26 Ιουνίου 2010

Ανανεωτική "Αριστερά" : Με ευθύνη απέναντι στο σύστημα...

«Θέλουμε να εκφράσουμε την αριστερά της ευθύνης», δήλωσε στον ρ/σ «ΣΚΑΪ» ο επικεφαλής της «Ανανεωτικής Πτέρυγας» Φ. Κουβέλης.

Και την εξέφρασε λίγο αργότερα στον ρ/σ «REAL fm» σχολιάζοντας ως εξής την απεργία των ναυτεργατών: «Οι κινητοποιήσεις αυτές, όσο κι αν εκφράζουν ένα κλάδο χειμαζόμενο, τον κλάδο των ναυτικών και ναυτεργατών γενικότερα, οφείλουν να συνυπολογίζουν και την οικονομική κατάσταση της χώρας. Υπήρξε μία δικαστική απόφαση, η οποία έκρινε καταχρηστική τη συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση και η γενικότητα της αναφοράς σε μία ανυπακοή, όπως λέει το ΚΚΕ, φοβάμαι ότι τεμαχίζει περισσότερο την κοινωνία. Βεβαίως, και η κυβέρνηση έχει τις δικές της ευθύνες. Δεν μπορεί να νίπτει τας χείρας της ως άλλος Πόντιος Πιλάτος».


Εχουν, ως φαίνεται, πλήρη συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στο σύστημα και την αναλαμβάνουν. Κυκλοφορούν μέσα στην εργατική τάξη και το λαό με την «προβιά» του αριστερού, σκορπίζοντας το δηλητήριο της συναίνεσης και της υποταγής στο άδικο και την εκμετάλλευση κι ό,τι το δηλητήριό τους δεν μπορεί να «μολύνει» το συκοφαντούν και το αποδοκιμάζουν. Φτάνει ο Φ. Κουβέλης μέχρι το σημείο να υποδεικνύει κυβερνητική παρέμβαση ενάντια στους απεργούς. Αθελά τους, προσφέρουν και μιαν υπηρεσία στο λαό με τέτοιες δηλώσεις, τον βοηθάνε να ξεκαθαρίσει την ήρα απ' το στάρι.

http://www2.rizospastis.gr

3 σχόλια:

  1. Έχει απόλυτο δίκιο για όσα γράφει το άρθρο. Είναι ολοφάνερος ο ρόλος του Κουβέλη και όσων τον ακολουθούν. Όμως σύντροφε επιτρεψέ μου, εκτός απο τις «Ανανεωτικές Πτέρυγες» κλπ εξαπτέρυγα του συστήματος, υπάρχουμε κι' άλλοι στην αριστερά, που μπορεί να μην συμφωνούμε με το ΚΚΕ, ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ όμως την ιστορία του και τους αγώνες του, που το βλέπουμε πάντα πλάϊ μας και όχι απέναντί μας. Και όμως, πολλές φορές, μας "τσουβαλιάζεται" με όλους αυτούς τους "αριστερούς". Είμαι αριστερός, πενηντάρης πια, και δεν ανήκω στο ΚΚΕ. Ακολουθώ όλες τις πορείες που γίνονται ενάντια στον επιθετικό ορυμαγδό του κεφαλαίου. Έχω την ίδια αγωνία με σένα, βρίσκομαι ΚΑΙ δίπλα σου, στην Ομόνοια, στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Φωνάζω ΚΑΙ μαζί σου ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ. Στις μέρες που ζούμε το ΚΚΕ μπορεί και πρέπει να παίξει το ρόλο που ΤΟΥ ΑΝΉΚΕΙ : Του κορμού της δημιουργίας ενός ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. Ενός Μετώπου που θα χωράει και μένα, που μπορεί να μην συμφωνώ σε όλα μαζί σου, αλλά στις μέρες μας
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ
    Καλούς αγώνες σύντροφε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις καλημέρες μου σύντροφε....

    Το παρελθόν μπορεί να βάζει ακόμα ορισμένα εμπόδια σε μια νέα πολιτική ένωση ...... αλλά όπως το λες και ο ίδιος, θα ενωθούμε καταρχάς στον δρόμο ή μάλλον ... ήδη αρχίσαμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας στον δρόμο και θα ακολουθήσει και το κοινό πολιτικό μέτωπο ... Πρέπει να χτιστεί μια αγωνιστική εμπιστοσύνη πάνω στις κοινές μας αγωνίες και βλέψεις, ώστε να μην προκύψουν παραφωνίες του παρελθόντος .... είτε από την μια πλευρά, είτε από την άλλη ! Δεν έχουμε περιθώρια για νέα λάθη !

    Ναι μεν το ΚΚΕ έχει την οργανωτική δύναμη και κάποιες βασικές συμμαχίες στα συνδικάτα, αλλά χωρίς την ένωση ολόκληρης της μαρξιστικής και κομμουνιστικής αριστεράς, η νίκη θα είναι δύσκολη......

    Καλούς μας ..... κοινούς αγώνες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς REDFLY : Από Ανώνυμος
    Με συγκίνησες με την απάντησή σου ρε μπαγάσα και μου δωσες μεγάλη χαρά.
    Θα είμαστε όλοι αύριο στους δρόμους! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ : ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.