1 Ιουνίου 2010

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ : Μαζική αντίδραση στα αντιλαϊκά μέτρα



Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν το Σάββατο στους δρόμους της πορτογαλικής πρωτεύουσας, της Λισαβόνας, διαμαρτυρόμενοι κατά των μέτρων λιτότητας που έχει πάρει η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση της χώρας με την πλήρη στήριξη του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων δεκαετιών, περίπου 300.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών (CGTP) που είχε κηρύξει το Σάββατο, 29 Μάη, μέρα εθνικής κινητοποίησης κατά των μέτρων λιτότητας. Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα προβλέπουν μείωση 5% στους μισθούς των ανώτατων δημόσιων υπαλλήλων και των πολιτικών, αύξηση του ΦΠΑ από 20% στο 21%, αύξηση του φόρου εισοδήματος κατά 1,5%, ενώ είχε προηγηθεί «πάγωμα» των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων για τρία χρόνια, περικοπή δημόσιων δαπανών κ.ά.


Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο ηγέτης του CGTP Μανουέλ Καρβάλιο ντα Σίλβα υπογράμμισε πως σχεδιάζεται κλιμάκωση του αγώνα κατά των μέτρων, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο μιας γενικής απεργίας. Ο ίδιος σημείωσε πως δεν αποκλείει καμία «μορφή αγώνα» τις επόμενες μέρες.
Η υπουργός Εργασίας της χώρας Χελένα ντος Σάντος Αντρέ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε επιχειρώντας να υποστηρίξει τα αντιλαϊκά μέτρα ισχυρίστηκε πως «είναι θεμελιώδη για το μέλλον της οικονομίας, για την απασχόληση και για την αποκατάσταση της παγκόσμιας εμπιστοσύνης», ενώ κάλεσε σε «διάλογο» τους λεγόμενους κοινωνικούς εταίρους...

http://www1.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.