26 Αυγούστου 2014

Αναλαμβανει καθηκοντα ο νεος Δημαρχος Πατρας

Η ομιλία Πελετίδη και οι φωτογραφίες από την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου



«Αγαπητοί προσκεκλημένοι, Σεβασμιότατε, εκλεγμένοι στις πρόσφατε εκλογές, φίλες και φίλοι, από βάθος καρδιάς, εύχομαι σε όλους να έχουμε μια δημιουργική θητεία, προς όφελος του λαού της πόλης μας. 
Η «Λαϊκή Συσπείρωση», αναλαμβάνει τη διοίκηση του Δήμου, με αίσθημα ευθύνης, σε μια περίοδο ραγδαίας επιδείνωσης των συνθηκών της ζωής, των εργαζομένων, και των υπολοίπων λαϊκών στρωμάτων εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης. Σε μια περίοδο κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης, με σκοπό την ικανοποίηση των συμφερόντων της αστικής τάξης. Με τη στήριξη της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. 
Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες, τα εμπόδια που θα αντιμετωπίσουμε και το ότι θα πορευτούμε μέσα σε εχθρικό περιβάλλον. Ξέρουμε πολύ καλά, ότι το πολιτικοκοινωνικό σύστημα μέσα στο οποίο κινούμαστε βρίσκεται σε σήψη και παρακμή.

Η κυβέρνηση, υπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, από τη μια χτυπά τα δικαιώματα των εργαζομένων με μείωση μισθών, ακύρωση ασφαλιστικών και εργασιακών κατακτήσεων, από την άλλη, τους ανοίγει δρόμους για επενδύσεις, κέρδη και σε τομείς λειτουργικών του Δήμου. Μετατρέπουν τις βασικές ανάγκες, όπως διαχείριση απορριμμάτων, νερό δημόσιους χώρους σε πεδίο εκμετάλλευσης. 
Θα αντισταθούμε στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιδιώκουν να βάλουν στο χέρι δομές και λειτουργίες του Δήμου.

Είμαστε αντίθετοι στην εκχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Είναι γνωστό ότι τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τη φοροληστεία του λαού μας, όπως ο ΕΝΦΙΑ, υπηρετούν την ανάγκη ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας, η λειτουργία του Δήμου θέλουν να εξασφαλίζεται με αύξηση της τοπικής φορολογίας κε ανταποδοτικά τέλη, διόδια κ.λπ.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για κρατική χρηματοδότηση, που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του Δήμου, με αποτέλεσμα την μείωση των ανταποδοτικών τελών και με σκοπό την κατάργησή τους. Διεκδικούμε τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοτικών επενδύσεων, αλλά και την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων που να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές, προνοιακές και πολιτιστικές ανάγκες, για έργα αντισεισμικής και αντιπυρικής θωράκισης, καθώς και αντιπλημμυρικής προστασίας.
Θα αποτελέσουμε στήριγμα στους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού μας.

Στο κέντρο της προσοχής μας, βρίσκονται όλα εκείνα τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή των λαϊκών οικογενειών της πόλης μας.

Ιδιαίτερα, τα επείγοντα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας και της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων.
-Η διεύρυνση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών και όχι η συρρίκνωση και η ιδιωτικοποίησή τους.
-Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των υποβαθμισμένων λαϊκών συνοικιών και περιοχών του Δήμου μας.
-Η στήριξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού και της καλλιτεχνικής πολιτιστικής δημιουργίας με τις απαραίτητες υποδομές.
-Η στήριξη των προσπαθειών ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών.

Όλοι γνωρίζουν τι παραλαμβάνουμε, χαρακτηριστικό παράδειγμα η εκρηκτική κατάσταση στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ξερόλακκα.

Ο Δήμος μας διαθέτει έμπειρο επιστημονικό, τεχνικό και εργατικό δυναμικό, καταρτισμένο, που μέσα σε άσχημες συνθήκες μισθολογικές και με μείωση προσωπικού λόγω συντάξεων, κρατά τις υπηρεσίες του Δήμου σε ένα επίπεδο. Θα είμαστε δίπλα τους. 
Στηρίζουμε την προσπάθειά τους για αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας τους. Διεκδικούμε την κάλυψη κενών θέσεων, αλλά και επιπλέον, για την κάλυψη των διευρυμένων αναγκών, με προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη σταθερή εργασία. Αντιστεκόμαστε στις απολύσεις την διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, δεν είμαστε αιθεροβάμονες, δεν καλλιεργούμε αυταπάτες ότι θα τα λύσουμε όλα. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα συναντήσουμε. Δεν θα συμβιβαστούμε όμως με αυτές. Βαδίζουμε κόντρα στο ρεύμα, που οδηγεί στην καταστροφή του λαού. Θα είμαστε λαϊκή αντιπολίτευση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι προτάσεις μας και η δράση μας, θα είναι απέναντι από την αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., της κυβέρνησης, του Καλλικράτη.
Αυτό είναι αναγκαίος όρος και προϋπόθεση, για να υπηρετήσουμε σαν νέα Δημοτική Αρχή, το λαϊκό συμφέρον.

Στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας, πρωταγωνιστές θα είναι το σύνολο του λαού μας, κανείς δεν περισσεύει, εκεί θα δούμε ποιος είναι με ποιον, ποιοι ενισχύουν τα εμπόδια και ποιοι θέλουν να τα παραμερίσουν. Εκεί θα φανούν τα όρια του συστήματος, εκεί θα αναδειχθεί και ο ρόλος της κάθε πολιτικής δύναμης. Διεκδικούμε όσα έχουμε ανάγκη, τώρα, άμεσα.
Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος, με αυταπάτες, ψέματα. Πρέπει να πάμε κόντρα στις μειωμένες απαιτήσεις. Κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα. Αυτά που δικαιούμαστε θα τα κατακτήσουμε με αγώνα. Είναι η ώρα να σηκώσουμε το μπόι μας, κανείς σκυφτός και άβουλος στην γωνία. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για να φτιάξουμε την πόλη μας στο μπόι των ονείρων μας».

Δείτε τις φωτογραφίες από την ορκωμοσία :

5 σχόλια:

  1. Πιστεύω ότι η μάχη πρέπει να είναι ενιαία και στους τέσσερις δήμους που την πλειοψηφία έχει η ΛαΣυ. Εννοώ κοινές διεκδικήσεις και προβολή τους (όσο το επιτρέπει το σύστημα των media) μαζί με τις κατακτήσεις όταν έρθουν.
    Να καταπιαστούν με ζητήματα της καθημερινότητας που κακά τα ψέματα καίνε τους δημότες (πράσινο, σκουπίδια, στάθμευση κλπ), με ζητήματα παιδικών σταθμών, φροντίδας τρίτης ηλικίας, άθλησης της νεολαίας κλπ.
    Πάνω από όλα η δράση τους να είναι κοινή για να μπορεί πιο εύκολα (επαναλαμβάνω όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) να γίνονται γνωστές.

    Καλή δύναμη σε Πάτρα, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Ικαριά!

    ΜΠΑΜΠΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @μπαμπης
    αυτο που λες στο μετρο του δυνατου γινεται απο ολες τις παραταξεις μας ανεξαρτητα απο το αν ειμαστε διοικηση ή οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπάμπη, καταλαβαίνω τις αγωνίες σου, που ως ενα βαθμό είναι και δικές μου, αλλά...!!! Μάλλον, πρέπει να ξεκινήσεις από διαφορετική αφετηρία. Δυστυχώς, αν το πρόβλημα στη διαχείριση της Τοπικής Κρατικής Διοίκησης ήταν αυτά που γράφεις, τότε σήμερα θα ήμασταν "βασιλιάδες".Νομίζω καταλαβαίνεις ότι αυτά που θα διεκδικούν οι κομμουνιστές δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο στους 4 δήμους, είναι μακράν περισσότερα από αυτά που εκ των πραγμάτων μας περιορίζει το υπάρχον νομοθετικό και ευρωενωσιακό πλαίσιο. Επί της ουσίας μέτρα ανακούφισης (δεν μιλώ για λύσεις) θα προσπαθούν να πάρουν. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι συμφωνείς ότι στην περίπτωση αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί ως παράδειγμα για να κατανοήσουν ευρύτερα οι εργαζόμενοι τα όρια της διαχείρισης της αστικής κρατικής μηχανής, ότι δεν δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση στα πλαίσια της αστικής εξουσίας, όσο καλές προθέσεις κι αν υπάρχουν. Εν ολίγοις, να καταπιαστούν με όλα τα ζητήματα που αναφέρεις, να τα αναδεικνύουμε παντού κάνοτας τα υπόθεση της λαϊκής πάλης,αλλά θα είναι ολοκληρωμένα όταν ξεγυμνώνουμε στα μάτια του λαού την αστική κρατική διαχείριση,να σπάμε τις αυταπάτες, να οργανώνουμε την λαίκή πάλη ενάντια στο κεφλαίο , την κυβέρνηση , την Ε.Ε.
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α ρε μεγάλε Πέλε μας έκανες όλους υπερήφανους που είμαστε ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.