23 Ιανουαρίου 2013

Σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία Τσίπρα στο ινστιτούτο Brookings


«Ο θαυμασμός και η εμπιστοσύνη που έδειξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική Ομπάμα, μπροστά στην επιχειρηματική και πολιτική ελίτ των ΗΠΑ, αποκαλύπτει πόσο ψεύτικα και υποκριτικά ήταν τα όποια ριζοσπαστικά συνθήματα, όπως ακύρωση μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, που χρησιμοποίησε πριν τις εκλογές και για ποιο σκοπό.

Όταν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ξεδιάντροπα και φανερά δίνει αυτά τα διαπιστευτήρια στους εκπροσώπους των αμερικανικών μονοπωλίων, τότε ο καθένας μπορεί να σκεφτεί και να καταλάβει τι είδους συζητήσεις γίνονται και τι είδους υποσχέσεις δίνονται, πίσω από τις κλειστές πόρτες και τις μη δημόσιες συναντήσεις».

14 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη, ο Στάλιν ήθελε να υπερασπιστεί την σοσιαλιστική πατρίδα απο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ήταν προ των θυρών και την απειλούσε με αφανισμό. Κέρδισε τον απαταίτητο χρόνο και το αποτέλεσμα τον δικάιωσε.
      Βλέπεις καμιά ομοιότητα;
      Η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ απο ρεφορμιστικό σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, ου μην δεξιό, έχει πλέον συντελεστεί. Κρίμα που δεν αντιλαμβάνεσαι ότι το ποτήρι της πολιτικής του μεταστροφής του έχει ξεχειλίσει.
      Απο την υπογραφή μειώσεων στα σωματεία, την "κινηματική" ακινησία του, την καταγγελία-ακύρωση-μη μονομερή καταγγελία-επαναδιαπραγμάτευση με κορωνίδα το "εμείς δεν θα σχίσουμε το μνημόνιο, όπως κινδυνολογούν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι" που δήλωσε στο Brookings, μέχρι την καταδίκη της βίας "απ' όπου κι αν προέρχεται" το πάζλ έχει συμπληρωθεί.
      Συμμάχους αναζητούσαμε και θα αναζητούμε όχι κατ' ανάγκη πολιτικούς. Κοινωνικούς συμμάχους προσπαθούμε να δημιουργήσουμε, ικανούς να ξεχωρίζουν την ήρα απο το στάρι.
      nkst
      Υ.Γ. Διάβασε καλύτερα όλη την ομιλία του Αλέξη στο Ινστιτούτο, όπου εκτός των άλλων οριοθετεί και την έννοια της "Ριζοσπαστικής Αριστεράς", τρομάρα του. Αν όλα αυτά σου θυμίζουν κάτι από αριστερά, χαλάλι σου...

      Διαγραφή
    2. ΑΣΤΟ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ



      Δηλώνει ο Π. Σκουρλέτης (ρ/σ ΑΛΦΑ): «Νομίζω, λοιπόν, ότι το γεγονός ότι ένας πολιτικός προερχόμενος από τον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς έγινε δεκτός με μεγάλο ενδιαφέρον από τα συγκεκριμένα πανεπιστήμια ώστε να παρουσιάσει τις θέσεις του, είναι ένα πάρα πολύ θετικό γεγονός».

      Και ο Αλ. Τσίπρας δηλώνει στις ΗΠΑ: «Υπάρχει κάτι να φοβηθεί κανείς από την Αριστερά στην Ελλάδα; Με ποιο τρόπο είμαστε ριζοσπαστικοί; Οι κινδυνολόγοι θα σας πουν ότι το κόμμα μας, αν έρθει στην κυβέρνηση, θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ, θα βγάλει τη χώρα έξω από την ευρωζώνη, θα διακόψει τους δεσμούς της Ελλάδας με την πολιτισμένη Δύση, ότι η Ελλάδα θα γίνει μια νέα Βόρεια Κορέα. Αυτό είναι κινδυνολογία στα χειρότερά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα μου, δε θέλει τίποτα από αυτά».

      Λέει ο Π. Σκουρλέτης: «Είναι τόσο στριμωγμένη η ίδια η Αμερική και κυρίως οι κυρίαρχες δυνάμεις με τα αδιέξοδα της στρατηγικής τους για τα κρίσιμα θέματα της οικονομίας, ώστε δεν νομίζω ότι μπορούν να στριμώξουν σήμερα μία δύναμη η οποία, τουλάχιστον, καταθέτει έναν εναλλακτικό τρόπο».

      Και ο Αλ. Τσίπρας: «Ενα πράγμα που ως Ελληνας παρατηρώ περπατώντας στους δρόμους σας, είναι ότι η Αμερική δεν βρίσκεται στην κατάσταση κατάθλιψης την οποία δυστυχώς η χώρα μου βιώνει σήμερα. Η Αμερική απέφυγε την κατάθλιψη μετά το 2008» και «πρώτα απ' όλα, θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση (...) όχι με την καταστροφική πολιτική της λιτότητας (...) η χθεσινή ομιλία του Αμερικανού Προέδρου, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του, ήταν μια ομιλία που είχε (...) ένα συνολικά προοδευτικό προσανατολισμό, την ίδια στιγμή, που στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κυριαρχούν συντηρητικές τοποθετήσεις».

      Υποστηρίζει ο Π. Σκουρλέτης: «Ο ιμπεριαλισμός υπάρχει ως αντίπαλος, εκπορευόμενος όχι μόνο από την Αμερική. Προφανώς η επίσημη αμερικανική εξωτερική πολιτική έχει ως βασικό της στοιχείο και τον ιμπεριαλισμό. Αλλά δεν είναι ένα πλέον μόνο το κέντρο».

      Και ο Αλ. Τσίπρας: «Πιστεύω ότι υπάρχουν κοινοί προβληματισμοί και κοινά ενδιαφέροντα» και «οι χώρες μας μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές και σε μέγεθος και σε δομές. Ξέρουμε επίσης ότι υπάρχουν σκιές και προβλήματα του παρελθόντος τα οποία θέλουμε να υπερβούμε. Υπάρχουν όμως και δεσμοί ισχυροί οι οποίοι σε ένα παγκοσμιοποιημένο τοπίο, γίνονται όλο και ισχυρότεροι» (...) «Ο υπόλοιπος κόσμος, έχοντας σημειώσει τεράστια πρόοδο τις τελευταίες δεκαετίες, παρακολουθεί εμάς τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς με αγωνία. Δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε».

      Για να λέμε του στραβού το δίκιο, εγκαίρως μας ενημέρωσαν ότι άλλα θα λένε στα «σαλόνια» κι άλλα στα «μπαλκόνια» ή όπως το έθεσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για «την αυτονόητη διαφορά ύφους που επιβάλλει το πλαίσιο της συζήτησης κάθε φορά (μόνο άσχετοι μιλάνε ακριβώς το ίδιο ανεξάρτητα από το πλαίσιο)».

      http://www.902.gr/eidisi/apopseissholia/7578/tsipras-diapseydei-skoyrleti

      kagemusha

      Διαγραφή
    3. Γεμάτο "στολίδια" είναι η επισήμανση, πράγμα που μου δίνει και την ευκαιρία να γράψω 2 πραγματάκια.

      O ΣΤΑΛΙΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΕΠΕΙΔΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ.

      Ο Στάλιν δεν συνεργάστηκε με τον Χίτλερ, εκτός εαν θεωρείς πως η υπογραφή μιας αναγκαστικής αμυντικής στρατιωτικής συμφωνίας, αποτελεί και δείγμα συνεργασίας. Αλλά και πάλι, εαν δεχτώ τα περι συνεργασίας, θες να μας πεις πως ο Αλέξης πήγε στις ΗΠΑ για να υπογράψει σύμφωνο μη επίθεσης με τους Αμερικάνους, ώστε να έχει τον χρόνο να προετοιμάσει το ελληνικό σοσιαλιστικό κράτος για την επέλαση των ιμπεριαλιστών ?

      Θα έλεγα να αποφεύγετε τις αστειότητες.

      ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ

      Με τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι απλά δεν συμφωνούμε στην τακτική, αλλά δεν συμφωνούμε καν στους ορισμούς και τις αρχικές παραδοχές στην πολιτική οικονομία. Εαν υπήρχε δηλαδή ένας αλγόριθμος, ο οποίος θα καθόριζε την ομοιότητα των πολιτικών θέσεων μεταξύ των κομμάτων ... στο ΣΥΡΙΖΑ vs ΚΚΕ θα βρίσκαμε ένα υποπολλαπλάσιο ποσοστό σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ vs ΠΑΣΟΚ, ή ΣΥΡΙΖΑ vs ΝΔ. Για να μην το χοντρύνω δηλαδή και πάω στο ΣΥΡΙΖΑ vs Χρυσή Αυγή.

      Αν δεν μπορείτε να το αντιληφθείτε αυτό τοτε λυπάμαι, αλλά έχετε μείνει μετεξεταστέοι σε βασικά ζητήματα πολιτικής οικονομίας.

      ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ

      Η αναγνώριση λαθών του παρελθόντος, εκ μέρους του ΚΚΕ, δεν γίνεται με γνώμονα την "άφεση αμαρτιών", αλλά την εξαγωγή συμπερασμάτων. Χωρίς βεβαίως να βγάζουμε τα γεγονότα και τις αποφάσεις απο το κάδρο των αντικειμενικών συνθηκών της κάθε εποχής. Διότι κάτι που καθορίζεται ως λάθος σήμερα, πιθανώς να αντιστοιχούσε απόλυτα στο κοινωνικό, οικονομικό και ιστορικό πλαίσιο της εποχής.

      Όμως δεν καταλαβαίνω την σύνδεση με το θέμα, διότι τα ζητήματα του οπορτουνισμού και της σοσιαλδημοκρατίας, τα έχουμε λύσει απο την τρίτη διεθνή, πριν από 100 χρόνια.

      ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΜΥΑΛΟ ΨΑΧΝΩΝΤΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ .

      Φυσικά διαβάζουμε τις ομιλίες ολόκληρες, αλλά μην μας ζητάς να έχουμε και προσδοκίες απο τις συναναστροφές του Τσίπρα με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Ε, τόσο ζώα, δεν είμαστε. Εξάλλου το έργο το έχουμε ξαναδεί ...

      Εσείς δεν έχετε βαρεθεί τις επαναλήψεις των σήριαλ ?

      Διαγραφή
    4. λαθολογια+αντισοβιετισμος+νατικουκουεδιλα=συγχρονος αυριανισμος με συνταγες του παρελθοντος.Μαλλον κοπελια εσυ βλεπεις τα λεγομενα του Τσιπρα οπως σε βολευει, αυτα που ειπε εκει καλιστα μπορουσε να τα πει και το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, η οποιοδηποτε αλλο αστικο κομμα.Απλα ηταν τραγικος μες στην προσπαθεια του να πεισει τον Αμερικανικο Ιμπεριαλισμο οτι ειναι "καλο και υπακουο" αγορι,με γεια του με χαρα του,και καλο το ξεβρακωμα του, δε λεω.....

      Διαγραφή
  2. Ο Τσίπρας Στάλιν που σώζει την Ευρώπη απ' τον Φασισμό μέσω συνομιλιών με την CSIS του Μπρεζίνσκι, της Λαγκάρντ, των στρατηγών στο Αφγανιστάν και της Λόκχιντ-Μάρτιν.

    "Σύντροφοι";

    Ποιανού σύντροφος είσαι εσύ; Δική μου δεν είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Βλέπεις ποιό είναι το πρόβλημα Ελένη ?

      Το ότι πολύ εύκολα ρίχνετε - δημόσια - "απόψεις", τις οποίες ούτε έχετε επεξεργαστεί, ούτε μπορείτε να τις στηρίξετε, μα ούτε να τις συζητήσετε.

      Ποιός λοιπόν σβήνει τις απαντήσεις του και ουσιαστικά κρύβεται στο καβούκι των αυταπατών του ?

      Διαγραφή
    3. Αυτη η κλωσα γιατι σβηνει τα σχολια που εχει αναρτησει?
      δεν πηραν εγκριση απο την επιτροπη trolaρισματος?

      Χ.Κ

      Διαγραφή
    4. Εεπ,
      ας αποφεύγουμε όσο μπορούμε τους χαρακτηρισμούς,
      και ειδικά απέναντι σε άλλους αναγνώστες.

      Διαγραφή
  3. Τι σχεση εχει ρε πουλακι μου η περιπτωση του Σταλιν και του Χιτλερ;;; Ειρησθω εν παροδω δεν ηταν συνεργασια αλλα συμφωνια και μαλιστα τακτικης. Και οι λεξεις εχουν την βαρυτητα τους...
    Ο ΣΥΡΙΖΑ επιπλεον, δεν κανει καποιου ειδους τακτικη στην προκειμενη περιπτωση αλλα εκφραζει τους στρατηγικους του στοχους. Παραμονη της Ελλαδας στην ΕΕ και στο Ευρω. Οταν το λες αυτο εκφραζεις το στοχο σου και τον σκοπο σου. Ή μηπως το λες απο την σκοπια του μεταφυσικου σεναριου, πως ο Τσιπρας τα λεει αυτα για να βγει και μετα θα κανει αυτα που νομιζει και αυτα που φανταζεσαι;; Γιατι αυτο οχι πολιτικη δεν ειναι, αλλα ουτε μικυ μαους.
    Βεβαια ελευθερα μπορει ο καθενας να πιστευει οτι θελει τελοσπαντων και να μασαει κουτοχορτο και μαλιστα οσο γουσταρει. Μην βαζετε ομως και το λαο σε αυτην την λογικη παντως. Τουλαχιστον θα σας εμποδισουμε εμεις και μαλιστα οσο αντεχουμε...


    kagemusha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καταλαβαινοντας απο τα παραθεματα του redfly
    O ΣΤΑΛΙΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΕΠΕΙΔΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ.
    ο σταλιν συρθηκε στην συμφωνια για να κερδισει χρονο (αυτο επιβεβαιωνεται και απο τις τοποθετησεις στην ΚΕ και απο τον προσανατολισμο της ΕΣΣΔ μεχρι τον πολεμο) και γιατι κυριως οι κυβερνησεις του δημοκρατικου δυτικου κοσμου (ακα τσιπρας/σκουρλετης) αρνηθηκαν επανειλημενα να υπογραψουν συνθηκη με την ΕΣΣΔ, να θυμησω ποιοι ηταν τοτε κυβερνηση στον δυτικο κοσμο;;;;;; για να μην αναφερω οτι οι μισες συνιστωσες του τσυριζα λυπουνται για την 9η μαη και θα χαιροντουσαν αν η μπαρμπαροσα ειχε αντιθετη καταληξη

    ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΜΥΑΛΟ ΨΑΧΝΩΝΤΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ
    εγω παντως διαβαζοντας την ομιλια περιμενα οτι θα τελειωνε "φυσικα και θα στειλουμε στρατο στο βιετναμ"
    ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ
    συναντηση με ισραηλινο πρωθυπουργο, κουβεντα για την επεμβαση στροφη στην πορεια του πολυτεχνειου
    συναντηση με πρεσβευτες Ε.Ε. και γερμανικη ηγεσια, πανε οι καταργησεις μνημονιων, πανε οι επαναστατικες κορωνες και ηρθε η ωρα των νοικοκυραιων.
    συναντηση και γλυκες με τον ΤΑΛΜΠΟΤ;;; ξεχασα ομως στον πολεμο της γιουγκοσλαβιας λεγατε για ισες αποστασεις με αμερικανους και μιλοσεβιτς. τον σορος δεν βριζατε ως κερδοσκοπο κτλ; αλλοι ηταν; και τωρα φιλαρακια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτό το "κοινά ενδιαφέροντα" που είπε ο πρόεδρας,θα το εξηγήσει κανείς νεόκοπος "αριστερός¨ ή ακόμα δεν έχει βγεί το νέο non paper?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μαλλον μιλανε για τα καινουργια F16 ή το πως δεν θα κανουν οι ρωσοι το south stream και θα ξαναρθει στην επικαιροτητα ο nabuko, ποιος ξερει; ισως να μιλανε και για το καινουργιο σχεδιο μαρσαλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.