24 Ιανουαρίου 2013

Συντονισμένη απάντηση από τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ - Σε συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων καλούν Συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα


Συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καταδικάζοντας την απόφαση της συγκυβέρνησης για επίταξη των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ. Στο πλευρό τους θα βρεθεί στις 8 το βράδυ, το ΠΑΜΕ εκφράζοντας για άλλη μία φορά τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον αγώνα και καλώντας τους να μη σκύψουν το κεφάλι.

Αυτή την ώρα, οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ που συνεχίζουν την απεργία τους, παραμένουν συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια όπου πραγματοποιούν γενική συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία της δράσης τους.

Για σήμερα, παρατείνεται μέχρι τη λήξη της βάρδιας η στάση εργασίας των εργαζομένων σε ΗΣΑΠ, Τραμ και Τρόλεϊ όπως αποφάσισαν οι εργαζόμενοι σε αυτά. Το απόγευμα θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.  

24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι και τη Δευτέρα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία.


Την κήρυξη 24ωρης Παναττικής απεργίας για αύριο Παρασκευή στον Προαστιακό, αποφάσισαν σε έκτακτη συνεδρίασή τους σήμερα οι εργαζόμενοι.

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό.

Η Γραμματεία Μεταφορών του ΠΑΜΕ καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη και τονίζει ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων. 

Οι συγκεντρώσεις των εργαζομένων στα μπλε λεωφορεία

Αύριο, Παρασκευή, στις 11 πμ στο Υπουργείο Ανάπτυξης
Το Σάββατο, στις 11 πμ στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια
Την Κυριακή, στις 11 πμ στα γραφεία της εταιρείας επί της Αθηνάς
Τη Δευτέρα, προγραμματίζουν συγκεντρώσεις στα αμαξοστάσια



Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων του Μετρό, αλλά και συνολικά των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. 

Καταγγέλλει την κυβέρνηση που επιδιώκει την ποινικοποίηση των αγώνων τους και καλεί τα σωματεία των εργαζομένων στους δήμους να εκφράσουν την συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ, γιατί η ιδιωτικοποίηση των ΜΜΜ, η κατάργηση της ΣΣΕ, ο αγώνας για φθηνές, ασφαλείς και αξιόπιστες δημόσιες συγκοινωνίες αφορά το σύνολο των εργαζομένων.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής απαιτεί:
  • Μείωση εισιτηρίων, κατάργηση εισιτηρίου για άνεργους, ΑΜΕΑ, φοιτητές, απλήρωτους εργαζόμενους κ.λπ.
  • Επιστροφή όλων των απολυμένων, μεταταχθέντων, άμεσες προσλήψεις οδηγών, τεχνιτών κ.λπ.
  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για αγορά οχημάτων, ανταλλακτικών, για παράδοση των σταθμών, επεκτάσεις γραμμών.
  • Ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα ΜΜΜ, με κατάργηση των νόμων για ιδιωτικοποίηση ξεκινώντας από την τεχνική βάση του ΟΣΕ.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων στις αστικές συγκοινωνίες που παλεύουν για αξιοπρεπείς μισθούς ενάντια στην κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τους».

«Ο αγώνας των εργαζόμενων στις αστικές συγκοινωνίες αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας αφού το να έχει μέσα μαζικής μεταφοράς που θα εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι φτηνά και ασφαλή είναι βασική ανάγκη», επισημαίνει μεταξύ άλλων.


Σε ανακοίνωσή του για την απόφαση των εργαζομένων στις συγκοινωνίες το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζει:

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει την απόφαση των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να απαντήσουν στον αυταρχισμό της κυβέρνησης με συντονισμό και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλες τις συγκοινωνίες. Καλεί όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα και να απαιτήσουν να αποσύρει τώρα η κυβέρνηση την επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ο λαός υποφέρει και ταλαιπωρείται από την κυβερνητική πολιτική και όχι από τους αγώνες των εργαζομένων. Τα αιτήματα και ο αγώνας τους είναι δίκαιος.

Το ΚΚΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να πρωτοστατήσουν για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων και για να εκφραστεί η αλληλεγγύη των εργαζομένων και όλου του λαού στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες».

1 σχόλιο:

  1. Εμπρός συντροφοί με αλληλεγγύη να τους τσακίσουμε,ας γίνει αυτη η μάχη εφαλτήριο για μεγάλα πράγματα....

    Γιοζεφ Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.