρεπει να γινει απο προβατο οδηγος της δυναμης του και τοτε δε θα δεχτει αφεντικο κανεναν...οι χρυσαυγιτες απο την αλλη μονο πι@#$%ες δε πηραν απο το τοπικο κεφαλαιο, δες πχ μανεση και χαλυβουργια...τετοια ανθρωπακια που τα αναλωνουν τη μαγκια τους σε φτωχαδακια αλλοδαπους ψαχνουν να βρουν οπαδους για να κρυψουν τον φοβο τους προς τα αφεντικα τους
    νκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Είχαμε τους σφυριζαίους επισκέπτες από άλλους γαλαξίες, τώρα αποκτήσαμε και διακόσμηση από φασίστες-λαμπατέρ. Τουλάχιστον μέσα σε αυτό το ναζιστικό παραλήρημα βρέθηκε και ένα διαμάντι:

    "ΕΜΠΕΙΡΙΣΜΟΣ ο θάνατος της σκέψης"

    Κagemusha, απέδειξες και πάλι ότι οι σαμουράϊ ήταν και πολεμιστές με την πένα. Άψογος.

    - Άρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρη επειδή μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα τα χρυσάυγουλα που και καλά είναι γαμάτοι και δέρνουν όλο τον κόσμο,ξέρουν 5.000.000 πολεμικές τέχνες ο καθένας τους και έχουν 20.000.000 νταν ο καθένας τους,θα τους πω μια αρχαία ιαπωνική παροιμία(επηρεάστηκα απο τον kagemusha και γω),''φρόντιζε το σπαθί σου να είναι πάντα ακονισμένο,όμως ποτέ μην το χρησιμοποιείς χωρίς λόγο'',όπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με τους χρυσαυγίτες....άραγε ποιό είναι το κίνημα που ακολουθεί αυτή την τακτικη;;;;Τρέμετε φασιστάκια.....

      Διαγραφή
    2. Γιατι ειναι γνωστο...οι κκε-δες πινουν πρεζα και εχουν τοση καλη σχεση με τα ναρκωτικα...

      Οταν ερθει η ωρα, που δεν αργει, θα δειτε οτι το φουσκωμα και ολα σας τα γυμναστηρια που πατε για να βλεπετε ο ενας τα μπρατσα του αλλου και να ερεθιζεστε δεν θα μετρησει μια μπροστα στα χερια του αγροτη και του οικοδομου...

      Χτιστερμαν

      Διαγραφή
  28. Πολλα παιδιά,, μπορει να πηγαίνουν στην Χ.Α.. Αλλα.... για να δώσεις ενα κομμάτι του εαυτού σου
    πρεπει να πιστέψεις ,στον φασισμό τι υπαρχει να σε συγκλονίσει , στις δυσκολίες
    δεν συνεχίζεις να ακολουθείς ετσι απλα...Οι Χ.α ειναι 200 μπράβοι ,δεν φτανουν,οι υπόλοιποι
    ειναι για να κουβαλάνε τυρόπιτες ,και οι ψηφοφόροι τους άφαντοι στο σπιτι ..ηλίθιοι και μονοι...
    Γιαυτο δεν εχουν μέλλον (τουλάχιστον καλο..) Αυτα τα τσουτσεκια θα τα πατήσει
    στο κεφάλι ο λαος αν δεν παρουν τα χαμπάρια τους..Η ιστορια μιλαει.,. ειμαι ομως
    περίεργος να δω αν θα σταθουν στους δικους τους η" θα την κανουν νωρίς ,τετοια καθηκια που ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρεπει να τους προσεχουμε πολυ, δεν πρεπει να τους υποτιμουμε, το καναμε κατα τη γνωμη μου ηδη μια φορα στο προσφατο παρελθον. σιγουρα ηρθαν και θα παιξουν ρολο οταν το συστημα θα τα βρει σκουρα θα βγουν μπροστα να εισαι σιγουρος, ποσο μπροστα δεν ξερω, αλλα σιγουρα θα υπηρετησουν απο το οποιοδηποτε ποστο τον καπιταλισμο που τοσο αγαπανε.

      Διαγραφή
    2. ανωνυμε.. ενταξει; περασε η επηρεια της πρεζας; λοιπον ελα τωρα στην πραγαματικοτητα: 27% χτυπαει η χρυση αυγη. ηρεμησε. μην παθεις εγκεφαλικο. χαλααααρωσε κ ψαξε για ποια χωρα θα τη κανεις. εγω θα σου προτεινα..Β.Κορεα! εχει..ενδιαφερουσα κουλτουρα σου ταιριαζει κ εσενα κ πολλων.. συντροφων σου εδω.
      Αριαδνη

      Διαγραφή
  29. συγνώμη .,ανώνυμος..1.06
    κουσιατε ναζταροβια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μου θυμιζουν παντως ολοι αυτοι οι θαυμαστες του Ντερτιλη, τις "γρουπις" των κατα συρροη δολοφονων και βιαστων που τους στελνουν γραμματα στην φυλακη και τους λενε ποσο ερωτευμενες ειναι μαζι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενω εσεις τον μπαμπα σταλιν που εσφαξε 600.000.000 κ τον βελουχιωτη σας ως επι το πλειστον παιδακια, τους εχετε κανει αγαλμα! ασε τον φλωρακη. κ στα τελευταια του που φυσικα το ξερει ολος ο κοσμος γιατι ουδεν κρυπτον..ζητησε να βαπτιστει χριστιανος εξομολογηθηκε κ μετανοησε! εστω κ αργα καταλαβε σε τι σκατα ειχε κυλησει την ζωη του.στον περισσο ειναι γνωστες οι συναντησεις του με γνωστο μητροπολιτη.μην μου πεις οτι δεν το γνωριζεις; δεν μπορει να μην γνωριζετε τα του οικου σας; τα εγκληματα φιλαρακο δεν παραγραφονται. να μιλησουμε κ για ενα απο τα μεγαλυτερα; που φυσικα.. τρεμουν οι ηγετες σας σε καθε αναφορα του. τα 28.000 παιδια του παιδομαζωματος. ο πατεας μου υπηρξε ενα απο αυτα. αστο φιλε..
      δεν ειναι τυχαιο που το κκε επιστρατευε παντα παιδακια. διαμορφωμενη προσωπικοτητα δεν γινεται κουμουνιστης. μονο με την πλυση εγκεφαλου μαζευει το κκε οπαδους αλλα ευτυχως ο κοσμος ξυπνησε κ δεν μασαει στην παραμυθα. -ελενη-

      Διαγραφή
    2. Αυτά είναι νούμερα όχι αστεία
      600.000.000

      Δηλαδή μιλάμε για 55.000 την ημέρα. Καμια δεκαρια εργοστάσια παρηγαγαν σφαίρες, μονο για τις εκτελέσεις.

      Μάλλον τα μαθηματικά δεν είναι το καλό σου πεδίο.

      ΥΓ
      Απορώ γιατι τα φασιστοειδή νιώθουν την ανάγκη, να παρουσιάζονται με γυναικεία ονόματα.

      Διαγραφή
    3. το κκκε η..εχει ηληθιες που δεν θελω να το πιστευω, η εσυ εχεις ενα θεμα με τις γυναικες. δεν εξηγειται αλλιως. μαλλον γενικοτερα το κκε δεν εχει τις γυναικες σε εκτιμηση αν κρινω απο την εμφανιση τους που δεν ξεχωριζουν απο εσας τους ανδρες. γυναικα ειμαι φιλε 100%

      Διαγραφή
  31. Μπορώ να ρωτήσω κάποια πράγματα; ο Στάλιν που κατατάσσεται; Δεν έχει διαπράξει ανάλογα εγκλήματα; Ο κομμουνισμός θέλει την βελτίωση του ανθρώπου; Αν εγώ μέσα από την δουλειά μου καταφέρω και κάνω μια επιχείρηση νόμιμη, γιατί να είμαι καπιταλιστής; Γιατί να μην μπορώ να βελτιώσω την ζωή μου; Δεν ανήκω σε κανέναν πολιτικό χώρο με ταμπέλα αριστοδεξια κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σταλιν φροντιζε η "δικτατορια του προλεταριατου" να κανει τη δουλεια της, που ηταν να μην αφησει τα πραγματα να καναγινουν οπως πριν. Να μην παρουν οι Κουλακοι δηλαδη παλι την εξουσια και υπωδουλώσουν τον Ρωσικό/Σοβιετικο λαο. Μην περιμενεις εδω να σου κανω πληρη αναλυση.

      Οσο για τον καπιταλισμο και το μαγαζακι σου τωρα. Ο καπιταλισμος δεν ειναι το μαγαζακι σου και η δουλεια σου. Ο Καπιταλισμος ειναι προπαντων τα μονοπωλια, και αυτα ακουν εναν κανονα μονο, στον κανονα, το κερδος του ιδιοκτητη μεσων παραγωγης, ερχεται απο την χασουρα του εργατη. Παει και τελειωσε. Αν οι εργατες επαιρναν στην τσεπη τους το αντικρυσμα οσων παρηγαγαν, τι θα επαιρναν τα αφεντικα; Το σκεφτηκες ποτε αυτο; Η μηπως τα αφεντικα θα ικανοποιουταν με ενα μισθουλακι 1000 ευρω; Οχι βεβαια, θελουν να βγαλουν χοντρη κονομα απο την εργασια των υπαλληλων τους για αυτο και κλεβουν απο τον καθενα μερος του κοπου του, που λεγεται υπεραξια. Με ενα ψαξιμο στο ιντερνετ θα βρεις πολλα πραγματα σχετικα με την υπεραξια.

      Ετσι λοιπον οσο ο καπιταλισμος ωριμαζει, τα μονωπολια μεγαλωνουν, οι ομιλοι γινονται ολο και μεγαλυτεροι και ψαχνουν ολο και μεγαλυτερο μερος της αγορας, διευρυνση αν ειναι δυνατον αυτης, γιατι αλλιως θα τους φανε οι ανταγωνιστες. Αυτο εχει επιπτωσεις τοσο στους εργατες, που βλεπουν τα εισοδηματα τους να μειώνονται η να μην αυξάνονται αναλογικα με πληθωρισμο κλπ, ή να χανουν αλλα δικαιωματα(υγεια παιδεια συνταξη) που παρολο που δινουν φορους αρχιζουν να τα πληρωνουν απο την τσεπη τους. Αλλα εκτος απο τους εργατες επηρρεαζει και τα μικρομεσαια μαγαζια. Το καθε mall θα κλεισει 2-3 μαγαζια ρουχων, 5-6 μαγαζια παιχνιδιων και παει λεγοντας. Το καθε σουπερμαρκες 6-7 μπακαλικα. Το καθε lidld τα αντιστοιχα μικρομαγαζα.
      Ετσι λοιπον οι καπιταλιστες αυξανουν τα κερδη τους εις βαρος ολων των υπολοιπων κοινωνικων στρωμματων και ιδιαιτερα των προλεταριων(αυτων δηλαδη που δεν εχουν κανενα αλλο μεσο παραγωγης εκτος απο αυτο που τους εδωσε η φυση, τα χερια τους και το μυαλο τους). Ο μονος τροπος για να σταματησει αυτη η εκμεταλλευση, ειναι ολα αυτα τα κοινωνικα στρωμματα, οι πληγεντες(αγροτες, εργατες, μικρομαγαζατορες), να ενωθουν και να τους πολεμησουν οργανωμενα και μαζικα.

      Και μετα να χτισουν μια αλλη κοινωνια οπου θα βασιζεται στην ισοτητα, οπου αξονας δεν θα ειναι το κερδος των λιγων, αλλα πως θα μοιραστουν τα παραγωμενα αγαθα οσο το δυνατον δικαιωτερα, με βαση το δικαιο του εργατη οχι του αφεντικου.

      Αυτα τα ολιγα για αρχη, αμα εχεις παραπανω ερωτησεις μη διστασεις να ρωτησεις

      Διαγραφή
    2. μα δεν εχεις καταλαβει τι παιζει φιλε; ο φονος απο δεξιο ειναι εγκλημα απο αριστερο λεγεται..καθαρση απο λαθρο.. τουμπεκι!
      -ελενη-

      Διαγραφή
  32. Και οπως λενε "αν γινοσουν πλουσιος με τη δουλεια σου, ολοι οι εργατες θα ηταν κρίσοι".

    Για να γινεις πλουσιος ειναι κανονας να κλεψεις τον κοπο του αλλου.
    Ακομα και οι μικροεπιχειρηματιες παιρνουν υπεραξια απο τους εργατες τους, αλλα πολοι απο αυτους μπορει ευκολα να βρεθουν και σε χειροτερη φαση. Σχετικο αρθρο εκει

    http://poexania.wordpress.com/2012/09/15/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B4/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εχεις λοιπον εσυ την εντυπωση, οτι με το μικρομαγαζο σου, τωρα που 1-1 κλεινουν και χρεωκοπουν, θα μπορεσεις να ανταγωνιστεις το the mall και το lidl; Ειδικα τωρα;

    Τωρα φιλε τελειωσαν τα ψεματα, και αν εσυ αποτελεις την περιπτωση και τα καταφερεις, αλλοι 10 μαγαζατορες σαν και σενα θα αποτυχουν. Αλλα και εσυ που θα τα καταφερεις, στον επομενο τριγμο τι θα κανεις; Τα παιδια σου πως θα τα εξασφαλισεις; Αν κατι παθεις χτυπα ξυλο και δεν μπορεις να δουλευεις θα τη βγαλεις με το επιδομα αναπηριας, που αυτοι προσπαθουν και να μην το δινουν;

    Ολα αυτα στα λεω εγω που εδω και 3 χρονια δουλευω στην οικογενειακη μας επιχειρηση. Απο τις 15 ταβερνες στη γειτονια μου, την ψιλοπαλευουν οι δυο και το καλοκαιρι οι 4. Ολοι οι αλλοι μπορει μεσα σε μια βδομαδα να εχουν 2-3 παρεες ολη τη βδομαδα. Η περιοχη δε, ειναι η κατ εξοχην περιοχη για ψαροταβερνες στην πολη, δηλαδη αμα θελει καποιος να παει να φαει ψαρι η στην περιοχη μας θα ερθει η στο ενετικο λιμανι, και το λιμανι ειναι κυριως για τουριστες, οι ντοπιοι ερχονται στην περιοχη μας.

    Οτι ισχυει για τη δικη μας περιοχη ισχυει και για τους περισσοτερους μαγαζατορες, ειτε πουλανε ρουχα παπουτσια, ειτε εργαλεια, ειτε οικοδομικα υλικα.

    Αρα μην κανεις ονειρα, γιατι ειναι κακο στην αμμο να χτιζεις παλατια, ο καπιταλισμος θα στα κανει συντριμια κομματια.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Επισης αν δεν υπηρχε η ΕΣΣΔ της περιοδου του Σταλιν, ισως τωρα πιθανον να μιλουσαμε γερμανικα, σε μερικους θα αρεσε βεβαια αυτο, αλλα θελω να πιστευω στους περισσοτερους οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Φιλε μου ολα αυτα τα που μου λες (σ.σ. σχετικα με εργατες κτλ) εχεις σκεφτει οτι το πρωτο "μαγαζακι" που απολυε κοσμο ηταν ο 902; η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ που ανηκει και ποια συμφεροντα εξυπηρετουσε; Τι μισθο εδιναν στον 902;Ξερεις; Εδω δεν μπορουσε να συντηρησει με κανονικους μισθους του "δικους" του εργατες η παραταξη που υποστηριζεις και θα μπορεσει να συντηρησει ενα ολοκληρο κρατος; Και πες μου ενα κρατος που ειχε κομμουνισμο και ο λαος δεν πειναγε. Στην Ρουμανια επι Τσαουσεσκου περναν κρεας με καρτελα μια φορα τον μηνα!!!!Οι Αλβανοι μαθαμε στο πετσι μας τι ειχαν παθει οι ανθρωποι... Και σχετικα με τον Σταλιν που ολοι τον υμνουν ξερεις πολυ καλα αν εισαι αντικειμενικος οτι εχει κανει εγκληματα πολεμου. Και τους Ναζι (μεγαλοι φονιαδες και οχι μονο) δεν τους φερθηκε με το γαντι ουτε τους σερβηρε χαβιαρι. Και στα Γκουλας δεν εστειλε μονο τους καπιταλες...Μιλαμε για εναν ψυχωτικο ανθρωπο οπως και ο Χιτλερ. Να ειμαστε αντικειμενικοι στην ζωη μας και να θυμασαι οτι δεν υπαρχει μαυρο και ασπρο. Πρεπει καποια στιγμη να καταλαβεις οτι το εργοστασιο (ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) εχει κλεισει και λειτουργει η αντιπροσωπεια (ΚΚΕ) χωρις ανταλακτικα..Καλη σου μερα φιλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεω και εγω, δεν θα το παει στα γνωστα

      "Φιλε μου ολα αυτα τα που μου λες (σ.σ. σχετικα με εργατες κτλ) εχεις σκεφτει οτι το πρωτο "μαγαζακι" που απολυε κοσμο ηταν ο 902; η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ που ανηκει και ποια συμφεροντα εξυπηρετουσε; "

      Εγω πιστευω οτι το κομμα εκανε λαθος χειρισμους και οδηγηθηκε στην "Χρεοκοπια" της τυποεκδοτικης(προσωπικη αποψη μου υποψιν). Παρολα αυτα τι σημαινει αυτο; Οτι πρεπει να σταματησει να αγωνιζεται για την εργατικη ταξη; Πρεπει να σταματησει να τυπωνει τον ριζοσπαστη; Πρεπε να σταματησει να υποστηριζει τις απεργιες των εργατων; Πρεπει να μην στηριζει τους απολυμενους γενικα; Δεν επιτρεπεται να κανει το κκε λαθη;
      Δεν ξερω ποσος ειναι ο μισθος στην Τ, ξερω οτι τα στελεχη του ΚΚΕ που ειναι σε αμοιβομενες θεσεις και οι βουλευτες παιρνουν καπου 800 ευρω. Αυτο σημαινει οτι δεν καθονται εκει για το χρημα, αλλα επειδη πιστευουν σε αυτο που κανουν, για αυτο και ξημεροβραδιαζονται στην υπηρεσια του λαου και των συμφεροντων του. Με την ιδια λογικη παντως, και οι αγωνιστες της αντιστασης, δεν επρεπε να αγωνιστουν, γιατι παλευουμε για ενα καλυτερο κοσμο και αυτοι πεθαναν και δεν τον ειδαν ποτε, αρα το κκε τους εξαπατησε ετσι;

      Οχι δεν ειναι ετσι, βρισκομαστε σε ταξικο πολεμο και δεν υπαρχει καμια εγγυηση, χρειαζονται ετσι και αλλιως θυσιες, το θεμα ειναι οι θυσιες να μην γινονται για την πλουτοκρατια αλλα για τα λαικα συμφεροντα, με απωτερο σκοπο την ανατροπη του καπιταλισμου και την οικοδομηση μιας κομμουνιστικης κοινωνιας.

      Συνεχιζεται

      Διαγραφή
    2. Λες παλι

      "Και πες μου ενα κρατος που ειχε κομμουνισμο και ο λαος δεν πειναγε. Στην Ρουμανια επι Τσαουσεσκου περναν κρεας με καρτελα μια φορα τον μηνα!!!!Οι Αλβανοι μαθαμε στο πετσι μας τι ειχαν παθει οι ανθρωποι..."

      Ναι ε; Ακομα και μεσα απο την συστημικη προπαγανδα, θα πρεπει να ξερεις οτι η καλυτερη περιοδος για ολες αυτες τις χωρες ηταν η περιοδος της σοσιαλιστικης οικοδομησης. Πριν ειχαν φεουδαρχια, και τωρα καπιταλισμο και ακραια φτωχεις, εγκλημα, ναρκωτικα, πορνεια, εμποριο οργανων κλπ. (μερικα στοιχεια θα βρεις και σε ενα παλιοτερο μο αρθρο εκει)

      http://poexania.wordpress.com/2011/04/23/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%8D%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%82-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%AC%CE%B3%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF/

      Στο παραπανω αρθρο που σου επισυναψα θα δεις τους δεικτες προσδοκιμου ζωης, ποσοστιαια αυξηση των ναρκωτικων και του εγκληματος, των μολυσματικων ασθενειων, του aids, καθως και αλλα. Συγκρινε το πριν και το μετα λοιπον.Για τον Τσαουσεσκου δε, εχουν ειπωθει απιστευτα ψεματα, αν θες να σου στειλω σχετικα αρθρα να βαρεθεις να διαβαζεις.

      Πρεπει βεβαια παντα να λαμβανεις υποψη και τον πολεμο που δεχοταν αυτα τα κρατη απο ολες τις χωρες τις δυσης, πολεμος που του δημιουργουσε πολλά προβλήματα, και ταυτοχρονα σταδιακος εκφυλισμος απο μεσα. Εχω γραψει αρθρο και για αυτο:

      http://poexania.wordpress.com/2011/01/26/%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1-22/

      Τελος η Ρωσια σημερα ειναι η χωρα με τις μεγαλυτερες οικονομικες ανισσοτητες, το πιο ανισα κατανεμημενο ΑΕΠ(δεν ξερω αν μπαινουν και οι χωρες του τριτου κοσμου μεσα σε αυτην την εκτιμηση), μην μου πεις οτι φταιει και για αυτο ο σοσιαλισμος;

      Διαγραφή
    3. εσυ ξερεις οτι η Τυποεκδοτικη και ο "Ρ" και ο 902 δεν ειναι κερδοφορες επιχειρησεις οπως οι υπολοιπες καπιταλιστικες?Ξερεις οτι ηταν και ειναι οι μονες επιχειρησεις που εφαρμοζαν και εφαρμοζουν την συλογικη συμβαση του κλαδου, απο τις καλυτερες πανελλαδικα?Ξερεις οτι ποτε δεν απολυθηκε κανεις για να αυθηξουν τα κερδη καποιου "καπιταλιστη" αφου τετοιος δεν υπαρχει?Ξερεις οτι το '94 το ιστορικο αρχειο του ΚΚΕ και το τυπογραφειο του-της Τυποεκδοτικης-επαθαν τεραστιες ζημιες απο τις καταστροφικες πλημηρες και οτι το ΚΚΕ για να σωσει το αρχειο του με πανω απο 800000 αγγραφα αναγκαστηκε να δαπανησει εκατονταδες εκατομμυρια και δαπανα ακομη και σημερα?Ξερεις οτι επρεπε να βρει χρηματα για να το κανει και οτι η μονη πηγη ηταν τα δανεια στο ονομα λιγων συντροφων που δεχτηκαν να υποθηκευτουν και οι προσωπικες τους περιουσιες ωστε να γιενι αυτο?ξερεις οτι οι λιγοι εργαζομενοι που απολυθηκαν απο τα μεσα του ΚΚΕ πηραν στο ακεραιο τις αποζημιωσεις τους κατι που σχεδον πουθενα αλλου δεν εχει συμβει?Ξερεις οτι χρωστουν στην Τυποεκδοτικη διαφοροι μαγκες σαν τον Αλαφουζο-χρωστα 5,5 εκατομμυρια ευρω-πανω απο 17 εκατομμυρια και δεν τα καταβαλουν?Ξερεις οτι το ΚΚΕ, κομμαμτι της Ελληνικης κοινωνιας, ειχε παρει δανεια με την εγγυηση του Ελληνκου κρατους για να αποκαταστησει το αρχειο του, με τα υψηλοτερα επιτοκια της αγορας τοτε, οταν στους μεγαλοεπειχειρηματιες εχουν δοθει δις "Δανεικα" και αγυριστα?Υποθετω πολλα δεν ξερεις, οποτε γιατι δεν ρωτας και τσαμπουνας βλακειες?

      Διαγραφή
  36. http://24.media.tumblr.com/tumblr_mel11eUdGK1qewv1lo1_500.jpg τι διαφορα εχει η χουντα του ντερτιλη απο τον παραπανω συντροφοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ξεχασες επισης να αναφερεις οτι αν δεν ειχαμε αντισταθει εμεις στους Ναζι δεν θα τους ειχαμε καθυστερησει να προελαυνουν προς την ΕΣΣΔ. Ειμαστε πανω απο ολα και ολους Ελληνες. Μην ξεχναμε αυτο το βασικο. Δεν ειμαστε Ρωσσοι...Μην διαγραφουμε την ιστορια μας...Και μην ξεχνας ακομα και μετα απο 400 χρονια καναμε την δικια μας επανασταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω δεν ειπα οτι εμεις δεν παιξαμε ρολο στον Β παγκοσμιο
      Απλα νταξ, δεν παιξαμε και τον ιδιο ρολο με τους σοβιετικους με τα δεκαδες εκατομμυρια νεκρους.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε,εντάξει παίξαμε και μεις τον ρόλο μας,είχαμε και γαμώ τα κινήματα,κανείς δεν αμφισβητεί το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τις επικές μάχες που έδωσε.Ομως το κύριο βάρος έπεσε στην Σοβιετική Ενωση και όχι σε μας,άλλωστε οι ναζι με την Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα στράφηκαν με απύθμενο μίσος κατα των σοβιετικών,με το να υποτιμάς τον ρόλο της Σοβιετικής Ενωσης στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο είναι σαν να υποτιμάς την ίδια σου την παρουσία σε αυτό τον πλανήτη,όμως για πες μου;Τι γλώσσα θα μιλούσαμε εμείς οι έλληνες,αν οι σοβιετικοί δεν είχαν συντρίψει την ναζιστική μηχανή στην Μάχη του Κούρσκ;,Στην Μάχη του Στάλινγκραντ και σε ενα σωρό μάχες που δεν δίστασαν να προτάξουν τα στήθη τους μπροστα στα κανόνια;Ποιός ξεχνάει την ηρωϊκη μάχη της Αθάνατης Φρουράς;Ποιός ξεχνάει τον άθλο της εργατικής τάξης πίσω απο τα Ουράλια Ορη και την Σιβηρία;Οταν θα αναφέρεσε στην ΕΣΣΔ και στην συμβολή της στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο,να είσαι ποιό προσεκτικός στα λεγομενά σου,άλλωστε μετά απο 20.000.000 νεκρούς σοβιετικούς,ωφείλεις να τους σέβεσαι κιόλας.

      Διαγραφή
  38. Δεν μπορει να βγαινει η ΓΓ του κομματος και να λεει για μισθους που αγγιζουν τα 2000€!!!Για τους απολυμενους του 902 τι εχει κανει; Πως πηρε το μερος του; Και επειδη εχει ειρωνικη διαθεση να σου απαντησω με μια λαικξ ρηση...ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ.Αυτο ισχυει; Και πως περιμενεις να εμπιστευθει ο κοσμος μια παραταξη που δεν ειναι ακομα ωριμη μετα απο τα ποσα χρονια περασαν απο την συνθηκη της Βαρκιζας;Ποτε επιτγελους θα ωριμασει το ΚΚΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Και δεν καταλαβα; Δεν πρεπει να πουμε για τους εργαζομενους του 902 και της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ;Αυτοι δεν δουλευανε; Δεν καταλαβενω το υφος σου; Αν σε ενοχλει να το ληξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μερικοί καταλαβαίνουν μονο ετσι

    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=407538349330556&set=a.275851579165901.64182.100002231834212&type=1&relevant_count=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Απο δω και περα ανωνυμα σχολια φευγουν με τη μια στον καλαθο

    Εγω δεν ειμαι μαλακας να απανταω σαν ανθρωπος.

    βαζετε ενα νικνεμ και μην επαναλαμβανεστε δεν θα απανταω ξανα και ξανα στο ιδιο πραγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Και παρακατω

    "Και σχετικα με τον Σταλιν που ολοι τον υμνουν ξερεις πολυ καλα αν εισαι αντικειμενικος οτι εχει κανει εγκληματα πολεμου. Και τους Ναζι (μεγαλοι φονιαδες και οχι μονο) δεν τους φερθηκε με το γαντι ουτε τους σερβηρε χαβιαρι. Και στα Γκουλας δεν εστειλε μονο τους καπιταλες...Μιλαμε για εναν ψυχωτικο ανθρωπο οπως και ο Χιτλερ. Να ειμαστε αντικειμενικοι στην ζωη μας και να θυμασαι οτι δεν υπαρχει μαυρο και ασπρο. Πρεπει καποια στιγμη να καταλαβεις οτι το εργοστασιο (ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) εχει κλεισει και λειτουργει η αντιπροσωπεια (ΚΚΕ) χωρις ανταλακτικα.."


    Για το ποιους κερναγε χαβιαρι και το ποιους εστελνε στα γκουλαγκ ο Σταλιν σου προτεινω να διαβασεις το "μια αλλη ματια στον σταλιν" που δινει πραγματικα στοιχεια, και οχι μυθηστορηματα του Σολτζενιτσι, η προπαγανδα των ναζι και του ροκφελερ(αληθεια το ξερεις οτι ο ροκφελερ εχει χρηματοδοτησει ενα σωρο αντικομμουνιστικα βιβλια, δεν δισταζε να χρηματοδοτει και συγγραφεις πρωην ναζι). Οσο για τους Ναζι, τους επικεφαλης, σιγα να μην τους αφησει ετσι ατιμωρητους, αυτα καναμε στην ελλαδα και νατα τα χαλια μας. Στην αμερικη δε, τους επαιρναν ολους τους χασαπηδες ερευνητες γιατρους των ναζι, τους επιστημονες πυο εφτιαζαν τα οπλα κλπ, τους εδιναν παχυλους μισθους και τους εβαζαν να δουλεψουν για το ΑΜΕΡΙΚΑ.

    Τωρα αυτα περι εξισωσης Σταλιν με Χιτλερ, ειναι τοσο γελοια που δεν κανω ουτε τον κοπο να σου απαντησω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Α και που εισαι φιλος...Δες και στην Κουβα τι γινεται! Αν δεν εχεις παει ρωτα!Παρακαλανε οι μαναδες να γ....σεις τα 15χρονα παιδακια τους για 3$...Δεν εχουν καπιταλιστικο πολιτευμα αν δεν κανω λαθος. Και δεν συμβαινει τωρα αυτο...μιλα με ναυτικους να σου πουνε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι για αυτο το ΚΚΕ κανει κριτικη στην Κουβα

      Βεβαια πως θες να αντεξει μια Κουβα το πρεσινγκ ολοκληρου του Δυτικου κοσμου; Θα μπορουσε ποτε να ειναι αυταρκης; Θα μπορουσε ποτε πια να ορθοποδησει με τετοιο εμπαργκο;

      Μην αλλαζεις παντως θεμα καθε φορα που σε ταπωνω γιατι φαινεται η πραγματικη σου στοχευση, που δεν ειναι να γινει κουβεντα αλλα να γκαιμπελισεις.

      Διαγραφή
    2. Αυτό που λες είναι απέραντο ψέμα,έχω φίλους που έχουν πάει στην Κούβα και μου τα έχουν πει,πάντως αναλφάβητους και ανιστόριτους σαν και σένα σίγουρα δεν θα τους βρείς στην Κούβα,μάλλον εκεί πρέπει να σε στείλουμε να μάθεις κανα γράμμα...

      Διαγραφή
    3. Σωστα, στην Κουβα δεν υπαρχει σεξοτουρισμος πεδαιραστειας, ωστοσο υπαρχει αυξημενη πορνεια δυστυχως. Αυτα για χαρη του τουρισμο που ειναι δικοπο μαχαιρι, απο τη μια αφηνει λεφτα, απο την αλλη διαφθειρει.

      Αλλα μηπως και στην υπολοιπη λατινικη αμερικη ειναι καλλύτερα; Οχι πολυ χειροτερα ειναι, στην Κουβα μαθαινεις γραμματα, εχεις περιθαλψη, σπιτι, δεν σε μαχαιρωνουν οι συμμοριες ουτε ζεις σε φαβελες. Στην Κουβα δεν σε σκοτωνουν για τα οργανα σου ουτε ειναι πνιγμενη η νεολαια στα ναρκωτικα.

      Αν την κουβα την αφηναν στην υσηχια της, να κανει τις εμπορικες συμφωνιες που θελει χωρις εμπαργκο και ανελεητο πολεμο απο την πλευρα των ΗΠΑ, τα πραγματα θα ηταν πολυ διαφορετικα.

      Διαγραφή
    4. μικρε, η Κουβα ειναι αποκλεισεμνη 55 χρονια απο τις ΗΠΑ, ισως να το ξερεις, ισως ο "εθνικισμος" σου που ειναι παιδαριωδης οσο και οι σαχλαμαρες που τσαμπουνας να μην σε αφηνουν, και ομως εχει αντεξει να εχει 100000 γιατρους και δασκαλους σε διαφορες χωρες οι οποιοι βοηθουν τους λαους τους, κυριως στην Αφρικη,αυτοι δεν εχουν φυγει απο το νησι της Επαναστασης, εθελοντικα το κανουν επειδη ειναι Ανθρωποι, στον δικο σου κομσο το μονο που βασιλευει ειναι το χρημα, και αν δεν το χετε εσεις οι χαζοφασιστες αρχιζετε να σκουζετε οτι φταινε οι αλλοδαποι, οι Ρομα, οι απεργιες,οι εργατες που ζητανε καλυτερες συνθηκες δουλειας, ειστε τοσο ανοητοι, ο φασισμος απαιτει αν εισαι βλακας, δεν γινεται αλλιως, που δεν μπορειτε να δειτε ποτε το δασος, το πολυ πολυ κανα θαμνο να δειτε μπροστα απο το δασος.
      Και να επανελθω στην Κουβα,ασφαλως και εχει πορνες, οπως εχει και εδω και παντου, ποιος ειπε οτι ολοι οι ανθρωποι μπορει να εχουν συνειδηση μαχητικη, επαναστατικη, αγωνιστικη, καποιοι θα λυγισουν κατω απο τις δυσκολιες, θα καταφυγουν και σε τετοιες λυσεις, μαθε και κατι αλλο ανιδεε, οτι στην Κουβα υπαρχουν 9000000 πολιτοφυλακες οπλισμενοι, ξερεις τι σημαινει αυτο?Οτι το 70% του λαου ειναι οπλισμενο ακι ετοιμοπολεμο, σημαινει και κατι αλλο, οτι οι παλιοΑμερικανοι δεν εχουν τολμησει ως τωρα ν α επεμβουν επειδη ξερουν οτι θα φανε τα μουτρα τους, σημαινει επισης ασχετε, οτι ενας τετοιος ηρωικος λαος αν ηθελε να γκρεμισει την Επανασταση του θα το χε κανει ηδη, αλλα προτιμα την αξιοπρεπεια του, την υπερηφανεια του, στοιχεια που εσεις οι φασιστες δεν εχετε ακριβως επειδη ειστε οπαδοι της πιο βλακωδους θεωριας που γεννησε ποτε το σαπιο αστικο συστημα....στην τρυπα σου τωρα ποντικε των αστων, αντε μπραβο.

      Διαγραφή
    5. όταν εσένα σου αποκλείσουν την χώρα μία βδομάδα (και όχι δεκαετίες) και δεν αρχίσεις τις κλάψες,ίσως πάρεις γραμμή τί συμβαίνει στη Κούβα...

      Διαγραφή
  44. Κατσε εσυ να λισμωνεις τον χασαπη τον Σταλιν και οι αλλοι οι τον αλλον χασαπη Χιτλερ και μολις χτυπησει το ρολοι θα ειναι 2045...Που μας ταπωσες...Αν δεν αντεχει ρε Φασουλα την πιεση να κανει στην ακρη...Απλα ειναι αυτο που σου ειπα...Εκλεισε το εργοστασιο και εσυ νομιζεις οτι πουλαει ανταλακτικα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιθετα το καπιτα΄λιστικο εργοστασιο δεν εχει κλεισει, και πουλαει ανταλλακτικα τα οργανα σου και το αιμα σου εσενα και των παιδιων σου. Παρολα αυτα εσυ γουσταρεις να το υπηρετεις, συνδρομο στοκχολμης το λενε, πως το λενε;

      Διαγραφή
  45. Να σου πω και θεμματα να μη ζοριζεσαι να ψαχνεις φασιτακο

    Βαρκιζα
    Ζαχαριαδης
    Αρης Βελουχιωτης
    Πανσπουδαστικη νο 8
    Πηγαδα Μελιγαλα
    Τενεκεδακια
    Ανθρωποφαγια του Βελουχιωτη(ετρωγε μωρα λενε οι δικοι σας)
    Ομοφυλοφιλια του Βελουχιωτη
    Οι κομμουνιστες που δεν ειναι πατριωτες αλλα πρακτορες της ΕΣΣΔ(ακομα και τωρα που ΕΣΣΔ δεν υπαρχει)
    Η Αλεκα που η κορη της σπουδασε στο Αμερικανικο κολεγιο
    Το κοτερο του γιου του Φλωρακι(αλλο που ο Φλωρακης δεν ειχε γιο, εκτος και αν ξερετε τιποτα για κανενα ξωγαμο)
    Το βρωμικο 89

    Θες κιαλλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αυτοι εισαστε

    http://www.youtube.com/watch?v=rmGJJZmGi6E

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Poe
      Μην προσπαθησεις σε παρακαλω να του μαθεις ιστορια, οικονομια, ουτε καν την διαλεκτικη μεθοδο για να εκμαιευειμονος του συμπερασματα... δεν αξιζει τον χρονο σου. Εχουν κανει τοσο καλη δουλεια οι γονεις του, οι παπουδες του, το σχολειο του, τα κομματα που ψηφιζε τοσα χρονια και τωρα πια ο λαικος του συνδεσμος που δεν μπορεις εσυ σε ενα ποστ να του τα ανατρεψεις και ουτε τον ενδιαφερει και τον ιδιον να ανατραπουν...
      Με θλιβει που μιλαω ετσι για εναν ανθρωπο αλλα δυστυχως η "τελικη λυση" που πρεσβεύει θα ειναι και η δκη του λυση...

      Διαγραφή
    2. Κοιτα αν ενας φασιστας, αποκτησει αυτοματα επιγνωση(λεμε απο θαυμα)του τι ακριβως εκπροσωπει, πιθανον και να αυτοκτονησει.

      Η πλακα ειναι, οτι μας λενε εμας κολλημενους στο παρελθον, ενω αυτοι ανακυκλωνουν τα ιδια 10-15 πραγματα τα τελευταια 50 χρονια. Ατακες μονο, τα ξερουν σαν τιτλους στην ουσια απο τις 1000αδες φορες που τα εχουν να ακουσει να αναπαραγονται.

      Λυπαμαι και εγω πραγματικα που το ποσοστο φασιστοποιησης της ελληνικης κοινωνιας ειναι τοσο υψηλο. Θελω να πιστευω οτι μερικοι ειναι παρασυρμενοι ανθρωποι που ισως υπαρχει ελπιδα κατι να καταλαβουν.

      Τα σχολια δε, δεν τα γραφω για τον συγκεκριμμενο πορωμενο, αλλα για αλλους που ισως διαβαζουν και εχουν συνατνησει την ιδια "επιχειρηματολογια"(΄του κωλου) και ισως θελουν να οπλιστουν με μερικα επιχειρηματα για να απαντουν.

      Παντως δεν εχει να πει, εγω στην αρχη τον αντιμετωπισα με μεγαλη υπομονη, του εδινα ειλικρινης απαντησεις και προσπαθουσα να τον κανω να καταλαβει. Ειχα βλεπεις την ελπιδα οτι πραγματικα ειχε αποριες, αλλα δεν αργουν ολοι αυτοι να ξεμασκαρευτουν, η χαρα(η μαλλον το μισσος) δεν τους αφηνει να μενουν κρυμμενοι για πολυ.

      Διαγραφή
    3. Παλι καλα που ξερετε εσεις την ιστορια (απο την αριστερη μερια ΜΟΝΟ) και θα σωσεται τον κοσμο...Ο κοσμος δεν εχει να φαει, δεν εχει να ζεσταθει, δεν εχει δουλεια για τα παραπανω και μου λες για ιστορια Τ.Ι.; Και να σου πω γιατι δεν θελω κομμουνισμο οπως εχει εφαρμοστει μεχρι τωρα; Γιατι θελω ελευθερια στον λογο μου και οχι οπως στην Κινα.

      Διαγραφή
    4. Για εσενα η ελευθερια λογου ειναι κακο πραγμα, γιατι οσο περισσοτερο μιλας τοσο περισσοτερο ξεφτυλα γινεσαι. Εδω εμεις σε αφησαμε να πεις οτι θελεις, τις ειπες τις επικεφαλιδουλες σου οπως τις ειδες γραμμενες στην Χ.Α. Κανε μια χαρη στον εαυτο σου και μην ξεφτυλιζεσαι αλλο.

      Διαγραφή
    5. Α και κλεινονντας να σας πω οτι σαν εργαζομενος σε ΜΜΕ τεχνικος τοτε καποιοι επαναστατες με αναλογες ιδεολογιες με ειχαν παρει στο κυνηγι σε πορεια γιατι ημουν με το κεφαλαιο!!!Λες και ειχα δικο μου καναλι....Ετσι μιας και μιλαμε για ιστορια.

      Διαγραφή
    6. Μιας και εισαι και λαικο αγορι ρε ΡΟΕ, κλασε να φυγει το νεφος που θα μου πεις και τι θα κανω. Επαναστατη της φακης...

      Διαγραφή

    7. Πεινασμένε άνθρωπε, πιάσε το βιβλίο: είναι όπλο...
      Β.Βrecht

      Οσο για τα υπολοιπα...κατεληξε στο θεμα που θελεις να συζητησεις για αρχη χωρις να τα μπλεκεις ολα μαζι και ειμαι σιγουρος υπαρχουν αλλοι πιο υπομονετικοι να το κανουν μαζι σου...

      Διαγραφή
    8. No name personality Για ενα πράγμα είμαι πολύ περήφανος στην ζωή μου,ήμουν ίδιος σκατάς με σένα,ελεγά ακριβώς τις ίδιες μαλακίες με σένα θεωρούσα πως οι μετανάστες είναι οι εχθροί μου και οι κομμουνιστές οι φανατίλες που θα κατασφάξουν όλη την γη.Ομως βλέπεις καμιά φορά η ζωή στα φέρνει όλα τούμπα,ειδικά όταν περάσεις μέσα απο την παραγωγή και ζήσεις την πραγματική εκμετάλλευση.Επειδή όπως καταλαβαίνεις ήμουν στην απέναντι όχθη σαν και σένα,αυτό που έχω να σου πω είναι τράβα στην τρυπούλα σου και τις παπαριές σου πες τες σε κανένα που δεν ξέρει και πολλά όχι εδω μέσα,παιδάκια σαν και σένα συναντάμε και έχουμε συναντήσει άπειρα στην ζωή μας,για ενα πράγμα ευγνομωνω το ΚΚΕ,με έμαθε να σκέφτομαι σαν άνθρωπος και όχι σαν σκουλίκι,με έμαθε να ψάχνω το κάθετι και πάνω απόλα με βοήθησε να βρω την αλήθεια.Τώρα είσαι ελέυθερος να βγάλεις σπυριά φασιστάκο.....

      Διαγραφή
    9. <>

      Προφανώς κάποια απεργία θα ήταν και εσύ θα πήγες για δουλεία και θα σε πέτυχαν στον δρόμο.... Κρίμα που δεν σε έπιασαν.... Αλλά οι λαγοί τρέχουν γρήγορα......
      Γιατί χειρότερος από τον εχθρό (κεφάλαιο) είναι ο προδότης και ειδικά της τάξης του...

      Α.Τ

      Διαγραφή
    10. Οι λαγοι τρεχουν γρηγορα ειναι αληθεια
      Αλλα ξερεις γιατι οτι στο τελος πιανονται; Γιατι δεν αντεχει η καρδια τους....

      Οι κομμουνιστες αντιθετα εχουν πολυ μεγαλη καρδια....

      kagemusha

      Διαγραφή
  47. ειδαν "Ντερτιλη" και πλακωσαν εδω κανα δυο φασιστακια να παιξουν με τα κουβαδακια τους....σε δικα τους μπλογκ τολμησα αν αντιπαρατεθω, και αφου πρωτα με σκυλοβρισαν, μετα απο 2 λεπτα μου σβηδαν τα μυνηματα, πρωτος και καλυτερος ο "Στοχος"...ρε ουστ πιθηκοειδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στην βορεια κορεα τρωνε ανθρωπους απο την.. πεινα κ επειδη εκει καταληγει το σαπιο απο τον κουμουνισμο μυαλο. γιατι δεν πατε να ζησετε εκει κνιτακια να ησυχασουμε; κουμουνισμο δεν θελετε; αντε δρομο γιατι στην Ελλαδα οπως βλεπετε εξαφανιζεστε σιγα σιγα. ουκ ολιγοι απο εσας προσχωρησαν στην χρυση αυγη μαθαινω. αλλοι γιατι ξυπνησαν αλλοι απο κομπλεξ για να μην θεωρουνται..χαζοι γιατι ως γνωστον οι χρυσαυγιτες εχουν τον υψηλοτερο δεικτη ευφυιας κ ειναι απαιχτοι σε γνωσεις ιστοριας. ολοι θα ετυχε να παρακολουθησετε καποια στιγμη εκπομπη με χρυσαυγιτη κ αριστερο.

      Διαγραφή
    2. Πρόσεχε τώρα που πλάκωσε η πείνα στην Ελλάδα, μην αρχίσουμε να τρώμε χρυσαυγίτες για πρωινό.

      Ξέρεις εμείς οι κουμουνισταί γουστάρουμε να τρώμε κρέας φασιστοειδών, επειδή ακριβώς έχουν και υψηλό δείκτη iq ....

      Διαγραφή
    3. χα χα παραδεχεσαι λοιπον την φυση σου. καννιβαλλος βλακας.

      Διαγραφή
    4. Φυσικά,
      με είδες να διαφωνώ μαζί σου ?

      Μπορείς τώρα φεύγοντας, να πάρεις μαζί τον υπερτροφικό σου εγκέφαλο, διότι με τόση ευφυία μαζεμένη, θα τρομάξουν τα πρόβατα που έχω συγκεντρώσει στην στάνη μου ?

      Άιντε μπράβο.

      Διαγραφή
    5. προβατα κ στανη; ατσα!! ακουτε εσεις συντροφια; γρηγορα στην στανη μεσα προβατακια ο κκε μαλωνει! δεν πρεπει να ξυπνησετε με τιιιποτα!

      Διαγραφή
    6. Ενταξει το καταλαβαμε! Εισαι ο εξυπνος της παρεας! Συγχαρητηρια!

      kagemusha

      Διαγραφή
    7. η εξυπνη. για να ακριβολογουμε.

      Διαγραφή
    8. Εισαι τοσο εξυπνη που δεν εχεις αντιληφθει οτι ΟΛΟΙ σε δουλευουν !!!

      χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    9. ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΒΟΘΡΟ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕΣ. ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΜΠΛΟΓΚς Κ ΒΡΙΖΕΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ Κ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ. ΕΔΩ, ΚΥΡΙΕΣ Ε;; ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΕΙΝΑΤΕ 3 ΚΟΥΚΟΙ

      Διαγραφή
  48. Oι φασιστοχουντικοι μπαίνουν και λενε για καλους κακους και άσχημους,
    και θα νόμιζε κανεις οτι η φτώχεια υπαρχει μονο επειδη υπάρχουν ασυνείδητοι,
    και θα πρεπει να βρουμε τους καλους ,που θα ανοίξουν ενα ντουλάπι και θα
    μας δώσουν ταβ χρήματα που μας κρύβουν.....οι κακοι....
    Εδω μιλαμε για αλλο οικονομικό σύστημα ,οχι για προθέσεις ανθρώπων,ενα
    σύστημα που υπερβαίνει το κερδος και τις ανισότητες(τα καταργεί..) και δινει αλλη διάσταση
    στην κοινωνία ,ενα σύστημα που δεν ειναι σαν τον καπιταλισμό, που μας λεει( ο καπιταλισμός)
    πως η οικονομία ειναι "ψυχολογία" ..
    Απίστευτο ,οι ζωες μας στηρίζονται στο "συναίσθημα" που δεν ορίζεται.(απο πολιτικους..
    ορίζεται ομως απο ψυχολόγους,σε κάποιους και απο ψυχιατρουςς).. δημιουργώντας
    ανισότητες που αποσυνθέτουν την κοινωνία ,κάνοντας τους πολιτες της ανταγωνιστές μεταξυ τους..
    Να πω εδω πως πολλοι "σχολιαστές" θα έπρεπε να ειναι υπέρμαχοι του σοσιαλισμού,
    διοτι θα εχουν φτηνό ψυχίατρο ..που θα τους πει αληθεια,για το τι τους συμβαίνει σε μια επίσκεψη....
    Ο Σταλιν σε θυελλώδεις και ανελέητες στιγμες,βρέθηκε σε εναν κυκλώνα και ισως
    να εγιναν και καποια πράγματα απο ανάγκη,, λαθος εκτιμήσεις..κτλ.,
    ομως ο φασισμός εχει συστατικό του στοιχείο την βια και το ψεμα, πανω στους ανθρώπους
    οχι απο αναγκη η" απο καποιο λαθος
    Γιαυτο και πρεπει να εισαι ηλίθιος ακομα και για να τον "πριμοδοτήσεις" ,διοτι εαν εισαι συνειδητά
    οπαδος του εισαι για ζωολογικό κηπο ,,Αν βέβαια καταφέρεις να πείσεις και τα αλλα ζωα..που δεν ριναι
    ευκολόπιστα σαν τους ανθρώπους....Τελικά μερικές φορες χρειάζονται τα ζωα για να σκεφτείς
    να γίνεις άνθρωπος.,


    κουσιατε ναζταροβια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μετα που εγιναν 2-3 συστασεις και προειδοποιησεις οτι τα ανωνυμα σχολια δεν επιτρεπονται, πλεον στο συγκεκριμενο αρθρο τα σβηνω με τη μια(απο ενα σημειο και κατω που ειπα οτι θα σβηνονται για δευτερη φορα) γιατι ειχε παραγινει το κακο.

    Αν τωρα εσεις οι θαρραλεοι φασιστες εισαστε τοσο κοτες που φοβαστε ακομα και ενα nickname να βαλετε για να πειτε την αρλουμπα σας, δεν σας φταιει κανεις, αλλα να ξερετε οτι θα πεφτε ψαλιδι. Λετε που λετε ολοι τις ιδιες αρλουμπες, βαζετε ενα ονομα να ξερουμε ποιος ειναι ποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Λοιπόν, προς τους σ. διαχειριστές του red fly:
    Ποιος ο σκοπός να απαντάς σε εναν φασίστα (συγκαλυμμένο ή οχι) για τα εργα και τις ημερες του χουντικου φασίστα Ντερτιλή; Τι κερδίζεις; Ισα ισα που πολλές φορές κι εμείς μεσα στο αγχος, το θυμό και την ενταση να απαντήσουμε στο φασίστα, πέφτουμε στο επίπεδό του...
    Πόση φαιά ουσία καταναλώθηκε για τα φασισταριά σε τούτη εδώ τη δημοσιευση;
    Στημένο ειναι πολλές φορές το παιχνίδι, ασε που πίσω από εναν φασίστα δεν ξέρεις ποιος/ποιοι κρύβονται...
    Κι επειδή το redflyplanet "αρέσει" εχει μπει ή αρχίζει και μπαίνει στο μάτι πολλών!
    Γι' αυτο, ας το δουν οι διαχειριστές του blog, κάποια θέματα να μη σχολιάζονται καν...


    Συντροφικά,

    Terra libre

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Εγώ νομίζω ότι βασικός κανόνας που πρέπει να τηρείται είναι η πολιτική περί ανωνύμων σχολίων, που μετριάζει κάπως την προσπάθεια κάποιων να "τρολάρουν" τη συζήτηση. Γενικά το τρολάρισμα είναι μία παγίδα που πρέπει να μάθουμε να διακρίνουμε και να αποφεύγουμε.
    Από κει και πέρα, εγώ έχω καταλήξει, ότι η καλύτερη απάντηση, (οχι μόνο στους φασίστες αλλά συνολικά σε αυτούς που δεν συμφωνούν με την πρόταση του ΚΚΕ) είναι να τους ρωτάς τι προτείνουν αυτοί...
    Ούτε φιλοσοφικές συζητήσεις, ούτε ιστορικές διαμάχες. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι τωρινό και είναι πραγματικό. Μετριέται με δυο εκατομμύρια άνεργους και ακόμη περισσότερους πάμφτωχούς εργαζόμενους, μετριέται με τους άστεγους που αυξάνονται και τα παδιά που υποσιτίζονται και λιποθυμούν από την πείνα, μετριέται με ατέλειωτα χαράτσια, με πανάκριβο ρεύμα και πετρέλαιο, μετριέται με όλα αυτά που έχουν γίνει και όλα αυτά που θα γίνουν σε βάρος του δικαιώματος των πλατιών λαϊκών στρωμάτων σε υγεία, παιδεία, αθλητισμό πολιτισμό.
    Ας μας πουν λοιπόν αυτοί, τη ρεαλιστική τους πρόταση για διέξοδο από την κρίση που να συμφέρει το λαό. Μπορεί, διάολε, να κάνουμε εμείς λάθος και να έχουν αυτοί δίκιο. Μπορεί αυτοί που τόσα χρόνια έκανα υποκλίσεις στην ιερή αγελάδα (επειδή νόμιζαν ότι την άρμεγαν) της ΕΕ, αυτοί που ψήφιζαν σε ποσοστό 90% ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, οι ψηφοφόροι του "όλοι μαζί τα φάγαμε", αυτοί που δημιούργησαν το πελατειακό κράτος που όλοι τους τώρα χλευάζουν, μπορεί αυτοί να έχουν δίκιο.
    Και μπορεί εμείς, που προειδοποιούσαμε για τον πραγματικό χαρακτήρα της ΕΕ (και μάλιστα σε εποχές δύσκολες, τότε που ως ΕΟΚ μοίραζε λεφτά με τη σέσουλα για να εξαγοράσει λαϊκές μάζες), μπορεί να κάνουμε και τώρα λάθος.
    Όπως λάθος κάναμε όταν λέγαμε ότι η συνθήκη του Μάαστριχτ ήταν η ταφόπλακα των εργατικών κατακτήσεων και η έναρξη μίας βάρβαρης επίθεσης στην εργατική τάξη των λαών της Ευρώπης.
    Όπως λάθος κάναμε όταν λέγαμε ότι η επίθεση στη Σερβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ δεν γινονται για τις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.
    Όπως λάθος κάναμε όταν λέγαμε το 2009 ότι ο Γιωργάκης δεν θα έρθει να μοιράσει τα λεφτά που...υπάρχουν αλλά να επιβάλλει ακόμη σκληρότερες πολιτικές. Ευτυχώς το 45% του πάνσοφου λαού δεν έκανε το λάθος να παρασυρθεί απ' την καταστροφολογία του ΚΚΕ και η πραγματικότητα τους επιβεβαίωσε πανηγυρικά με την υπογραφή του μνημονιου.

    Μπορεί σύντροφοι και τώρα να κάνουμε λάθος. Και ο no name personality (που τα στατιστικά λένε ότι σίγουρα έχει ψηφίσει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και η λογική λέει ότι τώρα ψηφίζει χρυσή αυγη) να έχει δίκιο.
    Μοιράσου λοιπόν, ω πάνσοφε γέροντα με το ψευδώνυμο "προσωπικότητα χωρίς όνομα" (αν καλύτερα σου πηγαίνει το "όνομα χωρίς προσωπικότητα") τη λύση των προβλημάτων του λαού και της χώρας, πες μας την πρότασή σου που εξασφαλίζει σε μας και τα παιδιά μας ένα μέλλον φωτεινό, με προκοπή, ευημερία και ειρήνη, με δουλειά για όλους, με εξασφαλισμένη την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, χωρίς πορνεία, ναρκωτικά, εγκληματικότητα. Πες μας τη λύση, (αφού θεωρείς ότι η πρόταση του ΚΚΕ δεν σε καλύπτει) και εγώ προσωπικά, αν μου αποδείξεις με ατράνταχτα στοιχεία ότι είναι ρεαλιστική θα σε ακολουθήσω την επόμενη στιγμή.
    Άλλά αν δεν τα καταφέρεις (εγώ θα έλεγα ότι είναι μάταιος κόπος να προσπαθήσεις καν)
    θα πρέπει να παραδεχτείς ότι ή πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ που δίνει ολοκληρωμένη λύση στα σημερινά προβλήματα που και εσύ αντιμετωπίζεις. (Εκτός κι αν είσαι μεγαλοκαπιταλιστής, αν και σε κόβω για μικροαστούλη με την ανάλογα διαμορφωμένη συνείδηση: η πάρτη μου κι άλλοι να παν να γ@&^θουν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Δυστυχώς Poe

    η εικόνα στον σχολιασμό ήταν απαράδεκτη όσον αφορά τους στοιχιώδεις κανόνες σχολιασμού του μπλογκ.

    Άλλο πράγμα η απάντηση σε απόψεις ή κριτικές, ακόμα και εαν είναι ανόητες ή προβοκατόρικες ή συκοφαντικές ...
    και άλλο πράγμα η ανταλλαγή χαρακτηρισμών.

    "Έφυγαν" με ευθύνη μου, 20 σχόλια τα οποία περιείχαν στείρα ανταλλαγή χαρακτηρισμών.

    ΥΓ
    Εξάλλου δεν χρειάζεται να αφήνεις ή να απαντάς στους πιθηκισμούς ενός φασίστα. Ξέρουμε το επίπεδό του και χωρίς να τον δούμε εν δράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Poe για άλλη μια φορά σε συγχαίρω για την ψυχραιμία σου και τις μεστές απαντήσεις σου. Θεωρώ ότι πολύ καλά έκανες και απάντησες με ηρεμία και επιχειρήματα, γιατί όντως διαβάζουν πολλοί που δεν συμμετέχουν σε σχολιασμούς, αλλά ακούνε όλες αυτές τις εξυπνάδες (και όχι μόνο από φασίστες, αλλά και από αριστερούληδες). έτσι τους δόθηκε η ευκαιρεία να ακούσουν την αλήθεια και από σένα και από άλλους σφους και να μπορούν να απαντήσουν ή να δουν την αλήθεια για τον εαυτό τους. Δεν απαντάμε σ αυτούς δίνουμε επιχειρήματα στα άτομα που σκέπτονται και θέλουν να μάθουν την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα εριξα και εγω κανα δυο μπινελικια γιατι εχασα την υπομονη μου μη νομιζεις

      Ευχαριστω παντως για τα καλα σου λογια, ειμαι της ιδιας αποψης, οτι τα σχολια δεν γραφονται για τους πορωμενους αλλα για εκεινους που αναζητουν πραγματικα απαντησεις στους προβληματισμους τους.

      Διαγραφή
    2. Poe και εγώ με τη σειρά μου θα δώσω συγχαρητήρια σε σένα και στα υπόλοιπα παλικάρια, που μπαίνετε στη διαδικασία και απαντάτε τεκμηριωμένα και σοβαρά στον κάθε σχολιαστή, ανεξαρτήτως προέλευσης.

      Προσωπικά μιλώντας, εγώ θεωρώ ότι με έχουν βοηθήσει πολύ τα σχόλια/λινκς/κλπ σας στο να ψάξω εξειδικευμένα ζητήματα ή ξεχασμένες απορίες μου και πιστεύω ότι δεν είμαι ο μόνος που επωφελούμαι από αυτή τη διαδικασία. Χωρίς να υποτιμώ κανένα άρθρο σε αυτό το site, πολλές φορές στους σχολιασμούς έχω βρει διαμάντια σκέψης (όπως ανέφερα και σε παραπάνω σχόλιο μου).

      - Άρης

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστουμε φιλε Αρη, σιγουρα και εγω και οι υπολοιποι σχολιαστες και συντακτες χαιρομαστε να βλεπουμε οτι οι προσπαθειες μας πιανουν τοπο.

      Διαγραφή
  54. μία μέρα δεν μπήκα να δώ,και έγινε σφαγή...για να επανέρθουμε στο αρχικό θέμα,μετά τις απαραίτητες εμφανίσεις των "γνήσιων" ιστορικών,ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Poe,
    μπράβο για το κουράγιο σου να απαντάς σε σχόλια με διαφορετική γνώμη (ακόμα και αν το επίπεδο τους είναι χαμηλό και περισσότερο καταλήγουν σε αρνητικό διάλογο, παρά διαμορφώνουν μια εποικοδομητική συζήτηση).

    Είναι η γνώμη μου ότι ένα site σαν το RFP, δεν πρέπει να λειτουργεί σαν μια online μπροσούρα μόνο για κομμουνιστές, γιατί είναι τουλάχιστον βαρετό να δημοσιεύεις κάποιο άρθρο και από κάτω να γράφονται σχόλια του τύπου ‘ωραία τα λες', 'μαζί σου, σύντροφε’, 'ζήτω το κόμμα’ κτλ. Αντίθετα, θα παρακολουθήσω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μια αντιπαράθεση για κάποιο θέμα με επιχειρήματα, ορθό λόγο με ένταση ίσως, αλλά χωρίς χυδαιότητες και η πιο μεγάλη ‘μαγκιά’ θα είναι να βάλεις τον φορέα μιας άλλης άποψης να αναθεωρήσει τα λεγόμενα του, ενώ στην καλύτερη περίπτωση απαλλαγμένος από εμπάθειες και προκαταλήψεις ο συνομιλητής σου ίσως και να προσχωρήσει στον δικό σου χώρο. Εν τέλει, από τα σχόλια που απλά ‘ευλογούμε τα γένια μας', χίλιες φορές προτιμώ έναν ώριμο διαξιφισμό απόψεων αρκεί να μην ξεφεύγουμε, αν και απ όσο διαπιστώνω οι περισσότεροι ‘αντίλογοι’ είναι πνιγμένοι στο τυφλό μίσος και την ημιμάθεια, κάτι που δυσκολεύει σίγουρα τον διάλογο.

    Έχοντας λοιπόν την εντύπωση ότι έχω απέναντι μου έναν συνομιλητή που μπορεί να υποστηρίξει αυτά που γράφει, θα ξεδιπλώσω την κριτική μου για κάποια θέματα στην πορεία του κομμουνιστικού κινήματος με βάση τις προηγούμενες δημοσιεύσεις και θα ήθελα κάποιες απαντήσεις που θα διαφωτίσουν περισσότερο τα θέματα και από τις δυο πλευρές:

    1) Ξεκινώ δυστυχώς με μια αναδρομή στο παρελθόν (και λέω δυστυχώς, γιατί ακόμα και μετά από τόσο χρόνια, η Ελλάδα (η χώρα που γέννησε την ιστορική καταγραφή) και οι ιστορικοί της παραμένουν ανίκανοι να αποδώσουν την ιστορική αλήθεια και ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του αυθαίρετα, ανάλογα με ποιο κόμμα υποστηρίζει .

    Παρατήρησα λοιπόν ότι αναφέρεται συνέχεια το σύμφωνο Molotov–Ribbentrop ως η μέγιστη απόδειξη ότι ο Stalin και ο Hitler ήταν 'συνεταιράκια’ στον πόλεμο, τουλάχιστον στην αρχή. Για να ξεμπερδεύουμε με αυτή την κουταμάρα, το Σύμφωνο αυτό για την εποχή που έγινε ήταν καλό και για τις δυο πλευρές αλλά και για την κατάληξη του πολέμου, όπου ναι μεν ο Hitler θωράκισε για λίγο καιρό έστω το Ανατολικό μέτωπο, αλλά και ο Stalin βρήκε πολύτιμο χρόνο για να εκμοντερνίσει τον Κόκκινο στρατό και να ετοιμαστεί καλύτερα στην αναμενόμενη επίθεση της Wehrmacht στην Σοβιετική Ένωση. Ήταν μια έξυπνη κίνηση στρατηγικής σημασίας από τον Stalin, που ωφέλησε πιο πολύ τον Σοβιετικό στρατό και συνέβαλε στην τελική νίκη τον συμμάχων όπως και να έχει. Τώρα, γιατί αυτό το Σύμφωνο γίνεται μπαντιέρα για τους επικριτές του Stalin, είναι δικό τους πρόβλημα. Πάμε όμως παρακάτω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ...Συνεχεια

    Τελειώνει ο πόλεμος και οι νικητές Σύμμαχοι μοιράζουν την Ευρώπη. Όσο για την καταλεηλατημένη χώρα μας, αποφασίζεται ανεπίσημα στις 9 Οκτωβρίου του 1944 μεταξύ Stalin και Churchill, η παραμονή της Ελλάδας στις δυτικές δυνάμεις ενώ ο κόκκινος στρατός θα εξαντλούσε την επιρροή του στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες.

    Έτσι ακριβώς και έγινε και ο δυστυχώς ο λαός χωρίς να ερωτηθεί ποτέ, υπέστη όλη την βία και τις εμφυλιακές καταστάσεις πριν καν προλάβει να χαρεί την αποχώρηση της γερμανικής μπότας, βιώνοντας μια τραγική κατάσταση όπου άλλοι περίμεναν να τους σώσει ο Κόκκινος στρατός, άλλοι ο Βρετανικός, άλλοι βγήκαν στα βουνά για την δική τους επανάσταση και κάποιο άλλοι προσπαθούσαν να σωθούν από όλους τους παραπάνω. Ακολουθούν και τα Δεκεμβριανά όπου πεθαίνουν από ελληνικά χεριά άνθρωποι που σώθηκαν από την πείνα της κατοχής( τραγικό) και μετά έρχεται και η Συμφωνία της Βάρκιζας όπου η τότε φιλοσοβιετική ηγεσία του ΚΚΕ και με την πάντα σύμφωνη γνώμη της Μόσχας υπογράφει -κόντρα σε κάθε στρατιωτική και τακτικιστική λογική- τον αφοπλισμό ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και βάζει ταφόπλακα στις ελπίδες του λαού για ένα Κομμουνιστικό καθεστώς.

    Τα ερωτήματα που γεννιούνται από αυτά τα γεγονότα είναι τα εξής:

    Είναι θεμιτό να επικροτείται ακόμα και σήμερα ο Stalin -για τα ελληνικά θέματα-από τους αγωνιστές της Αριστεράς, όταν ήταν ο ίδιος που ‘πούλησε ’ την Ελλάδα στους Δυτικούς;

    Ο Σκόμπι και ο Αγγλικός στρατός ήταν οι ‘δυνάστες του λαού’ όταν απλώς κάνανε πράξη αυτά που είχε συμφωνήσει ο Churchill με τον Σοβιετικό ομόλογό του, ενώ ο ίδιος μέσω της ηγεσίας του ΚΚΕ έκανε ότι μπορούσε για να αποτρέψει να καταληφτεί η πρωτεύουσα από το ΕΑΜ -ΕΛΑΣ, ενώ ένα σπουδαίο στέλεχος, ο Άρης Βελουχιώτης που αντιλήφτηκε νωρίς ότι έχει ξεπουληθεί το παιχνίδι, έφυγε από το Κόμμα με λύπη και ατιμωτικά. Ποιος ήταν στην πραγματικότητα ο υπεύθυνος για αυτά τα θλιβερά συμβάντα οι Άγγλοι ή οι Σταλινικοί ;

    Και επιπλέον, πιστεύετε γενικότερα ότι έχει θετικό πρόσημο η επιρροή και επίδραση του Σταλινισμού στις πρακτικές του Κόμματος, όπου κάθε αγωνιστής που πήγαινε να απαγκιστρωθεί από την Σοβιετική εποπτεία και να εξορθολογήσει τις λειτουργίες του Ελληνικού Κομμουνιστικού Κόμματος κατέληγε να καταδίδεται ως ‘όργανο της ασφάλειας’, ‘προδότης’, ‘τυχοδιωκτικό στοιχείο’ και άλλοι γνωστοί αφορισμοί, ακόμα και εάν η κριτική γινόταν με τις καλύτερες προθέσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς, πιστεύεις πως το παραπάνω,
      αποτελεί απάντηση που σχετίζεται με το θέμα ?

      Δεύτερον, θεωρείς πως κάποιος πρέπει να απαντήσει στις ερωτήσεις σου, απο την στιγμή που αυτές προκύπτουν απο λανθασμένες παραδοχές & πληροφορίες σχετικά με τα γεγονότα της εποχής ? Όπως για παράδειγμα πως ο Στάλιν μοίρασε τον κόσμο σε μια κούτα απο τσιγάρα.

      Τρίτον, θεωρείς αδύνατο να σου διαφεύγουν ορισμένα σημαντικά στοιχεία, που σε οδηγούν στις λάνθασμένες παραδοχές ? Όπως για παράδειγμα, το Manhattan Project.

      Διαγραφή
  57. Το θέμα που θέτω προφανώς είναι άσχετο με το αρχικό άρθρο, αλλα και η κλιμάκωση των σχολίων για αυτη τη νεκρολογία, μόνο στην Οκτωβριανή επανάσταση δεν έφτασε. Συζήτηση κάνουμε και είπα να ξεκινήσω από το παρελθόν για να καταλήξω και στα σημερινά -και ίσως και πιο σημαντικά- θέματα.

    Όσον αφορά για κάποια 'κούτα από τσιγάρα' που λες, δεν ξέρω από που άντλησες το στοιχείο αυτό, εγώ αναφέρομαι σε μια συμφωνία που δεν έχει διαψευστεί οτι έγινε και βλέπουμε ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν ακριβώς όπως συμφωνήθηκαν. Αλλά και πάλι, άμα θες μπορούμε να διαγράψουμε εντελώς ότι υπήρξε συμφωνία Churchill- Stalin, αλλά τα γεγονότα που ακολούθησαν και οι ενέργειες που κλιμακώθηκαν, είτε το θέλουμε είτε όχι, μας διαψεύδουν, αλλιώς πως μπορεί να δικαιολογηθεί η Βάρκιζα και γενικότερα η ξαφνική υποχώρηση του ΕΑΜ;

    Το τρίτο κομμάτι της ένσταση σου, είναι και το πιο ενδιαφέρον, για αυτό και άνοιξα το θέμα αυτό για να ανταλλάξουμε πληροφορίες και να υπάρξει μια αντικειμενικότερη οπτική στα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνωμη μονο δυο ερωτησεις

      Πρωτον τι ηταν αυτο που εκανε τον Σταλιν να μην θελει να εχει αλλη μια Σοσιαλιστικη χωρα δεμενη στο αρμα της Σοβιετικης Ενωσης;;;

      Και κατα την γνωμη σου η ιδρυση του δημοκρατικου στρατου που ακυρωνει στην πραξη την Βαρκιζα, δεν ακυρωνει και τον ισχυρισμο σου για την Γιαλτα;

      Αποψη μου για την Γιαλτα ειναι παντως οτι οπως εγιναν τα πραγματα μετα απο αυτην ηταν αντανακλαση των επιθυμιων των Ιμπεριαλιστικων δυναμενων και οχι της Σοβιετικης Ενωσης.

      kagemusha

      Διαγραφή
    2. Δεν με κατάλαβες. Δεν θέλω να ανοίξω κουβέντα άσχετη με το θέμα. Για αυτόν τον λόγο έχουμε συνεχή θεματολογία ώστε και οι συζητήσεις να γίνονται στο ανάλογο πλαίσιο.

      Αλλιώς θα ανοίγαμε ένα θέμα και ο καθένας θα έλεγε απο κάτω το μακρύ και το κοντό του.

      Και για το λήξω εκ μέρους μου σε αυτό στο σημείο, ώστε να επανέλθω σε ανάλογες απορίες όταν θα είναι και σχετικές με το θέμα ...

      -Η κούτα με τα τσιγάρα σχετίζεται με τον ίδιο αστικό μύθο που μιλάει για μοίρασμα του κόσμου. Απλά η version αλλάζει.

      - Μέσα στα γεγονότα που μας διαψεύδουν, περικλείεις και το γεγονός πως η ΕΣΣΔ τροφοδότησε τον ΔΣΕ, μέχρι που ο Τίτο το 48 έκλεισε τα σύνορα ? Γιατί άραγε, αφού είχε μοιράσει τον κόσμο, συνέχισε να τροφοδοτεί τους Έλληνες αντάρτες ?

      - Ο Κόκκινος Στρατός δεν είχε καμία δικαιολογία να μπει μετα την λήξη του πολέμου σε μια "απελευθερωμένη" χώρα. Ειδάλλως μετά την λήξη του 2ου παγκοσμίου, θα είχαμε και την εκκίνηση του 3ου. Μόνοι τους λοιπόν οι Έλληνες, έπρεπε να καθορίσουν την κοινωνική τους οργάνωση.

      Εαν αυτό κρίνεται ως αποδεικτικό "μοιράσματος", τότε φταίει η οπτική γωνία.

      Διαγραφή
  58. Ρε συ πρωην 6.01
    Αρχίζεις δείχνοντας ποσο η ελευθερία της σκεψης σου ,εχει χάσει καθε επαφη
    με την ιδια την ελευθερία ,κανεις δεν περιμένει να τον σώσει κανένας ,ουτε
    κόκκινος ουτε κίτρινος ουτε μπλε ..αν δεν το θελεις και μπορείς ο ιδιος...
    Πολλα μπορεί να πει κανεις και για την βαρκιζα και για ολη αυτη την δραματική
    αλλα και ηρωική περίοδο ,οπως συμβαίνει σε αυτες τις περιπτώσεις ,γνωστα και
    πολυ ειπωμένα ,,απο την απίστευτη προδοσία των λεκέδων της αστικης ταξης
    μεχρι και την κυριαρχία των Άγγλων στην Μεσόγειο που θα σε στραγγάλιζε ,οπως
    σε στραγγάλισε στην κατοχη,, μια και η πείνα προήλθε 70% απο τους Αγγλους
    και 30% απο τους Ναζι...
    Το ποιο εντυπωσιακό για εμενα ειναι ποσο νομιμοποιημένοι ειναι οι ιμπεριαλιστές/εκμεταλλευτές
    στις συνειδήσεις κάποιων,, σε βαθμο να δέχονται τις εγκληματικές τους πράξεις ,αλλα
    να μην δίνουν το παραμικρό ελαφρυντικό στους κομμουνιστές...ακομα και οταν δεν εχουν
    άμεσα την ευθύνη...
    Ζηστε σαν δούλοι αφου το θέλετε ,εσεις δεν σώνεστε με τίποτα...
    Περιμένετε να διαπραγματευτεί ο Αλέξης με τους παγκόσμιους κατσαπλιαδες και να του πούνε
    yes ...

    κουσιατε ναζταροβια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο να υποπτευόμαστε τα πάντα και να μην μπορούμε ούτε να συζητήσουμε χωρίς να καταδικάζουμε οποιαδήποτε κριτική.

      Ποιος είπε ότι οι Άγγλοι δεν εγκλημάτησαν (και) κατά τις Ελλάδας , ότι δεν δημιούργησαν υποτακτικούς και ακόμα περισσότερο τους δοσίλογους της κατοχής τους προήγαγαν σε θεματοφύλακες της δήθεν Δημοκρατίας; Γνωστά αυτά και όποιος τα αρνείται απλά προσβάλει την νοημοσύνη μας.

      Όμως εγώ άλλο θέμα έβαλα και μίλησα για 'αντίληψη συμπεριφορών' όπως αυτή στην οποία μόλις προέβης: σου θέτω ενα προβληματισμό οπως το‘εάν στην τελική ο Σταλινισμός έκανε καλό στο Κόμμα’ και εσύ με κατατάσσεις αμέσως σε ιμπεριαλιστή/χαφιέ/πουλημένο/(και το χειρότερο)σιριζαιο.

      Όποια συμβουλή, κριτική, νέα πρόταση υπάρχει από κάποιους για να οργανωθούμε καλύτερα, αποτελεσματικότερα στον όλεθρο της πενίας και της εξαθλίωσης που μαστίζει τους ταξικούς αδελφούς μας, αντιμετωπίζεται με επιφυλακτικότητα και υποψία από την πεφωτισμένη ηγεσία και τους μαθητές της, μην τυχών ξεφύγουμε από τις σταλινικές διδαχές.

      Όπως και να έχει πάντως, ο Σπόρος έχει ανθίσει εδώ και καιρό και κάποια στιγμή, οι αλλαγές που θα έρθουν, ελπίζω, όντως να ελευθερώσουν κάποια μυαλά και να έχουν καλύτερη αντίληψη και επανατοποθέτηση στο 'Τι να κάνουμε’

      Διαγραφή
  59. οπώς ειπέ και Ο ΦΙΝΤΕΛ ’’έχουμε πουτάνες αλλά με τουλάχιστόν με πτυχίο’’
    επεξήγηση δεν έχουμε πουτάνες απο ανάγκη αλλά απο επιλογή
    2ον ο Τσάβες στην Κούβα σε δημοσιο νοσοκομείο εχεί θεραπευτεί απο καρκινο και οξύ πνευμονικό ιδημά σε νοσοκομείο της ελλάδας θα αναγκαζόταν να μετακομίσει σε ιδιωτικο θεραπευτήριο και να πληρώσει 300.000 αφήστε την κουβά λοιπόν ησυχή και συνεχιστε να κυβερνειτε με ματ και εκαμ αλλιώς δεν πείθετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Βασικα τι σημαινει μοιρασαν τον κοσμο;
    Επρεπε ο Σταλιν να πει τι; Η ελλαδα ειναι δικη μου ερχομαι και την παιρνω;
    Αν το ΚΚΕ κατάφερνε να κατακτήσει την εξουσια και ζητουσε την βοηθεια του Σταλιν για να πολεμησει την αντεπανασταση και αυτος δεν την εδινε τοτε θα μπορουσε να ειπωθει κατι.

    Χωρις να ειμαι ειδικος επι του θεμματος, την Γερμανια μοιρασανε, τωρα το που ειχε επιρροη η καθε υπερδυναμη αυτο ειναι αλλο θεμα και δεν αποφασιζεται σε μια συναντηση μεταξυ αρχηγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οταν λεω το ΚΚΕ, εννοω το ΚΚΕ με τη βοηθεια του λαου, γιατι χωρις αυτον δεν κατακταται καμια εξουσια.

      Διαγραφή
    2. Poe, δεν μοίρασαν την Γερμανία. Η συμφωνία του Πότσνταμ ήταν σαφεστατη. ΜΙΑ Γερμανία.

      Άλλο εαν οι Αμερικάνοι μετασχημάτισαν τις ζώνες στρατιωτικού ελέγχου (που κατείχαν οι ίδιοι, οι Αγγλοι και οι Γάλλοι) ... σε ανεξάρτητο κράτος.

      Διαγραφή
    3. Ναι επειδη εχω και εγω ψιλομεσανυχτα στο συγκεκριμμενο ζητημα για αυτο εβαλα μετα το λινκ απο το Ριζοσπαστη.

      Διαγραφή
  61. Λοιπον για να μην λεω εγω λογια του αερα εψαξα και βρηκα σχετικο και πιο αναλυτικο αρθρο απο τον Ριζοσπαστη

    http://www.rizospastis.gr/story.do?id=1139462&textCriteriaClause=%2B%CE%A3%CE%A5%CE%9C%CE%A6%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91+%2B%CE%A4%CE%97%CE%A3+%2B%CE%93%CE%99%CE%91%CE%9B%CE%A4%CE%91%CE%A3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Πρωην
    δεν εισαι σωστος ,εσυ πρώτα χαρακτήρισες πολλούς πχ "Σταλινικούς"
    τι ειναι ο Σταλινικος ,καποια ιδεολογία ,γρίπη φυσικό φαινόμενο ,και γιατί....Ανθρωπος
    της εποχής του ηταν ,επαναστάτης για εμένα,,που ακομα στοιχειώνει τα όνειρα των αστων,
    ξερεις κανεναν αλλον που να τον μνημονεύουν αυτοι οι καθώς πρέπει κυριοι,, που στον 21ο αιωνα
    εχουν κανιβαλισει και συνεχίζουν τους λαους..?
    Επίσης δεν ειναι αναγκη να γυρίσουμε πανω απο μισό αιώνα πισω ωστε να
    κανουμε αναγωγές στο σήμερα..
    Απο εκει και περα αυτα που λες εχουν ονομα ,αιτίες και πιθανόν λυση....Για ολα
    αυτα δεν αρκει η αφαίρεση και οι καλες σου προθέσεις....Τι να συζητήσουμε δηλαδή, και
    με ποιους ,ολοι το ιδιο είμαστε στον τουτο τον κοσμάκη.
    Δεν βοηθάς την κουβέντα οσο παραμένεις αόριστος,,γίνε συγκεκριμένος και τα παιδια
    θα εχουν διάθεση για διάλογο, χωρις απαραίτητα να συμφωνείται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο σφος Στάλιν ''ζει'' και σπέρνει εφιάλτες σε καπιταλιστές οπορτουνιστές αριστεριστές και κάθε λογής αντεπαναστάτες..

      GIORGIO LAZER

      Διαγραφή
  63. Ενα πραγμα μονο
    Ολα αυτα ειναι πολυ σημαντικα και πρεπει να συζητιονται
    Εμενα δεν με χαλαει αυτου του ειδους η κουβεντα εστω και αν ξεφυγαμε απο το θέμα, κατι που μπορει να γινει με ομαλο ή λιγοτερο ομαλο τροπο(εδω ξεκινησε με τρολινγκ).

    Ομως

    Δεν σας φαινεται περιεργο
    που ενω μας εχουν ξεσκισει οριζοντιως
    καθετως
    πλαγιως
    πως ενω ολα τα κομματα μιλανε για θυσιες
    υπερ των επενδυσεων, υπερ του ευρω, υπερ του κεφαλαιου, υπερ της καπιταλιστικης αναπτυξης τυπου ινδιας και κινας, υπερ του ξεπουληματος εμψυχων και αψυχων

    και υπαρχει ενα κομμα
    που μιλαει
    να παρει ο λαος την εξουσια στα χερια του
    να χειραφετηθει
    που δειχνει ενα δρομο αναπτυξης για τον λαο

    και παρολα αυτα
    οποτε η κουβεντα παει σε αυτην την χειραφετηση, την λαικη εξουσια, την σοσιαλιστικη οικοδομηση

    αντι να καταπιαστει ο λαος με τα τι και τα πως της σοσιαλιστικης οικοδομησης και της λαικης εξουσιας

    καποιος ριχνει την μπαλα στην εξεδρα και βαζει μπροστα τον Σταλιν

    Δηλαδη ο Σταλιν πειραξε τον ελληνικο λαο απο τον ταφο του; Αυτος φταιει για την καταντια μας; Ο Σταλιν δεν θα επρεπε να τρομαζει τον λαο, θα επρεπε, και τρομαζει κιολας, τους καπιταλιστες, εστω και νεκρος, γιατι εκπροσωπει κατι που θα τους ξαποστειλει. Το να γινονται οι φοβοι τον καπιταλιστων φοβοι του λαου, ειναι οτι χειροτερο για τον λαο. Δεν μπορει να ανυσηχει ο λαος για τα ιδια πραγματα που ανυσηχει ο Ροκφελερ πως να το κανουμε, κι ομως τον εχουν πεισει και ανυσηχει...

    Ο λαος πρεπει να βαλει το κεφαλι του να λειτουργησει και να σκεφτει αν υπαρχει διεξοδος απο αυτον τον καπιταλιστιο εφιαλτη και ποια ειναι αυτη. Να ξεκολησει απο την πλυση εγκεφαλου περι Σταλιν κλπ και να κανει το βημα παραπερα να μελετησει την προταση του ΚΚΕ. Ποσοι την εχουν μελετησει αληθεια;

    Συνεχιζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Μηπως πισω απο τον Σταλιν και την εξισωση κομμουνισμου ναζισμου ο κοσμος κρυβει την αμηχανια του, τις αναστολες του, την φοβια του να αντιμετωπισει το συστημα στα ισα; Η, ακομα χειροτερα, πιστευει οτι καποτε τα πραγματα θα πανε καλα χωρις αυτον για αυτον; Ελπιζει οτι μπορει να συμβαδιζουν τα συμφεροντα του λαου με τα συμφεροντα της πλουτοκρατιας; Ελπιζει οτι μπορει να βγει κατι καλο απο τα ταξιδια των ηγετων του στις ΗΠΑ τη Γερμανια και στο Καταρ;

    Μπορει δηλαδη να ειναι εχθρος του το ΚΚε και να μην ειναι εκεινοι που ψηφιζει και εκεινει το εκλαμβανουν οτι τους "δινει την εντολη" να πανε στο καταρ, τις ηπα, την γερμανια να υποθηκευσουν το μελλον του. Αυτοι που καταστελουν καθε απεργια, που στελνουν στα δικαστηρια τους αγωνιστες; Αυτοι ειναι οι φιλοι του;

    Και εχθρος του ειναι ο Σταλιν;
    Αυτο τον απασχολει σημερα τον ελληνα; Το ποσους σκωτωσε ο σταλιν και γιατι; Και αν τον απασχολει, απο που περιμενει να μαθει την αληθεια, απο εκεινους που εχουν κλεψεις το μελλον της ανθρωποτητας;

    Και για να τελειωνουν τα παραμμυθακια
    η Σ.Ε δεν ηταν ο Σταλιν, η Σ.Ε ηταν ο λαος της με τα καλα του και με τα κακα του. Ο Σταλιν δεν εκανε του κεφαλιου του, υπηρχε κομμουνιστικο κομμα, υπηρχε λαος, υπηρχαν δημοκρατικες διαδικασιες.

    Η εξουσια, ακομα και στον καπιταλισμο, πηγαζει απο τον λαο ετσι και αλλιως, το ζητημα ειναι αν αυτος ο λαος υποτασσεται σε νταβατζηδες η οχι και αν δινει εξουσια σε κορακια η οχι. Το ζητημα ειναι αν αυτος ο λαος εχει ελεγχο πανω στον κοινωνικο πλουτο η αν του κλεβουν τη δυναμη του οι πλουτοκρατες, οι φεουδαρχες, οι βασιλιαδες κλπκλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ας σκεφτει ο λαος τι εγκλημα διαπραττει εναντια στον εαυτο του
    οταν εχουν πετυχει να τον κανουν, οχι να σκεφτεται το δικο του μελλον, αλλα να μενει κολλημενος με ενα φτιαχτο παρελθον και ενα εφιαλτικο παρον.

    Ας ξεκολλησει ο κοσμος απο την σταλινοτρομοκρατια του συστηματος, ας μην βρισκει προφαση τον σταλιν καθε φορα που του ζητειται να σκεφτει η να αναλαβει τις ευθυνες του και να αγωνιστει. Διαφορετικα, το συστημα εχει μια χαρα καταφερει να τον εχει υποχειριο του.

    Αυτα

    Ισως κατσω να τα βαλω πιο οργανωμενα μετα ολα αυτα να γραψω κανενα σχετικο αρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβως Poe, μεχρι να ερθει η ωρα ο λαος να διαφωνει απλά για τον τροπο που θα έρθει ο σοσιαλισμος,τον τροπο που θα εφαρμοστεί ο σοσιαλισμος, με ποιο ειδος οργανωσης θα χειριστουμε τα μεσα παραγωγης (γιατι για τα συγκεκριμενα ζητηματα η προταση του ΚΚΕ δεν ειναι και η μοναδική εφικτή ή ακόμα καλύτερα μπορεί να τα συζητήσει) ειμαστε ακομα πολύ πίσω, ναζισμός ή ντοπιος καπιταλισμος ή ευροσωσιαλισμός του κεφαλαίου (είτε με συριζα είτε με νδ κτλ)
      Αυτό λέει και το ίδιο το κομμα οταν του θετουν το θεμα συνεργασιας. Συνεργασία με ποιους? ο λαος οριζει τις συνεργασιες, ο λαος επρεπε τωρα να εχει αναδειξει ολες τις σοσιαλιστικες του πεποιθήσεις και να απαιτει αυτες να βρουν κοινο δρομο. Αντ' αυτού ακόμα ψαχνει λύσεις με τη λογική του λιγοτερο κακου, αντι να τα φερει ολα αναποδα και ετσι οπως το παει παλι δε θα παρει τιποτα και παλι χρονο θα χασει.
      νκ

      Διαγραφή
    2. Το ζητημα ειναι οτι τις λυσεις του "λιγοτερο κακου" δεν τις βρισκει καν ο ιδιος, του τις βρισκουν αλλοι

      Διαγραφή
  66. Τις τελευταίες μέρες και για μερικές ακόμη κάνω μερικά μεροκάματα, δουλεύω με ένα συνάδελφο και φίλο από παλιά που είχε πριν κάμποσα χρόνια την ατυχή έμπνευση να ανοίξει δικό του μαγαζί. Χρεωμένος τώρα μέχρι το λαιμό να δουλεύει για προμηθευτές και τράπεζες… Δεν είναι καμιά σπουδαία δουλειά, αλλαγή κουφώματα σε μια μονοκατοικία, αν όχι μέχρι το τέλος της εβδομάδας το πολύ την επόμενη Δευτέρα, Τρίτη θα έχουμε τελειώσει. Μετά πάλι...
    Το εργαστήρι του είναι 7΄ με τα ποδιά από το σπίτι και κάθε πρωί πηγαίνω ποδαράτος αφού περάσω πρώτα από ένα φούρνο που κάνει καταπληκτικό ψωμί και κουλούρια.
    Σήμερα λοιπών στο δρόμο για τη δουλειά μου φάνηκε παράξενο που εκείνη η απαίσια μυρωδιά από τις σόμπες που καίει ο κοσμάκης για να ζεσταθεί και που όλες αυτές τις μέρες μου κάνει παρέα σε όλη τη διαδρομή είχε εντελώς εξαφανιστεί! Απόδωσα το φαινόμενο στο βαρδάρη ως που μπαίνοντας εδώ έμαθα για το θάνατο του Ντερτιλή. Τελικά σε πείσμα των καπιταλιστών και των μπράβων τους, των υποτακτικών τους, αργά και βασανιστικά αλλά νομοτελειακά, ο τόπος αυτός ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ξεβρομίζει!
    Ευλαβικά να αποθέσω και εγώ με τη σειρά μου, σκατά στο τάφο του βασανιστή και δήμιου του λαού, προδότη της πατρίδας, αμερικανοτσολιά, φασίστα Ντερτιλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. να πω και εγω την γνωμη μου...
    θεωρω οτι δεν θα επρεπε να μπει καν ως ειδηση τo γεγονος οτι το συγκεκριμενο δειγμα του homo erectus μας αφησε χρονους.
    οι περισσοτεροι την ξεραμε και δεν χρειαζεται να πω πως νοιωσαμε. οσοι δεν το ηξεραν, δεν εγιναν σοφοτεροι σε κατι εκτος απο την αναφορα στο αρθρο του μπογιοπουλου που μιλαει για το πασοκ και πως προσπαθουσε να εξαγνισει αυτη την φαρα -και δεν ηταν ο μονος- επομενως νομιζω οτι ηταν αναμενωμενο οτι οι αμοιβαδες θα μπαινανε να απαντησουν και θα γινοτανε χαμος. δωθηκαν απαντησεις σωστες που χαθηκαν στον ογκο της αντιδρασης που σηκωθηκε απο τα γραπτα;;;;!!!!! των αμοιβαδων. πιστευω οτι το ποιος ειναι και τι εκπροσωπει φανηκε απο την στιχομυθια του redfly

    "Πρόσεχε τώρα που πλάκωσε η πείνα στην Ελλάδα, μην αρχίσουμε να τρώμε χρυσαυγίτες για πρωινό.

    Ξέρεις εμείς οι κουμουνισταί γουστάρουμε να τρώμε κρέας φασιστοειδών, επειδή ακριβώς έχουν και υψηλό δείκτη iq ....
    Ανώνυμος29 Ιανουαρίου 2013 - 11:13 μ.μ.

    χα χα παραδεχεσαι λοιπον την φυση σου. καννιβαλλος βλακας."

    το γεγονος οτι οι αμοιβαδες στρατολογουν σε λουμπεν στοιχεια, ανθρωπους (λεμε τωρα) του κοινου ποινικου και βαπορακια, πρεπει να μας κανουν να εχουμε ανοιχτα τα ματια μας.
    εγω τους λυπαμαι παντως, φανταζεστε πως πρεπει να ειναι να εισαι το παιδι της σφαλιαρας (κυριολεκτικα και νοητικα) και ξαφνικα να σου δινει καποιος την ευκαιρια, με την ντοπα για το φουσκωμα, το νταηλικι απο τις πολεμικες τεχνες και καλα και καποια στιγμη να ανακαλυπτεις οτι ολα αυτα σου κοστισαν την ψυχη σου; γιατι σε καποιους απο αυτους κατι εχει μεινει μεσα τους. εγω δεν θα ηθελα ποτε να καταληξω ετσι.
    Υ.Γ. ενα πραγμα θα απαντησω μονο. ο χιτλερ για να επιτεθει στη ΕΣΣΔ το εκανε με 400 δικες του μεραρχιες και καμια 80ρια απο τους δορυφορους και τα βαλκανια μεσα. η μονη χωρα που δεν ειχε ηταν η ελλαδα και η ελλαδα με μπροσταρη το ΕΑΜ, με απεργια (το ακουτε τσυριζαιοι) εμποδισε την αποστολη εργατων στα γερμανικα εργοστασια στην κατοχη, την κατοχη την ξερετε; την εννοια της λεξης; σε εσας το λεω μονοκυταροι οργανισμοι. για να επανελθω. στην ελλαδα για να την καταλαβει και να την συντηρει χρησιμοποιησε 40. το 1/100 συν οτι η αερομεταφερομενη που καταστραφηκε στην κρητη δεν ειχε ποτε σκοπο να χρησιμοποιηθει στην ΕΣΣΔ αλλα σε νησι......την πατριδα των led zeppelin λεω. επισης η κρητη αλλα και η ελλαδα στρατηγικα παιζανε ρολο για την μεση ανατολη και την κυριαρχια των αποικιων της αγγλιας στις πετρελαιοπηγες του ιρακ. το αφρικα κορπς του ρομελ εχασε ουσιαστικα απο καυσιμα. καμια στρατηγικη αξια για την επιθεση στην ΕΣΣΔ.
    υπηρχαν και αλλοι λογοι που δεν μπορουσε ο χιτλερ να αρχισει των αστραπιαιο πολεμο τον απριλη και τον μαη στην ΕΣΣΔ. αν και στην ουκρανια μπορει να ειχαν ψιλοστεγνωσει οι λασπες που αμφιβαλλω, στην βαλτικη ομως τον μαη χιονιζει ακομα και ο αστραπιαιος πολεμος θα γινοτανε με ταχυτητα γριας χελωνας.
    πριν λοιπον αναμασησετε αλλη φορα την μπουρδα οτι η ελλαδα εσωσε την ΕΣΣΔ βουτηξτε την γλωσσα στο μυαλο και μετα. το μονο που εσωσε η ελλαδα και η αντισταση του ΕΑΜ ηταν τους αγγλους στην βορεια αφρικη. οσο αναφορα το διεθνες γιατι εσωτερικα εσωσε τον λαο απο την πεινα και ελευθερωσε την χωρα απο τους προγονους των αμοιβαδων.
    υπαρχει ενα ρητο που λεει οτι οι τεξανοι ειναι η ζωντανη αποδειξη οτι οι ινδιανοι πηδουσαν τα βουβαλια. οι αμοιβαδες πρεπει να ειναι η ζωντανη αποδειξη ειτε του παιδιου του σωληνα ειτε οτι οι χουντικοι και οι ναζι το εκαναν με τσιμεντολιθους.
    ειναι οι μοναδικοι ανθρωποι που τρωνε πορτα σαν δωρητες σπερμστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o homo erectus ηταν παππους μου κ δικος σου! δν σου επιτρεπω να τον εξισωνεις με τα πλακακια που εχει στο μπανιο του το mc donalds της ανω κορφοπλαγιας!


      Διαγραφή
    2. 1/10 σωστα,
      οσο για τον trol,μεγαλε εγραψες δεν καταλαβα χρηστό τι ακριβως εννοεις

      Διαγραφή
  68. Αφαιρεθηκε παλι ενα "πακετακι" απο ανωνυμα και υβριστικα σχολια τα οποια εγιναν μετα τις πολλαπλες προειδοποιησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. @Aνώνυμος 30 Ιανουαρίου 3:14 ΝΕΜΕΣΙΣ:Αν απευθύνεσαι σε μένα σου επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς επί δέκα.Συν το γεγονός ότι αναφέρεις την περίπτωση της Ηλένιας Ασημακοπούλου απλά για να θολώσεις τα νερά και να μετατοπίσεις αλλού την κουβέντα αναπαράγωντας γκαιμπελίστικα ψέμματα και συκοφαντίες για τον "μύθο"του Πολυτεχνείου.Πάρε το χαμπάρι,τν τεραστιο,υπερβατικό Λαικό Αντιδικτατορικό ξεσηκωμό και αγώνα,γιαΨωμί,παιδεία,ελευθεριά του πολυτεχνείου του 1973 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να τον ακουμπήσετε μήτε να τον σπιλώσετεανιστόρητα και ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ καθάρματα.Εδώ είναι η λίστα των νεκρών του Πολυτεχνείου από το εθνικο ίδρυμα έρευνας,χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι αγνοούμενοι.http://redflyplanet.blogspot.com/2012/11/blog-post_9964.html Τσακίστε τον Φασισμό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΘΑΥΜΑΑΑΑ!!!!!
    Ημουν δυσκοιλιος και με το που εμαθα οτι ψοφησε ενα ακομα φασιστοειδες με επιασε σκατοπλημυρα....
    ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ ΤΟΥ!

    Θ.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΦΑΣΙΣΤΑΚΟ ;ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΧΘΕΣ ΤΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑ;
    ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΛΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑ ΕΕΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταγματασφαλίτες = δύναμη της Βέρμαχτ.
      Νεκροί ταγματασφαλίτες=απώλειες καταγεγραμμένες στις λίστες νεκρών της Βέρμαχτ.
      Πατριώτες = αγωνιστές οι οποίοι σε όποιο σημείο της γης και αν έδρασαν πολέμησαν φασίστες (ναζήδες ή αποικιοκράτες).
      Χρυσαυγίτες = Νοσταλγοί και λάτρεις των ταγματασφαλιτών, φασίστες παρακρατικοί, φονιάδες φτωχών βιοπαλαιστών, όργανα της κυβερνώσας χούντας, μπράβοι και σκιάχτρα των εργοδοτών, έσχατα απόβλητα εθνικής κλίμακας του εκμεταλλευτικού κόσμου που αργά και βασανιστικά αποχαιρετά τον ιστορικό ορίζοντα της ανθρωπότητας (μπράβο φασίστα, επέλεξες σωστά).

      Βασ. Κ.

      Διαγραφή
    2. Νεκροι (ολοι οι) Χρυσαυγιτες = ενα βημα ακομα στην πορεια της εξελιξης και επιβεβαιωση του Δαρβινου.

      Διαγραφή
    3. γιαννακη βαζεις τα κειμενα στον ορθογραφικο ελεγχο του word και δεν βγαινουν ανορθογραφα;

      Διαγραφή
  72. http://1.bp.blogspot.com/-cImLXZ0bfGI/UQj7TpiUy5I/AAAAAAAAAdo/tBDk47ODqQg/s1600/Katharma.png
    ayto to eidate??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. αναπόδεικτες μπολσεβικηκες βλακείες ήταν και θα ειναι ήρωας ο Ντερτιλής! κουμμουνια απο τους μεγαλύτερους προδότες του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.