23 Ιανουαρίου 2013

Η ...ΜΠΟΧΑ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ...

Ποιος δεν θυμάται την προβοκάτσια του φασιστοναζί, του μετέπειτα δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου; Ήταν λίγο πριν τη φασιστική δικτατορία τής οποίας ηγήθηκε (21-4-1967).Τότε που αυτό το φασιστοειδές, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, είχε ρίξει ζάχαρη σε ντεπόζιτα στρατιωτικών οχημάτων, για να ενοχοποιήσει το ΚΚΕ. Πιο συγκεκριμένα για να ενοχοποιήσει «παράνομο» μηχανισμό τού ΚΚΕ, μια και το «νόμιμο» αστικό κράτος είχε κηρύξει το ΚΚΕ «παράνομο». Ας έρθουμε λοιπόν και στο σήμερα, που μυρίζει-ΒΡΩΜΑΕΙ όμοια με το χτες… =========================

Τι είναι οι τρομοκρατικές ενέργειες με τελευταία την έκρηξη βόμβας στο Mall;;; Ύποπτες…

Σε ποιους προσφέρουν υπηρεσίες;;; Στις αντιδραστικές δυνάμεις και τα κέντρα που επιδιώκουν:
α) Την τρομοκράτηση του λαού.
β) Την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής σε βάρος των αγώνων και των δικαιωμάτων τού λαού.

Τι δεν είναι η ατομική τρομοκρατία;;; Δεν είναι μορφή πάλης και δεν σχετίζεται με τις δράσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος.
(Έχει καταδικαστεί και έχει αποκαλυφθεί ο πραγματικός ρόλος της εδώ και πολλές δεκαετίες).

Τι πρέπει να κάνει ο λαός;;;; Να επιστρατεύσει τη συσσωρευμένη εμπειρία του για να βγάλει σωστά συμπεράσματα.

Τι δεν πρέπει να ξεχνά ο λαός;;; α) Ότι με τέτοιου είδους ενέργειες οργανώθηκαν μεγάλες προβοκάτσιες κατά των λαϊκών αγώνων.
β) Ότι πολλές φορές πίσω από αυτές είναι πολύ πιθανό να κρύβονται μυστικές υπηρεσίες, που υπηρετούν συγκεκριμένους σχεδιασμούς ή εκβιασμούς.
γ) Ότι ξεκαθαρίζονται και λογαριασμοί που σχετίζονται με ανταγωνισμούς επιχειρηματικών ομίλων κ.α.

Στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, τι βρωμερά «παιχνίδια» στήθηκαν και στήνονται στις πλάτες των λαών;;; α) Εξαπολύθηκαν ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Αίμα…
β) Ψηφίστηκαν αντιδραστικοί «τρομονόμοι». Καταστολή…
γ) Υπογράφηκαν συμφωνίες με ΕΕ – ΗΠΑ που νομιμοποιούν το φακέλωμα. Big brother…
δ) Υπογράφηκαν συμφωνίες με ΕΕ – ΗΠΑ που νομιμοποιούν την παραβίαση στοιχειωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων.Aποφασίζομεν και διατάσσομεν…

Κι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, λεηλατούνται πηγές πρώτων υλών στην Αφρική…

Για να δούμε όμως και πώς ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ η κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) τις τελευταίες προβοκάτσιες-τρομοκρατικές ενέργειες.
Τις ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ για να στοχοποιήσει τις δράσεις και τις μορφές πάλης του εργατικού λαϊκού κινήματος, τις απεργίες, τις καταλήψεις κλπ.

Πώς;;;Βάζει στο ίδιο τσουβάλι τις προβοκάτσιες-τρομοκρατικές ενέργειες με τους λαϊκούς αγώνες…
Απαράδεκτη αυτή η «προσπάθεια» της κυβέρνησης και πρέπει να καταδικαστεί!!!
Να καταδικαστεί κάθε(!!!) επιδίωξη να ενοχοποιηθεί η ταξική πάλη, η πολιτική θέση και δράση!
Να καταδικαστεί κάθε(!!!) επιδίωξη να ενοχοποιηθεί η μαζική αγωνιστική δράση, που στρέφεται κατά της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ.
Να καταδικαστεί κάθε(!!!) επιδίωξη να ενοχοποιηθεί η αγωνιστική δράση κατά του καπιταλισμού.

Τι άλλο όμως ξαναεπιχειρείται ύπουλα επ’ «ευκαιρία» των προβοκατόρικων-τρομοκρατικών ενεργειών;;;Η προκλητική και άκρως επικίνδυνη για το λαό, επιστράτευση, από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και άλλους μηχανισμούς του συστήματος, του αντιδραστικού ιδεολογήματος «των δύο άκρων».
Η ταύτιση δηλαδή τής ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» και της δολοφονικής – ρατσιστικής δράσης, που είναι γέννημα του καπιταλιστικού συστήματος, με την πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού από την εργατική τάξη και το λαό.

Τι δεν πρέπει λοιπόν να κάνει ο λαός γενικότερα;;; Να μην κατεβάζει αμάσητο ό,τι του πλασάρουν.
Να μην στέκει στο «περιτύλιγμα».
Να μην ξεχνά να ψάχνει κάτω απ’ τις λέξεις.
Να μην τσιμπάει σε λογύδρια.
Να μην εμπιστεύεται τη «ραδιο-αρβύλα».
Να μην υιοθετεί καμιά πληροφορία χωρίς να τη διασταυρώνει.
Να μην «ακούει» ό,τι του λένε απ’ τις τηλεοράσεις οι καλοταϊσμένοι παπαγάλοι.
Να μην παγιδεύεται σε τηλεοπτικές εκπομπές «κοκορομαχίας».
Να μην παγιδεύεται σε «κοκορομαχίες» τύπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ παλιότερα.
Να μην ξαναπέσει θύμα τής δικομματικής πλεκτάνης τύπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που σήμερα παίζεται με δικομματική φραστική αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ από τη μια και ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη.
Να μην υποκύψει εντέλει, σε κανέναν εκβιασμό και σε τρομοκρατικά διλλήματα, γιατί αν υποκύψει θα τον σέρνουν με χαλκά απ’ τη μύτη.
Κι η «κοκορομαχία» ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ, το χαλκά σφυρηλατεί…

Μια όμως και το θέμα είναι οι προβοκατόρικες τρομοκρατικές ενέργειες, ας κλείσουμε με δυο ρητορικά ερωτήματα.
Τι έχουν κάνει η σημερινή και η χτεσινή κυβέρνηση, για την αποκάλυψη των φονιάδων στη Μαρφίν;;;
Μήπως η κυβέρνηση, ως υπόλογη, πρέπει να δώσει εξηγήσεις στο λαό γιατί ακόμα δεν έχουν αποκαλυφθεί και τιμωρηθεί οι ένοχοι του προβοκατόρικου εγκλήματος στη Μαρφίν το 2010;;;

Όπως αντιλαμβάνεστε, όλα τα προβοκατόρικα-τρομοκρατικά χτυπήματα, στοχεύουν στην επιβολή παραπέρα αντιλαϊκών σχεδίων.
Τι λέτε; Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια;
Μπορούμε!!!
Μπορούμε, γιατί η εργατική τάξη και ο λαός γενικότερα, έχουν τη δύναμη και την ικανότητα να βάλουν φραγμό και να ματαιώσουν κάθε αντιλαϊκό σχέδιο!!!
Πώς;;;
Μην σταματάτε ν’ αναζητάτε την αλήθεια ΕΔΩ και θα μπει το νερό στ’ αυλάκι…

(Από την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου τής ΚΕ του ΚΚΕ)



Πηγη: Revolt

34 σχόλια:

  1. Τη καλημέρα μου.Με νηφαλιότητα θα θελα να ρωτήσω καποια πραγματα.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και το ΚΚΕ καταδίκασαν καικαλά έκαναν την τρομοκρατική επίθεση στο Mall.
    Μετά από αυτά θεωρείς ότι δεν είναι γκαιμπελική προπαγάνδα της κυβέρνησης ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ με παραοποιημένα βίντεο, αλλά κοκορομαχία; Αυτή είναι η εκτίμησή σου;
    Θα περίμενα ευθεία καταδίκη από το ΚΚΕ των μεθόδων της κυβέρνησης.
    Θα περίμενα να αντιλαμβάνεστε γιατί δρα μ'αυτό τον τρόπο η τρικομματική κυβέρνηση.`
    Θα περίμενα να αντιλαμβάνεστε ότι είναι υπό αιρεση πλέον τα στοιχειώδη δικαιώματά του λαού μας.
    Τέλος σας επισημαίνω επιμένετε από το 2008 σε ενα επιχείρημα λανθασμένο.
    Αναμένω.

    αστυάνακτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα ειναι αστειο αυτο που συμβαινει τον τελέυταιο καιρο. Αν ειχα χρονο μπορει κ κατι να γραφα (με τον τροπο μου παντα).

      Οι σφυριζαιοι κατα την ΝΔ ειναι περιπου κατι σαν ανταρτες πολης/ ζαπατιστας/ hitman (video game) κ οι σφυριζαιοι εξανιστανται οτι τους επιτιθεται η αυτοκρατορια των Ρωμιουλαν μαζι με τα borg κ την Dominion.

      Πολωση λεγεται αυτο.

      Η ΝΔ προσπαθει να τρομαξει κ να συσπειρωσει τους νοικοκυραιους (αχεμ..) κ επισης να δειξει οτι ειναι αρκουντως φασιστικη ωστε οι προαναφερθεντες να μην προτιμησουν τα κα(ω)λοπαιδα της ΧΑ. Και ο σφυριζα προσπαθει να ενωσει ολες τις δημοκρατικες δυναμεις, χρησιμοποιοντας κ τις καταλληλες λεξεις που κανουν γκελ στο θυμικο καθε αριστερου ανθρωπου.

      Ετσι το αντιλαμβανομαι εγω με το φτωχο μου μυαλο.
      Αυτο με το βιντεο που λες δεν το εχω παρακολουθησει ακομη (οπως κ γενικοτερα τα γεγονοτα με λεπτομερεια λογω φορτου).

      Διαγραφή
    2. Επισης το ΚΚΕ εβγαλε μια πολυ καλη ανακοινωση μετα τα γεγονοτα του mall.

      «Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι. Είναι μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια. Εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού και προσφέρει υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής και τρομοκράτησης του λαού».

      Διαγραφή
  2. Σας κρύψαν τον ήλιο οι τελευταίες δημοσκοπήσεις και ανησυχείτε σφυριζαίοι αν θα κυβερνήσετε ντάλα μεσημέρι όπως λέγατε...
    Θα περίμενα αυτή κατρακύλα επικοινωνιακών λαθών από το καλοκαίρι να έχει εξαντληθεί τώρα αλλά αποδεικνύετε περίτρανα πως ο οπορτουνιστικός πάτος έχει πάντα και απόπατο.
    Θα περίμενα ότι θα είχατε πάρει κάποια διδάγματα από τη δράση της Gladio - Κόκκινης Προβιάς, αλλά εσείς μιλάτε για τρικομματικές πρακτικές και ανέμελα σφιχταγκαλιάζετε τους γνωστούς διεθνείς οργανισμούς, που πατρονάρουν πραγματικά αυτές τις ενέργειες.
    Θα περίμενα ότι η προσκόλληση σας σε αυτό το αστικό σύνταγμα-σουρωτήρι θα είχε ξεπεραστεί αλλά εσείς ανταγωνίζεστε τον Κουβέλη πλέον σε νομιμοφετιχισμό και καταδικολαγνεία.
    Τέλος, θα σας πω για μια ακόμη φορά ότι ο αριστερισμός είναι παιδική ασθένεια του κομμουνισμού. Χαμομηλάκι με μέλι, μπόλικες πορτοκαλάδες και μισή ασπιρίνη πριν τον ύπνο...

    - Άρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Άρης
      Ποτέ δε κρύψαμε ότι λαμβάνουμε υπόψην μας τις δημοσκοπήσεις. Όπως και το ΚΚΕ το οποίο εχει δική του ομάδα (κι ας μη το ομολογεί) η οποία τις επεξεργάζεται. Και καλά κάνει.
      Μας κρυψαν τον ήλιο οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, ενώς εσείς ανεβαίνετε ε; Μήπως έχετε μπερδευτεί; Μη φοβάσαι θα κυβερνήσουμε.Εσείς;
      Για το αστικό σύνταγμα (ρωτώντας και άλλους σχολιαστές). Τι ακριβώς κάνει το ΚΚΕ και δεν είναι προσκολλημένο σ' αυτό; Συμμετέχει σε όλους τους θεσμούς. Όταν η ηγεσία του ΚΚΕ πρωτη απ' όλους κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ το 2008 τι ακριβώς έκανε; Μήπως υπερασπίζονταν το αστικό συνταγμα και πολιτικό κατεστημένο;
      Βλέπω ότι χαίρεσαι και μονο με την ιδέα ότι θα παραμείνει αυτή η κυβέρνηση. Μάλλον πρεπει να ψαχτείς μήπως τυχόν έχετε εσείς την αρρώστια που μου αναφέρεις. Επομένως τη φαρμακευτική αγωγή τη γνωρίζεις όπως φαίνεται, ξεκίνα την αμέσως.
      @ΤΑΓΚ
      θα σταθώ μόνο σε καποια πράγματα από αυτά που λες.
      -"Ο καπιταλισμός θέλει ΣΥΡΙΖΑ" πως σου προκύπτει αυτό; Αν ήθελε γιατί να μην άφηνε το πεδίο ελεύθερο να κυβερνήσει; Αντίθετα κάνει τα πάντα φτιάχνοντας τρικομματική κυβέρνηση, προχωρώντας σε κλίμα εκφοβισμού του κόσμου ακόμη και σήμερα, παραποιώντας ότι λέμε.
      -Το ΚΚΕ για να το χτυπήσουν μιλούν υπέρ του. Καλό κι αυτό αλλά ερχεται σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που λες για το 2008 κλπ. Αλήθεια πιστεύεις ότι το συστημα χτυπάει αυτή τη στιγμή το ΚΚΕ; Το φοβάται;
      - Για το "ευρωληγούρηδες" σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ακολουθήσει τη κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ. Αυτό καταλαβαίνεις; Αν ναι τι να πώ; Άλλο η άλλη άποψη για τη ΕΕ και άλλο αυτό που λες.
      @ Ανεργος και Αφραγκος
      Θέλω το ΚΚΕ να καταδικάσει το γεγονός της παραχάραξης δηλώσεων και τον αποπροσανατολισμό που κανει μόνο η κυβέρνηση. Οχιστο ίδιο τσουβάλι η κυβερνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή μας συμφέρει. Δεν είναι το ίδιο. Να και τα επικοινωνιακά παιχνίδια του ΚΚΕ. Για ποια κοκορομαχία μιλάτε; Αν δηλαδή χρησιμοποιούσε τετοια επιχειρήματα η κυβέρνηση ενάντια στο ΚΚΕ δεν θα απαντούσατε; Εδώ για τον 902 βγαλατε ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων. Καλά κάνατε. Αν σας κατηγορούσαν για υπόθαλψη τρομοκρατών δεν θα απαντούσατε; Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα αγαπητέ.

      αστυάνακτας

      Διαγραφή
    2. Παράδειγμα σφυριζο-τρικυμίας :

      ΤΡΑΓΚ
      "Τα ΜΜΕ μιλανε εναντιον του ΣΥΡΙΖΑ λετε οτι το κανουν για να τον κανουν διαφημηση η δεν βλεπετε οτι γινεται κατι τετοιο αναλογα καθε φορα με ποιον μιλας.Μιλανε υπερ του (Σπανια πλεον) το θεωρειται αποδειξη οτι τα ΜΜΕ και ο καπιταλισμος θελει ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμαζεται να τον δεχτει."

      Αστυάνακτας
      "Ο καπιταλισμός θέλει ΣΥΡΙΖΑ" πως σου προκύπτει αυτό; Αν ήθελε γιατί να μην άφηνε το πεδίο ελεύθερο να κυβερνήσει;


      Ούτε οι συριζαίοι μεταξύ σας δεν συννενοείστε.

      Διαγραφή
    3. @ αστυάνακτας

      Εκπλήσσομαι από τον συνειρμό σου ότι είναι σημάδι γνήσιου κομμουνιστή το ενδιαφέρον για τα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματος και όχι η μαζικότητα στα συνδικάτα. Ξεχνάς ότι εμείς είμαστε κόμμα της εργατικής τάξης και όχι ένας θίασος τηλεπερσόνων και τυχοδιωκτών για τέρψη των μικροαστών. Και επειδή ο οπορτουνιστικός χώρος πάντα είχε θέμα επιλεκτικής αμνησίας θα σου θυμίσω ότι με μικρότερο ποσοστό έγινε η Οκτωβριανή επανάσταση. Εσείς βέβαια ακόμα ψάχνετε το κουδούνι...

      "Για το αστικό σύνταγμα (ρωτώντας και άλλους σχολιαστές). Τι ακριβώς κάνει το ΚΚΕ και δεν είναι προσκολλημένο σ' αυτό; Συμμετέχει σε όλους τους θεσμούς. "

      Και σε καπνιστικές λέσχες θα συμμετάσχουμε για την προπαγάνδιση των θέσεων μας, όπως έλεγε ο Λένιν. Βέβαια απεμπολήσατε τη Μ-Λ θεωρία δεκαετίες τώρα οπότε είναι λογικό να μην το κατανοείτε.

      "Όταν η ηγεσία του ΚΚΕ πρωτη απ' όλους κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ το 2008 τι ακριβώς έκανε; Μήπως υπερασπίζονταν το αστικό συνταγμα και πολιτικό κατεστημένο;"

      Σπουδαία, θα το στείλω στον Μπογιόπουλο αυτό: η υπεράσπιση του τΣύριζα σηματοδοτεί την κατάλυση του αστικού συντάγματος. Να το βάλουμε και στις θέσεις μας. Να υποθέσω ότι ταιριάζει γάντι με τα υπόλοιπα τσιτάτα περί περιφρούρησης της Βουλής, ε? Από χυδαιότητα άλλο τίποτα...

      "Βλέπω ότι χαίρεσαι και μονο με την ιδέα ότι θα παραμείνει αυτή η κυβέρνηση."

      Όσο απεχθάνομαι την τωρινή κυβέρνηση άλλο τόσο απεχθάνομαι και την μελλοντική σας κυβέρνηση με *κορμό* την Αριστερά. Τραβάτε τώρα να γλείψετε τίποτα Ανεξάρτητους Έλληνες, Δημαρίτες και Πασόκικα απολειφάδια σε κάνα άλλο site. Είδανε οι διασπαστές τις καρέκλες και τους έπιασε ο οίστρος για ενότητα...

      - Άρης

      Διαγραφή
  3. Καποια συμπερασματα απο τη τοποθεττηση σου Αρη.
    α)Παρακολουθεις τις δημοσκοπησεις αλλα μαλλον μονο οταν προκειται για αλλα κομματα οχι για το δικο σου.
    β)Ακομα δεν εχεις καταλαβει το επικοινωνιακο παιχνδι που επαιξε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΚΕ το εφερε στο 26%-27% ενω το ΚΚΕ στο 4,5% αρα οταν λες για επικοινωνιακα λαθη κοιτα λιγο στο ΚΚΕ.
    γ)Γιατι περιμενες οτι θα εχει ξεπερασει το αστικο συνταγμα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΤΕ ΕΔΩΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?
    δ)Δε γινεται να θελετε παντα μονα ζυγα δικα σας και τι εννοω:
    Τα ΜΜΕ μιλανε εναντιον του ΣΥΡΙΖΑ λετε οτι το κανουν για να τον κανουν διαφημηση η δεν βλεπετε οτι γινεται κατι τετοιο αναλογα καθε φορα με ποιον μιλας.Μιλανε υπερ του (Σπανια πλεον) το θεωρειται αποδειξη οτι τα ΜΜΕ και ο καπιταλισμος θελει ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμαζεται να τον δεχτει.
    Αντιστοιχα για το ΚΚΕ οταν μιλανε υπερ το κανουν για να το χτυπησουν.
    Προσπαθειτε να βρειτε οποιαδηποτε δικαιολογια για να χτυπησετε το ΣΥΡΙΖΑ
    -ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΟΜΠΙ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ(;;;ακομα γελαει το πανελληνιο ακου εκει οι ευρωληγουριδες του ΣΥΡΙΖΑ ανηκουν στο ΛΟΜΠΙ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ)
    -Χαιδευει αυτια κουκουλοφορων(μια χρησιμη δηλωση για το συστημα την καταλληλη ωρα οταν εψαχνε διεξοδο το 2008 η οποια ειχε διπλη χρησιμοτητα και εναντιον του ΣΥΡΙΖΑ και εναντιον του κοσμυ που διαδηλωνε)Αληθεια την ιδια σταση ειχατε και απεναντι στην εκρηξη των εξαθλιωμενων που εγινε στη Γαλλια το 2005?Χαραρκτηριστικο παραδειγμα και τα κειμενα που δημοσιευοταν στον ριζοσπαστη εκεινο το καιρο που δικαιολογουσαν τον αστυνομικο και χαρακτηριζαν τους μπατσους παιδια του λαου).
    Και κατι τελευταιο που το εχω απορια το ΚΚΕ με τον αρθρο του κυριου Μαιλη(ριζοσπαστης 2009 νομιζω) θεωρει οτι το να θες αφοπλισμο της αστυνομιας(κατι που ισχυε ) και καταργηση των ΜΑΤ (κατι που ισχυε μεχρι το 1974)ειναι οπορτουνιστικα αιτηματα!Μονο που αυτα τα αιτηματα αναφερονται και στις θεσεις της ΚΝΕ στο 9ο συνεδριο. Το να περναει σαν επισημη γραμμη πλεον χωρις να εχει περασει απο τα οργανα δε το βλεπεις σαν παραξικοπημα?
    ΤΡΑΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τραγκ

      α) Δεν μας απασχολούν οι δημοσκοπήσεις όσο αναφορά το ΚΚΕ διότι δεν σχεδιάζουμε τις πολιτικές μας θέσεις ή την στρατηγική μας, ανάλογα με τα εκλογικά αποτελέσματα, πόσο μάλλον με δημοσκοπικά ευρήματα. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ το πράττει.

      β) Δεν εντοπίζουμε την καρδιά της πολιτικής στα επικοινωνιακά τεχνάσματα, αυτό είναι αλήθεια. Αντίθετα οι πολιτικοί απατεώνες και οι τυχοδιώκτες πάσης φύσεως, χρησιμοποιούν την εικόνα σε τέτοιο βαθμό, που η ουσία της πολιτικής οικονομίας εξαερώνεται. Εμείς προτιμούμε την ουσία, εσείς την εικόνα.

      γ) Εχείς δίκιο, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ΑΣΤΙΚΟ κόμμα, άρα έχει ως ευαγγέλιό του το αστικό σύνταγμα.

      δ) Αστικό κόμμα η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, αστικό κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το καθε ένα απο τα αυτά κόμματα, στηρίζεται απο διαφορετικά (αλλά και κοινά) τμήματα της αστικής τάξης. Η πόλωση ιστορικά, βολεύει και τους 2 πόλους του δικομματισμού. Το γεγονός όμως ότι η πλειοψηφία του αστικού κόσμου, σε αυτό το χρονικό σημείο στηρίζει την τρικομματική κυβέρνηση, δεν σημαίνει πως κυνηγά ή διώκει τον άλλο πόλο. Ελεος δηλαδή.

      Κατα τα άλλα το ΚΚΕ κάνει πολιτική κριτική πάνω στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις δηλώσεις στελεχών του. Εσύ από όλη αυτήν την κριτική διάλεξες το "λόμπι της δραχμής" (που δεν ανήκει καν στο ΚΚΕ) και το χάιδεμα των κουκουλοφόρων ? Πλάκα μας κάνεις ?

      Τα περι αφοπλισμού της Αστυνομίας δεν τα σχολιάζω καν, διότι θα το γυρίσουμε σε κωμωδία.

      Τρικυμια εν κρανιω φίλε μου,
      και δεν σε βλέπω να ξεμπλέκεις με τίποτα.

      Διαγραφή
  4. @ Ανώνυμος23 Ιανουαρίου 2013 - 10:01 π.μ.

    Δηλαδή πόσο πιο ευθεία να καταδικάσει το ΚΚΕ τις ύπουλες μεθοδεύσεις τής κυβέρνησης; Δε μας λές;

    Να στο κάνω και πιο λιανά.
    Από ένα συγκεκριμένο συμείο προς έναν συγκεκριμένο στόχο, ξεκινά και φτάνει μόνο μια ευθεία.

    Όσο για τις κοκορομαχίες κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ, είναι και γίνονται εφ' όλης τής ύλης.
    Ούτε αυτό το είχες αντιληφτεί;;;

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ανώνυμος23 Ιανουαρίου 2013 - 12:06 μ.μ.

    ΛΕΣ
    "... αρα οταν λες για επικοινωνιακα λαθη κοιτα λιγο στο ΚΚΕ."

    Ξεχνάς όμως ότι το ΚΚΕ δεν κάνει επικοινωνιακά λάθη, επειδή ακριβώς δεν παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια.
    Τα επικοινωνιακά κόλπα είναι καταφύγιο των υποστηρικτών τού καπιταλισμού
    και όχι των επαναστατικών κομμάτων όπως το ΚΚΕ.

    Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις, κάνεις μια σειρά λαθροχειρίες, αποκόβοντας απ' το όλο νόημα μεμονωμένες φράσεις ή λέξεις...
    Γνωστο επικοινωνιακό παιχνίδι κι αυτό κατά τού ΚΚΕ.
    Παίζεται χρόνια και χρόνια και χρόνια...
    Παγκοσμίως γνωστός ο γκεμπελισμός...

    ANEΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι, λοιπόν, γραφικό το σύνθημα «να αφοπλιστεί η Αστυνομία», ενώ πέρα από ουτοπικό είναι και αποπροσανατολιστικό το «να διαλυθούν τα ΜΑΤ». Και να διαλύονταν, κάτι άλλο θα ερχόταν στη θέση τους, πέρα από αυτά που θα απέμεναν, όσο η εξουσία της πλουτοκρατίας παραμένει.

    "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 8/1/2009 ΣΕΛΙΔΑ 15"
    9ο συνεδριο νεολαιας ΚΚΕ
    βασικοι αξονες συσπειρωσης της νεολαιας
    ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ,
    ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ
    Οταν λες αποκοβω νοημα και μεμονομενες φρασεις τι εννοεις που και γιατι?
    Μπορεις να μου εξηγησεις που αλλαζω αυτα που λεγονται απο το ΚΚΕ?
    Και μπορεις να μου πεις αφου εγω αποκρυβω νοηματα εσυ που εισαι ξεκαθαρος βλεπεις κοινη γραμμη στο αρθρο του Μαιλη και της ΚΝΕ!?
    Μπορεις να απαντησεις επι της ουσιας σε αυτο που τιθεται αλλιως προσωπικα πιστευω οτι εσυ κινδυνευεις να χαρακτηριστεις ως γκαιμπελιστης απο τους αναγνωστες του σαιτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εγραψα κατι για το 2008(και τα αρθρα που δημοσιευε ο ριζοσπαστης) γιατι πιστευω οτι απλα θα ηταν προφαση να πιαστειται απο εκει και να μην απαντησετε σ'αυτο το τελευταιο. ΤΡΑΓΚ

      Διαγραφή
  7. ΤΡΑΓΚ, για τους μόνους που γελούν στο πανελλήνιο είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ...Αυτά που λέει το ΚΚΕ στη βουλή εκτιμούνται ευρύτερα από λαϊκούς ανθρώπους, για αυτό το λόγο ενοχλείστε στο ΣΥΡΙΖΑ. Το τι είπε η Παπαρήγα στη βουλή, μην αγχώνεσαι, το κατάλαβαν όλοι! Κοίτα καλύτερα όταν συζητάτε με τους εφοπλιστές και στις ΗΠΑ να τους κάνετε μια διάλεξη για τον "αφοπλισμό" της αστυνομίας...Μόνο που ξεχάσατε το πιο βασικά, να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, να διαλυθεί ο ευρωστρατός κ.α. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται συνέχεια, για αυτό απαντά στο ΚΚΕ με προβοκάτσιες και ψευτιές!
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΚ ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΘΩ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΡΩΤΑΩ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ?ΤΡΑΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΡΑΓΚ, δεν είναι κανείς αναγκασμένος να απαντά σε κάθε κοτσάνα που αμολάς, μόνο και μόνο για να δημιουργείς εντυπώσεις, επειδή νομίζεις ότι δεν είναι εύκολο να ψάξουν οι περισσότεροι σε παλιές δημοσιεύσεις! Αυτά τα κόλπα τα κάνεις για να αποπροσανατολίζεις από την ουσία και με τεχνάσματα "πετάς την μπάλα στην εξέδρα για να διακοπεί ο αγώνας"!!!
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδη λες οτι δεν ισχυει? ΤΡΑΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δε μου λες ρε τραγκ23 Ιανουαρίου 2013 στις 7:12 μ.μ.

    ...εσύ εκτός από το να αναμασάς ποστ του ιντιμιντια έκανες τον κόπο να ψάξεις αν αυτό που είδες στις θεσεις πέρασε τελικά και στις αποφάσεις του 9ου συνεδρίου; Γιατί οι άλλο οι θέσεις και άλλο η αποφαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για να σου λύσω την απορία23 Ιανουαρίου 2013 στις 7:30 μ.μ.

      ...αυτό που λες δεν πέρασε ποτέ στις αποφάσεις. http://www.komep.gr/arxeio/2006/131-2006-4/405-9
      κάνε τουμπεκί τώρα

      Διαγραφή
  12. Επειδη βλεπω οτι αρχιζεται να εκνευριζεσται να καιμερικα ακομα στοιχεια
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 8/1/1997 ΣΕΛΙΔΑ
    Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης
    Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
    "Οι τελευταίες ληστείες που είδαν το φως της δημοσιότητας και τα όσα γεγονότα τις ακολούθησαν, αναδείχνουν με ανάγλυφο τρόπο τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που συνεχίζει να έχει την ΕΛ.ΑΣ και γενικά τα Σώματα Ασφαλείας προσανατολισμένα στην παρακολούθηση και καταστολή του λαϊκού κινήματος και όχι του οργανωμένου εγκλήματος.
    Με την πολιτική της η κυβέρνηση στρώνει το δρόμο στην ανάπτυξη ρατσιστικών φαινομένων και στην αύξηση και ανεξέλεγκτη δράση των εταιριών "Σεκιούριτι". Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλουν με τη στάση τους και ορισμένα ιδιωτικά ΜΜΕ.
    Επιβάλλεται ο εκδημοκρατισμός των Σωμάτων Ασφαλείας, η αλλαγή προσανατολισμού της δράσης τους, η διάλυση των ΜΑΤ και άλλων ανάλογων μηχανισμών και η αξιοποίηση των ανδρών τους στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Επιπλέον, η λύση των προβλημάτων του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας."
    Η θεση αυτη ειναι γνωστη για οποιον ειναι 35 και πανω οτι την ειχε το ΚΚΕ.Μπορει να αλλαξατε θεσεις αλλα να το αρνειστεετσι απλα δε καταλβαινω αφου μπορει να αποδειχθει τοσο ευκολα τωρα κανω τουμπεκι.ΤΡΑΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΕΛΙΔΑ 18 ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΡΑΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Tραγκ, ο μόνος που εκνευρίζεται είσαι εσύ! Γιατί μας το τσαμπουνάς το παραπάνω και τι θές να αποδείξεις;
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. O ΤΡΑΓΚ, απλά προσπαθεί να μας αναπτύξει την θεωρία ότι αν καταργηθούν τα ΜΑΤ, αμέσως αμέσως η αστυνομία θ πάψει να είναι κατασταλτική, το αστικό κράτος θα γίνει του λαού και παντού θα επικρατεί η δημοκρατία, για αυτό επιμένει στο σύνθημα "μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι" ως πεμπτουσία της "ανατροπής" του καπιταλισμού!!! Επειδή αγωνιωδώς ψάχνει κάπου να πιαστεί στον αντιΚΚΕ οίστρο του...βρίσκει τοποθετήσεις άλλης περιόδου, άσχετες με το ζήτημα, που τοποθετούνται σε πολύ συγκεκριμένα ζητήματα και όχι στην ουσία της ανάρτησης...Βέβαια ξεχνά ότι σήμερα δεν έχουμε μόνο τα ΜΑΤ(Τα ΜΑΤ τώρα είναι ..."παιδικός σταθμός"), αλλά πολυδαίδαλους και διάφορους μηχανισμούς, που το αίτημα για κατάργηση των ΜΑΤ το καταντούν απλά μια παρωδία! Ωραίο και αυτό...θα αφοπλιστεί η αστυνομία και λύσαμε το πρόβλημα της καταστολής...Του έχω καλύτερη πρόταση: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να επανδρώσει τους μηχανισμούς της ασφάλειας με τους αναρχοαυτόνομους, για να γίνουν πιο αποδοτικοί και να εκδημοκρατιστούν τα σώματα ασφαλείας, να μην είναι "γουρούνια-δολοφόνοι"!!!!
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να λοιπόν ορισμένες σύγχρονες τοποθετήσεις του ΚΚΕ (υπάρχουν στην ιστοσελίδα. Σε αυτές να τοποθετηθεί ο ΤΡΑΓΚ, αλλά μάλλον διαφωνεί, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ:
    Κατάργηση των νόμων, μηχανισμών και πρακτικών ποινικοποίησης των εργατικών και λαϊκών αγώνων και διευκόλυνσης της εργοδοτικής τρομοκρατίας :

    -- Κατοχύρωση της ελεύθερης πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς.

    -- Νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων για συνδικαλιστικούς και πολιτικούς λόγους.

    -- Κατάργηση των αντιαπεργιακών νόμων και ειδικότερα της διάταξης που προβλέπει ταχύρρυθμες διαδικασίες υπέρ των εργοδοτών που υποβάλλουν έφεση κατά αθωωτικής για τους απεργούς πρωτόδικης απόφασης.

    -- Κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης απεργών.

    -- Ρητή απαγόρευση παρακολούθησης και αστυνόμευσης των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς (ηλεκτρονικά μέσα επιτήρησης, παρακολούθηση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, βιομετρικό φακέλωμα κ.λπ.).

    -- Κατάργηση της απαράδεκτης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Ν. 2811/2000) με την οποία δικάστηκαν χιλιάδες αγωνιζόμενοι μαθητές και μαθήτριες από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

    -- Κατάργηση των εκκρεμών δικών και διώξεων σε βάρος εργατικών συνδικάτων και συνδικαλιστών εργατών, αγροτών, μαθητών κ.λπ.

    -- Αυστηροποίηση των ποινών για τα εργατικά ατυχήματα και τη μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

    -- Υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου.

    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΥΝΕΧΕΙΑ:
    Κατάργηση του ευρωενωσιακού αντιδημοκρατικού πλαισίου και των τρομοσυμφωνιών με τις ΗΠΑ. Αποκάλυψη και αντεπίθεση στον αυξανόμενο αντικομμουνισμό της ΕΕ.

    Να καταργηθούν ο τρομονόμος, ο ευρωτρομονόμος, τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης - παράδοσης και απόδειξης. Να μην ενσωματωθεί η νέα απόφαση - πλαίσιο της ΕΕ, που ποινικοποιεί τη ριζοσπαστική σκέψη, η απόφαση του Προυμ, το ηλεκτρονικό φακέλωμα των επικοινωνιών, των επιβατών πτήσεων κ.λπ.
    Να καταργηθούν οι νόμοι που προσαρμόζουν τις υπηρεσίες και τους μηχανισμούς στον ενιαίο «Χώρο Ελευθερίας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης» της ΕΕ ή κυρώνουν αντιδημοκρατικές διεθνείς συμφωνίες, όπως: Σέγκεν, Ευρωπόλ, Ευρωτζάστ, Frontex, συμφωνίες με τις ΗΠΑ για τη δικαστική συνεργασία σε ποινικές υποθέσεις και την έκδοση, συμφωνίες και μνημόνια «αντιτρομοκρατικής» συνεργασίας με πρόσχημα την κατάργηση της βίζας.
    ΟΧΙ στην προσαρμογή στο νέο ευρωατλαντικό δόγμα της «πολιτικής προστασίας» και «διαχείρισης κρίσεων», όπου σκόπιμα εντάσσονται σωρηδόν οι «κοινωνικές αναταραχές» μαζί με τις φυσικές καταστροφές, τα βιομηχανικά ατυχήματα και τα «τρομοκρατικά» χτυπήματα. ΟΧΙ στη στρατιωτικοποίηση της εσωτερικής ασφάλειας και την κατάργηση της διάκρισης εξωτερικού - «εσωτερικού» εχθρού.

    Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου και των μηχανισμών παρακολούθησης, περιορισμού και καταστολής των διαδηλώσεων και των λαϊκών αγώνων, όπως: χαφιεδοκάμερες, «διείσδυση» μυστικών αστυνομικών, σχέδιο ΠΔ και εγκύκλιος περιορισμού των διαδηλώσεων, χρήση χημικών, σφαιρών καουτσούκ και αστυνομικών σκύλων, διάλυση διαδηλώσεων με νερό, ειδικά επίλεκτα κατασταλτικά σώματα, τράπεζα DNA κ.λπ.

    Προσανατολισμός της εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης των Σωμάτων Ασφαλείας στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του κοινού ποινικού εγκλήματος - ιδιαίτερα του οργανωμένου - και όχι του λαϊκού κινήματος και των μεταναστών.

    Κατάργηση των μηχανισμών και θεσμών συμμετοχής του λαού στη λεγόμενη «κοινοτική» αστυνόμευση (Δημοτική Αστυνομία, Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Παραβατικότητας, αστυνόμος της γειτονιάς, εθελοντής αστυνόμος).
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. -Σήµερα αλλά και παλιότερα πολλοί µίλησαν και µιλούν για τα βάσανα της εργατικής τάξης. Παλιότερα αλλά και στη σηµερινή εποχή συναντάµε πολλούς που διαλαλούν ότι υπερασπίζονται τα συµφέροντα της. Τόσο παλιότερα όσο και σήµερα το βασικό δεν είναι να αναγνωρίσουµε την ύπαρξη της εργατικής τάξης, ούτε να περιγράψουµε την εκµετάλλευση και την καταπίεση, τα προβλήµατα και τα βάσανα του λαού, όσο να χαράξουµε τη στρατηγική και τακτική του εργατικού λαϊκού κινήµατος, να εξοπλιστεί και να συσπειρωθεί η εργατική τάξη, η ίδια η τάξη να βγει δυναµικά στο προσκήνιο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, και να πολεµήσει σωστά και αποτελεσµατικά, µαζί µε τα άλλα λαϊκά στρώµατα. Δεν θα κουραστούµε να επαναλαµβάνουµε ότι οι εργαζόµενοι µια επιλογή έχουν: την ανάπτυξη των αγώνων τους. Ταυτόχρονα όµως λέµε πως κι αυτό δεν φτάνει. Κάθε συνδικαλιστικός αγώνας ασφαλώς είναι πολύτιµος, γιατί συνειδητοποιεί, µπορεί να οργανώσει παραπέρα όσους αγωνίζονται, µπορεί να κόψει κάπου τη φόρα της επίθεσης του κεφαλαίου, να δώσει κάποια ανακούφιση. Όµως αν µιλάµε για ουσιαστική διέξοδο, για ριζική αλλαγή της κατάστασης χρειάζεται κάτι παραπάνω. Χρειάζεται να συντονιστούν οι αγώνες. Να ανέβουν σε µια ανώτερη ποιοτική βαθµίδα. Στην «εφ' όλης της ύλης» επίθεση του κεφαλαίου, των µονοπωλίων, του ιµπεριαλισµού πρώτη και καλύτερη η εργατική τάξη χρειάζεται να συσπειρωθεί και ν' αντιτάξει την ενιαία αντεπίθεσή της. Να οργανωθεί η συµµαχία και ο αγώνας της µε τα άλλα λαϊκά καταπιεζόµενα στρώµατα σ' όλο το φάσµα των αναγκών και των δικαιωµάτων τους. Βέβαια ξέρουµε ότι δεν υπάρχουν οικονοµικές κοινωνικές προτάσεις και προγράµµατα διεξόδου για την εργατική τάξη και το λαό δίχως πολιτική πρόταση στο επίπεδο της διακυβέρνησης και κυρίως της εξουσίας. Σ' αυτό τον αγώνα χρειάζεται και µπορεί η εργατική τάξη να µπει επικεφαλής, να συσπειρώσει δίπλα της τα ευρύτερα λαϊκά στρώµατα, για να οικοδοµηθεί η συµµαχία του λαού ενάντια στα µονοπώλια, τον ιµπεριαλισµό, το γερασµένο καπιταλισµό. Για µια λαϊκή εξουσία που να µπορεί να ελέγχει και να κάνει κουµάντο στους βασικούς κρίκους της οικονοµίας. Με την κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωµένων µέσων παραγωγής. Με τον παραγωγικό συνεταιρισµό της φτωχής αγροτιάς, που όλα θα λειτουργούν µε σκοπό όχι το καπιταλιστικό κέρδος αλλά την κάλυψη των πραγµατικών αναγκών των εργαζοµένων, την απόδοση του ιδρώτα, της εργασίας τους. Με τον κεντρικό σχεδιασµό της παραγωγής, µε τη συµµετοχή και τον έλεγχο των εργαζοµένων. Για µια εξουσία που θα µπορεί να υπερασπίζεται τον εαυτό της και τις λαϊκές κατακτήσεις από τη µανιασµένη επίθεση του κεφαλαίου. Για µια εξουσία που θα έχει την εργατική τάξη και τους συµµάχους της ενεργητικά στο προσκήνιο της κοινωνικοπολιτικής ζωής, στη διεύθυνση των κρατικών υποθέσεων, µε νέους θεσµούς, φτιαγµένους µέσα στη λαϊκή δράση και την ταξική πάλη.
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @αστυανακτα
    στο πλαισιο της κοκορομαχιας πασοκ(γκουχ συγνωμη τσυριζα)- νδ μην περιμενεις να βρεις συνεργατες. οπως η κυβερνηση τα χωνει στον τσυριζα για να μαζεψει τους νοικοκυραιους, ετσι στα πλαισια της δηλωσης τσιπρα και εμεις νοικοκυραιοι ειμαστε, βγηκε ο γλεζος και ειπε οτι δεν ειναι αριστεροι τρομοκρατες αλλα ακροδεξιοι, παιζοντας ακριβως το ιδιο παιχνιδι. το ΚΚΕ εχει συγκεκριμενη αποψη για την "τρομοκρατια" εχει καταγγειλει επανηλλημενα το ποιον στην ουσια βοηθανε αυτες οι πραξεις.
    αν θελετε παντως βοηθεια στην εκτιμηση, ρωτηστε τον φιλαρακο σας στα think tanks της μεγαλης δυναμης, κυριο σορο, για το πως στηνονται οι πορτοκαλι επαναστασεις ή οι αραβικες ανοιξες (sic) Που τοσο χαιροσασταν τοτε.
    ειστε πλεον η αλλη μερια της τραμπαλας ως καρααστικο κομμα και προσπαθειτε να κερδισετε εσεις.
    καμια λαθος τοποθετηση δεν ειχαμε το 2008, αντιθετα εσεις εχετε κανει κυβισθηση σε σχεση με την θεση σας το 2008, παραδεχομενοι εμεσα οτι κανατε εσεις λαθος το 2008.
    οσο για τα δικαιωματα που ειναι υπο αιρεση το ξεραμε οταν ενας φερελπις νεος αρχηγος "αριστερου" κομματος δηλωνε για απεργια εργατων, που ειναι απεναντι στο ποιο αδυσωπητο κομματι της αστικης ταξης, οτι η απεργια τους ειναι εξαλοσυνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @τραγκ
    α) να πεις να σου κανουν καλυτερα μαθηματα γιατι πιανεσαι συνεχεια αδιαβαστος.
    β)σου απαντηθηκαν ολα μια επισημανση. ΠΟΤΕ το ΚΚΕ δεν εχει καταφερθει εναντια σε κινητοποιησεις. μπορει να εχει πει οτι διαφωνει με το πολιτικο πλαισιο αλλα εναντια σε κινητοποιηση εργατικη ΠΟΤΕ. αλλο πραγμα ειναι η καταδικη της κουκουλας και του πλιατσικου. μαλλον πρεπει να το ξαναψαξετε εκει στον τσυριζα γιατι ολη η ηγετικη ομαδα σας αλλα λεει.
    αιντε καραγκιοζακια
    Υ.Γ. - ερωτηση. υπευθυνος για το δικτυακο τρολαρισμα ειναι ο παππας και τωρα που λειπει δεν ξερετε τι να πειτε και γραφετε παπαριες ή απλα δεν εχετε ορεξη, ειστε απληρωτοι;;;;, και γραφετε ανορεχτα; ελατε ρε παιδια, μπορειτε καλυτερα πως θα διασκεδαζουμε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εγω απλα ρωταω γιατι θεωρειατι οπορτουνιστικο το αιτημα για καταργηση των ΜΑΤ!Και αν ειναι οταν το βαζατε συνεχως παλιοτερα και περηφανευοσασταν κιολας παλιοτερα οτ ησαστε οι μοναδικοι που το βαζετε δρουσατε οπορτουνιστικα?!Αλλα απαντηση οχι απλα δε δινετεαλλα παπαρολογειται συνεχως για να ξεχαστει η ερωτηση !συνεχιστεΤΡΑΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί είναι οπορτουνιστικό το αίτημα κατάργησης των ΜΑΤ.

      Διότι πολύ απλά

      κατάργηση των ΜΑΤ ή όποιου άλλου κατασταλτικού μηχανισμού, εντός του αστικού συστήματος και μάλιστα κατα την χειρότερη ιστορικά καπιταλιστική κρίση, ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ.

      Η τάση μάλιστα, μέσα στην κρίση, είναι αντίστροφη. Δηλαδή δημιουργούνται νέοι κατασταλτικοί μηχανισμοί.

      Πως δηλαδή περιμένεις ότι θα αντιμετωπίσει το αστικό κράτος, την ολοένα και αυξανόμενη λαϊκή αντίδραση, οργανωμένη και μη ?

      Όταν λοιπόν προβάλεις ένα τέτοιο ... ανούσιο αίτημα, το οποίο ναι μεν ακούγεται ωραία σε μια μερίδα του κόσμου, ενώ παράλληλα εκνευρίζει και "αναστατώνει" τα πιο συντηρητικά τμήματα της κοινωνίας (πόλωση), και του οποίου η εφαρμογή ξέρεις πως έχει αντικειμενικά 0% πιθανότητες, τότε είσαι τυχοδιώκτης.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδεη οταν η ΚΕ του ΚΚΕ ζητουσε διαλυση των ματ οπορτουνιζε και ηταν τυχωδιοκτες(ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 8/1/1997 σελιδα 18)ενω τη σωστη και υπευθηνη θεση την εχει τωρα.Δεκτο.ΤΡΑΓΚ

      Διαγραφή
    3. Ξαναδιάβασε την απάντηση

      Να σε βοηθήσω, γράφει ...
      κατάργηση των ΜΑΤ ή όποιου άλλου κατασταλτικού μηχανισμού, εντός του αστικού συστήματος και μάλιστα κατα την χειρότερη ιστορικά καπιταλιστική κρίση, ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ.

      επισημαίνω " ... και μάλιστα κατα την χειρότερη ιστορικά καπιταλιστική κρίση"

      Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω, ή .... δεν ?

      Διαγραφή
    4. Ο Τραγκ και ο καθένας σαν τον τράγκ κάνουν ότι τους έμαθε η ηγεσία τους να κουνάνε τις θέσεις του ΚΚΕ (μισές και ξεκομμένες από την χρονική περίοδο) για να τα μπαλώσουν.... Δεν πρόκειται να ξεχάσω τον Αλέξη να κουνά τις θέσεις του 15 συνεδρίου του ΚΚΕ όταν το κόμμα έφτανε το 19....
      Αλλά ο σκοπός της ερώτησης είναι για να πάει την μπάλα στην κερκίδα...
      Αφού ψάχνεις το τι λέει το ΚΚΕ για τα ΜΑΤ για δες τις θέσεις που είχε τότε (1997) για το ΜΆΑΣΤΡΙΧ την ΕΕ το ΝΑΤΟ... Εκεί είναι το ζουμί...
      Και έλα να κάνουμε κουβέντα για αυτά...
      Μέσα ή έξω απο ΕΕ και ΝΑΤΟ? ΟΕΟΟΟ???? Άσε σε πρόλαβε ο Αλεξ...
      Για πες είναι ο νέος Σοσιαλδημοκρατικός πόλος ο Συριζα? Είναι!
      Άρα θα έχει απο το ΚΚΕ την ίδια αντιμετώπιση που είχε και το ΠΑΣΟΚ...
      Ο Συριζα και το πασοκ είναι σχεδόν το ίδιο και όχι Συριζα-ΝΔ. Πάει και τελείωσε το λάθος του ΚΚΕ με τον Ανδρέα Παπανδρέου (έξω οι βάσεις του θανάτου έλεγε τουλάχιστον αυτός, ενώ εσείς.... Άστο καλύτερα!) δεν θα το κάνει ξανά... Αριστερό άλλοθι δεν θα σας δώσουμε....

      Και κάτι τελευταίο το ΚΚΕ δεν θέλει την Κυβέρνηση εντός Καπιταλισμού, θέλει ο λαός να πάρει την ΕΞΟΥΣΊΑ... Θέλει ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ...Άλλο το ένα και άλλο το άλλο...

      Α.Τ

      Διαγραφή
  22. ΤΡΑΓΚ, άσε τα κόλπα με τους φθηνούς "συνδικαλισμούς" μιας εκφυλισμένης φοιτητικής συνέλευσης! Να τοποθετηθείς επί της ουσίας κάτι που το αρνείσαι δικολαβίστικα! Πάρε λοιπόν ξανά:Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου και των μηχανισμών παρακολούθησης, περιορισμού και καταστολής των διαδηλώσεων και των λαϊκών αγώνων, όπως χαφιεδοκάμερες, «διείσδυση» μυστικών αστυνομικών, σχέδιο ΠΔ και εγκύκλιος περιορισμού των διαδηλώσεων, χρήση χημικών, σφαιρών καουτσούκ και αστυνομικών σκύλων, διάλυση διαδηλώσεων με νερό, ειδικά επίλεκτα κατασταλτικά σώματα, τράπεζα DNA κ.λ.π. Σύγκρινε λοιπόν την παπάτζα σου με αυτό το πλήρες αίτημα! Το πρόβλημα όμως δεν είναι το α ή β αίτημα. Το ζήτημα είναι ότι αναγορεύεις σαν λύση για πάσα νόσο και για ριζική αλλαγή (σαν ανατροπή) του αστικού κράτους ένα αίτημα που απλά σήμερα είναι αναχρονισμός. Ο οπορτουνισμός σας είναι ακριβώς ότι και το 2008 και τώρα στενεύετε σε ορισμένα πιασάρικα αιτήματα, αφήνετε στο απυρόβλητο την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, το αστικό κράτος και την αντιλαϊκή πολιτική και τα παρουσιάζετε σαν αντισυστημική λύση, δηλαδή ότι δήθεν θα εξανθρωπίσετε τον καπιταλισμό. Και σταμάτα να αποκόβεις την τάδε ή τη δείνα φράση από ένα δελτίο τύπου για ένα συγκεκριμένο θέμα και σε άλλη περίοδο για να δημιουργείς σύγχυση. Το άρθρο του Μαίλη απάνταγε σε όλη την βρώμικη τακτική του οπορτουνισμού το Δεκέμβρη του 2008 και στα ιδεολογήματα που έθετε. Ή μήπως δεν θυμάστε ότι περιορίζατε τα αιτήματα σε δύο ή τρία και οδηγούσατε σε αποπροσανατολισμό μαζί με την ταύτιση του κινήματος με την κουκούλα και τις μολότοφ που κάνατε; Από εκεί και πέρα μην παριστάνεις τον βλάκα!
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.